Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1474
View
108
Reply

[Tempatan] .. Muslim hendaklah hormati kapir juga

[Copy link]

Author: pyropura    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-4-2017 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasi_Lemak_Kau replied at 21-4-2017 03:25 PM
hadi monyet?

Tepat sekali
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 03:32 PM | Show all posts

patut hadi tonyok   



Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 21-4-2017 02:47 PM
hello sister...ada org halang kau mengamalkan agama palsu kau....tu pun dah kira bersyukur ok....
...

Ummah suchi pon kadang2 kurang ajar dgan bangsa agama lain. So sama2 kurang ajar, sama2 kena cash dgan tuhan. Ujong2 kopek sister jugak huntong kan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 03:40 PM | Show all posts
selalunye puak2 yang x pernah g oberc ni mmg tak pernah hidup jadi minority...sebab tu die ingat dunia ni macam die je yang punye.. semua nak ikut telunjuk die... pastu duduk kat negeri2 yang x ramai bangsa lain (contoh kelantan ngn ganu) .. negeri yang kalau orang bangsa lain sket..pandang atas bawah macam la orang nak rompak die...

puak2 ni lupe... mahkamah syariah tu pun operate pakai duit tax2 yang dibayar oleh puak2 kapir lahanat.. dah nak pakai duit orang..pastu suro orang senyap..


Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 04:03 PM | Show all posts
dodolgemok replied at 21-4-2017 07:33 AM
Ummah suchi pon kadang2 kurang ajar dgan bangsa agama lain. So sama2 kurang ajar, sama2 kena cash  ...

itulah kelebihan kopek asli sister...

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 04:40 PM | Show all posts
pyropura replied at 21-4-2017 03:22 PM
Yg kurang ajar dari sesuatu golongan minoriti tu sebilangan kecil aje, so tak boleh dianggap ini ...

Bagaimana kita tahu ia sebahagian kecil saje. Dalam diam mungkin ia telah merebak dan hampir semua minoriti mempunyai padangan yang sama.

Apa yang jelas, tindakan kurang ajar oleh kelompok minoriti semakin menjadi-jadi. Ini berlaku apabila malaysia dipimpin oleh seorang PM yang lemah.

Kumpulan minoriti mencuba nasib semasa pimpinan lemah. Ini menyebabkan kelompok majoriti mula bangkit. Dan hasilnya lahirlah ekstremis dari kalangan kumpulan majoriti.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2017 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Defcon2 replied at 21-4-2017 04:40 PM
Bagaimana kita tahu ia sebahagian kecil saje. Dalam diam mungkin ia telah merebak dan hampir semua ...

Bukan perbuatan mereka yang menjadi jadi, tapi sontap kita tu yg menjadi jadi, contoh dulu Melayu takde masalah masuk iklan Guiness, melayu takde masalah baca doa kristian kat sekolah2 Convent semua tuh, la ni ada pulak yg tanya darah diderma cina boleh terima atau tidak...

Macam akau kata tadi, ayat ko tu memang dari awal taknak hormati minoriti maka dicarik lah segala kesalahan, so good reason to take revenge, hormat nya sikit pun tidak ...  
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 05:26 PM | Show all posts
white_musk replied at 21-4-2017 12:25 PM
Yahudi memang bangsa pilihan tuhan Dan mereka sangat mulia.

Di sisi Allah, mereka yg dipandang mulia ialah mereka yg bertaqwa kepada-Nya.  Allah menjadikan manusia berbangsa2 dgn tahap kemampuan yg berbeza2 bukan untuk dicaci-cela tetapi untuk saling memanfaati.  Orang bijak harus memanfaatkan kebijaksanaannya kpd yg tidak tahu (konsep amal jariah).  Orang kaya pula perlu memberikan sbhgn kekayaannya kpd yg miskin atau yg tidak mampu (konsep zakat dan sedeqah). Malah drp orang miskinlah maka tempat orang kaya/mampu meraih pahala.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 08:01 PM | Show all posts

Dijajah Protugis, British, Jepun, dan akhir British, dan dapat kemerdekaan dari British, ada muka nak citer Tanah Mulayu lagi? itu sudah berapa tahun? Tak citer pulak sini Tamadun HINDU -BUDDHA, siapakah menyebarkan Hindu dan Buddha?

lu ada check mana nenek moyang ko datang? indon? india? Siam? Filipina?

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 08:02 PM | Show all posts


Kalau tarak tamadun hindu buddha kapir,  hadi Sawan pun pakai cawat lagi.   
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 08:10 PM | Show all posts
Defcon2 replied at 21-4-2017 04:40 PM
Bagaimana kita tahu ia sebahagian kecil saje. Dalam diam mungkin ia telah merebak dan hampir semua ...
. Dan hasilnya lahirlah ekstremis dari kalangan kumpulan majoriti.
Puak suchi sendiri nak menjadi areb wannabe, mau lagi tuduh orang ekstreme?  kalau tak extreme, kenapa makin banyak sokong hodod diamal di Mesia?


Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
spiderman80 replied at 21-4-2017 12:31 PM
Tak tahu pula tentang ini tapi kaum Yahudi paling hebat di dunia diikuti Jepun.
Dunia hari ini t ...

takdelah spidey,  buman hebat sangat pun..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
sayang_mulut replied at 21-4-2017 03:40 PM
selalunye puak2 yang x pernah g oberc ni mmg tak pernah hidup jadi minority...sebab tu die ingat dun ...

sepanjang jd rakyat kelantan,  tak pernah pulak aku tgok diorang disktiminasi kaum laon
yg penting org kl,  selangor dll tu!  dah berzaman duduk dgn kaum lain tp masih bodoh
tak tahu campur gaul
ada sekor pompuan asal selayang tempar aku keja ,  asyik dok anti cina
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 08:40 PM | Show all posts
X boleh ke kita sesama manusia saling hormat menghormati?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
v(T.T)v replied at 21-4-2017 08:01 PM
Dijajah Protugis, British, Jepun, dan akhir British, dan dapat kemerdekaan dari British, ada muka  ...

Ini tanah keramat, tanah melayu. Tarak suka kalu, go to hell u.

Bahahhaa

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:29 PM | Show all posts
sekngucing replied at 21-4-2017 08:14 PM
takdelah spidey,  buman hebat sangat pun..

Bukan ke bro?
Kan Yahudi mengawal 50% kekayaan dunia?
Bangsa Jepun pula hebat dalam hampir semua bidang yang mereka ceburi terutama engineering.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
spiderman80 replied at 21-4-2017 11:29 PM
Bukan ke bro?
Kan Yahudi mengawal 50% kekayaan dunia?
Bangsa Jepun pula hebat dalam hampir semua ...

yahudi.memang bijak,  diorang kontrol usa,  tapi kita semua pun ada otak
jepun memang bijak,  german dan belanda pun bijak gak aku tgok
setiap kaum ada kelebihan dan kekurangan dia,  mcm kaum black hebat dari segi fizikal,  jaguh sukan dan penyanyi/art bnyak dari kaum ni.. cuma org melayu jaa aku tgok tak tahu apa kelebihan dia  
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
v(T.T)v replied at 21-4-2017 12:15 PM
Biasalah, orang lain saje yg kena hormat puak suchi.
Puak suchi rasa mereka sendiri special, tapi n ...

puak suchi tu tak hormat cultural dan agama lain pasal mereka rasa dan anggap islam tu is the only right way to follow, dan mereka rasa self syioking dan pandang rendah pada segala yg non muslim percayai

tapi in reality, islamic world are totally screw up
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Thread kesedaran utk melayu menghormati bangsa lain tp perbincangan dlm ni penuh dgn ayat2 memerli and menghina org melayu. So what u expect ??? Perbalahan bangsa ini akan terus bersambung. Bukak la 1000 thread sehari pun tetap sama jah. So perang ajelah
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 12:03 AM | Show all posts
petang tadi ai tengok rerun Seinfeld... dia citer pasal uncle Leo nya... siapa2 yg tak kena pd mata org tua tu, dia terus cop anti semite katanya. sampaikan rabbi dia org pon pernah dituduh sbg anti yahudi
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 21-4-2017 11:52 PM
yahudi.memang bijak,  diorang kontrol usa,  tapi kita semua pun ada otak
jepun memang bijak,  ger ...

melayu champion dlm cemburu, racist dan selfish
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2017 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
spiderman80 replied at 21-4-2017 11:29 PM
Bukan ke bro?
Kan Yahudi mengawal 50% kekayaan dunia?
Bangsa Jepun pula hebat dalam hampir semua ...

Jepun tu penah dijahanamkan oleh Usa, tapi depa bangkit cipta teknologi ekonomi cemerlang segala macam, takde pun depa salahkan Usa ka,

Melayu pulak tak mampu buat apa2 selain jadi Mat Rempit dan Bohsia, lepas tu asik dok salahkan penjajah, salahkan Yahudi, salahkan iluminati, salahkan Singaporn, salahkan Dinasti Lee dan salahkan Cina dan Dapig...    
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 12:18 AM | Show all posts
ini tanah melayu, tetap keramat milik melayu.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2017 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
aHoi83 replied at 22-4-2017 12:02 AM
Thread kesedaran utk melayu menghormati bangsa lain tp perbincangan dlm ni penuh dgn ayat2 memerli a ...

Ssgala sindiran tu sepatutnya diambil iktibar untuk kita tingkatkan perasaan hormat kita pada orang lain, belajar dari kesalahan dan teguran begitu..

Tapi seawal post 9# dah ada kata2 yang suruh hadkan rasa hormat tuh, nampak sangat niat dia tak nak hormat dari awal dengan mencari kesalahan segelintir dari puak minoriti dan di generalise kan sebagai kesalahan semua puak tersebut  
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mana nk hormati karena dlm khutbah setipa jumaah pon immah duk war2 perangi musuh islam dan kafir laknatullah jah..amnesia ke sis? Kjp2 suh bunuh/ perangi bila topik toleransi tiba2 ummah jubo kembang katanya ajaran suchi galakkan silaturahim sesama kapir...konfius ok..kjp perangi kjp hormati..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062138s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list