Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
2138
View
71
Reply

Kekayaan Luar Biasa Diragui, Rumah RM 1.2 Juta Pemimpin PKR Disita

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-4-2017 10:03 AM | Show all posts |Read mode
Kekayaan yang dilihat sebagai luar biasa menyebabkan sebuah rumah milik seorang pemimpin PKR telah disita oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).


Menurut sumber, rumah bernilai RM1.2 juta itu disita bagi melengkapkan siasatan berhubung dakwaan tersebut.


Foto: mStar Online


mStar Online menyatakan pemimpin itu dijangka dituduh mengikut Seksyen 32(8)(c) dan Seksyen 89 Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil Daripada Aktiviti Haram 2001 (AMLATFAPUAA) atas kesalahan memberi keterangan dan dokumen palsu ketika proses siasatan dijalankan.


Walau bagaimanapun tiada ulasan lanjut diterima dari Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM Datuk Azam Baki berkenaan kes berkenaan setakat ini.


Selain rumah bernilai jutaan ringgit, pemimpin tersebut juga dilaporkan memiliki beberapa kereta mewah. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:07 AM | Show all posts
dr atas umah tu mcm mansion je...takkan 1.2j? bkn 12j?

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Besaunya ghumah... umah agam...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:25 AM | Show all posts
fuhhhhh...rumahku syurgaku
besauu nya umah...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:28 AM | Show all posts
pemimpin pembangang dapat juta2 rm, macai dapat kutil babi je. setahun sekali macai kena tipu pi BERSIH, konon yang kotor orang BN.


bodoh macai cambabi.





Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:32 AM | Show all posts
cucukjarum replied at 21-4-2017 10:28 AM
pemimpin pembangang dapat juta2 rm, macai dapat kutil babi je. setahun sekali macai kena tipu pi BER ...

baru pangkat AMK ampang kaya macam tu dah yang pangkat lagi tinggi macam ahli parlimen ampang tu tak tau la camna kekayaan dia
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:34 AM | Show all posts
whitemagic replied at 21-4-2017 10:32 AM
baru pangkat AMK ampang kaya macam tu dah  yang pangkat lagi tinggi macam ahli parlimen ampan ...

tu baru setahun pegang ampang, belum bertahun2 pegang selangor.
pakcik kayooooo




Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:38 AM | Show all posts
cucukjarum replied at 21-4-2017 10:34 AM
tu baru setahun pegang ampang, belum bertahun2 pegang selangor.
pakcik kayooooo

orang macam @dodolgemok rela je kena tipu dengan geng camni
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:41 AM | Show all posts
masih tak dedah dr mana punca kekayaan dia ni. bau bau ikan sangat
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:42 AM | Show all posts
patutnya bukan kena kat pembangkang jer...

nak buat rules buat across the board la...

ingat neraka tu pilih2 orang ker?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:44 AM | Show all posts
Tapayana replied at 21-4-2017 10:41 AM
masih tak dedah dr mana punca kekayaan dia ni. bau bau ikan sangat

bau ikan pala angguk lu.
dituduh mengikut Seksyen 32(8)(c) dan Seksyen 89 Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Pencegahan Pembiayaan Keganasan dan Hasil Daripada Aktiviti Haram 2001




Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:59 AM | Show all posts
geng2 jemin ke neh?kalau puak2 tu aku tak heran..mmg lain mcm sikit depa tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
whitemagic replied at 21-4-2017 10:32 AM
baru pangkat AMK ampang kaya macam tu dah  yang pangkat lagi tinggi macam ahli parlimen ampan ...

Kalo pegang jawatan mb mau kalah umah khir toyo gini...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak aihhhh besaunya umah...berapa tingkat tuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
whitemagic replied at 21-4-2017 10:38 AM
orang macam @dodolgemok rela je kena tipu dengan geng camni

Umngok tipu meleis xkesah kan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:03 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 21-4-2017 10:07 AM
dr atas umah tu mcm mansion je...takkan 1.2j? bkn 12j?

itu harga beli sebelum direnovate la tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:04 PM | Show all posts
nasib baik pkr....kalau umno/bn sure keluar semua kes 1mdb, sprm, anak polis, cikgu agama ...apa lagi ya...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:07 PM | Show all posts
tp rumah yg ada dlm gambo tu dah lama terbengkalai... lpas dia beli baru jadi rupa itu..

keliling mcm rumah setinggan jah pun...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:20 PM | Show all posts
takkan 1.2 juta j mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak masih pakai konsep omputeh middle class, rumah kecik tapi cantik luar dalam
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:24 PM | Show all posts
menunjuk sangat... kan dah kena...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:32 PM | Show all posts
cucukjarum replied at 21-4-2017 12:12 PM
@Defcon2 , ini laknat lu tolong kasi derma buat bayar lawyer. lu kan macai setia fuckatan harapan.
...

Ok, biasa la dalam sesuatu pertubuhan memang ada yang busuk. PKR dan pembangkang tidak terlepas.

Tapi jika dibandingkan jumlah penyelewengan yang berlaku di negeri dikuasai umno/bn dengan pembangkang, umno/bn tetap juara. Dan jumlahnya jauh lebih besar dan kesannya lebih buruk ke atas rakyat berbanding dengan apa yang dilakukan oleh pembangkang.

Dan penyelewengan dilakukan oleh umno/bn mungkin lebih buruk lagi. Cuma tidak dilaporkan saje kerana semua jentera kerajaan dan media dikuasai umno/bn.

p/s Tengok aku takyah mencarut pun boleh kemukakan pandangan bernas. Cuba bandingkan dengan diri kau yang suka mencarut. Apa yang kau dapat? Mencarut tu bukannya boleh menaikkan status kau pun. Buat orang lagi benci pada kau adalah. Amacam? Best tak kena sekolah dengan budak sekolah macam aku ni? Kih kih kih      

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:38 PM | Show all posts
Defcon2 replied at 21-4-2017 12:32 PM
Ok, biasa la dalam sesuatu pertubuhan memang ada yang busuk. PKR dan pembangkang tidak terlepas.
...

booo, hari tu kata pr harapan negara pemimpin semua bersih tarak rasuah tarak makan duit rakyat.

sekarang kenapa lu tersipu2 cambabi sesat kat town???


Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Defcon2 replied at 21-4-2017 12:32 PM
Ok, biasa la dalam sesuatu pertubuhan memang ada yang busuk. PKR dan pembangkang tidak terlepas.
...

Maknanya kau kata adam busuk or bad apple ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:40 PM | Show all posts


mari kita flashback pemimpun pkr harapan pembangang ni.




[youtube]mmJZW-1sgb4[/youtube]



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070415s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list