Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
9111
View
195
Reply

ALL ABOUT VIETNAM ~ PART 15

[Copy link]

Author: nashrudean    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-5-2017 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
dee556 replied at 16-5-2017 11:32 AM
boleh je nak join.
nnt saya pm no hp.
ada kawan naik grab car di sana.

Kak dee...ade sini jgk ke...heheheheh
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
opie5662 replied at 16-5-2017 02:45 PM
Kak dee...ade sini jgk ke...heheheheh

Insyaallah petang esok sampai.
Stay hotel favourite.....setia weiii....
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 03:13 PM | Show all posts
saya pun kat sana naik uber jer..
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 04:57 PM | Show all posts
Tumpang Tanya lagi.. macam mana nak naik uber yer.
1st dekat airport kena beli wi fi lah ye..
Brp RM?.
Saya plan dari airport nak terus ke Linda Fashion dulu.
Then baru ke hotel.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 04:57 PM | Show all posts
soalan ke 2
Macam mana nak pergi ke Russian Market dari Ben Thanh
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 05:48 PM | Show all posts
dee556 replied at 15-5-2017 06:32 PM
boleh je nak join.
nnt saya pm no hp.
ada kawan naik grab car di sana.

saya baru nk kluar dari sheraton,nk naik vinasun.nk g mesian street
dah wassap tadi harap dpt balasan cepat hehehehe

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 09:10 AM | Show all posts
danedzya replied at 16-5-2017 04:57 PM
Tumpang Tanya lagi.. macam mana nak naik uber yer.
1st dekat airport kena beli wi fi lah ye..
Brp  ...

dalam airport ada free wifi...
takpun cari je org jual sim internet kat airport tu..banyak
pilih je mana2 pakej yg menarik
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 01:12 PM | Show all posts
nak kirim tudung duck kat rohani plz
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 11:56 AM | Show all posts
siapa tahu kalau barang seberat 40kg shipping dari hcm ke malaysia berapa cajnya dan dimana?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Travelo replied at 18-5-2017 11:56 AM
siapa tahu kalau barang seberat 40kg shipping dari hcm ke malaysia berapa cajnya dan dimana?

Shiping ke mlysia mahal
IMG-20170518-WA0013.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 02:33 PM | Show all posts
ainarin replied at 15-5-2017 05:20 PM
okay..saya ingat nk amek vinasun taxi je g sana
selamat ke naik vinasun taxi sorg2,should be  ...

Ada nmpk tak tudung lopak RM10 kt pasar malam tu... ada org kirim nk borong plak. Budget dia tk brapa kencang sgt so kena cari murah2 je..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 04:25 PM | Show all posts
Queenmastani replied at 18-5-2017 02:33 PM
Ada nmpk tak tudung lopak RM10 kt pasar malam tu... ada org kirim nk borong plak. Budget dia tk br ...

dekat pasar malam tak byk sgtla jual tudung. better beli kat kedai2 je
dan saya compare material dkt pasar malam mmg low quality dgn yg dkt kedai dats y harga  murah
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 04:26 PM | Show all posts
sara_thrash replied at 17-5-2017 01:12 PM
nak kirim tudung duck kat rohani plz

saya ada beli extra tapi yang world map dgn klcc. kalau nak boleh pm
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 04:28 PM | Show all posts
danedzya replied at 16-5-2017 04:57 PM
soalan ke 2
Macam mana nak pergi ke Russian Market dari Ben Thanh

saya pun nak tanya kot sesape pernah jalan kaki dari ben thanh ke russian market
naik vinasun pun drebar dia tipu..masa sampai airport kat meter 132 dia charge i 150k. I malas nak bertekak sbb 1st time pegi dulu pun sama i bagi drebar 200k, meter 140k, tapi dia bg belen 50k. dia ckp 10k duit parking
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 04:34 PM | Show all posts
ada 1 kedai di ben thanh yg jual bagpack. kurang ajar paksa org beli. x amik plak nama kedai
masa i pegi mmg i nak cari beg, lepas tu bila dia letak mahal dia tarik tgn supaya beli juga dan tanya berapa kita ni nak. 3 org pekedai (pompuan) seolah 'kepong' i kat situ paksa i beli. nak x nak i beli jugala
then masa nak balik i nampak 2 org malay ladies kena mcm i kena, siap pekedai tu ckp 'dont simply ask then u walk away!' pastu dia paksa juga budak berdua tu beli. i cepat2 blah dari situ xtau apa jadi kat diorg huhu
my advise better la avoid ben thanh market kalau xde ape sgt nak dibeli. better beli kat kedai2 di sekitarnya saja .
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:25 AM | Show all posts
hanydean replied at 18-5-2017 04:25 PM
dekat pasar malam tak byk sgtla jual tudung. better beli kat kedai2 je
dan saya compare material  ...

Tp budget org tu range mcm tu you.. dia ckp quality blakang kira janji murah..maybe customers dia jenis nk murah ,quality cmne pn tk kisah. Kalau ai alah beli menang memakai kekdahnya
Baideway berapa harga tudung lopak kt pasar mlm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 08:35 AM | Show all posts
Queenmastani replied at 19-5-2017 12:25 AM
Tp budget org tu range mcm tu you.. dia ckp quality blakang kira janji murah..maybe customers dia  ...

tudung lopa kat pasar malam ada yg rm10-15
kalau beli kat kedai kain yg berkualiti harga dlm RM20-35. Kalau beli byk dpt murah lg rasanya
Same goes to Ariani. Kat pasar malam RM25 bleh dpt. Kalau kat Rohani RM30-35
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam upls, nak tanya pasal bas, dengar kata stesyen bas yg dekat depan ben than tu dh pindah, so nak tanya sape2 yg batu pegi ni naik bas dari epot nak turun kat mana. I nak pergi dah ni esok
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 10:19 AM | Show all posts
ruffeza87 replied at 19-5-2017 09:52 AM
Salam upls, nak tanya pasal bas, dengar kata stesyen bas yg dekat depan ben than tu dh pindah, so na ...

naik bas 152 dan dia akan stop x jauh dari ben thanh. cross jalan dah nampak bangunan ben thanh. x susah pun
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:30 AM | Show all posts
hanydean replied at 19-5-2017 08:35 AM
tudung lopa kat pasar malam ada yg rm10-15
kalau beli kat kedai kain yg berkualiti harga dlm RM20 ...

kan.. beli kat tepi2 jalan atau pasar mlm mmg quality low..
jahitan x kemas, berbulu2 pastu chhiffon keras..
aku suka beli dlm kedai jer..mahal sikit x per...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:38 AM | Show all posts
hanydean replied at 19-5-2017 10:19 AM
naik bas 152 dan dia akan stop x jauh dari ben thanh. cross jalan dah nampak bangunan ben thanh. x ...

ooo so station bas depan ben than tu still ade lg la ye...oraitt thanks
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:43 AM | Show all posts
ruffeza87 replied at 19-5-2017 11:38 AM
ooo so station bas depan ben than tu still ade lg la ye...oraitt thanks

bukan station.bus stop je hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Duck dkt rohani plg ok...yg lain tu x mcm kat rohani
IMG20170515213158.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:09 PM | Show all posts
opie5662 replied at 19-5-2017 11:52 AM
Duck dkt rohani plg ok...yg lain tu x mcm kat rohani

yg ni ada swarovski tu ek?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 01:23 PM | Show all posts
hanydean replied at 19-5-2017 12:09 PM
yg ni ada swarovski tu ek?

diorg tak pakai swaroski pon....batu diorg biase je...kain die same je yg ade batu atau tak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049878s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list