Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1753
View
93
Reply

[Jenayah] Penjara 6 bulan, denda RM1,000 jika berpakaian jolok mata di Melaka

[Copy link]

Author: Nasi_Lemak_Kau    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-4-2017 11:44 AM | Show all posts
Acik_Whitney replied at 21-4-2017 11:42 AM
Kira ada market lah lagi khuens  walaupun dah tua

harus la gitew...mohon acik berpakaian sopan even dah kertu okeh
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:49 AM | Show all posts
mummy75 replied at 21-4-2017 11:42 AM
betul la tu buat undang2 berpakaian sopan utk semua wanita..tapi knowing negara kita ni byk bangsa ...

even keje private co pun, ada tata cara pakaian, kalau co yg HR macam harem mmg bebas la tp idak la diorg ni pakai shorts or singlet dtg keje cuma nmpk mcm selekeh la..ada certain co tu tak bagi pakai skirt atas lutut, mesti bawah lutut....

bila dah buat undang2 pemakaian sopan ni, kena la enforce utk lelaki sama....tp x pernah la aku tengok lelaki pakai shorts yang bila ko pakai t-short tu seolah2 ko tak pakai apa2 kat bawah...aku bila tgk amoi2/minah2 pakai mcm ni rasa nak gelak pun ada....

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:51 AM | Show all posts
krustykrab replied at 21-4-2017 11:49 AM
even keje private co pun, ada tata cara pakaian, kalau co yg HR macam harem mmg bebas la tp idak l ...

x baik tau hang gelakkan depa..bg depa tu namanya fesyen wpun hauk
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 21-4-2017 12:50 AM
Lobai2 dalam kopala dia takda bende lain, kesah menutuh aje 24jam ...   :

Cc lobai yahudi kepam @sabbath_shalom selaku  pengeluar fatwa halal rogol cina dan pelacur
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:11 PM | Show all posts
Ehhh hello...kalau lelaki pakai spender jalan tengah2 jonker street tu tau pulak acik2 urban tutup mata terjerit-jert konon katanya gangguan seksual
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 21-4-2017 12:05 PM
Cc lobai yahudi kepam @sabbath_shalom selaku  pengeluar fatwa halal rogol cina dan pelacur

Halal tu makanan kan uols...terms yg betul 'wajib'
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Mencolok bukan menjolok..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
perlaksanaan tue x salah...tp x taw laa..depa dh wat kajian kot...anggap gittew jer laaa
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 01:16 PM | Show all posts
Sokong. Sebab kawan2 aku yang muda2 dari aku sekarang jenis malay urban tak kenal agama sekarang trend pakai baju yang kene ikat macam tali kasut kat dada, memang rezeki nampak boobs. Short pulak, jenis pendek tahap belakang boleh nampak punggung, pakai baju labuh sikit mmg mcm tak pakai seluar. Mak ayah? Gigih pergi masjid.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2017 02:58 PM | Show all posts
krustykrab replied at 21-4-2017 03:02 AM
tt...mencolok lah bukan menjolok

copy paste sumber berita maa   
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
mummy75 replied at 21-4-2017 11:42 AM
betul la tu buat undang2 berpakaian sopan utk semua wanita..tapi knowing negara kita ni byk bangsa ...

Selagi mereka tak ikut cara kita berpakaian katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 03:12 PM | Show all posts
LavaUollss replied at 21-4-2017 12:11 PM
Ehhh hello...kalau lelaki pakai spender jalan tengah2 jonker street tu tau pulak acik2 urban tutup m ...

yg si pejal tahir dulu bukak baju masa konsert pun kena kutuk kaw2 siap kena banned kut...padahal badan die bukan nya orat pun, lelaki berambut pjg dulu kena banned jgk dari arteeem...padahal yg tayang buah buahan, apam ok je....rasanya kalau nak buat undang2 tu kena menyeluruh, tak boleh rakyat marhain je, para2 bangsawan, yg duduk di kayangan pun kena jgk.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Islam kan mudah dan indah tolong jgn kasi pening hehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 04:01 PM | Show all posts
wow cayalah ...........habis la lps ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Suruh berpakaian sopan pon melenting. Otak mereng barangkali.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Lobai2 jg suka tangkap khalwat,
Rakam dan sebarkan rakaman
Org bogel lagi dia suka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2017 07:30 PM | Show all posts
GigaMom replied at 21-4-2017 10:13 AM
Lobai2 jg suka tangkap khalwat,
Rakam dan sebarkan rakaman
Org bogel lagi dia suka

mereka ini adalah syaitan yg bertopengkan manusia   
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 09:14 PM | Show all posts
krustykrab replied at 21-4-2017 11:28 AM
mmg la nmpk mcm berat sebelah, tapi dari kita duk pong pang kata itu ini tak bagus, why not kita b ...

khennn kaka krusty...bukannya suruh pakai tudung bertutup litup. nak sangat tunjuk ketiak kepam, clevage hitam tu buat apa? lepas tu pakai pulak hotpant sampai nampak selulit berkerak. kadang2 malu nak bawak anak aiol jalan2 bila jumpa betina yg suka sangat pakai hotpant sampai nak nampak celah cipap. ummah jinjang selalu sangat pakai macam ni baik yg muda mahu pun yg tua nak mampus. ummah indon n pilipin yg acah2 urban duduk meleisia lama pun kadang2 pakai macam tu jugak
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
LavaUollss replied at 21-4-2017 09:14 PM
khennn kaka krusty...bukannya suruh pakai tudung bertutup litup. nak sangat tunjuk ketiak kepam, c ...

Sapa suruh malu? Orang tak paksa malu pun, sister.  
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 09:27 PM | Show all posts
pooh~key replied at 21-4-2017 09:16 PM
Sapa suruh malu? Orang tak paksa malu pun, sister.

håbis kalau dah anak aiol cakap kuat2 "cipap akak tu nampak hitam" sebab org tu pakai hotpant  yg maha singkat hampir ternampak celah kangkang dia, tak ke malu sis oooiii...anak aiol pompuan umo 7 tahun. hanya tohan saja yg tau betapa tebalnya kemalu-maluan aiol masa tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
[quote]LavaUollss replied at 21-4-2017 09:27 PM
h
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pyropura at 21-4-2017 09:38 PM

@LavaUollss

Anak2 kecik ko dah pandai sebut cipap? Ko sendiri  yg ngajor, sendiri malu pulak   
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
6 bulan mana cukup, kasi 6 tahun la badigol2 tu pakai baju penjara.

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 09:49 PM | Show all posts
pyropura replied at 21-4-2017 09:35 PM
@LavaUollss

Anak2 kecik ko dah pandai sebut cipap? Ko sendiri  yg ngajor, sendiri malu pulak    ...

habis tu chuol ajar sebut apa? cipap, cekpit, poen sama la tu. Aiol bukan malu dia sebut cipap. aiol malu sebab dia cakap kuat2 nampak cipap org tu hitam. ko mampu sound org depan2 nampak cipap hitam? even kita yg dewasa ni nampak macam tu, kita senyap2  je. tapi budak2 ni jujur
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
[quote]LavaUollss replied at 21-4-2017 09:27 PM
h
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063799s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list