Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123
Return to list New
2885
View
62
Reply

pil perancang,iud,implan dan suntikan depo..

[Copy link]

Author: aunisofia       Show all posts   Read mode

Post time 8-5-2017 08:17 AM | Show all posts
aqyueetda replied at 7-5-2017 10:10 PM
kalo mak cik urut sy hr tu dia kata org dedulu punya cara boleh ikut.
lepas bersama tu cepat2 ke  ...

so klau sy nak sbung mkn mab semula..just mkn mcm biase je ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 10:17 AM | Show all posts
tk tau nak rancang mcm mana....ikut diri sendiri dan pemakanan
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 11:56 AM | Show all posts
haliamerah replied at 8-5-2017 08:17 AM
so klau sy nak sbung mkn mab semula..just mkn mcm biase je ke?

dah lama tinggal ye?

kalau mcmtu,if period awak regular >>utk botol PERTAMA start hr ke 3/4/5 period.
                     if tak regular >> START segera


Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 12:17 PM | Show all posts
aqyueetda replied at 8-5-2017 11:56 AM
dah lama tinggal ye?

kalau mcmtu,if period awak regular >>utk botol PERTAMA start hr ke 3/4/5 p ...

period regular..sy igt nak start lepas period nnt..blh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 02:33 PM | Show all posts
haliamerah replied at 8-5-2017 12:17 PM
period regular..sy igt nak start lepas period nnt..blh ke?

boleh
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 04:43 PM | Show all posts
tgh pregnant anak kedua skrg ni. gap ngan anak pertama 2 thn. (rancang sendiri)
lepas bersalin, ingt nak try iucd. huhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-5-2017 02:47 PM | Show all posts
mashe89 replied at 15-5-2017 04:43 PM
tgh pregnant anak kedua skrg ni. gap ngan anak pertama 2 thn. (rancang sendiri)
lepas bersalin, ing ...

wah bestnya dapat gap selama 2 tahun.....klu saya mmg tak dapat, cepat sgt sangkut
sekarang ni mengandung da berapa bulan?

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 01:56 PM | Show all posts
adeh, tak boleh pulak nak reply...

sbnrnya nak gap 3 thn. tp tak berjaya pulak.. haha

skrg 24w. huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2017 08:10 AM | Show all posts
mashe89 replied at 23-5-2017 01:56 PM
adeh, tak boleh pulak nak reply...

sbnrnya nak gap 3 thn. tp tak berjaya pulak.. haha

okla tu dapat gap wlpun 2 tahun...
klu saya kena amik perancang...,,,..
awak mengandung ni tak da morning sickness ka..
dgr org mengandung ni mcm mn nak ngandung juga

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2017 01:02 PM | Show all posts
gap between anak ke 3 ngan ke 4 6+++ amik iucd... lps tu disebabkan terleka terlupa nak pakai iucd....  sekrg ni tgh menunggu anak ke 5 ... beza dlm 2 thn ...kalau ikutkan kan kali ke tiga lah czer ni.... tapi x sure nak pakai iucd atau nak ikat terus....
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2017 01:04 PM | Show all posts
dulu pernah ambil pill masa bersalin anak kedua .. tapi ada kesan ...emotional swing....ntah lah.. tak tau kesan pill atau meroyan.. alhamdulillah...cepat juga berlaku kesedaran dlm diri waktu tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 10:52 AM | Show all posts
Edited by goss79 at 26-5-2017 10:55 AM

i pernah pakai implan tu x period sepanjang pakai. skrg ni nak pakai lagi tp harga mahal sgt. tgh pikir2 juga benda lain. sbb satulah i pakai implan, guna cucuk depo ni badan naik sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 11:10 AM | Show all posts
ambik injek depo yg every 3 months.. ambik 2 cycle ajer..lepas tu stop...
3 bulan pertama ok..period ajer lama tp 15hari stop..masuk cycle kedua   period tingtong...
sampai 40 hari..2x period camtu...sampai kering darah dah bp low terus..keluar fresh blood tau..bkn mcm period biasa...pucat2 muka..dah makan pil stop period masih keluar gak..
sekarang makan Nona roguy nk normal kan hormon balik...alhamdulillah..
masih belum terpikir nk guna kaedah perancangan apa...ada rezeki keluar plak no 5 kehkehkeh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045319s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list