Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
8796
View
236
Reply

[Dunia] Benjy Ditangkap di Medan, Mengaku Tukar Identiti Untuk Elak Hukuman Mati di Mala

[Copy link]

Author: cancer_files    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-4-2017 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak reti serik benjy ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau rajin tengok 86net tv..aku rajin layan polis indonesia tangkap penjenayah beza sangat dgn 999t tv3..rasa aku tak lama keluar lah kes Benjy dlm rancangan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya dulu tangkapan pertama kononnya kena aniaya la, ada org nk curah pasir dlm periuk nasi la etc
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
cancer_files replied at 20-4-2017 06:46 PM
eh...dah sering ke ?

dah selalu kena tangkap kat malaysia asyik lepas je.. siap pernah heboh ada makmal dadah. tp yg pelik still lps. now kena tangkap kat sana tak pasti boleh lepas ke tidak..

he was a good actor before. kenapa dia memilih jln hidup yg begini tak pastilah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2017 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerta_Angin replied at 20-4-2017 05:58 PM
yg sy tahu pelakon drama .. ada gak tengok drama dia..

tetapi mak dia pelakon popular la dulu zam ...

Tahun 80-an? Patut la...
Nampak dah umur abg ni... :p
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Laaa idup lagi ker benjy ni

Ingatkan dah lama kena gantung
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2017 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
miznora replied at 20-4-2017 06:08 PM
dah selalu kena tangkap kat malaysia asyik lepas je.. siap pernah heboh ada makmal dadah. tp yg pe ...

Kita tengok...syabu ni susah nak lepas
Berat pula hukuman yang boleh didapat
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:10 PM | Show all posts
Astaga. translate bm boleh tak?sabu sabu akak ingat mat sabu.tapi tak ada pulak unsur politik
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:10 PM | Show all posts
sib baik keluar berita awal kena tangkap awak dadah, kalau lambat, ada yg lapur benjy ilang kat indon, pasti si @nolya tuduh papspor malaysia tak sempurna biometrik belum maksimal la, masih boleh diperkosa la, bertukar data la, itu la, ini la pegawai malaysia tarak satu yg amanah la


cambabi pangai.




Diakui kononnya pp M'sia biometrik, canggih, tak mudah dipalsukan, akan tetapi kalau pp tersebut boleh dicop di CIQ JB drp pemegang palsu, maka pernyataan/pengakuan keselamatan pp M'sia belum maksimal, masih boleh dicerobohi dan bertukar data.  Kerajaan M'sia kena ambil perhatian ttng hal seperti ini dan kena berfikir semula serta berbuat sesuatu.  Di cek point/pintu masuk negara (termasuk pelabuhan/jeti) sudah wajib ada mesin
canggih/autogate bg pp M'sia dn cctv juga harus yg bermutu tinggi/gambarnya jelas.   

Bertolak drp kasus Kamarol, imi M'sia tak boleh lagi memandang ringan atau menganggpnya ianya kejadian terpencil.  Kenapa kita tak mau tengadah dulu sebelum terhantuk sedangkan soal imigrasi amat penting bagi keselamatan negara.  Mudah2an ada pelajaran dan iktibar yg dpt dikutip oleh mereka yg berwewenang. Apakah di M'sia ini tak ada seorang pegawai yg betul2 amanah dan bersikap, bertindak spt the  'Walking Tall'?

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapalah dia bole jadi gini ye xserik n sukahati bwk benda tu g obesi
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:12 PM | Show all posts








Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:13 PM | Show all posts
pi indon nak tengok concert ke??? @nolya

bahahhaha

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:14 PM | Show all posts
2 benda penting

1. security airport malaysia memang tak secure
benda2 mcm ni pon boleh terlepas

2. dah kena tangkap kat indon memang tiada esok bagimu jibek
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerta_Angin replied at 20-4-2017 06:58 PM
yg sy tahu pelakon drama .. ada gak tengok drama dia..

tetapi mak dia pelakon popular la dulu zam ...

.. you dont play play you know, my blood go up you know  ... ni cerita apa arr? Aku tak follow sangat  

https://youtu.be/bclWcf_4Fds



Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
rakun replied at 20-4-2017 06:57 PM
jubor mencanak dah masuk

dah berapa kali retis malaysia kena sontot sampai jubor boleh me ...

Hi indon jubo kembang  
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:18 PM | Show all posts
heshe mmg xserik2 ya.. xprnh nak insaf.. dok ulang bt bnde yg sama jer.. hrp heshe diberi hkuman stimpal..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun 80-an? Patut la...
Nampak dah umur abg ni... :p

alamakkk silap ckp plak .. maksud sy mak die pelakon 80an .. sy tengok pelemmm Arwah mak dia tu pd tahun 90an .. cenggitu la cite yg sebeno2nye

@cancer_files
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:20 PM | Show all posts

kok retis malon gemar simpan dadah di jubor mencanak ??
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Sayangnya Azean kat Benjy sampai buat lagu Benjy. " meskipun dunia memandang kau hina, bagiku dikaulah raja yang bertakhta". Realitinya memang dah dipandang hina.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
rakun replied at 20-4-2017 07:20 PM
kok retis malon gemar simpan dadah di jubor mencanak ??

Khennn, tred jubo aje kemain lagi indon nencanak masuk... suka benor ko ngan jubo yer  
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:24 PM | Show all posts
cancer_files replied at 20-4-2017 06:48 PM
siapa ni bang? cer cite...aktor ape?

laaa u ni.  Tak kenal Benjy ke?  Tak serik2lah dia ni dgn masalah dadah.  Sudah tersandung berkali2, masih juga nak tempah mati.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
erk, kt masia, kantoi big time pon setakat kene penjara je
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:28 PM | Show all posts
pyropura replied at 20-4-2017 07:23 PM
Khennn, tred jubo aje kemain lagi indon nencanak masuk... suka benor ko ngan jubo yer

malon kat tret invensen ilmiah pon tak berani masuk lagi,,ko sekarang masuk kat tret retis jubor je kan
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap taik dadah tuh kena hukum tembak sampai mampus.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 20-4-2017 07:15 PM
.. you dont play play you know, my blood go up you know  ... ni cerita apa arr? Aku tak follow san ...

Pengantin Popular kan?  

Mutton cross the road
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058699s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list