Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9500
View
108
Reply

Oppo R9s vs Huawei P10

[Copy link]

Author: fly_in_d_sky       Show all posts   Read mode

Post time 6-12-2017 05:57 PM | Show all posts
Amin123 replied at 6-12-2017 03:54 PM
Dari aku beli phone. Better aku simpan duit tu buat kahwin. Hahahhaha. Tak berbaloi brader. Buat a ...

nk buat mcm mn..teringin bro..kakkakaa!jln terakhir amik yg hutang bulan2 dgn telco ke ape ke.tu yg byk org buat sekrg..klu mmpu byar berbaloi la..kalau xmmpu hmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 09:21 AM | Show all posts
Power_R replied at 6-12-2017 05:55 PM
kalau aq mmg x la nk beli dari lazada..risau aku kena tipu ke brg smpai tp rosak ke..byk risiko nk ...

betol tu,kalau sy pon baik terus bli kt kedai phone tu trus atau pon kt telco yg ada offer phone skli tu.lg selamat.kdg2 lazada mmg murah tp ada jgk risiko kn.mcm sy phone yg pkai skrg ni amik dgn celcom je,sbb senang byar bulan2..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 09:31 AM | Show all posts
Power_R replied at 6-12-2017 05:57 PM
nk buat mcm mn..teringin bro..kakkakaa!jln terakhir amik yg hutang bulan2 dgn telco ke ape ke.tu y ...

hahahha brul la tu..sy sbb xmmpu nk byar cash la amik installment plan dgn celcom..yg easyphone punya.bulanan xsmpai rm150 pon.sgt recommended pd sapa yg kurang bjet.kakakkaa
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 07:08 PM | Show all posts
tinie07 replied at 7-12-2017 09:31 AM
hahahha brul la tu..sy sbb xmmpu nk byar cash la amik installment plan dgn celcom..yg easyphone pu ...

Kan... Mummy pun rasa benda yang sama. Walaupun ramai sponsor mummy. Tapi bukan semua mummy nak mummy boleh dapat. Sbb tu kalau mummy nak iphone 8 ke X ke. Mummy akan buat installment. Koserrr lah mummy nak bayar cash macam tu je. Terasa sangat duit mummy habis cepat. Hoho.
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2017 07:11 PM | Show all posts
Power_R replied at 6-12-2017 05:57 PM
nk buat mcm mn..teringin bro..kakkakaa!jln terakhir amik yg hutang bulan2 dgn telco ke ape ke.tu y ...

Mummy sarankan kau dik. Kalau nak sangat phone tu. Beli je buat installment. Sbb nampak gaya macam nak kumpul duit lama kan. Silap2 sampai iphone dah ada cicit punya anak punya anak dah. Nak nak skang ni celcom easyphone tgah buat promo kaw kaw. Gi lah tgok. Sdgkan mummy pun amik plan celcom easyphone ni. Huhu. Why botherrr.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 05:40 PM | Show all posts
MummyHayam replied at 7-12-2017 07:11 PM
Mummy sarankan kau dik. Kalau nak sangat phone tu. Beli je buat installment. Sbb nampak gaya macam ...

dah check dah..mcm ok jugak..tgok list dia hrga bulan2 murah..so dah buat kira2.mmg mmpu byar la bulanan tu..kira mmpu la,nk amik plan yg murah ckit kan..sbb xterikat pon nk amik plan mn2 kita bole plih sndri so rsa mcm senang jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2017 05:42 PM | Show all posts
Power_R replied at 6-12-2017 05:55 PM
kalau aq mmg x la nk beli dari lazada..risau aku kena tipu ke brg smpai tp rosak ke..byk risiko nk ...

ha la kalau sy pon amik ansurans je..tp dah check n srvey mcm untung jgk amik dgn installment plan celcom sbb mcm mn pon nk kna guna internet kan..bundle device diorg snng trus sign up je..xpyh byar bil asing2.bayar pon senang
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2018 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam best je Huawei oppo ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2018 06:52 AM | Show all posts
Catpaw replied at 15-4-2018 03:42 PM
Macam best je Huawei oppo ni

huawei p10 dah murah rasa nya
huawei p20 dah keluar
siapa mampu milikinya .... boleh le beli


Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2018 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 16-4-2018 06:52 AM
huawei p10 dah murah rasa nya
huawei p20 dah keluar
siapa mampu milikinya .... boleh le beli

Mahalla, mampu tengok je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2018 11:16 AM | Show all posts
Catpaw replied at 16-4-2018 07:55 AM
Mahalla, mampu tengok je

sama lah ...
pakai P10 jer
nak pakai P20 tak mampu
P10 masih ok lagi ...
hehehe

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 12:41 AM | Show all posts
Edited by sandramartinez at 6-4-2019 12:45 AM

awesome!! i love it!! Your content is nothing short of brilliant in many ways. I think this is engaging and eye-opening material. Thank you so much for caring about your content and your readers.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 12:43 AM | Show all posts
Edited by sandramartinez at 6-4-2019 12:44 AM

Its a great pleasure reading your post.Its full of information I am looking for and I love to post a comment that "The content of your post is awesome" Great work. essay writer , its a wonderful article, Given so much info in it, These type of articles keeps the users interest in the website, and keep on sharing more.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2019 06:59 AM | Show all posts
Edited by fly_in_d_sky at 6-4-2019 07:01 AM
Catpaw replied at 16-4-2018 07:55 AM
Mahalla, mampu tengok je

dah obsolete P10 & P20

siapa ada phone huawei P10 and above
boleh trade in dengan Huawei ..
ada grade dari A sampai D rasanya

tapi untuk beli phone P30 jer lah
phone lain takde offer ...

kalau nak ikat kontrak dengan telco company boleh jugatapi tengok bajet mana yang mampu
cuma pastikan faham terms and condition ...

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 6-4-2019 06:59 AM
dah obsolete P10 & P20

siapa ada phone huawei P10 and above

p30 berapa ringgit? apa syarat nak tolak tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2019 10:10 AM | Show all posts
Edited by fly_in_d_sky at 6-4-2019 10:16 AM
Catpaw replied at 6-4-2019 09:36 AM
p30 berapa ringgit? apa syarat nak tolak tu
Clik link kat bawah ni
Huawei wants you to level up to the P30 series with these trade-in offers


P30 - RM 2699 (free gift RM 600)
P30 Pro - RM 3799 (free gift RM 769)

tak dinyatakan syarat .. mungkin diorang akan evaluate

ni baru Gred A .. ada sampai Gred D ...



NO
MODEL
GRADE A TRADE VALUE
1HUAWEI MATE 8 32GB
RM450
2HUAWEI MATE 8 64GB
RM600
3HUAWEI MATE 9
RM500
4HUAWEI MATE 9 PRO
RM650
5HUAWEI MATE 10
RM900
6HUAWEI MATE 10 PRO
RM1,100
7HUAWEI MATE 20
RM1,500
8HUAWEI MATE 20 X
RM1,900
9HUAWEI MATE 20 PRO
RM2,200
10HUAWEI P9 32GB
RM450
11HUAWEI P9 64GB
RM500
12HUAWEI P9 PLUS 64GB
RM550
13HUAWEI P10
RM600
14HUAWEI P10 PLUS
RM650
15HUAWEI P20
RM1,050
16HUAWEI P20 PRO
RM1,250
17HUAWEI NOVA 2 PLUS
RM300
18HUAWEI NOVA 2i
RM200
19HUAWEI NOVA 3
RM650
20HUAWEI NOVA 3i
RM400


Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 6-4-2019 10:10 AM
Clik link kat bawah ni
Huawei wants you to level up to the P30 series with these trade-in offers
...

harga lebih kurang ja dengan p20 kan. chuols pakai huawei ka?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2019 01:03 PM | Show all posts
Catpaw replied at 6-4-2019 12:25 PM
harga lebih kurang ja dengan p20 kan. chuols pakai huawei ka?

ya ...
Huawei P10 ... and Mate 20

beli Mate 20 sebab bateri P10 dah kembung tahap final
baru sedar kembung .. hahaha hari ahad lepas
hari isnin tu beli sebab makin kembung ... tak guna .. phone off bateri tak kecut





Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
fly_in_d_sky replied at 6-4-2019 01:03 PM
ya ...
Huawei P10 ... and Mate 20


bateri dia build in kan. tak boleh tukar ke bateri tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2019 01:09 PM | Show all posts
Catpaw replied at 6-4-2019 01:08 PM
bateri dia build in kan. tak boleh tukar ke bateri tu

build in ... boleh tukar
semua build in battery boleh tukar

pernah tukar bateri untuk tab lenovo
kos nya almost RM 150 kalau tak salah
kena tunggu seminggu or more depends pada spare part



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076605s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list