Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12557
View
257
Reply

ALL ABOUT VIETNAM ~ PART 15

[Copy link]

Author: nashrudean    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-5-2017 12:16 AM | Show all posts

Betul ke sis.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 11:20 AM | Show all posts
Salam semua.

Saya g hcm 14-21 May..ade company training duk kat sheraton saigon.

nk tanya dari sheraton jauh ke tak jln kaki.
training abes dlm 5 ptg ingat pastu hari2 nk jalan ben than ke paso mlm ke.
Bahaya tak jln sorang?

Ada yg nk travel time sama camni..boleh la geng
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 02:09 PM | Show all posts
nak tanya anggaran harga supaya tk kena tipu kt sana.
tolong inform ye

1.telekung siti khadijah
2.bag kipling balik kg tu
3.tudung bokitta,ariani n duck reasonable dalam range berapa
4.bag deuter 20l dan 55l

sekian tq..

p/s:harap ada la geng nk shopping sama2..huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Agak agak time raya bukak ke.. Derang cuti raya lama tak?  Sbb ada friend nak gi raya ke 2.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 07:53 AM | Show all posts
ainarin replied at 10-5-2017 02:09 PM
nak tanya anggaran harga supaya tk kena tipu kt sana.
tolong inform ye

utk barangan muslim mcm tudung telekung tu insyaallah tak kene tipu sbb yg meniaga tu Islam mostly

susah nak bg harga yg setepatnya sebab telekung ni ade macam jenis kain n pesen.
cume kalo lycra bodoh plain tu dlm rm25 lah kot. kalo ade lace atas kepala mahal sikit n kalo ade lace keliling lagi mahal lah. cume tgk quality lace n kain telekung tu. sbba de je kedai kain cam panas sikit n ade yg kain n lace nampak mahal. sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 09:31 AM | Show all posts
Edited by nuralisa at 11-5-2017 09:34 AM

ala..baru balik smlm..

kedai wy duck ada gigi dah habis...
nnt diorg restock..
tpi duck gigi kat rohani lagi quality ...
jahitan lagi kemas dan kain lagi cnatik..

aku beli gak kat wy sbb rohani kena pre order...

Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 09:33 AM | Show all posts
ainarin replied at 10-5-2017 02:09 PM
nak tanya anggaran harga supaya tk kena tipu kt sana.
tolong inform ye

skrg kat sana semua dah kena letak price tag ... espi dlm benthan..siap ada resit lagi...

nak bargain pun dah x teruk sgt smpai nak keluar anak tekak ..

harga2 kat sana pun lebih kurang di kedai2 lain.. tak de la nak kena tipu sgt...
beza pun mungkin dalam rm 3 - 5 jer ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 01:22 PM | Show all posts
tq watachiwa n nurlisa..

senang la ada price tag..tp still boleh tawar ke.

nk tanya kedai lyna jeans tu kat jalan mana..cari dalam google maps takde lak
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 08:43 AM | Show all posts
Salam. Kami masih di Ho Chi Minh City. Dah nak balik petang ini.

Saya nak maklumkan kena tipu oleh Kedai Bieh Loan nombor 323 di Ben Thanh Market.

Tempah baju di kedai ini Rabu awal pagi, tapi tidak  dihantar malam semalam (Khamis malam pukul 10 malam) seperti dijanji. Malah, saya perlu minta pertolongan receptionist hotel untuk talipon mereka. Bila call, beri alasan dan berdalih akan hantar keesokan harinya ( sebelum pukul 8 pagi). Pada keesokan pagi pula, beri alasan tailor sakit dan tak sempat, dan mereka akan pos ke Malaysia. Betul ke nak pos? Siapa akan tanggung kos pos?

Bayar dekat RM400 beserta dengan baju contoh. Mereka janji siap 1 hari.

Kedai Bieh Loan. Shop 323.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 09:03 AM | Show all posts
korang h hcm naik airlines apa?
cm mahal jek
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi semua,
Nak tanya siapa tahu address danny wholesale or number telephone cause dah try backlog tapi bila search address yg bagi tu not found.

And kedai mana banyak jual telekung putih cause kat malaysian street kedai dia semua jual telekung colorful  Thank you korang
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 05:23 PM | Show all posts
Queenmastani replied at 8-5-2017 09:13 PM
Kalau dah gini jahitan dia mg mcm ori laa..yeayy.. thank you.. tak zabarnyee i nk borong duck {:1_ ...

bli byk2..
nti leh let go kat i 1...

nk color pure white satin silk klu ade yaaa..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 12:15 AM | Show all posts
mel18 replied at 12-5-2017 05:23 PM
bli byk2..
nti leh let go kat i 1...

Bole2..no prob..tudung raye ehh

Nnt pm gambar ehh...takut terkonfius
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 12:20 AM | Show all posts
N17 replied at 12-5-2017 08:43 AM
Salam. Kami masih di Ho Chi Minh City. Dah nak balik petang ini.

Saya nak maklumkan kena tipu ole ...

Alamak seram ai dgr..mg nk g sana nk buat baju untuk raya & kenduri adik ai..arap2 semuanya berjln lancar nnt..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 10:36 AM | Show all posts
Queenmastani replied at 13-5-2017 12:15 AM
Bole2..no prob..tudung raye ehh

Nnt pm gambar ehh...takut terkonfius

u pg bile?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi semua,
Nak tanya siapa tahu address danny wholesale or number telephone cause dah try backlog tapi bila search address yg bagi tu not found.

And kedai mana banyak jual telekung putih cause kat malaysian street kedai dia semua jual telekung colorful  Thank you korang
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 04:11 AM | Show all posts

24 may ni you..balik sini mlm jumaat. Org dah g terawih i touch down kt klia..
Ada sapa2 pg sana time tu lambai2 la iols kt malaysian street
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 04:13 AM | Show all posts
Carleanne90 replied at 13-5-2017 05:21 PM
Hi semua,
Nak tanya siapa tahu address danny wholesale or number telephone cause dah try backlog ta ...

Katanye telekung dekat rumah hajah basiroh quality bagus tp rumah dia jauh sket dr kedai mkn dia kt area ben thah tu.
Telekung siti khadijah pn dah berleluasa kt sana.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2017 11:14 PM | Show all posts
baru sampai ptg tadi..mlm nk try jalan dari sheraton pegi malaysian street x dapat..
pakai gugel maps pun sesat (

dah tu nmpak org pandang2 je jalan sensorg..terus balik hotel tido hehehe.

sape boleh bg arah ke malaysian street dari sheraton saigon plsss
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 11:28 AM | Show all posts
ainarin replied at 14-5-2017 11:14 PM
baru sampai ptg tadi..mlm nk try jalan dari sheraton pegi malaysian street x dapat..
pakai gugel ma ...

klu saya my landmark bangunan Hotel Liberty central.
atau cari jalan Le Than Thon....straight je.
lusa saya ada sana hingga sabtu petang.

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 12:14 PM | Show all posts
ainarin replied at 14-5-2017 11:14 PM
baru sampai ptg tadi..mlm nk try jalan dari sheraton pegi malaysian street x dapat..
pakai gugel ma ...

Kalau jalan kaki dalam 1/2 jam juga dari situ kalau pandai pintas2 jalan.  Paling senang just follow arah nak ke Bent Tahnt Market sebab Jalan Malaysia berdepan je dengannya.  Kalau tak naik je mana2 bus dari Sheraton yang lalu ke Bent Thant market banyak je bus dari sana kesitu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 05:20 PM | Show all posts
dee556 replied at 14-5-2017 06:28 PM
klu saya my landmark bangunan Hotel Liberty central.
atau cari jalan Le Than Thon....straight je. ...



okay..saya ingat nk amek vinasun taxi je g sana
selamat ke naik vinasun taxi sorg2,should be ok kan
esok mlm boleh join jalan pasar mlm sama2 tak..
ada geng tk takut sgt
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 11:32 AM | Show all posts
ainarin replied at 15-5-2017 05:20 PM
okay..saya ingat nk amek vinasun taxi je g sana
selamat ke naik vinasun taxi sorg2,should be  ...

boleh je nak join.
nnt saya pm no hp.
ada kawan naik grab car di sana.
naik vinasun selamat je.

Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
ainarin replied at 15-5-2017 05:20 PM
okay..saya ingat nk amek vinasun taxi je g sana
selamat ke naik vinasun taxi sorg2,should be  ...

Sheraton nk ke ben tan x jauh...sbb nampak je bangunan sheraton tu dr bentan...td sye g jalan2 kat mall dekat ngan sheraton tu...sye sorang2 je ni...jalan kaki merata dah...hehehehe...insya allah selamat...ikut jalan ramai org...
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape tau kat mane nk carik cain cotton corak kartun mcm hello kitty ke..frozen ke...nminion ke....tolongggg....satu ben tan pusing xde jgk...huhuhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050894s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list