Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234
Return to list New
1896
View
93
Reply

[Jenayah] Penjara 6 bulan, denda RM1,000 jika berpakaian jolok mata di Melaka

[Copy link]

Author: Nasi_Lemak_Kau       Show all posts   Read mode

Post time 21-4-2017 09:53 PM | Show all posts
white_musk replied at 21-4-2017 09:29 PM
[quote]LavaUollss replied at 21-4-2017 09:27 PM
h

ko mencarut apa ni white musk. ke aiol yg tak nampak apa2 yg chuol post ni??
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 21-4-2017 09:35 PM
@LavaUollss

Anak2 kecik ko dah pandai sebut cipap? Ko sendiri  yg ngajor, sendiri malu pulak    ...

Anak ko sebut apa pyro? Karipap?apam?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
[quote]LavaUollss replied at 21-4-2017 09:27 PM
h
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Justify pakaian mncolok mata buat ummah malaka plisss..

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:58 PM | Show all posts
cHimo replied at 21-4-2017 10:38 PM
[quote]LavaUollss replied at 21-4-2017 09:27 PM
h

apa benda ni @cHimo?? aiol tak nampak apa2 yg chuol post. ada huruf 'h' je
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari tu gigih nak paksa potong gaji untuk zakat

Tapi yang ni meolls neutral

Meolls tetap sayang melaka
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
LavaUollss replied at 21-4-2017 09:49 PM
habis tu chuol ajar sebut apa? cipap, cekpit, poen sama la tu. Aiol bukan malu dia sebut cipap. ai ...

Len kali ajor ler dia sebut pussy ka  vagina ka, kalau dia jerit kat depan orang pun takde lar malu sangat, nampak bau2 kokesen dan urban sikit.... so otomatik ko akan dilihat sebagai parent yg bijak mendidik anak ...    
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 21-4-2017 10:23 PM
Anak ko sebut apa pyro? Karipap?apam?

Aku takde anak, buat apa, meyemak aje  
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 02:41 AM | Show all posts
Nasi_Lemak_Kau replied at 21-4-2017 05:20 AM
Acik2 dlm thread Easter tu bukan bertudung?
ha`ah ..
kalau kat Malaysia ni mesti d sangka Islam
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 02:56 AM | Show all posts
pyropura replied at 22-4-2017 12:34 AM
Len kali ajor ler dia sebut pussy ka  vagina ka, kalau dia jerit kat depan orang pun takde lar mal ...
rasa pelik la skit ..
sebab kita tak d ajar dan akan kena marah bila sebut pasal orang lain .. samada orang tu rendah ke .. berisi ke .. memang tak boleh sebut langsung .. apa lagi nak jerit-jerit macam tu
plus usia sekecil tu kalau jenjalan lebih meriah rasa hidup nak beli itu ini dari nak perati orang punya


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 02:57 AM | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 21-4-2017 05:35 AM
Betul juga. Especially since Melaka tu ramai juga Portugis Kristian yg rupa mcm Melayu.
dah ada jawapan lom?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2017 03:58 AM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 21-4-2017 06:41 PM
ha`ah ..
kalau kat Malaysia ni mesti d sangka Islam

patut digalakkan semua penganut kristian malaya supaya mengenakan tudung.... biar jab isle keliru   
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 04:09 AM | Show all posts
Nasi_Lemak_Kau replied at 22-4-2017 03:58 AM
patut digalakkan semua penganut kristian malaya supaya mengenakan tudung.... biar jab isle keliru  ...
pilihan perkataan yang sesuai .. d galakkan

rasa nya untuk kes dalam thread ni ..
yang di denda tu hasil maklumat "orang awam" a.k.a orang yang mengenali mangsa
tak kira lah dia bertudung ke tak
sebab masih tak tahu macam mana dier rang mengenali orang tu beragama Islam

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2017 04:14 AM | Show all posts
amat menarik kalau semua umat kristian pakai tudung pi gereja   
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 22-4-2017 02:56 AM
rasa pelik la skit ..
sebab kita tak d ajar dan akan kena marah bila sebut pasal orang lain .. sam ...

Tu lah, lepas tu salahkan Cina jugak pakai seluar nampak cipap lah.... sindiri mulot celupar pastilah anak2 ikut pangai dia kan... cina jugak yg salah  
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2017 02:57 AM | Show all posts
pyropura replied at 22-4-2017 10:57 AM
Tu lah, lepas tu salahkan Cina jugak pakai seluar nampak cipap lah.... sindiri mulot celupar pasti ...
Apa-apa pun .. setuju ja kalau untuk kebaikan .. hukum penjara sehingga 6 bulan tu setuju .. hukum denda rm1000 tu tak setuju.
Kalau nak tambah sekali hukum sebat pun setuju.

Cuma.. heran juga .. perlu kah memasing yang dah dewasa d pantau dan sentiasa d ingatkan macam ni ..?
Penting bagi kita terutama wanita Islam untuk menutup aurat bagi memelihara kehormatan mereka dan ia adalah sebahagian daripada hukum syarat yang wajib dipatuhi.




Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
[quote]LavaUollss replied at 21-4-2017 09:27 PM
h
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 04:52 PM | Show all posts
adakah semua iklan perempuan nanti akan dipakaikan tudung?  
burqa.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 21-4-2017 11:28 AM
mmg la nmpk mcm berat sebelah, tapi dari kita duk pong pang kata itu ini tak bagus, why not kita b ...

Omputih buang lam.tong sampah ke? Baling dari tingkat 10?

Buat mudarat nk elak mudarat lagi beso cam bunuh jiwa tu, tokleh?

Klo amik alasan hampiri zina, pergaulan bebas jantan betina hatta dlm.pesbuk wassap pun bleh kategori hampiri zina

Komdom tu gak salah satu kaedah rancang famili

Bukan jaminan tak bunting, tapi probabilti hamil tu kurang je

So apa masalah promot budak remaja use kondom?  Unless ko suke tgk baby lam.tong sampah di.hurung semut dan dah kne geget anjing!

Tadak kondom.pun bayi luo nikah di mesia ler ni tiap 17 minit lahir, tambah ada juta juta orang pendatang asing

Apa cadangan ko? Hudud??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067850s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list