Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9466
View
108
Reply

Oppo R9s vs Huawei P10

[Copy link]

Author: fly_in_d_sky       Show all posts   Read mode

Post time 1-6-2017 12:17 PM | Show all posts
MistrezHermanaz replied at 1-6-2017 12:08 PM
11 street ok cuma kdg tgk byk brg import,shipping from oversea,so rege jd up sikit..cer tgk lazada ...

ok thanks u..nak merempit ke lazada kejap...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2017 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 6-5-2017 07:28 AM
nak dekat sebulan guna Huawei P10 ..
mine is graphite black .. kawan saya gold ...
kena beli dif ...

Blekberi mmg best, siokkkk...
Msh simpan lg yg lame. Cume nk cari batri br je.
Blekberi paspot pun smart tp hrga..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2017 11:52 AM | Show all posts
im_cyclist replied at 15-7-2017 11:33 AM
Blekberi mmg best, siokkkk...
Msh simpan lg yg lame. Cume nk cari batri br je.
Blekberi paspot p ...

passport memang mahal tapi ... tak boleh guna androidhanya priv sahaja .. tapi priv mm macam ada yang tak best nya ...


blackberry kelemahan part bateri ..
tapi dengar KEYone mantap ..
cuma part N dia ada masalah sikit ..
nak jelaskan tak sure ..

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2017 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Huawei la best
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2017 10:45 AM | Show all posts

tengah guna Huawei P10
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2017 12:25 AM | Show all posts
technologi huawei macam lebih baik drpd oppo. oppo best untuk tangkap gambar je, kualiti tu tak okay sangat pun
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2017 12:28 AM | Show all posts
Saya tgk P10 yg kawanku guna tu agak bagus, ada dual-kamera dgn autofocus dan batterinya juga tahan agak lama main Mobile Legend, walaupun mahal sedikit kalau banding dgn Oppo R9s.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2017 06:13 AM | Show all posts
MrCody replied at 19-7-2017 12:28 AM
Saya tgk P10 yg kawanku guna tu agak bagus, ada dual-kamera dgn autofocus dan batterinya juga tahan  ...

p10 ok lah ... tengok tahap usage
kalau sentiasa borak thru messenger .. email masuk .. plus games
petang mesti dah bateri low maybe dalam 30% lah
tapi if mild usage .. kalau dalam pukul 4pm masih ada 50% ...


if saya .. depend .. ada masa asyik terima email and message
pukul 3pm mesti kejap dalam 1/2 jam ...
and cas balik .. pagi dalam 530am ...


main game .. not bad lah ...
cuma dah lama tak main mobile legend .. update rajin ler ...

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2017 10:31 AM | Show all posts
Huawei memang lama dah terkenal dgn dual-camera (camera belakang) ,Oppo tu terkenal dgn selfie je.Kalau anda berminat selfie,belilah oppo R9S ,camera depan(16MP) ada beautify mode(yang blh edit photo bagi muka cantik sikit).Kalau anda berminat nak tangkap gambar pemandangan tu,belilah huawei.Huawei camera belakang tu hebat tau,walaupun tangkap gambar dalam keadaan yg gelap,gambar tu pun masih jelas tau.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2017 01:49 PM | Show all posts
MohdAhmad replied at 19-7-2017 10:31 AM
Huawei memang lama dah terkenal dgn dual-camera (camera belakang) ,Oppo tu terkenal dgn selfie je.Ka ...

selfie guna Huawei pun lawa juga
smooth ... takde la gambar tu nampak rabak ...
hehehe ...
puas hati dengan Huawei ...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:00 PM | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 19-7-2017 01:49 PM
selfie guna Huawei pun lawa juga
smooth ... takde la gambar tu nampak rabak ...
hehehe ...

yayaya,tapi oppo tu ada "beauty function" .Masa ambil gambar tu,edit cantik siap siap dah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2017 09:13 AM | Show all posts
MohdAhmad replied at 24-7-2017 10:00 PM
yayaya,tapi oppo tu ada "beauty function" .Masa ambil gambar tu,edit cantik siap siap dah

setiap smartphone ada kelebihan dan kekurangan
jadi .. huawei tetap dihati hehehehe

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 09:56 AM | Show all posts
MohdAhmad replied at 24-7-2017 10:00 PM
yayaya,tapi oppo tu ada "beauty function" .Masa ambil gambar tu,edit cantik siap siap dah

Kalau gambar yg diambil sudah cantik, x perlulah ambil byk masa utk edit
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 03:17 PM | Show all posts
MohdAhmad replied at 24-7-2017 10:00 PM
yayaya,tapi oppo tu ada "beauty function" .Masa ambil gambar tu,edit cantik siap siap dah

oppo tu ok untuk tangkap gambar je. guna tak sampai tiga bulan dah ada problem dah
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2017 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 15-7-2017 11:52 AM
passport memang mahal tapi ... tak boleh guna androidhanya priv sahaja .. tapi priv mm macam ada y ...

Memang tak dinafikan BB Keyone baterinya Memang terbaik.. Cas handphone selepas 2 hari pakai..

Keyboard rasa lagi smooth masa taip jika nak dibandingkan dengan BB Q10
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2017 09:20 PM | Show all posts
ZimHMz replied at 29-7-2017 08:17 PM
Memang tak dinafikan BB Keyone baterinya Memang terbaik.. Cas handphone selepas 2 hari pakai..

...

huwargghhhh ... remuk rendam hati ku bila katanya 2 hari boleh pakai lagi
apa nak buat pilihan sudah ku buat ....
eh tapi bab keypad .. ermm ada masalah part N ...
bebudak kat BB group ada cerita .. tapi malas ambil port sebab tak faham
more pada teknikal stuffs ...
semoga Blackberry tetap ukuh selamanya ...

Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2017 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 29-7-2017 09:20 PM
huwargghhhh ... remuk rendam hati ku bila katanya 2 hari boleh pakai lagi
apa nak buat pilihan su ...

Hurmmm.. Takpela nak buat macamana kan..
Mungkin keluaran blackberry yang akan datang bolehlah Fly beli.

Yeke.. Kita punya okay. Tapi memang Ada juga baca pasal device orang lain back key masalah

Ya moga-moga.. Harap2 Ada la yang nak teruskan upgrade os BB10.. Tapi katanya memang takde harapan.. Apa pun os BB10 dekat dihati..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Member aku aku ada pakai oppo  .gambar cantik gila.. Sapa suka selfie lagi lagi pompuan elok la amik...
Huawei brand yang Agak Bagus gak... Jarang dengar problem.. Ada tu ada tapi tak la banyak macam jenama cikai lain
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2017 09:28 AM | Show all posts
NyuNyu replied at 30-7-2017 01:15 AM
Member aku aku ada pakai oppo  .gambar cantik gila.. Sapa suka selfie lagi lagi pompuan elok la amik ...

dah berapa bulan guna Huawei 10 memang puas hati
takde masalah lagi ... lagipun saya bukan heavy user
banyak guna whatsapp ... and kebanyakkan apps hanya notify bila ada thru screen lock
and phone silent mode ...
siapa call saya memang ... hahaha sakit lah
call tak berjawap ...
colleague bising beli telefon mahal tapi silent mode buat apa
hahaha suka hati lah ...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2017 09:32 AM | Show all posts
ZimHMz replied at 29-7-2017 09:30 PM
Hurmmm.. Takpela nak buat macamana kan..
Mungkin keluaran blackberry yang akan datang bolehlah Fl ...

tu kena tunggu lagi 5 tahun kot
selagi tak lunyai huawei p10
saya bukan jenis tukar handphone setiap tahun

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072036s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list