Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
5341
View
108
Reply

[Tempatan] Oh God, so sad... Demi cinta, BUDAK umur 7 tahun buat 4 KERJA sara bapa PENAGIH (Update: Statement dari bapa Ahmad yang tegap & sihat #1)

[Copy link]

Author: Kentang.Goreng    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-4-2017 11:15 PM | Show all posts
berhak ke si bapa halang jkm ambil anak dia sedangkn dia pun gagal laksana tugas sebagai bapa.umpama mendera la tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
kesiannya lahai

mak indonnya pun satu. yg menagihnya suami, yg ko lari tinggalkan anak sekali tu kenapa?
patut bawaklah anak ikut ko
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 11:20 PM | Show all posts
kalau kat negara maju bapak dia mmg lucut dah hak penjagaan. Memang social worker dah amik budak ni ikot undang undang.
Kat sini tak boleh buat apa eh?
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 11:59 PM | Show all posts
Semoga bapaknya teroverdose lalu mati dgn kadar segera
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Surat beranak pun x ada,
Apa bukti penagih itu bapa bdk ni,
Jkm lepas tgn ka?
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 12:53 AM | Show all posts
xbaca ke.. kan ada sebut mak nya sempat bawak lari dua anak perempuan. tapi dik mat ni paknye sempat rampas...
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
sebu1 replied at 15-4-2017 08:36 PM
Lagi2 stress aku masuk thread ni.jilake bapaknye aniaya anak. More anak tu dilindungi dari penderaan ...

samaa laa sebu wei...confident aku klik dgn harapan pasal citer budak jalanan di China ke tampat lain ke..bukak2 nmpak lorong haji taib..adoiii..i cannot brain this..apa la perasaan budak ni dah di bebani dgn tanggungjawab besar SARA bapak jilake tu.aku tak salahkan adik ni..mungkin dia sayang bapaknya ni..sbb tula satu2 insan yg masih berada di sampingnya n jaga dia.jiwa kanak2 masih tebal.mungkin..tapi hakikatnya dah di dewasakan oleh tangungjawab..siann sangat..aku pun sangat terganggu
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
moocoww replied at 15-4-2017 11:59 PM
Semoga bapaknya teroverdose lalu mati dgn kadar segera

I cannnot help but to say amiinn..kalo nak mati sila mati sorg2 bapak oii..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Serious sedih bila baca kes ni..kesian kat anak kecik tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Serious sedih bila baca kes ni..kesian kat anak kecik tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya awloh kesian nya, semoga awloh berikan rezeki besar satu hari nanti  dik
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 04:32 AM | Show all posts
semoga ayahnya cepat meninggal akibat dadah dan semoga adik ahmad terpelihara drp anasir jahat.jkm ambil aje la budak tue sebab ayahnya memang unfit to be a parent.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 05:19 AM From the mobile phone | Show all posts
ronapink replied at 15-4-2017 08:53 PM
mak indon lagi jilaker tinggal anak kat penagih..

padan muka indon, ingat dapat laki tempatan b ...

Yeayy baru nk komen benda sama..sbnrnya yg celaka tu mak yindon sial bdk ni..kesian budak ni dtgalkn mcm tu je..betina jenis apa tgglkn ank kt laki penagih?binatang pun x wat cmtu..tp mmg majoriti pun betina yindon dtg cni beranak senang je tgglkn or buang or bg org..kwn i,arwah bapak dia kwen no 2 ngn betina yindon..pas bapak dia meninggal,bleh betina tu tgglkn ank2 dia kt kwn i suh jaga..dia g blk indon..sial x sial
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 05:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Esmiria replied at 15-4-2017 10:26 PM
Entahlah.tibe2 teringt trisnalovezul.. Hidup ke dia lgi?

Rasanya dia da lari kot tgglkn zul..jd amah or minah kilang balik..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 05:26 AM From the mobile phone | Show all posts
AmandaRollins replied at 16-4-2017 05:19 AM
Yeayy baru nk komen benda sama..sbnrnya yg celaka tu mak yindon sial bdk ni..kesian budak ni dtgal ...

Baca post #31.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 05:35 AM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 16-4-2017 05:26 AM
Baca post #31.

Hah ..sy pun baca artikel tu sis..tp klu btul2 mak bdk ni responsible,bleh je dia fight tuk rampas ahmad tu dr bapak dia..ank baru 7 tahun,kecik lg..xkn dia sanggup nk tgglkn kt junkie cmtu je..sy bg komen tu pun bdasarkn kesah d sekeliling sy..mostly of them abaikn ank cm abaikn patung..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 06:19 AM | Show all posts
AmandaRollins replied at 16-4-2017 05:19 AM
Yeayy baru nk komen benda sama..sbnrnya yg celaka tu mak yindon sial bdk ni..kesian budak ni dtgal ...

apa2 pun yindon datang malaysia buat masalah,

bab* sangat..

tu kalau dah ambik metadon di klinik care n cure tu, xkan dia beli dadah kat luar lagi...

suntik je bagi mampos..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
erm pelik pelik bapa bapa loni

aplah nasib malaysia ku
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Kentang.Goreng replied at 15-4-2017 08:23 PM
Ahmad ditemui ketika menemani bapanya menumpang mandi di sebuah premis di Jalan Haji Taib 4, Kuala ...

Speechless..tabahnya ko dek..sedih akak baca pagi2.ni..moga adik dpt pembelaan yg sewajarnya dan bapak adik dihantar.ke tempat yg sepatutnya utk sembuh dan insaf..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
jkm tak boleh mintak campur tangan pihak berkuasa ke?
under child labor law ke?
hak bapak dia patut dah terhapus sebab tak jalankan tanggungjawab sebagai bapak..
buat anak pandai!
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 09:49 AM | Show all posts

Huntongle kwen muda
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2017 09:54 AM | Show all posts
Update:

Statement dari bapa Ahmad yang tegap & sihat #1 page one, siap ada gambar ayah Ahmad lagi
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya kau dik.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah nama menagih, matikan aje. Menyusahkan manusia lain.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
ronapink replied at 15-4-2017 08:53 PM
mak indon lagi jilaker tinggal anak kat penagih..

padan muka indon, ingat dapat laki tempatan b ...

Orang Indonesia memang hati kering, sanggup tinggal anak2 kecik demi survival dia.. kadang2 bukan sebab survival pun.. memang jilaker. Teringat yang kawen cina tua, merayu2 suruh bini balik ada anak2 kecik. Bininya orang indonesia dah selamat menghilangkan diri.

Bila dah takde kepentingan sesenang je tinggal anak2 kan walaupun in legal marriage. Apatah lagi nak tinggalkan baby merata2 bila mengandung luar nikah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061895s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list