CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: LaksamanaBentan

Social Climber: penyakit baru masyarakat

  [Copy link]
Post time 13-5-2017 11:29 AM | Show all posts
Dunia retis malaysia ni ramai social climber kan?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2017 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
spiderman80 replied at 13-5-2017 11:29 AM
Gejala ini disyaki bermula apabila iPhone dikeluarkan pada tahun 2007 dan teknik selfie dicipta pada ...

Ini fakta ke..?
Tp kenyataan ni relevan

Aifon kan lambang status gituh..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 13-5-2017 11:31 AM
Ini fakta ke..?
Tp kenyataan ni relevan


Nurul, Spidey merepek jer...jangan ambil serius.  
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
spiderman80 replied at 13-5-2017 11:33 AM
Nurul, Spidey merepek jer...jangan ambil serius.

Hahhaha..manalah tau kan..

Tp, aifon ni pada saya tak berbaloi untuk dimiliki kalo pengguna nya tak pandai memaksimakan penggunaan..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 13-5-2017 11:37 AM
Hahhaha..manalah tau kan..

Tp, aifon ni pada saya tak berbaloi untuk dimiliki kalo pengguna nya ...

Ramai membeli iPhone cuma nak berlagak sahaja. Itu memang benar.  
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 11:48 AM | Show all posts
Selfie sudah wujud sebelum era smartphone lagi. Cuma pada waktu itu org biasa guna compact camera. Bila telefon bimbit berkamera mula-mula keluar, mengambil gambar selfie tu masih sukar kerana tak ada front camera. Tak lama kemudian keluar model yg ada front camera. Tujuan asal front camera itu adalah untuk buat video call di atas talian 3G. Tapi nampaknya orang lebih ramai pakai camera tu untuk ambil gambar sendiri.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 13-5-2017 12:06 PM | Show all posts
mostly, geng ni yg jenis pendidikan tak tinggi, meroyan nak jadi kaya, kerja malas, perasan cantik, totally depends kt parents
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Friends for benefit gittewww. Banyak je dlm kehidupan seharian kita semua
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2017 12:12 PM | Show all posts
aku teringat kes sorg perempuan menyamar anak raja tu utk tipu duit org. Alasan dia, nak kekalkan kemewahan supaya kawan tak lari gitu. Kira gigih kawan dgn retis, org femes, tp sebenarnya kena pau je.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 12:21 PM | Show all posts
orang yang ada prinsip hidup sendiri
orang yang ada pendapat sendiri
tak boleh menjadi social climber ni
nak jadi social climber kena sanggup mengiakan ja apa saja kata-kata dan perbuatan orang yang dia nak melekap dan ambil kesempatan

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 12:21 PM | Show all posts

Tak Boleh Lawan Penyakit Yang Ni

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Ciri ciri lain social climber:
Stp kali pegi klcc, pavilion, st regis, majestuc hotel mesti nak check in
Acah2 pakai branded stuff and sanggup ikat perut nk beli
Balik2 london london london.. Fefeling jetsetter
Acah2 duk hartamas damansara heights mont kiara
Tp hometown stakat raub kole lipis gua musang kokdiang
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara  yg takde high education dan perasan nk jd social climber:
Sasha 30
Rebecca al-islamic syariah compliant
Fauziah latif
Umie aida
Nowa danish
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 09:30 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 13-5-2017 12:25 PM
Antara  yg takde high education dan perasan nk jd social climber:
Sasha 30
Rebecca al-islamic syar ...

wak doyok ??  


Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau xda ig nak ke diorang??? Umat bodoh semoga ditimpa bala.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Hade haku kesah..  hakak dah kaya tak perlukan kawan pung..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2017 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ummah skrg rata ratanya materialistik jua
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 10:42 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 13-5-2017 12:21 PM
orang yang ada prinsip hidup sendiri
orang yang ada pendapat sendiri
tak boleh menjadi social cli ...

kann.mcm org takde maruah.satu lagi persepsi mengatakan mesti cun blabla..social climber semestinya pompuan sgt salah.bersepah  je skrg lelaki jadi nasi himpit..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
yep. i ade banyak kawan mcm ni. dah tak contact dah. diorang panggil berjumpa, i tolak. menyampah tengok. weoll ni hanya kelefe aje. bukan watak utama bila berjumpa.

ini juga menyebabkan kebanyakkan orang cuba menampilkan kekayaan dan kejayaan utk mendpt 'hormat' drpd kawan2.

takde hal, diorang tak nak bercakap.dgn u. walaupun duduk sama ofis dan taman. fake frenship!
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 13-5-2017 12:25 PM
Antara  yg takde high education dan perasan nk jd social climber:
Sasha 30
Rebecca al-islamic syar ...

Syariah compliance gituh    
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 02:54 PM GMT+8 , Processed in 0.061906 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list