Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9499
View
108
Reply

Oppo R9s vs Huawei P10

[Copy link]

Author: fly_in_d_sky       Show all posts   Read mode

Post time 5-5-2017 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Oppo hitam cantik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2017 07:28 AM | Show all posts
nak dekat sebulan guna Huawei P10 ..
mine is graphite black .. kawan saya gold ...
kena beli different colour untuk tertukar sebab masa we both guna blackberry
pernah tersalah ambil tapi takde sampai ke rumah
beside black is my fav color
dari blackberry, lenovo tab s8 .. till huawei .. black
walaupun dah guna Huawei .. tapi dalam hati masih teringat blackberry
i miss the hub blackberry .. i miss keyboard blackberry
sebab just swipe for next words .. and semuanya tepat ..


anyway gambar memang cun untuk Huawei p10
nama pun ada Leica ..
bateri .. till end of the day if tak lasak memang long lasting
paling-paling akan turun sampai 40% ... dah kat rumah ... dah turun 20%
sometimes cas masa bangun pagi pukul 6am .. around 715am .. almost full 90%-95%
should be ok ...


kalau guna earphone sony and dengar lagu .. memang sedap sebab DTS ...
nak selfie pun cun sebab smooth ...


mata ni ada juga tengok-tengok if ada orang guna Huawei ..
tak banyak ... majority layan Samsung, Iphone, Asus, Oppo, Lenovo
Vivo tak banyak lagi ..


hope pakai Huawei ni like more than 3 years ...
blackberry Z10 guna almost 5 years .. beli masa first launch kat malaysia untuk Z10



Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 05:09 PM | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 6-5-2017 07:28 AM
nak dekat sebulan guna Huawei P10 ..
mine is graphite black .. kawan saya gold ...
kena beli dif ...
hi uols..


haku baru pkai huawei mate 9.. lam 3 minggu gitu la.. Helok sangat.. betui ckap uols.. Kamera.. pics.. mmg daboom.. sangat cantek.. tak disangkal lagi kan...


Mula2 ingat nak smbar p10 lite yang kaler biru cantek tue.. rega pun not bad.. tapi mandangkan haku neh suka men game dan suka skrin besar..so.. mate 9 menjadi pilihan hati.. huhu..


4 tahun lebih pkai samsung pink note 2 tue.. alang2 nak beli, biar beli yang mahai dan nak pakai lama kan..sebab style haku bukan suka tukar2 gajet neh... haku akan pakai sampai lingkup....


Prestasi bateri sangat bagus dan takdak hang2 macam Samsung.. huhu...



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2017 09:57 PM | Show all posts

wow ... mate 9
tu memang ... ermmm telan air liur
tapi besar sangat 5.9 inch
fly dah puas hati dengan P10 ..


dah lama guna blackberry .. terpaksa alih arah
sebab takde orang guna ..


Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 01:11 PM | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 8-5-2017 09:57 PM
wow ... mate 9
tu memang ... ermmm telan air liur
tapi besar sangat 5.9 inch
Uols memang style setia mcm haku gak... samala mcmana nk berubah hati dolu2 dari Nokia ke Samsung.. huhu.mcm berat hati kan.. tpi tue la.. kita kena ikut aliran semasa gak.. pkai note 2 tue ngan masih 3g, sedangkan org semua dh bergerak ke depan dgn 4g.. huhu.. nak jadikan cerita rosak pulak.. tpi haku amek masa 2 minggu lebih gak survey2 dan tgok review org dulu..huhu.. untungla P10! aaa....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-5-2017 03:28 PM | Show all posts
BabeYSHa replied at 9-5-2017 01:11 PM
Uols memang style setia mcm haku gak... samala mcmana nk berubah hati dolu2 dari Nokia ke Samsung.. ...

2 minggu kejap je
we both survey handphone almost 1 month
tapi entah ler .. kawan saya ler .. dia pegang huawei p10
masa tu dah tetap nak beli Oppo ...
saya pula sampai awal kat outlet huawei .. saya belek-belek
tanya sales person ..
nak jadi cerita ... rasa love at the first sight ...

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib ada benang nih..  memang tgh kompius pun.. oppo ke p10
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 09:29 AM | Show all posts
MrsKobis replied at 18-5-2017 11:03 PM
Nasib ada benang nih..  memang tgh kompius pun.. oppo ke p10

survey dah?
belek-belek?
so far ok je guna P10 ...
ringan .. nipis .. sizenya ok .. boleh letak dalam poket
dari 6am sampai malam 10pm bateri cukup
leh layan game Mobile Legend 2-3 round





Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2017 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Bulan lepas saja jln2 masuk maxis belek fon...
Memang jatuh cinta terus dgn p10
Tapi p10 lite iols tak berapa suka sebab function button makan space screen.ke boleh disable benda tu?tp p10lite xde center button kt tgh tu.
Tp serius...p10 memang menggoda jiwa..nasib baik xde duit je..klu tak memang angkat satu dah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2017 07:07 AM | Show all posts
pearl.silver replied at 21-5-2017 10:17 PM
Bulan lepas saja jln2 masuk maxis belek fon...
Memang jatuh cinta terus dgn p10
Tapi p10 lite iols ...

hehehe ...
faham faham ... p10 is like right kind of size and type



Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 05:26 PM | Show all posts
MistrezHermanaz replied at 16-4-2017 10:52 PM
Tau..tgk kt 11street dgn lazada ade,tp rasa rugi pulak,boleh beli casing merah je..iols br beli ph ...

u nak tanya sikit leh tak...asus tu ok ker?
nak tukar tepon ni, tapi xtau nak amik jenama apa..antara asus ngan oppo..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2017 12:25 PM | Show all posts
MYviHaZz replied at 23-5-2017 05:26 PM
u nak tanya sikit leh tak...asus tu ok ker?
nak tukar tepon ni, tapi xtau nak amik jenama apa..an ...

so far i pakai asus ok..screen bright,kamera pun ok video 4k lagi,paling suka IU dia (user interface),dh tgk kwn punya vivo dgn oppo x suka sgt ui diorg,tp kamera maybe better sikit kot

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2017 12:54 PM | Show all posts
MistrezHermanaz replied at 24-5-2017 12:25 PM
so far i pakai asus ok..screen bright,kamera pun ok video 4k lagi,paling suka IU dia (user interfa ...

ok..tq u bagi review phone asus ni, dh lama tak tukar phone jadi xtau sgt
apa yg bagus pd sesuatu phone tu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2017 12:22 PM | Show all posts
MYviHaZz replied at 24-5-2017 12:54 PM
ok..tq u bagi review phone asus ni, dh lama tak tukar phone jadi xtau sgt
apa yg bagus pd sesuatu ...

i suggest u pegi kedai test..dulu mmg berkenan samsung s7 edge tu,tp x mampu la nk beli sampai 2k++..i test kt kedai tp beli online kt gemfive sbb ade voucher, so dr rege 1699 dpt la rege 1340 sbb pakai voucher,jimat pun jimat,warranty pun mmg official from asus malaysia

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2017 10:03 AM | Show all posts
MistrezHermanaz replied at 25-5-2017 12:22 PM
i suggest u pegi kedai test..dulu mmg berkenan samsung s7 edge tu,tp x mampu la nk beli sampai 2k+ ...

ok ke u beli online, sbb i ingat nak beli online jugak..gemfive tu macam lazada gak ker?Mana dapat voucher tu banyak jugak discount diberi yer..i tgh riki2 ni, taknak beli yang mahal2 jugak...


Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 09:23 AM | Show all posts
MYviHaZz replied at 28-5-2017 10:03 AM
ok ke u beli online, sbb i ingat nak beli online jugak..gemfive tu macam lazada gak ker?Mana dapat ...

ok je sbb warranty still sama mcm beli kt kedai, warranty manufacturer..dulu pernah je beli kt kedai,then bila rosak bwk p kedai, dia suh hantar servs centre jugakk..gemfive dh xde jual phone dh..kalau nk beli kt lazada or 11st street..kalau rezeki boleh guna voucher,ok la,time xde voucher kene bayar pakai harga yg dia display tu la..kalau nk beli phone apa2 brand pun tgk warranty dia, kalau asus,dia akan tulis 1 year asus malaysia official warranty, or 1 year oppo malaysia/vivo malaysia warranty..hope this help

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 11:05 AM | Show all posts
MistrezHermanaz replied at 29-5-2017 09:23 AM
ok je sbb warranty still sama mcm beli kt kedai, warranty manufacturer..dulu pernah je beli kt ked ...



hehe...tq u...explanation dari u sangat membantu..nah munger
tengah survey2 lagi, macam berkenan gak asus zenfone 3 tu...baru nak tengok kt 11 street ni..
harap jumpa la telefon yang menepati bajet i ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2017 11:09 AM | Show all posts
MYviHaZz replied at 30-5-2017 11:05 AM
hehe...tq u...explanation dari u sangat membantu..nah munger
tengah survey2 lagi, ma ...

hehe..sama2..kalau x asus pun ade phone yg ok juga,vivo v5s ke, 1299 harga dia..bajet u brp..iols x pakar sgt phone, tp mmg minat gadget,gsmarena tu hari2 view tgk phone baru kuar..selalu compare spec dan harga,tgk2 review..one plus 3t pun bagus, cuma mahal sikit dan x brp nk fancy sgt tp spec tiptop,camera pun best

Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2017 11:54 AM | Show all posts
MistrezHermanaz replied at 30-5-2017 11:09 AM
hehe..sama2..kalau x asus pun ade phone yg ok juga,vivo v5s ke, 1299 harga dia..bajet u brp..iols  ...

Alamak u bajet iols ciput jer..
setakat boleh pakai wssup, call dan yang basic2 tu ok la u..
dah tengok 11 street dan lazada, kt 11 street bnyk offer, boleh cayer ke beli
barang sini, maksud iols 11 street ni..tak biasa..

uols pandai gak bab2 gajet ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2017 12:08 PM | Show all posts
MYviHaZz replied at 1-6-2017 11:54 AM
Alamak u bajet iols ciput jer..
setakat boleh pakai wssup, call dan yang basic2 tu ok la  ...

11 street ok cuma kdg tgk byk brg import,shipping from oversea,so rege jd up sikit..cer tgk lazada..ade nama merchant dgn alamat sekali

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078181s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list