JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
59688
View
835
Reply

ALL ABOUT VIETNAM ~ PART 15

[Copy link]

Author: nashrudean    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-5-2017 09:14 PM | Show all posts
kernasayang replied at 7-5-2017 07:50 PM
La ye ke.. aku punya baju.. cantik pulak. Aku tak tempah kat market..aku mmg cari kedai dkt2 hotel

Nama kedai plss. Nk tempah baju raya lip lap lip lap ni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 10:42 PM | Show all posts
nashrudean replied at 5-5-2017 06:04 PM
betul tu..
skrg tudung2 NH dan tudung corak2 skyscrapper + peta dunia semua tu bersepah dah kat M ...

betul tu. kita tempah seluar kerja g sana mmg sedap dan selesa sgt.. harga pun masatu rm 75 ok la . kawan siap tempah baju vietnam dan jubag princess mmg gempak cantik tp biasala org vietnam ni suka pakai sendat sendat walaupun kita dah ukur longgar.

klu g lagi mmg kita nak buat seluar lagi sedap ...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 07:41 AM | Show all posts
Queenmastani replied at 7-5-2017 01:06 AM
Sorry lmbt reply you. Musa karem kt mana you? Area Malaysian street ke?

aah dia sederet dengan pink saigon2 .. cuma dia tgkat atas.

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladies..Duck yg dijahit bergerigi tu dh ada kat Wy Rine kedai.siap dgn kotak Duck purple tu u boleh dpt harga RM65.
Below pic sebenar ya dr vietnam.
IMG-20170509-WA0017.jpg
IMG-20170509-WA0016.jpg
IMG-20170509-WA0015.jpg
IMG-20170509-WA0014.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 03:26 PM | Show all posts
cicicumel replied at 9-5-2017 02:38 PM
Ladies..Duck yg dijahit bergerigi tu dh ada kat Wy Rine kedai.siap dgn kotak Duck purple tu u boleh  ...

kedai Wy Rine ni area mana?
nak pergi minggu depan

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 04:04 PM | Show all posts
watachiwa replied at 9-5-2017 07:41 AM
aah dia sederet dengan pink saigon2 .. cuma dia tgkat atas.

Tq..tq.. tingkat atas pon kan kuredah onak berduri..sopink punya psl
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 04:05 PM | Show all posts
cicicumel replied at 9-5-2017 02:38 PM
Ladies..Duck yg dijahit bergerigi tu dh ada kat Wy Rine kedai.siap dgn kotak Duck purple tu u boleh  ...

Wahh siap kotak lagi tp kalau tknk beli kotak pn tkpe gak ehh. Rugi space katenye..
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 04:13 PM | Show all posts
Ada sape2 br balik dr VN ada tak terjumpa,ternmpk baju kurung cotton beads.
Pls bg nama kedai n direction yaa.. Ai know baju ni dah tk relevant sgt..soo yesteryear katenye tp ai ni suka cotton


Ni contoh baju dia.




IMG_3342.JPG

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
cicicumel replied at 9-5-2017 02:38 PM
Ladies..Duck yg dijahit bergerigi tu dh ada kat Wy Rine kedai.siap dgn kotak Duck purple tu u boleh  ...

Kedai WY Rines tu dekat mana....mohon share
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
danedzya replied at 9-5-2017 08:32 PM
Kedai WY Rines tu dekat mana....mohon share

Sebelah hotel Than Thu x silap.x pon sebelah hotel saigon pink.kedao dia kena naik tangga skit.kedai dia paling besar (yg jual baju muslimah) kt malaysian street.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 12:16 AM | Show all posts

Betul ke sis.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 11:20 AM | Show all posts
Salam semua.

Saya g hcm 14-21 May..ade company training duk kat sheraton saigon.

nk tanya dari sheraton jauh ke tak jln kaki.
training abes dlm 5 ptg ingat pastu hari2 nk jalan ben than ke paso mlm ke.
Bahaya tak jln sorang?

Ada yg nk travel time sama camni..boleh la geng
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 02:09 PM | Show all posts
nak tanya anggaran harga supaya tk kena tipu kt sana.
tolong inform ye

1.telekung siti khadijah
2.bag kipling balik kg tu
3.tudung bokitta,ariani n duck reasonable dalam range berapa
4.bag deuter 20l dan 55l

sekian tq..

p/s:harap ada la geng nk shopping sama2..huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Agak agak time raya bukak ke.. Derang cuti raya lama tak?  Sbb ada friend nak gi raya ke 2.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 07:53 AM | Show all posts
ainarin replied at 10-5-2017 02:09 PM
nak tanya anggaran harga supaya tk kena tipu kt sana.
tolong inform ye

utk barangan muslim mcm tudung telekung tu insyaallah tak kene tipu sbb yg meniaga tu Islam mostly

susah nak bg harga yg setepatnya sebab telekung ni ade macam jenis kain n pesen.
cume kalo lycra bodoh plain tu dlm rm25 lah kot. kalo ade lace atas kepala mahal sikit n kalo ade lace keliling lagi mahal lah. cume tgk quality lace n kain telekung tu. sbba de je kedai kain cam panas sikit n ade yg kain n lace nampak mahal. sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 09:31 AM | Show all posts
Edited by nuralisa at 11-5-2017 09:34 AM

ala..baru balik smlm..

kedai wy duck ada gigi dah habis...
nnt diorg restock..
tpi duck gigi kat rohani lagi quality ...
jahitan lagi kemas dan kain lagi cnatik..

aku beli gak kat wy sbb rohani kena pre order...

Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 09:33 AM | Show all posts
ainarin replied at 10-5-2017 02:09 PM
nak tanya anggaran harga supaya tk kena tipu kt sana.
tolong inform ye

skrg kat sana semua dah kena letak price tag ... espi dlm benthan..siap ada resit lagi...

nak bargain pun dah x teruk sgt smpai nak keluar anak tekak ..

harga2 kat sana pun lebih kurang di kedai2 lain.. tak de la nak kena tipu sgt...
beza pun mungkin dalam rm 3 - 5 jer ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2017 01:22 PM | Show all posts
tq watachiwa n nurlisa..

senang la ada price tag..tp still boleh tawar ke.

nk tanya kedai lyna jeans tu kat jalan mana..cari dalam google maps takde lak
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 08:43 AM | Show all posts
Salam. Kami masih di Ho Chi Minh City. Dah nak balik petang ini.

Saya nak maklumkan kena tipu oleh Kedai Bieh Loan nombor 323 di Ben Thanh Market.

Tempah baju di kedai ini Rabu awal pagi, tapi tidak  dihantar malam semalam (Khamis malam pukul 10 malam) seperti dijanji. Malah, saya perlu minta pertolongan receptionist hotel untuk talipon mereka. Bila call, beri alasan dan berdalih akan hantar keesokan harinya ( sebelum pukul 8 pagi). Pada keesokan pagi pula, beri alasan tailor sakit dan tak sempat, dan mereka akan pos ke Malaysia. Betul ke nak pos? Siapa akan tanggung kos pos?

Bayar dekat RM400 beserta dengan baju contoh. Mereka janji siap 1 hari.

Kedai Bieh Loan. Shop 323.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2017 09:03 AM | Show all posts
korang h hcm naik airlines apa?
cm mahal jek
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056865s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list