Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
11835
View
149
Reply

[Tempatan] Nasib warden tahfiz yg malang

[Copy link]

Author: Lobai_Sabbath       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-4-2017 09:09 AM | Show all posts |Read mode
Johor religious department absolves school in fatal abuse case
Thursday April 27, 2017
05:26 PM GMT+8


An assistant warden of the dormitory of a religious school was remanded for four days by the Kota Tinggi Sessions Court to facilitate investigations into a child abuse case involving a student, April 23, 2017. Bernama pic


KUALA LUMPUR, April 27 Johor Islamic authorities have found that a private religious school did not commit any offence in the death of a student who was allegedly abused, a state executive councillor said.

The Star Online reported Johor religious executive committee chairman Abd Mutalip Abd Rahim as saying that this was the conclusion of an investigation by the Johor Islamic Religious Department (JAIJ) into Madrasah Tahfiz Al-Jauhar, Kota Tinggi.

However, in light of the recent incident, JAIJ will come up with new guidelines for these schools to hire staff, especially those in charge of student welfare.

There are at least 86 privately-run registered religious schools in Johor and previously, we found it difficult for them to register with JAIJ, he was quoted by The Star Online as saying.

The 11-year-old victim, Mohamad Thaqif Amin Mohd Gadaffi, who had both legs amputated last week due to infection after alleged abuse by an assistant warden, died yesterday.

Thaqif was allegedly beaten with a hose on March 24, but was only brought to the Sultan Ismail Hospital in Johor Baru on April 19.

Subsequently, his right hand was also infected and was scheduled to be amputated yesterday, However, the procedure could not take place as his condition had deteriorated.

Yesterday, the Johor police obtained an order to extend the remand of the assistant warden until this Saturday.

The 29-year-old was previously a convict who had spent 30 months in prison for theft.

Inspector-General of Police Tan Sri Khalid Abu Bakar said the case has been classified as murder under Section 302 of the Penal Code.

The post-mortem report on Thaqifs death is likely to be ready in the next two weeks, the Johor state government said.

- See more at: http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/johor-religious-department-absolves-school-in-fatal-abuse-case#sthash.DBWNTXxs.dpuf
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 28-4-2017 09:09 AM | Show all posts
walaupun tertuduh adalah bekas banduan, aku tetap yakin beliau tidak bersalah     
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 09:12 AM | Show all posts
laaa..bekas penjenayah ke??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2017 09:17 AM | Show all posts
ninjago replied at 28-4-2017 09:12 AM
laaa..bekas penjenayah ke??

bekas penjenayah tidak boleh bertaubat kah?   
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 09:24 AM | Show all posts
tunggu hasil siasatan lah..baru tau bersalah ke tidak..
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 09:26 AM | Show all posts
apa jenayah die buat sebelum ni? jadi admin group whatsapp kah?
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku percaya die bekerja di mahad tahfiz utk berubah...tapi diduga sekali lagi...doakan terbaik utk beliau...
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Lobai_Sabbath replied at 28-4-2017 09:17 AM
bekas penjenayah tidak boleh bertaubat kah?

Dalam Islam ni acom, sekali ko dah masuk neraka, keluar nanti akan ada imigrrsen neraka cop kat muka ko "ahli neraka" ..

Ko tetap dipandang hina oleh ahli sorga fast lane seperti pompuan bungkos kepala, makpak hntar anak sekola tahfiz, org pergi haji... Gitu le. Mereka ahli sorga fast lane ni tetap anggap ko takkan bertaubat.

Wallahualam  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2017 09:31 AM | Show all posts
yg kena sebat bukan seorg saja..... tapi dia seorg saja yg jadi gini.......
mmg kemungkinan tinggi arwah kena jangkitan lepas keluar dari tahfiz laa   
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Orange is a new black
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2017 09:33 AM | Show all posts
white_musk replied at 28-4-2017 09:30 AM
Dalam Islam ni acom, sekali ko dah masuk neraka, keluar nanti akan ada imigrrsen neraka cop kat mu ...

aku tak akan bersikap prejudis pd manusia asalkan mereka mahu berubah.... mungkin sbb ini negara maju spt sweden & norway (majoriti atheists) tidak lagi amalkan hukuman mati
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
kita tunggu laporan.siasatan
skang memacam viral
kusta la..gangrene la..pukulan x berkadar langsung la..hehe ..tu aku tambah zendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Lobai_Sabbath replied at 28-4-2017 09:33 AM
aku tak akan bersikap prejudis pd manusia asalkan mereka mahu berubah.... mungkin sbb ini negara m ...

Nak buat mcm mana kita tinggal negara terrorist  mabuk.  
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 09:49 AM | Show all posts
lim guan eng juga bekas banduan, sekarang ada kes rasuah, kalau sangkut, jadi banduan semula.
nuar juga bekas banduan yang sekarang semula menjadi banduan




On June 30 last year, Lim was charged with obtaining gratification for himself and his wife Betty Chew by approving the conversion of two lots of agricultural land belonging to Magnificent Emblem into residential development while chairing a state Planning Committee meeting on July 18, 2014.

The offence under Section 23 of the MACC Act carries a jail term of up to 20 years and a fine of at least five times the value of gratification or RM10,000, whichever is higher.

Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 09:51 AM | Show all posts
akak tunggu hasil siasatan jah. pening akak dgn spekuan ummah
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 09:55 AM | Show all posts
allah saja maha mengetahui
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 09:56 AM | Show all posts
Usahawan kosmetik mahu bantu saman kes Thaqif



Usahawan kosmetik Safiey Ilias hari ini menawarkan bantuan untuk membiayai kos guaman keluarga Mohamad Thaqif Mohd Gaddafie, jika mereka mahu mengambil tindakan undang-undang.

Saya nak biayai kes guaman saman adik Thaqif. Siapa tahu macam mana nak hubungi mak, ayah arwah? Tolong mesej saya.

Saya akan bagi peguam terhebat untuk menguruskan kes, tulisnya di dalam akaun Facebook miliknya.

Thaqif yang berhasrat menjadi tahfiz meninggal dunia pada petang semalam ketika sedang dalam rawatan di Hospital Sultan Ismail (HSI), Johor Bahru.

Thaqif, 11, seorang pelajar tahfiz yang dikatakan menjadi mangsa pukul pembantu warden di sebuah asrama madrasah persendirian.

Safiey atau nama sebenarnya Saifuddin Illias, 22, bagaimanapun berkata keputusan itu bergantung kepada penerimaan keluarga allahyarham.


Saya dengar hari itu, mak, ayah dia nak ambil tindakan undang-undang kepada pihak terlibat, kalau tidak mahu pun, saya nak jumpa mak dan ayah dia. Jika sudi, katanya.

Bagaimanapun, Safiey tidak mahu mengulas lanjut mengenai tawaran berkenaan.

Saya pun terkejut atas berita kematian adik Thaqiq, takziah, al-Fatihah. Saya tidak mahu komen lebih-lebih, tetapi negara kita kan ada undang-undang, katanya.


nie nak publisiti jugak ker?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2017 10:04 AM | Show all posts
catalina replied at 28-4-2017 09:56 AM
Usahawan kosmetik mahu bantu saman kes Thaqif

produk kosmetik jual timbang kilo dah tak laku?  
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun harap mamat ni diadili dgn seadil2nya..
Hanya sebab dia bekas banduan, netizen mengecam mcm tak ada hari esok..lgi tak faham hasil post mortem pun belum keluar tapi kenapa KPN dah istiharkan yg kes arwah Thaqif masuk dlm kes membunuh?..

Kenapa tak nak tunggu laporan perubatan..kenapa netizen terlepas pandang pasal mak arwah yg kasi pain killer utl org bersalin pada arwah?..aku harap kes ni disiasat betul2 dan kalau sebab pain killer yg mak arwah kasi tu antara 1 satu penyebab..aku harap mak arwah pun dihukum..
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
tak kena anak sendiri boleh le cakap lantang sembang panjang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list