Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
3640
View
112
Reply

Jom share skincare yg terbaik korang guna.

[Copy link]

Author: missunguviolet    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-4-2017 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
iylegend replied at 20-4-2017 09:45 PM
Alamak! Pergi jepon patot borong ni!!

Supplement ke ap tu ? Jap biar aku tnya kakak aku. Raya ni dia blk mlysia. Klu murah aku blh la kirim nk try kan   mana tau boleh seputih eina azman pasni  
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
taikpekatt replied at 20-4-2017 10:51 PM
Supplement ke ap tu ? Jap biar aku tnya kakak aku. Raya ni dia blk mlysia. Klu murah aku blh la ki ...

Bukan supplement  tapi sabun cuci muka . Macam powder . Dlm satu kotak ada 30 tak salah. Dia macam scrub muka. Bagos!
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
iylegend replied at 20-4-2017 11:06 PM
Bukan supplement  tapi sabun cuci muka . Macam powder . Dlm satu kotak ada 30 tak salah. Dia macam ...

Aku dah pesan kt kakak aku. Hahahaha. Gelojoh sungguh. Try dlu sekotak. Klau berjaya jd mcm neelofa aku borong kilang dia  
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
taikpekatt replied at 20-4-2017 11:13 PM
Aku dah pesan kt kakak aku. Hahahaha. Gelojoh sungguh. Try dlu sekotak. Klau berjaya jd mcm neelof ...

Kalau berjaya macam neelofa, jgn lupa sambar putera raja
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
iylegend replied at 21-4-2017 12:10 AM
Kalau berjaya macam neelofa, jgn lupa sambar putera raja

Nk sambar lps tu letak celah mana sis ? Iols ni dah berlaki dah ada anak sorg sis. Hahahahaha. klau nk sambar anak raja utk ank iols kenalah tunggu dia besar. Iols akan sarankan anak iols guna hada labo n product yg sis cadangkan supaya kulit beliau mulus dan tulus.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
mary kay... Not bad
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Miming2 replied at 21-4-2017 01:13 AM
mary kay... Not bad

Mary kay ni cuma kene beli dgn agent eh? Kat kedai2 ada tk?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 05:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka tukar2 skin care dari remaja lg..yg plg best pernah aku pakai SKII Stempower Essence. Serius tak tipu, kulit lembut mcm baby, cream dia lak best tak melekit sapu je terus meresap. Tapi sebab mahal sangat aku tukar balik pakai SKII yg biasa je. Dah 8 tahun pengguna setia.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 09:30 AM | Show all posts
iols haritu pakai safi rania gold (nora danish sbg duta)..beli set pencuci, serum, scrub, krim siang, malam..tp malangnya, x sesuai dgn kulit iols..jerawat makin naik....terus stop..rugi tol..kulit iols ni x pasti la jenis macam mana..kering agaknya..cuma kalau time berpeluh tu a bit oily la..sudahnya continue pakai sabun buku beras yg murah tu utk cuci muka..elok ja..mmg xde pakai krim apa pun..x tau produk apa yg sherashi bersama..

baru nk usha royal expert sbb kakak iols pakai elok katanya..tp masih berkira2 sbb takut x sesuai..dah la mahal..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 04:37 PM | Show all posts
pernah pakai ephyra... baru half sabun habis teruk gile muka naik jerawat nanah tu. siap parut color hitam lagi...

pastu pakai bio oil,... lepas 3 bulan kuranglah sikit tapi still ada. muka jadi dull amat. pastu pakai cleanser safi yang untuk jerawat tu. alhamdulillah stop dah jerawat. ada tu adalah tapi takde lah sampai scar.. maalam sebelum tido tenyeh muka dgn virgin coconut oil. consistent selama setahun.. then hujung tahun lepas start consume collagen

baru sebulan tukar skin care bio essence gold tu dgn pakai BE gold water... now muka i glowing, syukran.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 08:24 PM | Show all posts
i pun nak jugak tips supaya kulit tidak kusam.
dulu kulit flawless jek..lepas tu gatal sgt try produk local..mmg bangga la kulit cantik dlm setaun..lepas tu stop, abis naik jerawat..malu nak jumpa org, theyols ckp i kena chicken pox..then cuba mcm2 produk, azanis, cosmoderm, sekrang guna cetaphil, hiruscar, dalacin T..okay jugak la..scar makin hilang..tp kulit still kusam..so i baru2 ni try Dianz vit C..jerawat naik pulak.. so i mcm fobia la dgn local punya product..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 04:34 PM | Show all posts
GadisShizuka replied at 20-4-2017 08:41 AM
Sapa pernah try royal expert?rasa berminat nak pakai yg tu. Pernah pakai hada labo tu tp mcm tak de  ...

yang i baca haritu royal expert banyak bad reviews. u boleh tengok dekat fatin afeefa (pelakon tentang bulan dulu dulu tu) punya twitter sebab dia ade tweet pasal ni.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 11:39 PM | Show all posts
most lady consultants tak pakai apa apa pun pi keje confident je ...seriously.

i pakai ? eucerin or sebamed- facial cleanser je....malam? kalau mandi cuci muka if not facial wipes boots sensitive skin  hahaha je...bagi bersih  and hilang comedones...


diharamkan memakai foundation ...i cannt my dermatologist haramkan ini pada i ...





Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2017 09:25 PM | Show all posts
taikpekatt replied at 19-4-2017 03:05 PM
Hada labo. Guna since 2016. Mmg hasil terbaik. Kulit aku dlu kusam klau nk p mana2 msti wajib calit  ...

macam best je. ingat nak try la juga. muka i kene make up tiap kali keluar. nampak kusam..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2017 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy pakai:-
1. Cleanser - cetaphil
2. Toner: clean & clear
3. Moisturiser:- loccitane
4. Bb/cc cream:- loccitane
5. Make up remover:- loccitane/bio essence
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2017 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy pakai:-
1. Cleanser - cetaphil
2. Toner: clean & clear
3. Moisturiser:- loccitane
4. Bb/cc cream:- loccitane
5. Make up remover:- loccitane/bio essence
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2017 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy pakai:-
1. Cleanser - cetaphil
2. Toner: clean & clear
3. Moisturiser:- loccitane
4. Bb/cc cream:- loccitane
5. Make up remover:- loccitane/bio essence
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2017 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy pakai:-
1. Cleanser - cetaphil
2. Toner: clean & clear
3. Moisturiser:- loccitane
4. Bb/cc cream:- loccitane
5. Make up remover:- loccitane/bio essence
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2017 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
clinelle..sbb pakai ni kulit muka aku jd licin dan pori2 jd kecik.dah kurang oily.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
vanillaninja replied at 20-4-2017 02:59 PM
Biru tu Arbutin Whitening punya range.

Oh biru pekat eh ? Ada satu tu aku tgk biru cair warna botol dia. Mmg utk hydration
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
amy26 replied at 23-4-2017 09:25 PM
macam best je. ingat nak try la juga. muka i kene make up tiap kali keluar. nampak kusam..

Silakan silakan. Beli set yg pink tu. Tahan lama. Berbulan2 tahan. Nnt dah dpt result sila post muka bfore n after  
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh tak nk discuss psal supplement utk kulit sekali kt dlm ni ? Psl berkait kulit jgak. Hahaha. Just nk tnya supplement apa yg bgus utk dptkan kulit cntik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2017 09:46 AM | Show all posts
taikpekatt replied at 26-4-2017 12:06 AM
Boleh tak nk discuss psal supplement utk kulit sekali kt dlm ni ? Psl berkait kulit jgak. Hahaha. Ju ...

mesti lah boleh..sama2 kita berkongsi tips kearah kulit yg flawless dan sihat..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
missunguviolet replied at 26-4-2017 09:46 AM
mesti lah boleh..sama2 kita berkongsi tips kearah kulit yg flawless dan sihat..hehe

Aku ada kwan p inject cindella. Katanya injection pemutih dri korea. Bru 4 kali cucuk dah putih wei. Jeles la aku. Tp aku takut plak nk try sbb tkut
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nazifah at 26-4-2017 11:57 PM

Hi, sy pada 2012 kena chicken pox lepas sembuh try trial royal expert, kekal sampai sekarang krim dia tak melekit dan muka tak berminyak tu yg paling suka
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063399s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list