Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1866
View
39
Reply

masalah org pompan; betul tak??

[Copy link]

Author: bangcak       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-4-2017 09:07 PM | Show all posts |Read mode
betul ke tidak??

baju punya la berpasang2 berdondon2.
2-3 almari penuh. tapi tetiap hari pening
...taktaw nak pakai baju apa!!



sapa ada poblem gitu?
baik ngaku!
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kah kah. Senang yang kerja pakai uniform. Sarung je tak yah pikir.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 09:42 PM | Show all posts
masalah sebahagian perempuan cmtu.. suka membazir.. sebab tu org perempuan kuasa ekonomi shopping..

kaki ada 2, kasut ada 40 pasang.. kau ulat gonggok atau manusia???

kepala ada 1, tudung ada 50 ( aidijuma,neklopa,ariani,mawarda,fareeda,duckling)  kau manusia ke allien???

agak2 lah membazir.. nak bergaya kalau badan cm gemuk dan memang gemuk tu kuruskan dulu.. dh kurus bergaya apa saja nampak cantik.. ni dah lah gemuk pakai ketat macam sarang tebuan.. lepas tu membazir..

sebelum nak bergaya tu beli cermin cermin diri dan cermin kewangan.. akak benci betul org membazir.. ranap poket seluar akak...
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 14-4-2017 09:42 PM
masalah sebahagian perempuan cmtu.. suka membazir.. sebab tu org perempuan kuasa ekonomi shopping..
...

Biar la kak cili klo org nk mmbazir..asalkn bukan perabih duit mu
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sangat2 betul dan sokong sesgt..kekdg mlm tu da dok piki nk pakai baju apa ye...mcm da x de.baju nk pakai gi keje
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Entahler..aku jenis sempoi..balun jer baju mana yang ada..tudung jela aku fussy skit sbb kalau x jadi dibentuk memang sepanjang harilah aku membaran
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Deidra replied at 14-4-2017 10:04 PM
Entahler..aku jenis sempoi..balun jer baju mana yang ada..tudung jela aku fussy skit sbb kalau x jad ...

Klu ada uniform lg senang sbb xyah nk fikir pakai apa  
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
JeepersCreepers replied at 14-4-2017 11:22 PM
Klu ada uniform lg senang sbb xyah nk fikir pakai apa

Sungguh..

Lagi takkan ada sesape berani pertikai "eh bukan ke dah penah pakai ke baju ni?"-ayat menjadi kepantangan para wanita alaf baru  
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts

Mcm fakta
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Deidra replied at 15-4-2017 12:24 AM
Sungguh..

Lagi takkan ada sesape berani pertikai "eh bukan ke dah penah pakai ke baju ni?"-ayat ...

Ayat yg x ingin di dengar  
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
JeepersCreepers replied at 15-4-2017 09:51 AM
Ayat yg x ingin di dengar

Meleleh nanah dari telinga tau kalau dgr ayat ni  

But i jenih buat tak reti jer. "Eh yeke..prihatin u kan ttg i..semua bnda u nk perati..terima kasihhh lahhhh"  
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 03:01 PM | Show all posts
Aku akn pastikan baju aku plg cepat rotate 1 bulan... huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Hurmm...masalah yg pyh akak nk selesaikan..smpai kdg2 akak perasan knp akak asyik pakai baju yg sama..oh xde baju rupanya..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Hehee..mmg pun..mmg ari2 dok pening nak pilih baju apa utk dipakai..huhuu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2017 06:27 PM | Show all posts
seeriesagain replied at 15-4-2017 03:01 PM
Aku akn pastikan baju aku plg cepat rotate 1 bulan... huhuhu

lepas berusaha rotate sebulan, tetiba ada jugak yg buat lawak tanya kuat2 kat public
"ehh?? rajin betul u pakai baju nih yek? minat ye? tapi, da basuh lom nih?"
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 08:25 PM | Show all posts
Hahaha... xda sape kisah if ko nak pki baju yg sama every week pun.  Cuma aku jer yg x suka. Tp org lain nk buat tidakler aku bother... hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2017 09:39 PM | Show all posts
seeriesagain replied at 16-4-2017 08:25 PM
Hahaha... xda sape kisah if ko nak pki baju yg sama every week pun.  Cuma aku jer yg x suka. Tp org  ...

tau ler mmg uol taksuka.
tapi kalu ada yg gurau kasar
tuduh baju uol pakai mcm baju semalam je?
tak basuh ka?

acaner tu?
apa riaksi uol?
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 11:34 AM | Show all posts
betul chuolss..aku rasa 20 minit duk tenung baju dlm almari.
sudahnya tutup almari,tengok tv.
sambil tengok tv otak duk pikir nak pakai baju apa pergi kerja esok.
pergi lagi tenung dalam almari.
last2 ambik baju yg senang digosok dan selesa dipakai..
erghhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 01:56 PM | Show all posts
bangcak replied at 16-4-2017 09:39 PM
tau ler mmg uol taksuka.
tapi kalu ada yg gurau kasar
tuduh baju uol pakai mcm baju semalam je ...

Explain je la bkn baju yg sama. Take it or leave it. Pastu blah dari situ


Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 02:09 PM | Show all posts
Haha..Aku tak pernah kisah kalau bab baju nak pegi keja nak pakai baju apa? Aku selalu pakai baju almost sama je every week..Terutama baju yang tak payah iron..

Tapi kalau baju jalan YES..memang aku pikir nak pakai baju apa..dan baju jalan aku lagi banyak dari baju keje aku..

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 02:47 PM | Show all posts
Mary_jane replied at 14-4-2017 09:17 PM
Kah kah. Senang yang kerja pakai uniform. Sarung je tak yah pikir.

pagi tadi aku terfikir mcm nie..

aku heran gak... almari nampak penuh tapi satu pun tak berkenan di hati..aku rasa wardrobe aku tu ada expired date la...

pakai baju beberapa kali then mesti kena dispose
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 04:01 PM | Show all posts
memang masalah
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
leylapple replied at 17-4-2017 02:47 PM
pagi tadi aku terfikir mcm nie..

aku heran gak... almari nampak penuh tapi satu pun tak berkena ...

Kan sis? Rasa macam tiap minggu pakai baju sama. Alahai susahnya nak pilih. Padahal baju penuh satu lemari.  
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 01:53 AM | Show all posts
i hentam je pakai apa apa yg selesa dan sesuai. tak kisah lah recycle ke tak,  sebab my place , ini bukan sesuatu  yg priority. asalkan appropriate.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 01:24 PM | Show all posts
seeriesagain replied at 15-4-2017 03:01 PM
Aku akn pastikan baju aku plg cepat rotate 1 bulan... huhuhu

I pun macamtu. Baju yang dah pakai, siap cuci semua gantung dalam almari bahagian paling kiri. Sedar tak sedar bila buat macamtu, baju yang paling kiri tu akan muncul kat sebelah kanan lepas sebulan.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063959s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list