Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1448
View
89
Reply

[Jenayah] Sarawak tidak alukan kedatangan zikar naik

[Copy link]

Author: Nasi_Lemak_Kau    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-4-2017 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
cucukjarum replied at 21-4-2017 09:38 PM
Yg rugi bukan zakir, yg rugi org borneon sebab tarak dpt dengar ceramah zakir al hafiz ulama besar ...

Banyak lagi org yg punya ilmu agama selain Zika Naik, tongong benor ko ...  
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 21-4-2017 09:40 PM
Banyak lagi org yg punya ilmu agama selain Zika Naik, tongong benor ko ...

So, kinapa hindraf macam lu manyak takut sama zakir?

Wkwkwkw

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
sapa yg nk pi sewak....apa yg ada.....negeri x berkembang...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:49 PM | Show all posts
Pader2 kaki kelentong takleh carik makan kalo ZN bagi choramah

Takoot sangat kaper dgn ZN, macam lah sekali dengar beliau choramah

berduyun duyun ummah sochi Kisteaa bulehh jadik murtad..


Pergi la berdepan dgn ZN, buktikan yg kata2 dia Tidak Benar..

Sampai bila asyik nak kena tipuu ajer without knowing the truth !!


Ada beraniii..



Haairrleeooluuujahh..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
cucukjarum replied at 21-4-2017 09:41 PM
So, kinapa hindraf macam lu manyak takut sama zakir?

Wkwkwkw

Banyak lagi yg tersohor dan terkenal dunia- Qaradhawi ka, Yusof Estes ka, Syed Hossein Nasr ka, depa tu produce beratus buku, Zika Naik tu apa pencapaian nya? Kalau dia mampu islamkan ramai paderi aku respek la jugak, ... dia hanya mamou islamkan ntah pprt mana ntah ...  
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Redskin replied at 21-4-2017 11:49 PM
Pader2 kaki kelentong takleh carik makan kalo ZN bagi choramah

Takoot sangat kaper dgn ZN, mac ...

Tapi kenapa dia tak mampu islamkan paderi2 tuh? Kalau hebat sangat lar  
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Sejak bila tanah air mula menyimpan sampah sarap ni sis? Semoga sarawak terpelihara drpd dakyah terrorist.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 09:13 AM | Show all posts
wooo orang melayu beriye2 pertahankan orang india yang digelar keling kat sini
hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2017 09:18 AM | Show all posts
pyropura replied at 21-4-2017 04:44 PM
Tapi kenapa dia tak mampu islamkan paderi2 tuh? Kalau hebat sangat lar

ajak pope masuk islam   
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Nasi_Lemak_Kau replied at 21-4-2017 07:35 PM
Kerajaan German



Achom, akak nk sambung yg gmbr first tu.

If you (ereb) want to talk to me, you must wear men's burqa.  

Kalau dia tak mahu, jgn paksa org lain pakai skarf bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 09:40 AM | Show all posts
kemain mengutuk orang sarawak sakai cawat bagai
time pilihanraya
kemain menyembah2 minta undi kt 'sakai cawat' tu sume
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 10:35 AM | Show all posts
Edited by Redskin at 22-4-2017 10:39 AM
pyropura replied at 22-4-2017 12:44 AM
Tapi kenapa dia tak mampu islamkan paderi2 tuh? Kalau hebat sangat lar
Sesungguhnya engkau (wahai Muhammad)tidak berkuasa memberi hidayah petunjuk kepada sesiapa yang engkau kasihi(supaya ia menerima Islam), tetapi Allah jualah yang berkuasa memberi hidayah petunjuk kepada sesiapa yang dikehendakiNya (menurut undang-undang peraturanNya);dan Dia lah jua yang lebih mengetahui akan orang-orang yang (ada persediaan untuk) mendapat hidayah petunjuk (kepada memeluk Islam)(QS 28:56)

.
ZN ni cuma menyampaikan dan memberitahu tentang KEBENARAN.

Hati manusia mana buleh paksa2 utk percaya, sama jugak la mana buleh
kita paksa2 hati perempuan utk menyayangi kita.

Cakap la sampai berbuih2 mulut, daripagi sampai ke ptg dok explain,
kalo org tu takmo terima berbagai2 alasan dia akan beri.

Point nya disiniMengapa menyalahkan dan takut kepada Zakir Naik ??

Bila diminta apa kata2 ZN menghina agama lain, sorang pon takde, tak boleh
nak bagi BUKTI video kata2 yg keluar dari mulut dia yg menghina agama lain.

Cuma bagi alasan dan tuduhan TANPA BUKTI..



Yg convert2 ni sebenarnya dah lama mengkaji Islam dan memang dah ada niat utk
memeluk Islam, cuma ZN menyempurnakan nya.


ZN takde kuasa nak paksa2 org dan bukan dengar sekali ceramah ZN buleh jadik murtad !!

Dengar berkali2 ceramah ZN sekali pon tak akan menjadik murtad KERANA......


Memberi hidayah itu adalah milik Allah SWT.  


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 10:53 AM | Show all posts
renko replied at 22-4-2017 09:13 AM
wooo orang melayu beriye2 pertahankan orang india yang digelar keling kat sini
hahaha

Yang unik nya tentang ISLAM...

Islam Tidak mengira Nationality, Warna Kulit, Bangsa atau Keturunan seseorang ..

Bila kita tahu seseorang itu Islam, automatik kita BERSAUDARA.


Selalunya bila diluar negara, bila jumpa org2 Islam, straight away diorang
jemput dtg rumah utk makan.

Bulan puasa, (luar negara)pernah ada sorang Indian Muslim bagi kurma utk makan
padahal aku tak kenal dia ponnn...

Banyak la contoh2 kebaikan sesama Islam diluar negara tak mengira warna kulit.


Itu unik nya Islam...bila kita banyak merantau baru kita akan nampak..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Redskin replied at 22-4-2017 10:35 AM
. ZN ni cuma menyampaikan dan memberitahu tentang KEBENARAN.
Hati manusia mana buleh paksa2 ut ...

Nabi Mohd dulu ada ke dia hina agama lain? Nabi dulu hafal semua kitab agama kapir ka untuk compare compare dgn Isle punya?  
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 11:17 AM | Show all posts
Redskin replied at 22-4-2017 10:53 AM
Yang unik nya tentang ISLAM...

Islam Tidak mengira Nationality, Warna Kulit, Bangsa at ...

kau fikir aku kapir ke ha xtau
tp kat sini hipokrit
mamak muslim kat sini pon di hina2
panggil keling lagi ape sume
bila keling luar kemain menyembah2
siap justifikasi kan saudara seagama
tp india muslim aka mamak kt sini
kita hina macam2
puihh la korang
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 01:03 PM | Show all posts
pyropura replied at 22-4-2017 11:05 AM
Nabi Mohd dulu ada ke dia hina agama lain? Nabi dulu hafal semua kitab agama kapir ka untuk compar ...


Nabi SAW dan ZN takde menghina agama lain.

Bawak ler buktisembang air liur ajer.
Nabi dulu hafalsemua kitab agama kapir ka untuk compare compare dgn Isle punya?

Nabi SAW tak tahu menulis dan membaca, cemana nak hafalkitab2 kaper ??

ZN bercakap pasei Similarities Between Religionspersamaan dlm agama,
apa Islam ada..agama lain pon ada.


So kat mana yg nko kata nak compare2 tak paham tajuk ke??

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 01:10 PM | Show all posts
Edited by Redskin at 22-4-2017 01:12 PM
renko replied at 22-4-2017 11:17 AM
kau fikir aku kapir ke ha xtau
tp kat sini hipokrit
mamak muslim kat sini pon di hina2

Kat mana yg aku kata kau kaper ??


tp kat sini hipokrit
mamak muslim kat sini pon di hina2
panggil keling lagi ape sume

Takde la, nko yg tak tahu beza antara Paria, Keling atau Mamak.

Ramai ajer melayu makan kat kedai mamak..takde hina2 mamak..

bila keling luar kemain menyembah2
siap justifikasi kan saudara seagama

Kalo nko Muslim, abih tu kau hina ZN ker??

Mengapa nko nak bising2 kata keling luar kemain menyembah
Kalo mengaku Islamso act like one !!

tp india muslim aka mamak kt sini
kita hina macam2

Tengok gaya macam nko ajer yg suka menghina mamak2 nii..


Ramai ajer Keling Rohingya Muslim siap Mesia esp
Melayu2 bantu takde hina2 pong !!


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Redskin replied at 22-4-2017 01:03 PM
Nabi SAW dan ZN takde menghina agama lain.
Bawak ler buktisembang air liur ajer.
Nab ...

Similarities... tapi merendah2kan agama lain    
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pyropura at 22-4-2017 02:52 PM
Redskin replied at 22-4-2017 10:53 AM
Yang unik nya tentang ISLAM...

Islam Tidak mengira Nationality, Warna Kulit, Bangsa at ...


Isle tak kira warna kulit tu teori on paper aje, in reality ....??? Tengok kes Darfur Sudan dah cukup, belum kes Muslim Uganda iaitu Indian vs. Native Black... lepas tu Turki vs. kurdish Muslim... tu tak cerita lagi gimana Arab2 memandang Muslin Indon...  

Ka Msia ni tengok cemana cara kita memandang Bangla, Paki, Mamak, Rohingya, Indon ... tak mengenal warna kulit kunun ...  
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 03:22 PM | Show all posts
cmf_acura replied at 21-4-2017 11:37 PM
sapa yg nk pi sewak....apa yg ada.....negeri x berkembang...

Sama mcm negeri ko jugak
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 03:25 PM | Show all posts
Dlm porem ni india hindu ka india muslim semua disapu rata dipanggil keling.... Kat bod gosip lg best.... Estet
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 05:27 PM | Show all posts
pyropura replied at 22-4-2017 02:44 PM
Similarities... tapi merendah2kan agama lain

Kalo dah namanya SIMILAR..cemana boleh ada tinggi rendah.

Tak paham bahasa ker ?
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 05:34 PM | Show all posts
Edited by Redskin at 22-4-2017 05:42 PM
pyropura replied at 22-4-2017 02:50 PM
Isle tak kira warna kulit tu teori on paper aje, in reality ....??? Tengok kes Darfur Sudan dah  ...

Ini lebih kpd pasei Politik..

Ka Msia ni tengok cemana cara kita memandang Bangla, Paki, Mamak, Rohingya, Indon ... tak mengenal warna kulit kunun ...

Yupp..mungkin bagi org2 macam nko yg racist dan menghina mereka...

Tapi aku TIDAK sebab semua nationality diatas except Rohingya,
kalo myanmar aku ada kawan...

Ada diantara mereka , yg aku kenal org2, kawan2 yg tinggi status kehidupan nya..

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Syukur Alhamdulillah, berita gembira buat org sarawak, nanti zakir naik kene deport balik itu india,kite pakat gelak ramai2
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasi_Lemak_Kau replied at 20-4-2017 04:45 PM
ummah sarawak kena belajar menutuh kanak2 umur 9 tahun baru minda akan berkembang?

Apa masalah kawin budak umo 9 taun?

Kawin budak umo 9 bulan pun tadak problem

Yg penting perangai jantan tu, dia kne tau umor brapa bleh main anak patung budak tu sesama, umo brapa puberty, umor brapa bleh consumate the marriage

So yg penting akhlak suami tu

Ko ada kete , ko kasik kawan pinjam tp ko tau kawan tuuu klo bawak kete cam hantu pastu tak jaga baik, ko nk kasik pinjam gak ke?

Ko ada satu satu nya anak pompuan, ko de kawan sebaya umur ko, ko kenai kawan ko sejak kecik luo dalam hati budi akhlak dia camna , layanan dia kat orang camna so satu hari ko cadang nk nikahkan je anak ko tu kat kawan ko tu pasal pada ko dia je mampu jaga anak ko sebaiknya, anak ko baruuuu nk masuk pra school, ada masalah? Satu mesia mayb bising keji hina tapI aku paham

Bukan aku dok sana sani posting hina oang nikah camtu

Adakah kawin budak belum baligh tu tidak berakhlak atau menyalahi hukum sivil?

Klo ko orang yg DI PERCAYAI, sapa pun tinggalkan bini dia kat ko suh jaga jap pasal depa suami ada emergency, tak boleh jadi ke?

Ikut hukum berduaan dgn bukan mahram yg ketiga itu syaitan so haram, wajib jauhi zina

Tapi akhlak ko terpuji, pelacur pun percaya depa selamat tompang tido umah ko, ada masalah?

Orang yang kuat berhukum sme tu ada keganasan minda YANG TERSEMBUNYI  yg depa nak sorok dengan jadi hipokrit


ISLAM, IMAN dan IHSAN.

Orang beriman DAN berilmu lebih tinggi darjat nya dari sekadar orang beriman

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062340s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list