Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1514
View
108
Reply

[Tempatan] .. Muslim hendaklah hormati kapir juga

[Copy link]

Author: pyropura    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-4-2017 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Muslims should give same respect they get to non-Muslims


Read more at: https://www.menara.my/muslims-sh ... get-to-non-muslims/

Johor sultanah Raja Zarith Sofia Sultan Idris Shah said Muslims must show the respect they get, to fellow Malaysians who are not the same faith as them. Taking to Facebook earlier today, Raja Zarith said Muslims in Malaysia are very lucky because they do not know what its like to be part of a minority group. Those of us who have studied or lived abroad know what it feels like to be a minority, and we learn to adapt. At the same time, we see the kindness and the acceptance of those who are Christians, Jews, or of other faiths, when we are in their countries. I remember seeing photos of Zaharah Othman, the NST London correspondent, at a church, wearing her hijab. And shes also told me how she had been offered to perform her prayers in churches, Raja Zarith posted.

Read more at: https://www.menara.my/muslims-sh ... get-to-non-muslims/
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:15 PM | Show all posts
Biasalah, orang lain saje yg kena hormat puak suchi.
Puak suchi rasa mereka sendiri special, tapi nenek moyang mereka pun dari kapir jugak, kan?
Tanpa tamadun kapir, siapalah mereka, apa beza dgn orang asli yg mereka pandang hina?
Bahasa ibunda pun banyak asal dari sanskrit, tapi mulut hari gelar orang lain kapir, macam sendiri manyak suchi.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:20 PM | Show all posts



aku rasa yg tak reti nak hormat org lain ..

hak bangsa lain ni ,  yahudi jerk .

pasai bangsa depa terlebih mulia .

tuhan depa kata macam tu .



Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Yahudi memang bangsa pilihan tuhan Dan mereka sangat mulia.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak kira apa agama atau bangsa kita, hormat-menghormati tu penting. Tak kiralah kita Islam, Buddha, Hindu, Kristian dll.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 21-4-2017 12:25 PM
Yahudi memang bangsa pilihan tuhan Dan mereka sangat mulia.

Tak tahu pula tentang ini tapi kaum Yahudi paling hebat di dunia diikuti Jepun.
Dunia hari ini tidak akan seperti hari ini tanpa kedua-dua bangsa terhebat dunia ini.  
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
spiderman80 replied at 21-4-2017 12:31 PM
Tak tahu pula tentang ini tapi kaum Yahudi paling hebat di dunia diikuti Jepun.
Dunia hari ini t ...

Tapi spidet jgn sesekali mengaku  yahudi tau. Org melayu pantang dengar yahudi mahu dibunuhnya. Dapat ganjaran pahala Dari Awloh katanya.

Lucu kan. awloh sendiri yg cipta bangsa yahudi, tiba kat melayu katanya Awloh suruh bunuh pula.  
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:37 PM | Show all posts
kalau hormat orang lain pun tak reti
then you are not a person of religion
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:38 PM | Show all posts
Tapi sikap hormat menghormati tu perlu ada hadkan.

Kalau puak minoriti melepasi had itu, perlukah kita menghormati mereka lagi?

Takkan lah kita saje menghormati, tapi mereka bebas berbuat sesuka hati.

Dan ini juga bergantung pada pemimpin. Bila pemimpin lemah, minoriti mula la naik kepala.  
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 21-4-2017 12:36 PM
Tapi spidet jgn sesekali mengaku  yahudi tau. Org melayu pantang dengar yahudi mahu dibunuhnya. Da ...

Tak berani Spidey mengaku Yahudi yang hebat tu.  
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by wajevo at 21-4-2017 12:52 PM

Ummah meleise di sini agak sensitip bab-bab sentap ni pasal itu aje yg dorang ada. Tu yg timbul cerita kstuanan semua tu.   Ummah minoriti di sini kontrol ekonomi,  politik walaupun minoriti.
Ummah majoriti kapir uk sana in kontrol their country ,  so dorang takda la sensitip sangat.  Kena paham tu.  Those yg memang lahir kaya mmg susah nak paham.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Ummah suchi kebiasaannya demand mereka supaya dihormati disanjung puja tapi ummah suchi sendiri caci maki kutuk agama bangsa lain. Contoh mudah adalah hadi bawang yg kehulu kehilir panggil org hanjeng, babi, tahi dan sebagainya tpi bila org gelar dia monyet terus menggelupor sawan babi dia dan walaun2 lain. Antara penyokong setia hadi bawang @sabbath_shalom @namirulmukminin @wajevo    
COVER.jpg
hadi1.jpg
TUGAS+SEORANG+PRESIDEN+PAS+copy.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
wajevo replied at 21-4-2017 12:50 PM
Ummah meleise di sini agak sensitip bab-bab sentap ni pasal itu aje yg dorang ada. Tu yg timbul ceri ...

Tapi walaun sentap bila hadi kena cop monyet walhal hadi bawang start panggil org lain babi hanjeng semua. So sama je kan?   
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 02:29 PM | Show all posts
ini tanah melayu.

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 02:37 PM | Show all posts




    pun buta sejarahh .

itu tanah melayu dah lama convert jadik malaysia .

rumah rega ratus2 ribu milik cina .

melayu status pulak berebut2 balik kampong

duduk rumah pusaka .





Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 02:41 PM | Show all posts
dess402 replied at 21-4-2017 02:37 PM
pun buta sejarahh .

itu tanah melayu dah lama convert jadik malaysia .

MALAYsia, nampak, malay tuuu. malay tu melayu.
ngerti gak??




Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 02:43 PM | Show all posts
cucukjarum replied at 21-4-2017 02:41 PM
MALAYsia, nampak, malay tuuu. malay tu melayu.
ngerti gak??




-  jadi laa ..








utk sedapkan ati org2 kampong .   
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 02:45 PM | Show all posts
ajaran Islam sebenar mmg gini...tp yg diikut skg ni ajaran melayu



Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 02:45 PM | Show all posts



melayu2 pemalas ni bila nak sedar diri  ..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 02:47 PM | Show all posts

ini tanah keramat masih berSultan beRaja berAgungkan melayu.








Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 02:47 PM | Show all posts
v(T.T)v replied at 21-4-2017 04:15 AM
Biasalah, orang lain saje yg kena hormat puak suchi.
Puak suchi rasa mereka sendiri special, tapi n ...

hello sister...ada org halang kau mengamalkan agama palsu kau....tu pun dah kira bersyukur ok....
yg kapir kehulu ke hilir hina agama islam boleh pulak?  mcm mn ummat islam nk hormat korang jika perangai korang mcm hanjeng?

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 21-4-2017 02:28 PM
Tapi walaun sentap bila hadi kena cop monyet walhal hadi bawang start panggil org lain babi hanjen ...

Eh,  arena politik katanya kan.  Best man win. Adi bawang kutuk Dap,  pandap,  pkr,  umngok.  Dorang pulak kutuk adi bawang.  Saling kutuk mengutuk sesama ahlulpolitaik kan amalan biasa di meleise. Jangan belagak suci pulak  
Kalau kutuk mengutuk agama dan kaum tu perkara berbeza ye dol.
Aku tak sapot adi bawang,  tapi aku meluat mainan api sentimen pandap. Even pkr yg loqlaq pun tak macam tu.  
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 21-4-2017 02:37 PM
pun buta sejarahh .

itu tanah melayu dah lama convert jadik malaysia .

Realitinya kan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2017 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pyropura at 21-4-2017 03:40 PM
Defcon2 replied at 21-4-2017 12:38 PM
Tapi sikap hormat menghormati tu perlu ada hadkan.

Kalau puak minoriti melepasi had itu, perluka ...


Yg kurang ajar dari sesuatu golongan minoriti tu sebilangan kecil aje, so tak boleh dianggap ini mewakili keseluruhan golongan minoriti tuh... tetap juga kena hormat...yg ko cakap tu dah dikira berdendam, so salah disisi Isle ...  
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 03:25 PM | Show all posts
dodolgemok replied at 21-4-2017 06:28 AM
Tapi walaun sentap bila hadi kena cop monyet walhal hadi bawang start panggil org lain babi hanjen ...

hadi monyet?  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068533s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list