Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
2240
View
137
Reply

[Pelbagai] Mood Kerja

[Copy link]

Author: scarletz       Show all posts   Read mode

Post time 5-9-2017 02:40 PM | Show all posts
seribulan replied at 21-4-2017 04:42 PM
Kalam Muallaf
Aku berkata-kata kerana ALLAH, aku berdiam kerana ALLAH, aku menulis kerana ALLAH ...

termotivasi kejap..thanks mod seri bulan..bekongsi info yg baik..lepas ni even stress mcm mana pon kena ingat bekerja kerana nk mencari rezeki yg halal..utk meneruskan kehidupan seharian..biaq pi lah org yg pangai mcm hareee j tu..

Comments

no prob  Post time 5-9-2017 03:22 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by masterudeng82 at 5-9-2017 05:21 PM

Dah 10 tahun keja di tempat yang sama. Memang ada masa mood malas nak keja. Selalu hari2 motivate diri keja tu ibadah, kena bayar semua bil dan bersyukurlah ada kerja daripada orang yang masih mencari kerja. Nak tukar angin pun susah nak dapat keja lebih2 lagi ekonomi sekarang ni. Kadang2 duduk dalam keadaan selamat pun boring juga. Mendatar je. Tapi tu lah, hidup perlu diteruskan. Kena bersyukur ajelah untuk setiap nikmat yang diberi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by separasedar at 5-9-2017 11:06 PM

Tmpt saya bekerja pon sama. Saya bekerja dgn company cina. U all can imagine how the boss favour kt bangsa diorang.
Ni bukan soal sy racist. Tapi kalau korang kerja kat tempat ni, confirm korang akan rasa tekanan nye. Politik office dasyat gila. Sy berpegang pada prinsip, selagi politik diorang tak ganggu kerja n periuk nasi saya, saya masih boleh bertahan. Kalau nak ikutkan nak berhenti kerja je. Tapi ekonomi pon tak brp bagus, bertabah sahaja.

Tapi, bila fikir2 balik, bukan company cina je. Sebelum ni saya bekerja di company fully malay. Dan staff yang ramai. Teruk jugak. Ada few partners dalam company tu. Every partner ada favorite staff sendiri. Staff yang ramai berpuak2.
Pening. Waktu tu saya ambil langkah jadi neutral. Buat hal sendiri. Berbaik2 saje dgn semua. Tak perlu campur puak politik diorang. Kalau ada gosip2 sampai telinga buat2 tak tahu padahal mmg dah tahu dari puak yg lagi satu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 08:53 AM | Show all posts
takde mood nak keje hari ni...
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 10:40 AM | Show all posts
#19-grid1

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 10:40 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 10:40 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 10:41 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 02:15 PM | Show all posts
separasedar replied at 5-9-2017 11:04 PM
Tmpt saya bekerja pon sama. Saya bekerja dgn company cina. U all can imagine how the boss favour kt  ...

Aku rasa better lagi cina dari melayu yg manage . Company fully melayu ni sesetengahnye lagi kuat kipas. Tambah jenis acik2 yang keja betaun2 stay kat 1 kampeni je. Mulut dia masyaAllah... hahahaha... tabah je la hadap hari2. Cina ada yg ok. Ada yg jenis jaga staff jugak. Dulu boss aku cina, hepi2 je keja. Now tukar bangsa lain dah. Semua moral down.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 02:58 PM | Show all posts
"When you look back at your career, the highlights will never be the awards and promotions but the people youve worked with. Thanks for being a fantastic highlight in mine."


Kadang2 rasa rindu giler kat officemates masa kat previous2 office.
Ada yg jd BFF sampai skg.. tak kira melayu, cina, india.. sarawakian
and ada juga dah lost contact

as for me I bersyukur sgt always ada colleague yg baik and very2 helpful ( I love u V)
tp yg tak kurenggg pun still ada.. but buat2 taknampak jerr  

SELAMAT BEKERJA.. ingat kerja pun 1 ibadah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabar sabar sabar...buat hal sendiri....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 08:46 AM | Show all posts
hari ni rasa berkobar-kobar pulak nak keje...sbb keje menimbun atas meja...iklaskan hati...tenangkan jiwa...jom kerja....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Today loaded with works tapi my breakkie hari ini mempergaruhi kepala.  Fenin wehh mkn mee jawa penuh rasa aji no moto.  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 01:25 PM | Show all posts
Keja kat comp ni dah bertahun dgn harapan bos berubah. Tapi makin teruk makian dia sampai ada officemate yang kena bloody fool, fucking stupid.  Colleague best. Cuma dlm setandan pisang mesti ada sorang yg kaki kipas. Dulu boleh get along. Lepas tu dia report macam2 kat boss, as if dia je paling bagus. Padahal time bos xde, dialah yg mcm syaiton tengok youtube, berborak phone, phone taknak angkat, keluar lunch 2 jam, tido, bawak jantan masuk opis sampai ke tengahmalam(at that time dia wife org). Iols pegi beli coffee kat bawah opis dia tangkap gmbr send kat boss ckp kitorang mengular. Apa lahanat punya perangai.  Skrg takde sorang pun budak office layan dia. Time naik gaji, dia lah antara yg tinggi kenaikan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 01:40 PM | Show all posts
kalau diikutkan mmg dh xde mood nk kje kt ofis sdia ada ni..nk btukr n bkhidmt kt ngri sndiri pulk..tp bsabar le dan teruskn bertugas
Capture.JPG

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 02:01 PM | Show all posts
muntah dah melayan audit audi audit
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2017 02:24 PM | Show all posts
Hari ni xde mood nk keja...huhu..saat ni aku tengok org lain didajalkn oleh boss sendiri..mgkin esok giliran aku pulak..mcm tggu giliran je..nak buat cmne..nak bertukar mcm dalam citer sailormoon..blum dapat kuasa magik lg...muahahaha

Kepada mereka yang masa ni sedang bersedih..harap Allah murahkan rezeki utk kalian & aku sekali (nak jugak)..dan untuk yang berniat tak baik..ingatlah selalu, akan ada balasan utk kalian dari Allah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 08:47 AM | Show all posts
seribulan replied at 7-9-2017 02:01 PM
muntah dah melayan audit audi audit

Keja auditor ke seribulan? mati nak nakkk... lagi stress.

Comments

kerja yang kena audit...  Post time 8-9-2017 09:25 AM
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2017 09:33 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2017 06:10 PM | Show all posts
Hadap perangai bos jenis kuat perli, tak puas hati sound direct la. Kuasa nk perli mcm mak jemah perangai.Then, pattern dok laga2 staff yg aman damai, sampai one of my head dah tak puas hati dgn iols sebab checking kerja dia but boss yg suruh...sakitnya tuh disini

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 10:15 AM | Show all posts



waaarrggghhhhh esok ada meeting.. report xsiap lagi.. selamat last months meeting cancel.. so gune jela minutes lepas.. sebulan ada 2 meeting.. meeting management boleh layan lg meeting lg satu pening kepala.. tp ioulss bersyukur dpt boss yg xbyk kerenah walaupun dia sgt la kedekut dgn staff. opppsss!! yg penting staff ofis ioulss terbaik.. weouls dah mcm family.. tu yg best duduk dlm kelompok yg kecil.. kami xbesar tapi kami ada... gittuuuu... mudah2an esok elaun ioulss bertambah.. sedih elaun perubatan ioulss kena cut.. nasib pekerja kontrak..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2017 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by aku82 at 11-9-2017 06:32 PM

tempat keje sy pun pilih kasih...hanya pandang org yg pandai berkata-kata bukan organik yg pandai buat kerja...tp sbb nak kerja lama,sy cari keseronokan sendiri di tempat kerja tanpa perlu fikir apa yg org atasan sy fikir ttg saya... walaupun tidak hargai namun saya tetap rasa gembira bila ke tempat kerja...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
bila baca semua komen...mmg itu la sebenrnya environment dalam opis......sy sekrg mengambil sikap tidak berapat2 sangat dengan orang...cukup sekadar berbahasa dan bertegur sapa je......selebihnya buat je kerja yang diberi........cukup masa balik.....spend time je dgn family.......sekrg rasa lebih aman nak dtg kerja....xde la bangun pagi2 malas je...haha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 11:05 AM | Show all posts
mood berkobar-kobar sebab claim byk atas meja...
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 04:30 PM | Show all posts
separasedar replied at 5-9-2017 11:04 PM
Tmpt saya bekerja pon sama. Saya bekerja dgn company cina. U all can imagine how the boss favour kt  ...

bertabah lah... my previous company pun mostly all chinese.
manager plak indian and chinese je.. i sorg je malay sesat kt situ..
mula2 struggle jugak.. yer la kan.. as a newbie macam2 nk blajar..itu ini nak tanya
admin staff pun bila i tnya jawab sepatah dua je..
but i tried my best belajar and buat muka tak malu.. and slowly ada few chinese opismate yg ajak lunch skali
end up i dah masuk group diorg..and diorg byk tlong i. mungkin nasib i baik jumpa geng2 yg baik.

and then.. after few years company i tu mula hire more malay staff
masa tu.. baru i tau.. tak semestinya ramai malay i senang.. or mungkin nasib i tak baik jumpa malay opismate yg tak baik
jnis busy body.. dengki and suka bergossip je. keje pun ke laut..
masa tu bru la i terfikir.. before dioarg masuk i aman2 je masuk keje then balik umah. no drama or issue

so now kt opis bru.. still ramai chinese and im happy with it
diorg tak busy body and jnis buat keje sndiri... politic tu.. well ade la skit2
but i tak peduli. as long as gaji masuk sudahhh...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054777s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list