Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2196
View
31
Reply

Cemburu Betul, Pasangan Ini Dibayar Hingga RM40 Ribu Untuk Setiap Gambar Travel Mereka

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-4-2017 03:23 PM | Show all posts |Read mode
Pasangan ini mungkin pasangan yang paling bahagia di dunia.

Mana tidaknya, lelaki yang dikenali sebagai Jack Morris, 26 dan kekasihnya, Lauren Bullen, 23 ini dibayar pihak tertentu termasuk dari syarikat pelancongan untuk pergi mengembara ke seluruh dunia.

Foto: IG Doyoutravel



Perkara paling dicemburui adalah apa yang dimuat naik pasangan ini di Instagram dibayar sehingga mencecah  $9000 USD atau RM39672.90 untuk satu gambar!

Jack dan Lauren masing-masing mempunyai jutaan  pengikut di Instagram yang selalu teruja dengan gambar-gambar menakjubkan dari tempat yang mereka lawati.

Ini antaranya:


















Foto: IG Doyoutravel










Jack, bekas pencuci karpet dan Lauren, seorang jurugambar berkenalan di Fiji dan kedua-duanya mengambil keputusan untuk berhenti dari pekerjaan masing-masing sebelum sama-sama berpindah ke Bali.

Walaupun menjadikan Bali sebagai tempat tinggal baru, pasangan ini akan keluar mengembara sekurang-kurangnya ke satu negara pada setiap bulan.

Wah, ini barulah boleh dipanggal 'life goal'. Pasti ramai yang memasang angan-angan untuk menjadi seperti pasangan ini juga bukan? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 03:40 PM | Show all posts
bestnyaa. cool gila dorg amek gmbr plak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Seronoknya.. dpt duit dgn buat sesuatu yg kita suka
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 04:15 PM | Show all posts
Mmg cantik gambar-gambarnya. Happy for them.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 04:16 PM | Show all posts
Mmg life goal pun travelling ni!!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg cantik gmbr dorg ambik..padan lah bayar mahal
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 04:19 PM | Show all posts
wow....jeles nyer....
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 04:34 PM | Show all posts
wahhhh mmg bebas kehidupan diorg!
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 04:35 PM | Show all posts
Wow awesome ada seninya
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Berkepamnya minah salleh ni..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Perghhh.....melancong, ambik pic, dpt duit plak.......
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
khurlass...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 02:15 AM | Show all posts
Kerja idaman ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku minat travel. Ade beli kamera harga beribu. Tapi gambar yg aku ambil semua x cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 08:50 AM | Show all posts
bukan hanya perlu cari angle, tapi kena ada personaliti adventurer, baru lah pihak2 tertentu nak bayar amount yang banyak kat diorang ni.

p/s: gambar ngan ikan paus memang terbaik...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Gambau yg naik buai&terakhir tu,cantik ssngat
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 11:39 AM | Show all posts
walaupon nampak busuk tapi gambar2 depa mmg berseni
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 11:53 AM | Show all posts
cantiknya, dlm setiap gambar ada cerita.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 11:54 AM | Show all posts
drivethru replied at 19-4-2017 06:49 AM
Aku minat travel. Ade beli kamera harga beribu. Tapi gambar yg aku ambil semua x cantik.

maaf tergelak lak...sama lah... ai amik gambo pakai hp x cantik, member amik pakai phone sama, alahai cantiknya lah...
so i blame tangan shaking
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 01:15 PM | Show all posts
serius ke gambar dgn whale tu?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 12:09 AM | Show all posts
catalina replied at 19-4-2017 11:39 AM
walaupon nampak busuk tapi gambar2 depa mmg berseni

pendapat kite serupa....nampak busuk je...terutamanya pompuan tuh....hihihi

tapi gambar lawa
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 10:24 AM | Show all posts
bestnyer la hai hidup mereka berdua  tp iols mmg pernah jumpa pasangan muda mat saleh mcm ni masa gi bali dulu from canada.
dua2 berkenalan masa bercuti kat bangkok terus teruja berhenti keje pusing round the world & mmg tinggal kat bali dah setahun.
mat saleh ni ckp bali tempat yg paling sbb ramai bangsa macam dorang kat sana so tak rasa macam di negara orang katanyer
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 10:53 AM | Show all posts
bahagianyaaa..
rezeki masing2...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 11:30 AM | Show all posts
seronoknyer. life takde masalah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
gayatnye tengok gamba main buai tu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075805s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list