Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
5148
View
54
Reply

Isteri Seorang Homoseksual

[Copy link]

Author: skankin7en       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-4-2017 06:41 PM | Show all posts |Read mode
Edited by skankin7en at 15-4-2017 06:56 PM

Mungkin isu ini agak sensitif.
Mungkin juga memalukan.
Mungkin ramai menderita.
Mungkin perlukan buah fikiran.

---

Dah lama i tak contact teman saya yang satu ini. Dulu kami bff dari zaman matrikulasi tetapi sejak dia kahwin kami dah jarang berhubung. Almaklum komitmen sebagai isteri,semestinya suami menjadi keutamaan dan yang lain-lain sudah menjadi kedua dan ketiga. Satu hari tiba-tiba dia Whatsapp mahu berjumpa, pelik tapi i gembira sebab rindu lama tak jumpa. Rupa-rupanya dia dah bercerai.

Siapa perempuan yang merosakkan rumahtangga you? Air mata dia terus berderai laju dan dalam nadatersekat-sekat dia menjawab, He had an affair with a guy YaTuhan, nak tersembur air yang i sedut waktu tu. I have no words to describe her feeling.

Jujurnya ni bukan pertama kali i dengar kisah macam ni. Ya benar, jika ada pihak ketiga dalam rumahtangga ia amat mengecewakan waima pasangan sudah bersumpah untuk tidak mengulangi lagi. Luka itu akan masih terkesan di relung jiwa. Tetapi bagaimana pula jika suami bermain kayu tiga dengan lelaki lain, apakah rasanya? Luluh jiwa dan raga, menangis sampai air mata kering pun rasa sakit masih mencengkam di hati. Mahu bertanding macam mana lagi? Mahu cantik? Mahu kuruskan badan? Tidak. Dia tidak terpikat pada kecantikan atau keseksian wanita. Itu semua bukan menjadi tagihannya. Nafsunya mendambakan jantina sejenis dia.
What would you do when your man loves another man?

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya TT silap tajuk ni
Patutnye suamiku homoseksual
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by wikedsaikel at 15-4-2017 07:19 PM

Satu jek.
Kalau sebelom kahwin tu si isteri ada cakap yg macam ni:
- eh dia lembut jek tapi bukan gay
- eh tu kawan baik dia lah biarlah dia bercuti sama sama. Aku kenal mereka. Jenis tak bawa perempuan.
- dia suka masak dengan berkemas rumah.. untung aku dapat kahwin mamat sopan macam ni.
Kalau macam ni kesnya dan isteri tu ignore cakap cakap orang, sendiri yg pilih so pandai pandai lah terima dia seadanya sebab sexual preference ni bukan macam habit suka berjudi.
Dia macam lelaki kaki perempuan. Dah dasar konek dia sensitif bila mata kena cucuk sikit. Memang susah lah kan. Bersabar lah. Doa banyak banyak.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
If husband seorg gay, there's nothing dat woman can do..sexuality is not something tht can easily be change. I would say impossible to change but then tiada yg mustahil dgn usaha n izin Allah. I've known a guy bfore he is definitely hadek2..nafsu pon mmg sah ke arah lelaki..tp maybe bcoz die mmg xtnggal solat so spnjg i ken dgn dia tu mmg dia xpnh in a rship with a guy. Xlama lost contact dgn dia. Hrp still mcm tu lagi la..
So, bck to the topic kalo dpt laki yg gay tinggal je la..sbb mmg sgt ssh utk die bernafsu dgn kita..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 08:26 PM | Show all posts
i do hv a fren yg melalui benda begini.. but cannot confirm whether betul atau x husbnd dia gay.. dia cuma ckp husbnd dia x ramai kwn perempuan.. muka jambu. and lepas kahwin ada terjumpa cd blue gay punya. si suami mcm kurang bernafsu tgk dia. menangis2 dia mengadu.. but alhamdulillah maybe Tuhan bukakan pintu taubat agaknya.. si lelaki kembali ke pankal jalan.. dh lama x contact.. x tau apa cerita
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jerukkedondong at 15-4-2017 08:29 PM

Sudin....sudin ni cikgu....suami kepada kawan aku...dah ada anak tiga dgn H....tapi tetap ada boifren nama Abu....soja kat Taiping....tiap hujung minggu...Taman Tasik Taiping jadi saksi cinta kunyit mrk..

Bkn nya hensem pun Sudin tu..
Muka pecah....tgk dari lahiriah mati idup balik pun org tak kan percaya Sudin ni mengunyit...

Dah cerai pun dgn kawan aku tu...Sudin masih dgn Abu...tapi tak lupa bagi nafkah anak...kawan aku H..hingga kini masih pening2 lalat fikir mcm mn dia boleh bercinta..kawin dan dpt ank 3 dgn Sudin..................................si kekunyit
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak buat apa? Hmmm memang berat masalah ni.
Kalau dah bercerai, tentu sahabat itu dah menimbang baik-buruknya.
Bagi pasangan normal pun bila ada orang ketiga, jawapannya tetap sama. Bukan sebab yang pertama tak elok, tapi sebab hati dah beralih arah.
Tak perlu penatkan fizikal & mental untuk seseorang yang tak mahukan kita lagi. Dah berkahwin tapi tak ada suami. Issue-issue lain seperti kesihatan, kewangan, persepsi orang dll.
Semoga lebih tabah menghadapi masa depan. Allah tak menguji hambanya jika dia tidal cukup kuat.
Percayalah setiap musibah ada hikmahnya.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 08:37 PM | Show all posts
isteri kepada homoseksual bukan seorang homoseksual.. dulu sekolah tamil ke tt?? banyak makan maruku kuih tahi telinga
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Jijik : bayang if the wife bj the hubs, tapi tetibe bau tahi kat situ
Move on and find another guy je. Nak maratap lama lama buat apa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-4-2017 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 15-4-2017 08:37 PM
isteri kepada homoseksual bukan seorang homoseksual.. dulu sekolah tamil ke tt?? banyak makan maruku ...

Boleh tahan cetek jugak sintaksis bahasa u kan  
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mana nk tau somi kita gay....ssh kan nk tau...kalau tnya confirm menipu...kalau tnya pernah curang or tk tu pun dia tk ngaku kan....huhu.....hidup je mcm biasa....kalau ada mslh hrp Allah tunjukkan kebenarannn...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
KukuNeeng replied at 15-4-2017 06:55 PM
Rasanya TT silap tajuk ni
Patutnye suamiku homoseksual

Yup agree...patutnye tajuknye gitulah kan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi mungkin tt nk kasi tau maksudnye gini a wife of homosexual kot...tak pelah da berpisah pun dari si suami kan..yg lepas jgn dikenang lagi...move on je..anggap dugaan dari Allah
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm da dua threads..ker iols y silap..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-4-2017 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
cheergirlz replied at 15-4-2017 09:27 PM
mcm da dua threads..ker iols y silap..

Mod campak ke bod MP. Yang first tu dah close
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
oooh...ok, tq chuols bg pencerahan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 10:06 PM | Show all posts
I believe its also difficult for him to accept his sexuality changes
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 15-4-2017 08:35 PM
Nak buat apa? Hmmm memang berat masalah ni.
Kalau dah bercerai, tentu sahabat itu dah menimbang bai ...

ade betolnyer juga..terutama y bakal berkahwin..pendapat dan pandangan perlu diambil kira...
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 12:14 AM | Show all posts
gay is senang to detect sah2 mmg suka jantan jer.. x suka pompuan
tapi yg dual sim kad ni mmg susah nak detect husband mengunyit.. kengkadang nampak diorang ni normal person..tapi curang kat belakang dengan jantan lain..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak nak komen isu...cuma nak komen tajuk...

Memang betul nahu tajuk tu. Tak salah apa pun..

Ok, itu je nak cakap
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 10:48 AM | Show all posts
tajuk mcm x kena je.

entahlah, x reti nk kata apa. i is terkesima..... biasanya bab2 prob yg diutarakan iols suke bebel2 bg nasihat panjang2. tp yg ni  xtau nk ckp ape.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 11:31 AM | Show all posts
imransulaiman replied at 16-4-2017 01:28 AM
Tak nak komen isu...cuma nak komen tajuk...

Memang betul nahu tajuk tu. Tak salah apa pun..

setuju..

kalau tgk dari segi maksud pun dah tahu..

isteri, xkan nak homo..

alaaa forum jer, bukan kelas bahasa kebangsaan..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
bg meols, maybe isteri lelaki homoseksual kot tajuk yg sesuai.

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mommymonster82 at 16-4-2017 12:28 PM

Ada kawan kena...

Dah cerai..

Masa dulu dia citer hb dia ada adik angkat..rapat sungguh dgn adik angkat tu..me dah pelik dah..tp xnkla  ckp per2..
Tup2.. senyap2 dah cerai...kesian pulak... ada anak plak tu..puncanya dot dot dot..

so mmg benarla sangkaan me selama ni..

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 12:54 PM | Show all posts
aku ingatkan isteri dia yang homosexual @ lesbian
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058574s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list