Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1340
View
10
Reply

Kes Nama bertindan di Geran Tanah

[Copy link]

Author: Joriah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-4-2017 11:45 PM | Show all posts |Read mode
Arwah dato saya telah me beli sebidang Tanah yang mecakupi Tanah Sawah Dan Tanah darat berkeluasan anggaran 2 Ekar di kampung.

Setel ah beli au meninggal Dunia Tanah it u berpindah kepada bapa sayA Dan setelah bapa saya pula meninggal pada Ada 1980an Tanah itu berpindah milik sekali lagi sectarian sah kepada adik beradik saya seramai 5 orang.

Alangkah terkejut ya kami apa bila pada pertengahan tahun 2007 terdapat penambahan Nama didalam Geran terse but tanpa pengetahuan kami.

Pe jabat Tanah mengatakan ianya di masukkan sah.
Bagaimana ini berlaku wahai Pegawai Daerah? Kami tidak teragak2 untuk melaporkan kes ini untuk perhatian pihak atasan Dan SPRM

BAntu saya sekiranya Ada Langkah penyelesaian


Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
bawak jumpa lawyer.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 02:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munchkin at 13-4-2017 02:04 AM

Nama siapa yg dimasukkan. Siapa pemohon. Tak teranglah cerita.

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
ada pemilik lain yg jual kot bhagian dia.cuba beli salinan 14A kat pejabat tanah
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Check dulu ngn pjbt tanah sis since dorang kata nama dimasukkn secara sah..bak kata sorang forumer td..mungkin ada di kalangan kamu yg dh jualkn bahagiannya atau sebahagian drpd bahagiannya tanpa pengetahuan yg lain
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by CardiGans85 at 13-4-2017 09:36 AM

Tt 5 beradik kena sepakat bawa pkara ni jumpa lawyer utk cabar pnmbahan nama ni since pkara ni dbuat tanpa pgtahuan.

Cuma,sebelum tu.. klu ada penama yg telah
mninggal dunia, tya pd waris.kdg takut ade waris yg pajak tanah (bah.dia saja) utk pinjam duit dr penama baru ke apa tp x dpt byr blk dlm ms yg telah d janjikn. Bole jd,tanah bahagian tsebut jd cagarannya.

Kdg2 sstgh org kita suka pajak tanah sawah utk sekian2 musim pd org lain, biasa duit upfront da d beri. Nk d jadikan cerita,ttiba deal off n duit pula da tpakai ,ni pun boleh jd tt. Tt tya betul2 tt pd ahli keluarga. Sbb bila da psg lawyer n dakwa PTG buat keje kotor ni dgn involvement SPRM, kes ni jd besar.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 03:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Tulis pastu hilang. apolah tt ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 03:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Tulis pastu hilang. apolah tt ni.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Lor tt mana kamu...pegi pejabat tanah ke....update sket psl tanah ni....
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mana masuk nama secara sah?
Ikut cerita title cuma satu dgn 5 penama.
Ke ada kaveat?
Cerita la details
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:18 PM | Show all posts
buat carian boring 14 A kt paejabat Tanah le
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066634s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list