JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
59781
View
835
Reply

ALL ABOUT VIETNAM ~ PART 15

[Copy link]

Author: nashrudean       Show all posts   Read mode

Post time 15-8-2018 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada yang tau kat mana nak cari car accessories area Ben tanth?
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2018 03:29 PM | Show all posts
reddots replied at 15-8-2018 10:42 PM
Ada yang tau kat mana nak cari car accessories area Ben tanth?

hi...i baru touch down dari vietnam semalam
maksud u segala jenis rantai/gelang ke
banyak je i tgk kat pasar malam jalan Ben Tanth tu
make sure tawar separuh harga

saje nak share citer

1) TAWAR UNTUK KAWAN BEG LONG CHAMP (DESIGN BUNGA)

Memula depa letak 120 ( i sambil minum kopi hasut kawan suh bargain sampai dpt 50)
kawan bargain sampai RM70
penjual nak bagi Rm65
pastu i hasut kawan suh bargain lagi
last2 kitaorg buat2 nak blah terus dpt RM50

2) BEG KIPPLING (yang mcm beg sekolah)

dia letak RM80 i suh kawan i tawar
kawan i tu tawar sampai 50 je (i rasa 35 pun bleh dapat tau)

kesimpulannya bargain je tu the max, dia taknak bagi blah
kalau dia panggil balik confirm dapat
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2018 03:34 PM | Show all posts
newrule5 replied at 10-8-2018 10:13 AM
Ni kan tengah musim hujan, so Mekong River tour tu okay tak? Selamat tak?

Nak pegi hujung bulan  ...

i baru balik semalam,
pergi mekong 14/8 masa otw hujan
tapi sampai mekong dh tak hujan
so mmg seronok menyampan
but tetiap malam masa shoping hujan lebat tapi sekejap jelah
selalu bernasib baik bila nak hujan, kami dah menapak nak sampai hotel
haha
standby je raincoat
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2018 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
ctsueraya replied at 16-8-2018 03:29 PM
hi...i baru touch down dari vietnam semalam
maksud u segala jenis rantai/gelang ke
banyak je i t ...

Tak,,maksud saya car accessories. Nak cari seat cover keta.

So skng latest design macamana? Iols nak pegi next month .
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2018 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
ctsueraya replied at 16-8-2018 03:29 PM
hi...i baru touch down dari vietnam semalam
maksud u segala jenis rantai/gelang ke
banyak je i t ...

Ya,,kena bargain sampai puas

Bln 3 iols pegi sana.beli dried fruits yg mix tu, kwn iols  cakap iols kejam SBB deal with pregnant lady yg dh memboyot. So iols ckp klu kejam jom blah.. Then sampai hujung jalan weols kena kejar, dapat lah bargain price
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2018 10:38 AM | Show all posts
reddots replied at 15-8-2018 10:42 PM
Ada yang tau kat mana nak cari car accessories area Ben tanth?

Kalau area tu banyak bab untuk motor sebab geng sana lebih suka naik motor dari drive kereta.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2018 10:38 AM | Show all posts
reddots replied at 15-8-2018 10:42 PM
Ada yang tau kat mana nak cari car accessories area Ben tanth?

Kalau area tu banyak bab motor sebab geng sana lebih suka naik motor dari drive kereta.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2018 12:07 PM | Show all posts
reddots replied at 17-8-2018 10:31 AM
Tak,,maksud saya car accessories. Nak cari seat cover keta.

So skng latest design macamana? Iol ...

hahhahahahahaha sorry yang tu i taktau
duk shopping tudung je
setakat yang i pergi latest bokitta, ariani exclusive yg latest corak butterfly dengan abstract (gambar eye on malaysia tu)
but if u ask me, i suka aliffbysha, satin silk tapi good quality , bukan spesies satin lembik yang payah haramjadah nak bentuk tu
i beli 10 aliffbysha
neolofa pun banyak tapi sebab i tak minat jadi i tak terjebak
duck yang kosong  banyak, lattice duck, butterfly duck semua ada ( ni i beli kat rohani)
bokitta i beli 7 = RM100, puas hati sebab design cantik, kain cantik and labuh
kat pasar malam kalau beli bokitta better try sebab kawan i kata singkat berbanding beli kat warehouse
i tak beli kat pasar malam sebab dh beli kat warehouse,hehe

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2018 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
ctsueraya replied at 17-8-2018 12:07 PM
hahhahahahahaha sorry yang tu i taktau
duk shopping tudung je
setakat yang i perg ...

Mohon share warehouse mana
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 10:00 AM | Show all posts
reddots replied at 17-8-2018 12:36 PM
Mohon share warehouse mana

alamak lepas kira2 i pergi buang resit tu
serius tak ingat kedai mane ayyoooo
yang pasti warehouse tu tingkat dua jual telekung je
tingkat atas jual ariani dengan bokitta
bokitta dia mmg labuh berbanding pasar malam
berdasarkan kawan i yang dh terkena membeli bokitta pasar malam
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2018 12:00 AM | Show all posts
ctsueraya replied at 17-8-2018 12:07 PM
hahhahahahahaha sorry yang tu i taktau
duk shopping tudung je
setakat yang i perg ...

hai... sy nak pegi 3-5 september ni..
kalau tudung2 macam duck, ariani, bokitta tu, beli katne?
dalam benthanh ke?

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2018 02:57 AM From the mobile phone | Show all posts
wck7-2011 replied at 14-6-2018 06:10 PM
salam.

just nak tanya ada sesiapa kt sini  pernah pi danang tak....?

Bila you nak travel k da nang?
Berapa return flight?berapa hari..nanti share iti.saya nak travel ke da nang juga..solo
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2018 03:01 AM From the mobile phone | Show all posts
aqilahnur replied at 23-6-2018 08:15 PM
saya dah pegi. highly recommended!!!!
pegi lah.....

Boleh share iti tak?tq
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2018 10:51 AM | Show all posts
ctsueraya replied at 20-8-2018 10:00 AM
alamak lepas kira2 i pergi buang resit tu
serius tak ingat kedai mane ayyoooo
yang pasti warehou ...

Kedai yg kat msia street ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2018 04:13 PM | Show all posts
Salam semua ...

Saya baca dari 1st page until last (tapi threat vol 15 ni je lah) .. rasanya2 xde lagi yg cover pasal Russian Market ..

Any info or tips bagi yang dah pegi sana?

Saya bakal pergi mid Oct nanti dengan group office..

Thanks ye ..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2018 06:41 PM | Show all posts
Edited by wck7-2011 at 24-8-2018 09:36 AM
cintapdyg1 replied at 22-8-2018 02:57 AM
Bila you nak travel k da nang?
Berapa return flight?berapa hari..nanti share iti.saya nak travel  ...

RM 406 return  tak termasuk luggage/makan.( harga biasa bukan tiket promosi))
pi selama 4 malam. last month 17-21hb julai 2018. nak pi solo ?. boleh sewa motor je kalau mcm tu


Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2018 07:14 PM | Show all posts
Edited by wck7-2011 at 27-8-2018 12:02 PM

lebih kurang mcm ni.

flight 2h 30m to danang airport. kami naik uber je...just beli sim kard kat airport.

Day 1. 2 mlm kami menginap kat hotel pariat hotel berhadapan han river.
           walking distance ke choi Ann market./namaste muslim restaurant.
           night market. guna uber je.
           dragon bridge/love bridge.
Day 2- ke ba na hill (sunworld).world longest cable car 5 km pi dgn naik uber. tiket kabel car.Rm100 lebih ....
           kat atas tu memang cantik ciptaan allah.

Day 3. Hoi Ann (ancient town) unesco
            - kami menginap di hotel vinhhung library
            -  Hoi ann night market yg famous tu
            - basket boat tour. dll
            - kat sini banyak jual silk dan tempah baju dsbnya.
            - restoran halal namaste/muntaz

Day 4.... hotel sun river hotel
             - marble mountain
             - shopping kat cho ann market...
             - river cruise waktu malam
             - pantai danang
             - ferrie wheel.dll..bagi saya consider murah...bandingkan harga tiket.
               kat sana memang terkenang dgn kopinya...antaranya long cafe.
               paling ramai pelancung jepun/korea dan mat salleh.


           

Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2018 02:59 PM | Show all posts
assalamualaikum..saya newbie..maaf nk tanya baetul ke ada setengah hotel minta passport kita untuk simpanan,kalau betul kita bagi salinan je ke boleh tak? saya mungkin stay di hotel  thnah troung
saya baca dari awal bnyk yg review kain/pakaian,kalau beli kasut sukan atau selipar yg ada brand cth mcm fitflop ke clarks ke berbaloi x dengan harga..tq
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 09:05 AM | Show all posts
monxys replied at 26-8-2018 02:59 PM
assalamualaikum..saya newbie..maaf nk tanya baetul ke ada setengah hotel minta passport kita untuk s ...

pihak hotel lazimnya.photostat je kita punya passport.

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 10:35 AM | Show all posts
monxys replied at 26-8-2018 02:59 PM
assalamualaikum..saya newbie..maaf nk tanya baetul ke ada setengah hotel minta passport kita untuk s ...

waalaikumsalam.

saya biasa tinggal di Ruby Hong Tram dan pihak hotel biasa simpan.
pernah sekali dia nak return lepas buat photocopy, kami suruh dia simpan je....selamat.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046370s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list