Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1989
View
93
Reply

[Jenayah] Penjara 6 bulan, denda RM1,000 jika berpakaian jolok mata di Melaka

[Copy link]

Author: Nasi_Lemak_Kau    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 21-4-2017 10:48 AM | Show all posts
Mr_Beruk replied at 21-4-2017 02:40 AM
Ok-lah, isle sodah monang..

ommm amithaba   
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:48 AM | Show all posts
asyik suruh wanita je yg tutup/jaga aurat..hat yg lelaki tu acaner plak..ajar la supaya hormati wanita..ni tidak..asal nampak wanita je terus 18sx dlm kepala..alasan bila berlaku jenayah sex salahkan wanita x tutup aurat..abes tu lelaki fikir guna kepala yg mana satu??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2017 10:51 AM | Show all posts
mummy75 replied at 21-4-2017 02:48 AM
asyik suruh wanita je yg tutup/jaga aurat..hat yg lelaki tu acaner plak..ajar la supaya hormati wani ...

aku berani jamin 100% tak akan berlaku kes lelaki rogol perempuan kalau lobai pakai burqa  


Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
imransulaiman replied at 20-4-2017 10:58 PM
Eloklah tu... Ke arah kebaikan

Ke arah peperangan sesama saudara.  
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:54 AM | Show all posts
Nasi_Lemak_Kau replied at 21-4-2017 10:51 AM
aku berani jamin 100% tak akan berlaku kes lelaki rogol perempuan kalau lobai pakai burqa  


...

hahaha...x boleh bayangkan lelaki pakai burqa..pakai style kpop pastu ada burqa n cap..addehh la
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:56 AM | Show all posts
bila ada je usaha2 ke arah kebaikan, gerenti ada syoiton2 sakit jiwa menggelupur cambabi kena cucuk.





Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
So maka dengan ini kes rogol budak bawah umur, liwat budak bawah umur, budak kecik ramas tetek orang dewasa, semuanya akan hilanglah iya?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:02 AM | Show all posts
tt...mencolok lah bukan menjolok


yg korang marah sgt jabatan agama ni dah kenapa? kalau korg ada byk suggestion yg bagus utk banteras maksiat, zina ni list kan kat sini, bior kita tgk betapa bijaknya kepahotak koranh dlm merencana plan....
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:03 AM | Show all posts
Nasi_Lemak_Kau replied at 21-4-2017 10:51 AM
aku berani jamin 100% tak akan berlaku kes lelaki rogol perempuan kalau lobai pakai burqa  


...

dah kalau tutup mata die camtu, cemana die nak jalan ke sana sini
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:06 AM | Show all posts
krustykrab replied at 21-4-2017 11:02 AM
tt...mencolok lah bukan menjolok

dah setan, mesti la marah ahli agama. tu kerja dorang sejak azazil dilaknat.


Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:06 AM | Show all posts
Edited by palmolive at 21-4-2017 11:07 AM

menggepulur saja pekerjaan puok2 nieeven takder kena mengena dengan dia pun

"Ketua Penolong Pengarah Bahagian Penguatkuasaan Jaim, Rahimin Bani berkata, langkah ke atas umat Islam itu selaras undang-undang Jaim sedia ada dan kempen menutup aurat serta etika berpakaian yang sudah lama dilaksanakan di negeri ini".
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:15 AM | Show all posts
krustykrab replied at 21-4-2017 11:02 AM
tt...mencolok lah bukan menjolok

meol x marah pun pej agama nak banteras maksiat dan yg berkaitan dgnnya..cuma bukan hanya kerana pakaian saje yg jadi point utk berlaku perkara demikian..semua kena jaga adab baik lelaki or wanita...tp selalunya alasan yg diberi sebab tatacara pemakaian wanita..nampak mcm berat sebelah kpd wanita je
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:17 AM | Show all posts
Acik_Whitney replied at 21-4-2017 07:51 AM
Malacca the next serambi mekoh?

Habis la meols sis... meols suka pakai tube... haha..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:20 AM | Show all posts
buragazz replied at 21-4-2017 11:17 AM
Habis la meols sis... meols suka pakai tube... haha..

muka hudoh badan lari alignment cam lu, bogel pun tarak orang mau tengok. orang muntah lagi ada la.





Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:24 AM | Show all posts
cucukjarum replied at 21-4-2017 11:20 AM
muka hudoh badan lari alignment cam lu, bogel pun tarak orang mau tengok. orang muntah lagi ada la ...

Aik... period tak tos ker.... pagi2 dah me"Rita" royani....
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:26 AM | Show all posts
haa bagussss
mohon negeri lain pun follow
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:26 AM | Show all posts
buragazz replied at 21-4-2017 11:24 AM
Aik... period tak tos ker.... pagi2 dah me"Rita" royani....

muka lu dah huduh, pangai pun ikut huduh. perut buncit lagi mau pakai tube konon. kaca diri lu.









Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:28 AM | Show all posts
mummy75 replied at 21-4-2017 11:15 AM
meol x marah pun pej agama nak banteras maksiat dan yg berkaitan dgnnya..cuma bukan hanya kerana p ...

mmg la nmpk mcm berat sebelah, tapi dari kita duk pong pang kata itu ini tak bagus, why not kita bagi suggestion yg bernas....tapi jgn la pulak suggest kalau nak ehem ehem (utk yg tak nikoh) tu pakai lah kondom....kondom tu kalau korg tgk omputih nu, walau ada kondom pun, tetap la ramai jgk anak hasil zina ni.

lagi pun yg diorg nak buat tu idak la suruh semua pompuan berkelubung cam most forumer duk pong pang kat sini, die kata berpakaian sopan...so maybe kita leh sajes kat dia, sopan tu cengini cengitu....

kalau tgk retis2 melayu msia ni [un dah tahap pelacur pakaian tu, maybe diorg ni boleh buat undang2 tata cara berpakaian utk retis2 ni kut

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:28 AM | Show all posts
cucukjarum replied at 21-4-2017 11:26 AM
muka lu dah huduh, pangai pun ikut huduh. perut buncit lagi mau pakai tube konon. kaca diri lu.

...

Seperti orang2 melaka punya statement "Pegi mati aar sama lu..."
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:30 AM | Show all posts
buragazz replied at 21-4-2017 11:28 AM
Seperti orang2 melaka punya statement "egi mati aar sama lu..."

lu pi senam la, kasi betul balik alignment body lu. cucuk botox ke apa ke makan jamu kurus ke. pastu pakai tube hadiah pak lu.

pak lu kan suka bangga anak dia seksi, stim dia.



Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:33 AM | Show all posts

Ni Lawak

Nasi_Lemak_Kau replied at 20-4-2017 11:01 PM
pak lebai yg mau pi syurga, apasal tak suruh saja dema pakai burqa utk lelaki?

Idea yang bernas..

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 21-4-2017 11:17 AM
Habis la meols sis... meols suka pakai tube... haha..

Acik hari ni pakai baju kurung skin colour... Tu pun pakistan car wash tgk meols hala2 terjolok biji mata...

Belum lagi pakai sexy2 khuens   
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:40 AM | Show all posts
Acik_Whitney replied at 21-4-2017 11:35 AM
Acik hari ni pakai baju kurung skin colour... Tu pun pakistan car wash tgk meols hala2 terjolok bi ...

haruslah acik vogue wpun berbaju kurung tu psl pakistan car wash tgk acik tau...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:42 AM | Show all posts
krustykrab replied at 21-4-2017 11:28 AM
mmg la nmpk mcm berat sebelah, tapi dari kita duk pong pang kata itu ini tak bagus, why not kita b ...

betul la tu buat undang2 berpakaian sopan utk semua wanita..tapi knowing negara kita ni byk bangsa payah gak nak implement..kot amoy pakai sluar pendek n tshirt maybe bagi dia dah sopan asalkan x pakai sleeveless...tu kt opis gomen pun dah ada tatacara pemakaian..still ada gak x follow bila berurusan dgn pej gomen
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
mummy75 replied at 21-4-2017 11:40 AM
haruslah acik vogue wpun berbaju kurung tu psl pakistan car wash tgk acik tau...

Kira ada market lah lagi khuens  walaupun dah tua
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050660s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list