Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1459
View
112
Reply

[Pelbagai] Mood Kerja

[Copy link]

Author: scarletz       Show all posts   Read mode

Post time 12-9-2017 04:30 PM | Show all posts
separasedar replied at 5-9-2017 11:04 PM
Tmpt saya bekerja pon sama. Saya bekerja dgn company cina. U all can imagine how the boss favour kt  ...

bertabah lah... my previous company pun mostly all chinese.
manager plak indian and chinese je.. i sorg je malay sesat kt situ..
mula2 struggle jugak.. yer la kan.. as a newbie macam2 nk blajar..itu ini nak tanya
admin staff pun bila i tnya jawab sepatah dua je..
but i tried my best belajar and buat muka tak malu.. and slowly ada few chinese opismate yg ajak lunch skali
end up i dah masuk group diorg..and diorg byk tlong i. mungkin nasib i baik jumpa geng2 yg baik.

and then.. after few years company i tu mula hire more malay staff
masa tu.. baru i tau.. tak semestinya ramai malay i senang.. or mungkin nasib i tak baik jumpa malay opismate yg tak baik
jnis busy body.. dengki and suka bergossip je. keje pun ke laut..
masa tu bru la i terfikir.. before dioarg masuk i aman2 je masuk keje then balik umah. no drama or issue

so now kt opis bru.. still ramai chinese and im happy with it
diorg tak busy body and jnis buat keje sndiri... politic tu.. well ade la skit2
but i tak peduli. as long as gaji masuk sudahhh...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 07:45 AM | Show all posts
Bekerja di pejabat yang majoritinya melayu pun tidakah seindah yang kita bayangkan. Memang tidak ada tekanan langsung bekerja Syarikat ini. Cumanya bila ramai melayu nie macam-macam politik berlaku. Berlaku kipas mengipas bodek membodek atau cuba menjatuhkan yang lain semata2 nak kejar kenaikan.

Yang paling tak sedap mata memandang ada nya skandal isteri dan suami orang. Dah macam BBNU bercinta pulak.

CUmanya kebaikan disini tiada masa diperuntukkan untuk bersolat. Macam solat Dhuha ke. Kekadang staf wanita suka sangat ambik kesempatan waktu solat. Pukul 4 masuk surau untuk buat solat zuhur nak sekalikan dengan asar,mungkin sebab tak nak makeup mahal membazir so sekali ambik air wudhu je. Lepas zuhur sementara nak tunggu asar memasing duk baring2 dalam surau. Yang hairannya ketua jabatan tak mencari ke?  

Yang lelaki nya pulak dah diperuntukkan solat jumaat sampai pukul 2.30 boleh pulak terlajak 3.30 masuk pejabat.

Yang  saya tahu sharp 5.30 saya cabut balik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 12:15 PM | Show all posts
Tanamkan dalam hati, kita bekerja kerana amanah dan tanggungjawab. Insya Allah tak sempat boring sebab kita akan sentiasa ada kerja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 03:41 PM | Show all posts
Music oh music
12822523_1585278575131350_573674824_n.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 03:41 PM | Show all posts
mood kerja aku santai jer sekarang ni. agak bosan jugak, sebab tak banyak kerja dan tak challenging.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah..kat tempat kerja iols..semuanya bersatu dan saling bekerjasama...kerja yang berat..sama2 dibantu..agar dapat diselesaikan dgn baik....semoga amalan ini akan kekal...bersatu kita teguh..bercerai kita roboh...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 08:44 AM | Show all posts
mood kerja arini ting tong sikit. Mana dengan kerja yang belum setel.. Surat keluar masuk yg berkotak belum sempat filing.. bos pula takde...

semua aku kena buat dan siapkan.  dah nama pun kerja kan....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:31 AM | Show all posts
singlemum_4 replied at 13-9-2017 07:45 AM
Bekerja di pejabat yang majoritinya melayu pun tidakah seindah yang kita bayangkan. Memang tidak ada ...

eiishh.. kt opis u ada eh scandal somi orang gn wife org...
paling pantang laaa issue ni. so far kat office i skang blum dengar kes ni lg..

tp ofis yg sebelum2 ni ade la.. tp pompuan single kacau somi orang..
sampai cerai. end up.. bukan nya diorg kawin pn..
pompuan tu kawin gn org lain.. yg that guy plak mcm lost. keje pun tak perform
then mangsa nya anak2 lah and the ex wife. kesian weh..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:41 AM | Show all posts
RedPoppy1 replied at 14-9-2017 09:31 AM
eiishh.. kt opis u ada eh scandal somi orang gn wife org...
paling pantang laaa issue ni. so far  ...

macam dah budaya kat opis nie dari dulu sampai sekarang..skandal wife n hb orang
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:47 AM | Show all posts
singlemum_4 replied at 14-9-2017 09:41 AM
macam dah budaya kat opis nie dari dulu sampai sekarang..skandal wife n hb orang

yg husb org tu pangkat tinggi n kaya ke.. staff biasa2 je..
tak baik la diorg ni... mana la nk berkat kt tmpa kerja buat cmni
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:30 AM | Show all posts
mood keje hari ni sangat kelaut..walaupun dah settle semua tak ada yang pending tapi hati masih sakit sebab terlalu percayakan sahabat baik .

katanya terdesak jumaat lepas nak guna duit dan akan bayar petang yang sama. Dia gunakan kesempatan sebab kita ada online banking. Lepas tu ahad wassup katanya isnin Isnin bawa kehari nie still tak bayar2..

Kita menolong dia kita yang pulak yang susah...nasib baik tak sama department dengan dia cuma sakit hati bila dia buat tak tau je walhal kami dah kawan lama..kekadang suka beli sarapan extra untuk dia, ni balasan dia.

Tak apa lepas ni tak ada lah istilah nak pinjam meminjam lagi ye..kepercayaan dah hilang walaupun kita dah kawan lama. Kata laki pangkat besar tapi still meminjam..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 01:50 PM | Show all posts
Moody kerja bertimpa-timpa
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
singlemum_4 replied at 14-9-2017 10:30 AM
mood keje hari ni sangat kelaut..walaupun dah settle semua tak ada yang pending tapi hati masih saki ...

Iols selalu kene mcm ni.. yelah maybe kwn2 tgk i ni tgk i ni baik hati senang je nk bg org pinjam duit.. kdg2 i kesian la bila dia merayu2 mintak pinjam as if kalu x pinjam dia bole mati gittew.. mula ckp nk byr next week sekali tangguh next next week.. pastu lajak sampai ke bulan depan last2 dh bertahun.. hmm dia bole pulak muka tebal jumpa i buat2 lupa lak hutang.. bila kita mintak bg alasan yg sama..sejak drpd hati tu i bertekad takkn bg pinjam byk duit dh.. kalu i bg pun i bg sikit je, rm30 atau plg byk pun rm50.. sape2 pun kwn i mintak pinjam, mmg tu je i bg, haha naseb la nk kata aku kedekut ke, yg penting hati i tak sakit sbb kalu dia x byr pun i anggap jelah sedekah..kdg geram sbb i pulak yg terpaksa tebalkn muka mintak hutang.. kdg i tak paham org2 mcm ni, ckp xde duit tp kejap lg tgk2 upload pic kt ig mkn tempat fancy2..rasa mcm nk komen je kt pic tu 'oiii hutang bila nk byr!'
Sori tt ter ot pulak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 07:34 AM | Show all posts
BedahBedul replied at 14-9-2017 06:12 PM
Iols selalu kene mcm ni.. yelah maybe kwn2 tgk i ni tgk i ni baik hati senang je nk bg org pinjam  ...

thx sis..good idea..lepas nie kalau ada yang nak pinjam tkat 50 kebawah je lah..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 07:41 AM | Show all posts
Hari nie pepagi dah sampai opis walaupun start keje pukul 8.30. Suka pergi awal sebab tak nak tempuh jem bertingkat-tingkat

Semangat pun sebab hari ni hari Jumaat..hari last bekerja untuk minggu nie. Specialnya hari Jumaat sebab waktu rehat panjang cuma masa nak balik selalu nye jem manjang kat Elite highway,

Keseluruhannya pagi ni mood sangat ok untuk bekerja dan buat kerja cumanya jangan ada manusia2 yang annoying je kalau tak serta merta mood merundum. Alhamdulillah dalam department nie dah ada yang paham perangai minah sorang nie,,kalau senyap tu jangan nak buat lawak bodoh kalau tak  memang sampai ke petang muncung panjang. Apapun dalam department kami ni sangat team work..sebab tu masih bertahan...

Mencari rezeki halal dengan diberkati Allah tu je dan nawaitu yang betul

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 08:32 AM | Show all posts
Friday is like a superhero that always arrives just in time to stop me from savagely beating one of my coworkers with a keyboard.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 08:34 AM | Show all posts
"Employers are at their happiest on Mondays. Employees are at their happiest on Fridays. "     

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 08:36 AM | Show all posts
Selamat bekerja semua.. harini ada audit datang.. stress kena menjawab soalan japg

moga redpoppy berjaya  elak dari kena soal

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 12:09 PM | Show all posts
orang kata lepas balik daripada bercuti makin semangat masuk pejabat..tapi ai pulak sebaliknya..mood kerja tu kelaut dalam perginya ayoo so perlu sehari dua untuk kembali ke landasan sebenar hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2017 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari2 pergi kerja, siapkan kerja..
Kadang2 pening kepala dengan karenah rakan sekerja tapi kadang2 seronok juga sebab tiada hari yg serupa/ tak rutin..
Bila dah nak balik jadi sangat excited sebab nak tengok muka dan dengar cerita
anak2 dan suami..kalau isnin dan rabu pula, excited nak jumpa geng zumba..
Selalu rasa hari berlalu sangat pantas..
Lagipun bila dah berusia ni, malas nak ambil tahu hal orang lain dan tak peduli pasal politik ofis, janji jangan kacau gaji saya....hahah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2017 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Terima kasih super.mod @seribulan atas kredit2 yang diberi selama ini..

Comments

no prob  Post time 18-9-2017 01:02 PM
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2017 02:37 PM | Show all posts
Monday blues...xde mood, tp kena kerja..rasa hari ni bergerak sgt slow...hujan lg kat luar...hari yg syahdu. Tp..alhamdulillah..msih lg berpeluang utk bekerja..huhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2017 04:07 PM | Show all posts
seribulan replied at 21-4-2017 04:42 PM
Kalam Muallaf
Aku berkata-kata kerana ALLAH, aku berdiam kerana ALLAH, aku menulis kerana ALLAH ...

setuju ! noted utk dri sdri jgk
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2017 04:40 PM | Show all posts
takde mood sangat nak kerja, dengan selsema, dengan batuknya..nak amik mc fikir dah
dapat cuti lama weekend tu tapi cuti tetap jugak tak serupa cuti, ada tetamu datang rumah,
takperlah tetamu tu pembawa rezeki kan cuma badan lemau la sikit..harap2 baiklah sehari dua lagi..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2017 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Nara akan ada monday blues kalau mesyuarat management pagi isnin batal. Macam hari ni boss mc, meeting cancelled. Memang mood tak sabar nak tunggu pukul 5pm.

Tentang suasana kerja, dengan colleague atau boss, takde masalah.. dengan staf je ada problem sikit. Ada yg jenis sensitif, ada yg kaki mc, ada yg muka masam xde perasaan, ada yg nak buat kerja sendiri je, macam2. Tapi walaupun prangai camtu, kerja semua jalan. Staf tak ramai pun, dalam 10 org je. Tapi nak menyatukan tu satu cabaran jugak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059178s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list