Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
2738
View
110
Reply

Jom share skincare yg terbaik korang guna.

[Copy link]

Author: missunguviolet    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-4-2017 02:31 PM | Show all posts |Read mode
Pening memimikir skincare yg betul2 elok untuk kulit wajah. Liang pori besar. Kulit kusam. Parut jerawat lagi lah. Orang yg kulit flawless ni sebenarnya dorang guna skincare apa? Selalu tertanya-tanya...
Satu kepuasan bg wanita bila mampu keluar rumah tanpa make up dan still nampak cantik dan berkeyakinan..
Jom kongsi..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Hada labo. Guna since 2016. Mmg hasil terbaik. Kulit aku dlu kusam klau nk p mana2 msti wajib calit mekap. Skrg lpas cuci muka bubuh krim n pelembab dia pun aku dah blh keluar. Parut muka aku pun cpt hilang. Sebulan lebih je guna trus dah blh dpt hasil yg mmg kebabom. Harga pun berbaloi. Dri kwan aku beli skin care temptan. Mahal lps tu hasil x bgus lgsg.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2017 03:07 PM | Show all posts
taikpekatt replied at 19-4-2017 03:05 PM
Hada labo. Guna since 2016. Mmg hasil terbaik. Kulit aku dlu kusam klau nk p mana2 msti wajib calit  ...

full set ke?yg wrna biru or merah?
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 03:08 PM | Show all posts
taikpekatt replied at 19-4-2017 03:05 PM
Hada labo. Guna since 2016. Mmg hasil terbaik. Kulit aku dlu kusam klau nk p mana2 msti wajib calit  ...

hada labo yg mana ko pakai? aku skrg baru nak try cleanser dia yg ada BHA AHA tu.. utk clearkan parut kat muka..mild peeling tu kan.. hopefully it works la..  moisturiser dia mcm nak try yg whitening cooling gel dia tu tapi tak sure sesuai ke tak dgn kulit aku yg oily ni..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 03:36 PM | Show all posts
taikpekatt replied at 19-4-2017 07:05 AM
Hada labo. Guna since 2016. Mmg hasil terbaik. Kulit aku dlu kusam klau nk p mana2 msti wajib calit  ...

Whitening range ke? I pakai macam takde effect. Kulit I jenis very oily, makin oily after pakai moisturizer.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 03:38 PM | Show all posts
myakayina replied at 19-4-2017 07:08 AM
hada labo yg mana ko pakai? aku skrg baru nak try cleanser dia yg ada BHA AHA tu.. utk clearkan pa ...

Kalau from whitening range memang akan jadi very oily.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 03:43 PM | Show all posts
vanillaninja replied at 19-4-2017 03:38 PM
Kalau from whitening range memang akan jadi very oily.

if like that nampaknya aku kena try brand lain yg tak oily la utk moisturiser.... cleanser dia ni pun aku pakai sikit je sbb too creamy jgk formulanya.. cuma muka rasa bersih la lps tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:31 PM | Show all posts
Susah nak jawab..kulit org tak sama..stgh org kulit memg jenis xdak masalah..paling bagus org yg ada masalah kulit share mcm mana kulit jadi floless..aku menantikan jawaban iteww
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 05:33 PM | Show all posts
dah nak sebotol habis guna cream serum garnier sakura white. setakat ni yg agak ketara liang pori nampak mengecil.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Br nk jd flawless blk.pakai garnier pure active white. Best juga n murah. Since sy ni kulit kering,pakai cket2 je. Tp bila pakai consistently, jeragat mcm hilang2 juga. mlm2 sy pakai krim mlm yg jenis white speed..xde mslh stkt ni even campur.da 2 bln pakai..alhamdulillah.

Dl pakai innisfree,range orchid ok juga tp give up sbb mls nk maintain sbb harga pun da makin naik.ramai ckp oily tp bila sy pakai elok je. Produk ni selamatkn muka sy sbb penah pakai produk local kata hilangkn jeragat,ambik ko sekali kua menatang apa ntah mcm jerawat batu...bertambah best bila kena chicken pox.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
missunguviolet replied at 19-4-2017 03:07 PM
full set ke?yg wrna biru or merah?

Aku beli set yg rm69.90 wrna pink. Complete utk whitening n hydrating. Seriously x pyah pkai foundation dah. Sbb kulit kau after a month mmg glowing. Ni x tipu tau. Aku ckp based on pengalaman aku pkai 2x sehari. (Rsa mcm ejen hada labo lak  
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 19-4-2017 03:08 PM
hada labo yg mana ko pakai? aku skrg baru nak try cleanser dia yg ada BHA AHA tu.. utk clearkan pa ...

Yg set rm69.90 tu. Kulit aku pun jenis oily jgak. Kdg2 kering. Tp Alhamdulillah mmg sesuai la dgn aku. X pernah rsa x selesa bila pkai cream dia
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
vanillaninja replied at 19-4-2017 03:36 PM
Whitening range ke? I pakai macam takde effect. Kulit I jenis very oily, makin oily after pakai mo ...

I pkai ok plak. Even kulit oily.  I pkai yg moisturizer btol pink tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Skincare bukan penyebab utama  untuk kulit cantik dik... stress, hormonal imbalance dan pemakanan tak sihat  juga boleh menyebabkan kulit berjerawat.. kusam dan tak berseri....

Dulu akak tak de masalah kulit, sampai lah hormones akak tak stabil few months back... banyak sebab hormone tak stabil ni ( boleh google).. penuh jerawat halus kedua belah pipi.. Akak tukar dari SK11 ( dah pakai 6 tahun..)  ke dermalogica.... Pastu akak makan multivitamins, B-complex dan vitamin A....

Sekarang tak de masalah jerawat lagi! Muka glowing...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 01:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn makan makanan minyak insyaAllah kulit muka xde masalah.. Try r.. I dh setahun lbh x mkn benda berminyak, bergoreng etc.. Alhamdulillah kulit muka mulus jah..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 08:41 AM | Show all posts
Sapa pernah try royal expert?rasa berminat nak pakai yg tu. Pernah pakai hada labo tu tp mcm tak de effect dekat muka.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 08:44 AM | Show all posts
betul tu, kena avoid oily food, klu sempat buat senaman ringan.. tido kena cukup..minum banyak air kosong.. stress mmg akan naik jerawat..  dulu kulit aku mulus jer..takde masalah.. tapi bila stress hamek ko naik jerawat..sampai aku pegi klinik dr.ranjit ambik ubat..reda skjap la..pakai krim dgn antibiotik..tapi aku tak abiskan antibiotik tu..

so skrg ni jerawat dah takde cuma nak hilangkan scar je..aku malas nak tepek mekap dah..nak kulit natural jer..uv cream mmg aku tak tinggal pakai la..tak nak naik jeragat plk..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 08:54 AM | Show all posts
taikpekatt replied at 19-4-2017 01:37 PM
I pkai ok plak. Even kulit oily.  I pkai yg moisturizer btol pink tu

I see. I pakai biru punya set. Menjadi2 oily
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
vanillaninja replied at 20-4-2017 08:54 AM
I see. I pakai biru punya set. Menjadi2 oily

Biru tu mmg khas utk hydration kan
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 02:59 PM | Show all posts
taikpekatt replied at 20-4-2017 06:56 AM
Biru tu mmg khas utk hydration kan

Biru tu Arbutin Whitening punya range.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
taikpekatt replied at 19-4-2017 03:05 PM
Hada labo. Guna since 2016. Mmg hasil terbaik. Kulit aku dlu kusam klau nk p mana2 msti wajib calit  ...

Satunya pasal hada labo ni, kalau kita beli kat kedai kedai luar,boleh jadi fake. Kene beli kat watson je, tu la yg malas nak kene travel pergi shopping mall
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh lagi satu! Cadar bantal pon kene kerap tukar. I ada baca article and even dr oz kat tv show dia ada cakap.
Kene tukar cadar often to avoid skin blemishes
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
iylegend replied at 20-4-2017 04:25 PM
Satunya pasal hada labo ni, kalau kita beli kat kedai kedai luar,boleh jadi fake. Kene beli kat wa ...

Oh. Ada jgk fake eh. Aku haritu nng beli kt watson je sbb dpt collect point skali hahaha. Haritu aku g jepun borong hada labo kt sna. Murah berganda
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:47 PM | Show all posts
saya guna produk simple untuk pencuci dan pelembap. alhamdulillah kulit makin sihat. tapi saya makan vitamin c dan multivitamins juga. air kosong 3 liter. jerawat sekali sekala naik sebab hormon tu biasa yang penting kulit lembap dan sihat. tu je lah kot.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
taikpekatt replied at 20-4-2017 06:56 PM
Oh. Ada jgk fake eh. Aku haritu nng beli kt watson je sbb dpt collect point skali hahaha. Haritu a ...

Alamak! Pergi jepon patot borong ni!!
Screenshot_20170420-214346.jpg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077011s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list