Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
5533
View
108
Reply

[Tempatan] Oh God, so sad... Demi cinta, BUDAK umur 7 tahun buat 4 KERJA sara bapa PENAGIH (Update: Statement dari bapa Ahmad yang tegap & sihat #1)

[Copy link]

Author: Kentang.Goreng    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-4-2017 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah nama menagih, matikan aje. Menyusahkan manusia lain.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
ronapink replied at 15-4-2017 08:53 PM
mak indon lagi jilaker tinggal anak kat penagih..

padan muka indon, ingat dapat laki tempatan b ...

Orang Indonesia memang hati kering, sanggup tinggal anak2 kecik demi survival dia.. kadang2 bukan sebab survival pun.. memang jilaker. Teringat yang kawen cina tua, merayu2 suruh bini balik ada anak2 kecik. Bininya orang indonesia dah selamat menghilangkan diri.

Bila dah takde kepentingan sesenang je tinggal anak2 kan walaupun in legal marriage. Apatah lagi nak tinggalkan baby merata2 bila mengandung luar nikah
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
mohon.mereput apaknya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2017 10:20 AM | Show all posts
Update di page one

Elok sihat nampaknya bapa si Ahmad ni, siap ada buncit lagi...

Janji berubah
Ahad, 16 April 2017 @ 7:01 AM

Kuala Lumpur: Saya sayangkan anak saya. Saya akan ke pejabat JKM (Jabatan Kebajikan Masyarakat) Isnin ini (esok) untuk uruskan dokumen pengenalan diri dia, sebelum ini saya tidak tahu macam mana nak buat, insya-Allah saya akan sampai untuk urusan ini demi masa depan anak, kata Mohamad (bukan nama sebenar), 40-an, bapa kepada Ahmad, kanak-kanak yang melakukan pelbagai kerja untuk menyara kehidupan mereka dua beranak.

Dia yang ditemui ketika selesai menerima rawatan di Klinik Cure & Care Chow Kit, awal pagi semalam memberikan komitmen itu kepada Ketua Bahagian Kanak-Kanak dan Perintah khidmat Masyarakat Jabatan Kebajikan Masyarakat Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (JKMWPKL) Zulyadain Limat yang menjejak kelibatnya di sekitar kawasan itu sebagai reaksi segera atas laporan muka depan akhbar ini, semalam.

Dalam pertemuan yang turut dihadiri dua pegawai bahagian itu bersama wartawan, Mohamad mengakui dia cuba mendapatkan pekerjaan untuk memberikan yang terbaik kepada Ahmad, tetapi gagal kerana statusnya sebagai bekas penagih.

Katanya, kerana tidak mahu berjauhan dengan anaknya, dia mengambil keputusan untuk membawa Ahmad ke mana saja termasuk tinggal di dalam khemah di kaki lima sebuah bangunan dekat sini sambil berusaha mencari kerja.

Mohamad berkata, sebagai  bapa, dia berusaha memberikan yang terbaik kepada Ahmad namun kerana tiada dokumen pengenalan diri seperti sijil lahir, tidak banyak yang boleh dilakukannya.

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 10:23 AM | Show all posts
Kentang.Goreng replied at 16-4-2017 09:54 AM
Update:

Statement dari bapa Ahmad yang tegap & sihat #1 page one, siap ada gambar ayah Ahmad lag ...
Thanks TT untuk update si bapa yang tak layak d panggil bapa ni

hampes sungguh .. segar bugar perut boroi


umur dah 40an .. masih bagi alasan tak reti nak buat surat pengenalan anak
memang tak ambil tau pun



Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 10:45 AM | Show all posts
Pajeri_Nenas replied at 15-4-2017 08:28 PM
KO beli racun rumpai BG dia Minum dek.

idea yg bernas
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Pajeri_Nenas replied at 15-4-2017 12:28 PM
KO beli racun rumpai BG dia Minum dek.

Iols setuju sesangat....
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Kentang.Goreng replied at 15-4-2017 08:23 PM
Ahmad ditemui ketika menemani bapanya menumpang mandi di sebuah premis di Jalan Haji Taib 4, Kua ...

siannya ko nak.. moga ko dpt perlindungan n bole bersekolah
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 16-4-2017 10:23 AM
Thanks TT untuk update si bapa yang tak layak d panggil bapa ni

hampes sungguh .. segar bugar p ...

kejinya! org cmni nyawanya liat
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 11:16 AM | Show all posts
tolong ler jabatan kebajikan ambik budak ni.. kasihan umur 7thn kot
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 11:20 AM | Show all posts
yang xbuat surat beranak anak tu dah kenapa..


lagi satu kata orang xmo amabik keje sbb bekas penagih, ko mohon keje apae bang,

sijil xde kemahiran xde, xkan ko minta jadi pengarah..agak2la, keje kontrak pun boleh,ko kutip bahan recycle mcm anak ko pun boleh
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak layak jadik bapak dia nih.. ::
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 11:23 AM | Show all posts
32kW replied at 16-4-2017 10:00 AM
Orang Indonesia memang hati kering, sanggup tinggal anak2 kecik demi survival dia.. kadang2 bukan  ...

kalau hati xkering, sanggup ke tinggal keluarga datang sini utk cari keje yang xtau keje apa..

janji lepas diri dia..tu yang datang sini berlaki, sanggup nikah dengan orang sini, hati kering la tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 15-4-2017 10:54 PM
trisna kata pompuan indon setia tak tinggal laki.. kejadahnya ni

Tak tinggal laki yg berduit je  
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
heavennya kerja jkm
wartawan berpanas keluar dok cari berita & siasat apa semua, kemdian tulis berita utk siar kat paper
baru pegawai jkm terkedek kedek datang nak bantu
kalau mereka beramanah atas tugas yg dipertggjwbkan kpd mereka, takdelah adik ahmad terpaksa hidup melarat sebegitu
dahlah terpaksa buat 4 kerja, terlebih 2 kerja dari yg disarankan encik ahmad bin maslan #2kerja
yg bapaknya mat pit bangkai bernyawa mmg satu habuk tak boleh diharapkan. tu janji nak berubah, berubah cari bini baru & buat anak baru ker acik?
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
kesiannya dik..anak untie 7 thn pg2 nk gi skol pun manja kededek nk kn butangkan baju,pakaikan belt.jkm patut lebih tegas..syg anak kejadah mcm tu. dikira penagih tegar..ssh nk sangka baik
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
bukan ke kalu makpak yg didapati tak fit utk jaga anak, maka anak akan diambil oleh jkm dan diberi perlindungan?

ke bukan kat malaysia undang2 aku penah bace tu?
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
AmandaRollins replied at 16-4-2017 05:35 AM
Hah  ..sy pun baca artikel tu sis..tp klu btul2 mak bdk ni responsible,bleh je dia fight tuk ram ...


Tak semudah tu sis. Sedangkan Liyana Manan rakyat tempatan pun sanggup biarkan jew anak hidop dengan ex sundal (ape tah nama Bang Sat tu) dan bini baru sundal (Hanez Suraya).
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dia bukan sayang ke anak. dia takut anak tu takde nanti sapa nak carik sumber mendadah dia. tak guna punya bapak.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang celaka punya jantan. Perut buncit pun malas cari kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Perut buncit siap ada nenen tu maksud nya cukup makan. Pi la mintak keje kat kontraktor alam flora ke dbkl ke apa ke jadi pekerja am. Tak de sape kesah ko penagih ke apa.

Dasar beralasan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasihan kepada adik ni..
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah jumpa bapaknya tu x reti2 rampas anak dia..memudaratkan kot..silap2 dia bawak lari anak dia pulak lps ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 04:39 PM | Show all posts
Err.. nak buat benda paling basic mykid anak pun perlukan JANJI & DEDIKASI sedemikian rupa? Go Fighting! bagai. G mati la weiii
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya.,, nak nangis tgk. Adik aku skrg umo 7tahun pn aku suh dia cuci pinggan kt dapur je  kalau nk Kepci.., semoga kehidupan kau lebih elok dik lepas ni.,
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064521s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list