Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9501
View
108
Reply

Oppo R9s vs Huawei P10

[Copy link]

Author: fly_in_d_sky       Show all posts   Read mode

Post time 30-7-2017 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 30-7-2017 09:28 AM
dah berapa bulan guna Huawei 10 memang puas hati
takde masalah lagi ... lagipun saya bukan heavy  ...

Huawei memang tahan..aku dah pakai 3 tahun setakat ni beraksi dengan cemerlang.. Tips jaga baterry jangan main sambil cas.
Akunak cas phone, off phone dulu baru cas.
Ni ada orang main handphone sambil cas pas tu hairan bila baterry ceoat kembung la tak tahan la..  Lol
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2017 05:54 PM | Show all posts
NyuNyu replied at 30-7-2017 12:37 PM
Huawei memang tahan..aku dah pakai 3 tahun setakat ni beraksi dengan cemerlang.. Tips jaga baterry ...

hahaha ... alamak ada masa saya cas phone on
baiklah akan cuba sentiasa off ... tapi risau juga bila off ada orang call and kita off phone
tapi well tawakal je lah ...

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 30-7-2017 05:54 PM
hahaha ... alamak ada masa saya cas phone on
baiklah akan cuba sentiasa off ... tapi risau juga b ...

Aku ada dua phone so tak dak masalah nak off..  Kalau tak off pun tkpa janji jangan main masa cas phone.. Ni setengah orang siap main game sekali cas.. Meletop tangan baru taw hahahhhaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2017 09:14 AM | Show all posts
NyuNyu replied at 30-7-2017 06:11 PM
Aku ada dua phone so tak dak masalah nak off..  Kalau tak off pun tkpa janji jangan main masa cas  ...

oooo guna masa cas tu memang jarang la buat macam tuh ...
tapi better off masa charging ... better be safe than sorry later on ...

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2017 04:03 PM | Show all posts
oppo punye beauty function mmg menjadi
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2017 03:30 PM | Show all posts
aku pun mmg tgh tengok Oppo R9 dengan Huawei P10
P10 mahal sangat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2017 03:34 PM | Show all posts
ad_hoc79 replied at 11-8-2017 03:30 PM
aku pun mmg tgh tengok Oppo R9 dengan Huawei P10
P10 mahal sangat

hmm tepuk dada tanya poket
ikut kemampuan .. kalau mampu beli P10
kalau kurang .. Oppo R9 pun ok juga

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2017 01:32 PM | Show all posts
lagi seksa jiwa aku bila korang dok ckp huawei lagi ok..
asalnya aku dok target samsung c9pro...
pastu dgr hasutan utk oppo n vivo
pastu pg belek2, kat ioi putrajya... hati dah kenan vivo v5pro tp xde hitam
smalam aku dah kuar awal bli brg dapo.. sambil ingat nak sambar vivo v5s jek..
kedai plak lambat bukak.... terus aku balik rumah...
huwaaaa rini korg ckp pasal huawei plakkk... huwaaaaa
seksanya nak pilih phone...
note 3 aku dah buat hal... ni satu2 nya telefon paling lama aku penah pakai 4tahun...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2017 04:25 PM | Show all posts
nagaijau replied at 21-8-2017 01:32 PM
lagi seksa jiwa aku bila korang dok ckp huawei lagi ok..
asalnya aku dok target samsung c9pro...
p ...

hmm saya suka huawei sebab size dia ngam dengan tangan dan poket
tak berat ... kira sesuai ...
actually dengan huawei p10 banyak benda boleh buat untuk gambar
cuma rajin godek je ...



Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 01:48 PM | Show all posts
mcm best je huawei p10
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2017 07:07 AM | Show all posts
cari le phone yang ada memori kad
memang terasa macam old style pakai memori kad
apa barang memori kad .. tapi better be safe than never
kalau pakai phone yang takde memori kad and tak sempat nak backup
menangis .. kalau phone rosak ...
kalau ada memori kad at least safe sikit
back up ada memori kad ada ...
retrieve je ....



Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2017 10:22 PM | Show all posts
Edited by esah72 at 20-9-2017 10:25 PM

Akak guna huawei p9...dah setahun bateri masih thn seharian. Paling suka kamera dia ada fungsi bokeh cam dslr yg blurr kat belakang ..fungsinya sama cam kat iphone 7plus..iphone 7 takde.. so mmg cantik gilos gambarnya ..sape yg pandai guna dslr mesti pandai guna kamera p9 ni.. sbb ada manual.utk adjust..tp fungsi bokeh ada pada rare camera je... bila tgk p10 fungsi bokeh ni ada pada front camera juga....cam nak nanges tgk p10...tp tunggu je la dulu.. n bila ambil gambar monochrome mmg sharp dan maveles
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2017 12:10 PM | Show all posts
Alu lagi suka  oppo R9s  sebab colour dia menarik hati
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2017 06:39 PM | Show all posts
aku mmg berkenan dgn huawei p10 tuh,lawa gilerr kot kamera dia..mmg dok survey2 dah..tapi kalau nak beli on9 mcm lazada ke ape ke tu boleh caya ke ?takot dapat yg ciplak je..ke ada tmpat yg bole dapat murah ke???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2017 08:36 PM | Show all posts
suhada10 replied at 30-11-2017 06:39 PM
aku mmg berkenan dgn huawei p10 tuh,lawa gilerr kot kamera dia..mmg dok survey2 dah..tapi kalau nak  ...

susah nak cakap
kena baca review dari buyers ...
kalau banyak positive means ok lah
and tengok siapa authorize dealer
tapi nak selamat pergi kat huawei nya kedai and beli




Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2017 11:00 PM | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 30-11-2017 08:36 PM
susah nak cakap
kena baca review dari buyers ...
kalau banyak positive means ok lah

ramai ckp okay jugak..dah risik2 byk dah..tapi tula,harga boleh tahan..bole tu bole bli,tp cash seketul tu mmg pikir byk kli..ada yg suh bli installment mcm seng heng ke telco ke tp tak berani takot bulan2 mhal nk byar,,so telan air liur je dlu.kehkehkeh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2017 08:58 AM | Show all posts
suhada10 replied at 4-12-2017 11:00 PM
ramai ckp okay jugak..dah risik2 byk dah..tapi tula,harga boleh tahan..bole tu bole bli,tp cash se ...

maka telan air liur dulu
kot esok lusa harga turun
ada rezeki beli ...


Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 03:53 PM | Show all posts
suhada10 replied at 30-11-2017 06:39 PM
aku mmg berkenan dgn huawei p10 tuh,lawa gilerr kot kamera dia..mmg dok survey2 dah..tapi kalau nak  ...

Kalau lawa beli lah. Hahahha. Tunggu apa lagi. Kalau takde duit tak yah beli. Jangan ikutkan nafsu nak beli itu ini. Pantang nampak phone tu lawa. Nak beli. Takde duit buat cara takde duit. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 03:54 PM | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 5-12-2017 08:58 AM
maka telan air liur dulu
kot esok lusa harga turun
ada rezeki beli ...

Dari aku beli phone. Better aku simpan duit tu buat kahwin. Hahahhaha. Tak berbaloi brader. Buat apa kau nak beli mahal2. Topup line bukan ada pun. hahahahahaha. Jangan terlampau nak ikut trend. lol.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2017 05:55 PM | Show all posts
suhada10 replied at 30-11-2017 06:39 PM
aku mmg berkenan dgn huawei p10 tuh,lawa gilerr kot kamera dia..mmg dok survey2 dah..tapi kalau nak  ...

kalau aq mmg x la nk beli dari lazada..risau aku kena tipu ke brg smpai tp rosak ke..byk risiko nk kna pkir..baik cik adik pi trus je kdai fon tanya..kalau nk yg murah tu ssah la.standard la hrga brg cun
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072960s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list