Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
2441
View
15
Reply

[INFORMASI] 10 pantai bogel yang terkenal di dunia, JOm pergi nak

[Copy link]

Author: chacon       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-4-2017 09:46 AM | Show all posts |Read mode
Edited by chacon at 18-4-2017 09:47 AM


Mungkin perlakuan bogel di tempat awam di sesetengah negara di dunia adalah keterlaluan dan boleh dikenakan tindakan undang-undang kerana berkelakuan tidak senonoh, namun  berbeza di beberapa buah pantai yang telah dikategorikan sebagai pantai bogel di seluruh dunia ini.
Pantai bogel atau nude beach atau free beach diasaskan di Perancis sejak 1950-an, bahkan Persekutuan Naturist Antarabangsa (INF) menetapkan standard ketat termasuk tiada persetubuhan atau melancap di kawasan berkenaan.

Amalan berbogel di pantai selaras dengan konsep natural atau semula jadi untuk manusia dan pewartaan kawasan pantai tersebut tidak perlu dibimbangi memberi kesan buruk kepada masyarakat tempatan.


Di sini, kami paparkan 10 buah pantai bogel yang terkenal di seluruh dunia.



10. Bellevue Beach, Klapenburg, Denmark



9. Gunnison Beach Sandy Hook, New Jersey



8. Cap dAgde, France



7. Morfa Dyffryn, North Wales, UK



6. Orient Beach, St. Martin, West Indies



5. Tulum Beach, Tulum, Mexico



4. Baker Beach, San Francisco, California



3. Mazo Beach, Mazomanie, Wisconsin



2. Swanbourne Beach, Perth, Australia




1. Playa dEs Cavallet, Ibiza, Sepanyol


Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 10:00 AM | Show all posts
Orient Beach, St. Martin, West Indies tu siap tulis no camera tapi henphone mesti ramai yg rakam kan
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 10:08 AM | Show all posts
penat iols scroll, takde pun gambar pukis..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 11:28 AM | Show all posts


mcmne nk baca yg sebelah kiri tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 12:05 PM | Show all posts
pergi perhentian pun byk sotong tutop jubo ja
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 04:18 PM | Show all posts
Tunggu summer la.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat jepun ade hotel yang nak mandi kena bogel. Itu syarat dia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2017 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
drivethru replied at 19-4-2017 07:16 AM
Kat jepun ade hotel yang nak mandi kena bogel. Itu syarat dia.

Bodohnya dikau... Baru balik dari zaman purbakala ke... Bath house kat korea n japan mmg kena bogel kalau nk mndi kat situ. Choiiii. Xpernah gi oversea ke?? Choiii . Yachhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2017 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Riak betul statement  membodohkan orang hanya sebab kononnya ko tahu sangat dan penah pergi oversea?

Choiiii, Yachhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 11:15 AM | Show all posts
Wauuu mesti ramai pergi nak cuci mata
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Amboi acik kepam hanya kerana selalu p oberse sanggup bodohkan orang.. biatchhh sgtt
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
jetonkepoh replied at 24-4-2017 04:10 PM
Bodohnya dikau... Baru balik dari zaman purbakala ke... Bath house kat korea n japan mmg kena boge ...

Kata org bodoh tp kebodohanmu yg terrrr serlah sgt..choooiiiii..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 09:30 PM | Show all posts
Pemilik-pemilik pencil 2B jangan berangan-angan mahu berbogel di pantai-pantai situ ya?
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedih nau nau... So jgn buat stekmen kalau akal sedangkal buku lali ahkak je... So yachhhhh... Terasa ke nok2. Huh selayaknya...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2017 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Pantai pulau perhentian dh boleh masuk list ke idok
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 10:42 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048110s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list