Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9608
View
18
Reply

exora vs honda brv vs alza

[Copy link]

Author: puteraalam02       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-4-2017 03:50 AM | Show all posts |Read mode
nak tanye kat korang kat sini. aku nak beli kereta mpv baru. tapi aku tak tau nak pilih mana sama ada exora, honda brv, atau alza.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 04:31 AM | Show all posts
Aku pun dalam perancangan nak beli kereta baru. Sbb mpv aku kena curi bln 2 aritu.

Bezza vs Saga ( ambil cash )

City vs vios ( loan )

Brv ( loan )

Dah pernah test drive brv. Mmg best sebab keta baru. Cuma x berkenan interior dia. Nampak cheap.

TT kalau nak yg luas, baik ambil exora. Seat belakang mmg luas dan selasa. Mcm alza, seat belakang sekali sempit. Untuk budak2 sesuai lah. Kalau letak banyak beg, mmg sempit. Ini pandangan aku lah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 04:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Brv pun sempit seat paling belakang.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
BRV kecik la. Xberbaloi dgn harganya
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Utk space aku vote exora
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 09:26 AM | Show all posts
tapi bukan kata exora tak pikap ke?
ke yg skang punye dah improve>
aku dah pernah naik exora ms baru2 kuar dulu
tp naik berdua je so tak tau pikap ke tak
tp aku rasa lah exora ni in terms of keluasan
macam rumah banglo

ertiga plak camne?
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 09:48 AM | Show all posts
exora turbo.. terbaekkk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2017 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
drivethru replied at 7-4-2017 04:31 AM
Aku pun dalam perancangan nak beli kereta baru. Sbb mpv aku kena curi bln 2 aritu.

Bezza vs Saga ...

Bezza vs saga. Aku pilih bezza terbaik, reverse cam, dalam luas, but belakang luas, paling best ade eco, jimat minyak, full spect baru 50 k lebih
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2017 02:11 AM From the mobile phone | Show all posts
go for exora..

big space for a big family..interior pun not bad..

amix turbo okehhh..berdesup uolss..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 09:55 AM | Show all posts
3 kelas yg berbeza...tak adil utk dibanding bandingkan
pilih kete ikut keperluan & kemampuan bukan atas dasar cun atau minat...
contohnya kemampuan terhad tapi keperluan sebab anak lebih dari 3 - amik alza sudah
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 10:12 AM | Show all posts
puteraalam02 replied at 7-4-2017 02:01 AM
Bezza vs saga. Aku pilih bezza terbaik, reverse cam, dalam luas, but belakang luas, paling best ad ...

Ni pendapat iols, comparison in terms of keluasan & keselesaan, bukan mengikut segmen kenderaan.

Bezza : Sedap mata memandang. ruang seat belakang sangat selesa. Yang tak selesa cuma seating yang tegak kejung. cuba imagine travelling 3-4 jam dengan seat tegak jaa.. sakit tongkeng akak dekk.. Low fuel consumption..
Saga : Enjin sangat senyap tau. keluasan pun ok. Low maintenance / low fuel consumption. Recommended.
Exora : Kereta official pejabat iols, so far ok. luas. seat third row, kalo jalan dekat-dekat, boleh la orang dewasa duduk.
BRV : Office mate baru ambik, dah 3-4 kali naik. tak pernah cuba seat third row.
Alza : paling tak berkenan. tak tahu kenapa.
Ertiga : belum berkesempatan nak naik.

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 02:22 PM | Show all posts
Themilo replied at 10-4-2017 10:12 AM
Ni pendapat iols, comparison in terms of keluasan & keselesaan, bukan mengikut segmen kenderaan.
...

jgn nilai kete tu berdasarkan keselesaan dah rupa paras sahaja...
ambil kira maintenance, ketahanan, oil consump, parts dll...
aku kerja pomen...terus terang aku cakap kete exora tu bagi aku pakai free pun taknak

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 02:25 PM | Show all posts
zulka replied at 10-4-2017 06:22 AM
jgn nilai kete tu berdasarkan keselesaan dah rupa paras sahaja...
ambil kira maintenance, ketahan ...

i pun tak rekemen Exora tu, tapi since my company ada 2-3 bijik, boleh la buat review sikit-sikit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2017 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 10-4-2017 02:22 PM
jgn nilai kete tu berdasarkan keselesaan dah rupa paras sahaja...
ambil kira maintenance, ketahan ...

Kenapa dgn exora
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 04:50 PM | Show all posts
kalau family byk sikit atau besar badan ambil lah exora sebab ia luas, turbo, selesa duduk, tapi kos service kena lah byk sikit daripada yg lain. sebab turbo kos maintain agak tinggi, minyak hitam kena jaga lebih parat sikit,timing belt kena jaga sikit on time tukar. lebih power, tapi tak berapa cantik bagi aku lah.

kalau member family tak byk, just alza senang, timing chain senang/save kos repair, jimat minyak, sesuai seorg ke lebih sikit org duduk, roadtax save sikit.
you juga boleh ambil ertiga, timing chain, 1.4cc save minyak dari alza, roadtax jimat, aircond belakang sedap. third row lebih besar dari alza, tapi design deshbox lama sikit tapi boleh lah.

brv kepada yg lebih budget sikit, suka type suv tinggi,jalan lubang lebih senang hati , 7 seater third row seperti ertiga rasanya, 1.5cc, jimat minyak juga.

   

Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 09:44 AM | Show all posts
  1. aku kerja pomen...terus terang aku cakap kete exora tu bagi aku pakai free pun taknak
Copy the Code

good job bro
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2017 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
izzman replied at 26-4-2017 09:44 AM
good job bro

So pada kau brv ok ke
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 05:48 PM | Show all posts
So pada kau brv ok ke

bg aku...x masuk dlm list
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2017 11:12 PM | Show all posts
GIGOLO_JANA PENDAPATAN_GIGOLO
Selamat Datang ke Agensi Dating terbaik dengan rekod yang sangat baik di Malaysia. 
Kami mempunyai rangkaian pelanggan yang berpengaruh terdiri daripada pegawai kerajaan,ahli politik,senator,eksekutif,baron minyak,
 ahli perniagaan,pemilik hotel, lelaki emas dan wanita. Kami juga mempunyai rangkaian berpengaruh sugar mummy,sugar daddy,gay,lesbian di seluruh Malaysia. 
Jadilah antara mereka yang bertuah mempunyai hubungan eksklusif dgn mereka melalui kami. Kami adalah agensi terbaik untuk anda berpeluang berjumpa dengan mereka. 
(WhatsApp : +601151260351) skrg until dihubungkan dengan mereka dalam masa hanya 2 jam. Kami mempunyai sugar mummy/ sugar daddy di seluruh Malaysia yang sanggup 
memewahkan anda dengan duit, hadiah,kereta mewah termasuk mendapatkan kontrak, membantu anda mendapatkn pekerjaan,memasuki industrial hiburan dan fesyen. 
Mereka juga akan membantu anda mendapatkan pinjaman dan bantuan kewangan. APA yang mereka mahu hanyalah kepuasan seksual dan mereka akan bayar servis anda.
(whats app No:  +601151260351) bayaran daripada RM6000 kepada RM7,000 PER-NIGHT
NOTA: PEMOHON MESTILAH DI ATAS 18 TAHUN
MUMMY UMUR 32-50
GIGOLO COTACT AGEN: Agent. ROMEO (whatsaapp  +601151260351) untuk berhubung dengan mereka sekarang!!





GET RICH NOW AND EARN 6,000 RM FROM A WEALTHY RICH SUGAR MUMMY, AND CLEAR ALL YOUR DEBT WITH THESE GREAT OPPORTUNITY.
FAST WAY TO EARN 6,000RM  PERDAY FROM A RICH SUGAR MUMMY. EARN FAST MONEY NOW AND GET HOOK UP  IMMEDIATELY.
NOTICE:  THESE IS A LEGIT HOOK UP WHICH HAVE HELP ALOT OF APPLICANT FOR SAFEING THEIR LIFE , FOR PAYING ALL THE DEBT, AND LOAN THEY  REQUEST FROM MONEY LENDER . ALL APPLICANT THAT APPLY FOR HOOK UP ARE FULLY RICH NOW AND REJOYCING, BECAUSE, IS A GREAT OPPORTUNITY, TO EARN 6,000 RM PERDAY. FROM A WEALTHY RICH SUGAR MUMNMY,. KINDLY  ( WHATS APP AGENT ROMEO  +601151260351.  )  .  AND GET HOOK UP AND EARN 5,000SGD IMMEDIATELY FROM A WEALTHY RICH SUGAR MUMMY.  WHATS APP ROMEO  NOW  +601151260351  AND EARN 6,000 RM. SUGAR MUMMY  IS THE ONLY WAY YOU CAN EARN LEGIT MONEY BECAUSE THEY ARE ALL WEALTHY RICH .  ALOT PEOPLE TODAY MAKE 6,000 RM  AND THEY DONT WANT TO TELL THEIR FRIENDS AND FAMILY WE NEED EXPOSED THESE OUT SO THAT YOU ALL WILL BE FULLY HAPPY AND BE RICH.  WHATS APP AGENT ROMEO   +601151260351  AND START EARNING 6,000 RM  PERDAY.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.103797s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list