Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
457
View
19
Reply

Buat Apa Bayar Mahal, Rawat Kulit Dengan Face Spray Air Mineral Saja!

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-5-2017 03:55 PM | Show all posts |Read mode


Adakah anda setuju, perawatan kulit yang baik tidak semestinya dan mungkin boleh dikatakan tidak harus mahal.


Penggunaan face spray misalnya yang kononnya digunakan untuk melembapkan wajah, sebenarnya boleh sahaja dilakukan sendiri tanpa perlu menghabiskan wang berpuluh mahupun beratus ringgit.


Face spray sering digunakan untuk melembapkan kembali kulit wajah yang kering dan lesu. Hasilnya, wajah nampak lebih segar dan juga bertenaga.


Pun begitu, tidak semestinya anda terus melulu membeli apa sahaja yang ada di pasaran. Memetik laman CNN, seorang pakai kulit Bames Skin Care, Pandu Pradana berkata wajah kembali lembap cukup hanya menggunakan air mineral.






"Jika mahu perawatan murah, anda boleh menggunakan face spray dari air mineral. Masukkan sahaja air mineral ke dalam botol spray. Kerana ia sebenarnya sama sahaja," katanya.

"rinsipnya, kulit kering dibasahi dengan air akan menjadi lembap, namun ia harus diulang. Oleh itu, anda hanya perlu semburkan sahaja dari masa ke masa," katanya lagi.


Katanya, face spray yang mahal terletak pada alatnya yang dipanggil sprayer. Ini kerana ia mampu menyemburkan air dalam bentuk partikel kecil yang menyerupai embun atau mist.


Oleh itu, bagi anda yang sering duduk dalam bilik aircond misalnya, bolehlah sediakan face spray murah ini daripada air mineral sahaja! Selamat mencuba! - CARI


Foto: Carian internet

Related collections:

  • · to read|Threads: 4, Subscribe: 0
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 05:58 PM | Show all posts
hahaha tak payah susah2 p cari yang mahal kan?
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
tu la..cari botol spray je..tah2 miracle water tu dlm nya air mineral saje..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 09:27 AM | Show all posts
ooooooooooo baru tahu
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:15 AM | Show all posts
Ah .... jimatnya... x yah klr modal beringgit2....
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
eleeh.kalau ko banyak duit xkn x teringin nk RSA rawatan2 mahal Tu.untuk rakyat marhaen cm aku ni blh lah try bnda ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
ok...good info to share...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 03:41 PM | Show all posts
tu la skrg ni iols dh xnk pkai skincare yg ape2 tah.. baru2 ni saje gatal2 bubuh air zam2 yg selalu iols minum stp ari kat muka.. terasa segar je.. kulit pn xde berminyak..kne spray kerap la sebab duduk bawah econ je.. lepas ni kne spent  beli air zam2 jela..sambil2 minum spray kat muka
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Airzamzam.lgibagus
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 12:37 AM | Show all posts
yeker.........ntah
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
CARI-MAMS replied at 18-5-2017 03:55 PM
Adakah anda setuju, perawatan kulit yang baik tidak semestinya dan mungkin boleh dikatakan tidak h ...

letak air mawar... ai tgk cite apetah aritu dia p tempat proses mawar .. model pencen.. dia pon suka spray air mawar kt muka.. segar wangi plak tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2017 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh save bajet ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2017 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Bole try nih..botol spray dah ada
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2017 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Okkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2017 09:18 PM | Show all posts
save budget.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2017 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
kalo kulit berminyak.. dlm ekon pun minyak muke leh menumis
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 01:26 AM | Show all posts
betulkah? bestnya tak payah beli skincare mahal mahal
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 03:40 PM | Show all posts
air wuduk 5 kali sehari dah memadai...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
ioll paling takut bau air mawar tp skg facial wash ioll main ingredient rose water kau rasa?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
I dont think it is as simple as that...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068213s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list