Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
22403
View
1399
Reply

[TVN] New Journey To The West Season 4 - Eng Sub is Up

[Copy link]

Author: Syik_Gojet       Show all posts   Read mode

Post time 19-5-2017 11:18 AM | Show all posts
kaeda replied at 19-5-2017 11:12 AM
Thanks star for the info..

Lg sekali down..mmg tak de harapan nak jejak kaki dekat onehallyu tu ...

bwahaha asal ko jenguk trus down ke cmne?
Kalo nk info psl jekki leh follow twitter leaderjiwon, sheilaxjung, lovelove981 kot. Timeline aku overload dgn jekki OTL
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 11:39 AM | Show all posts
Star_el replied at 19-5-2017 08:42 AM
hensem gila dia tetiba, slalu aku nmpk dia as cute haha
rituh waktu dok google dia aku ada jumpa  ...

aku pernah nampak gak modern dance tu...

itu y pasti bukan duckie.. duckie mana reti mordern2 dance..

dia more to bboy.. so itu org lain... nampaknya ko dah kena deman duckie... hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 11:47 AM | Show all posts
kaeda replied at 19-5-2017 09:53 AM
Ni duet secara tak langsung ke?masuk yhy skecthbook lg..haha..rindu plak jiwon rap

masa nie sugeun keluarkan album rasanya..
so dia minta tolong jiwon tuk rap dlm lagu dia..

rasanya memang trend biasa kt korea, comedian keluarkan lagu contoh mcm junho..

ni ada lagi satu dia duet dgn jiwon jugak..




ni y dorg nyanyi masa kt 2d1n.. memang lagu ni best n catchy..jiwon nampak comel giler..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 11:49 AM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 19-5-2017 12:03 PM

note masa fan sign smlm.. fan tulis soalan kt yellow note n jekki jawab



Q: I'm a working Yelkie, please write some words of encouragement
Suwon: Endure ! I'm also doing promotions while enduring my supervisor Eun



Fan : give me a word that'll give me strength!Suwon : "Think about Eun Jiwon"



Fan : what do you think as your best charm point?Jiwon : cuteness




Members' cuteness rank based on Suwon1. Jiwon2. Jaejin3. Jaeduk Hoony Suwon4. Jiyong



Q : Question to Hoony! ♡ When will we see Sechskies' flower swearing?Hoony : Now.. Mo**erfu**er

Fan : please make an acrostic poem from 'Yellkie' and draw too Jaejin : Yell = ow | Kie = kikikiki And he drew a heart

crdt: sheilaxjung
@kaeda



Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 19-5-2017 11:18 AM
bwahaha asal ko jenguk trus down ke cmne?
Kalo nk info psl jekki leh follow twitter leaderjiwon,  ...

Ha,asal aku nak jenguk je down,baru nak bukak down..agaknya onehallyu tak merestui aku kah  

Ok star..tp twitter tu tak private kan?kalo public aku senang sikit nak jengah..maklum la tak de sns..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:55 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 11:39 AM
aku pernah nampak gak modern dance tu...

itu y pasti bukan duckie.. duckie mana reti mordern2 d ...

aku mmg dah lama suka kt dia haha, tp sbb tgh2 mlm td tetiba dia update ig kan.
Dahla style cmtu mmg aku suka XD
the lonely despaired man playing guitar
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 11:47 AM
masa nie sugeun keluarkan album rasanya..
so dia minta tolong jiwon tuk rap dlm lagu dia..


Oo,patut la keluar dekat yhy..gagman setakat ni ade lagu sendiri tu junho la termasuk suguen..both of them mmg gagman dlm 2d1n kan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 12:05 PM | Show all posts
kaeda replied at 19-5-2017 11:56 AM
Oo,patut la keluar dekat yhy..gagman setakat ni ade lagu sendiri tu junho la termasuk suguen..both ...

aha...
kim sook pun ada lagu gak.. dlm unnies dorg selalu usik dia guna lagu dia..
mamat y malang dlm kb pun baru keluarkan lagu.. budak2 kb usik kata lagu dia sama mcm gangnam style dlm episode y psy jadi guest..

rasa memang gagman kt korea selalu keluarkan lagu2 lawak...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:07 PM | Show all posts
BTW korang tau kan WISH ep 3 dah subbed?

https://t.co/7dUANjXSnr
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 12:13 PM | Show all posts
Star_el replied at 19-5-2017 12:07 PM
BTW korang tau kan WISH ep 3 dah subbed?

https://t.co/7dUANjXSnr

tak tau.. akhirnya siap jugak yeahhhh...

leader jiwon dok bz sub radio show so dia tinggalkan dulu wish..

bila leader jiwon dah start bz sapa la pulak sudi nak tolong subkan rancangan jekki...

itu pun syukur leader jiwon baru jadi yelkies dlm awal tahun ni..kalau tak, takde org nak subkan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 12:05 PM
aha...
kim sook pun ada lagu gak.. dlm unnies dorg selalu usik dia guna lagu dia..
mamat y malan ...

Ha,kim sook mmg unnies la..yg kb tu mmg young chul tu penyanyi trot ke cum gagman?aku tak familiar sgt gagman ni kecuali yg biasa keluar kat variety..

Aku ade tgk kb psy ti,lagu mcm gangnam style..nasib baek psy tak claim copyright..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 11:49 AM
note masa fan sign smlm.. fan tulis soalan kt yellow note n jekki jawab



Ingatlah eun leader  

Mengena jiwon je,mentang2 jiwon paling banyak experience..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:15 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 12:13 PM
tak tau.. akhirnya siap jugak yeahhhh...

leader jiwon dok bz sub radio show so dia tinggalkan d ...

dia cina singapore kan? Shila Jung tu indonesia ke? Sbb youtube dia Shila Rizky kan haha, tapi cina gak ek?
Rasanya kalau pandai mandarin senang sikit nak belajar hangul ke nihongo huhu
Aku nak belajar malehnya, pastu bukan leh trus pandai OTL
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:18 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 11:49 AM
note masa fan sign smlm.. fan tulis soalan kt yellow note n jekki jawab

bwahaha motip suh Hoony swears?Rasanya fans terlupa kot fasa dia dewasa dulu sbb imej skg cm pristine sgt XD

Rituh baru tgk kt youtube ada Heejun, Jiwon and Hoony dok masuk show ape tah kena nyanyi 100 saat kot?
Lainnya Hoony time tu haha, nmpk normal

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 01:16 PM | Show all posts
Star_el replied at 19-5-2017 12:15 PM
dia cina singapore kan? Shila Jung tu indonesia ke? Sbb youtube dia Shila Rizky kan haha, tapi cin ...

aha..dia cina singapore..katanya dia belajar hangul masa cuti summer kt korea n community center kt tempat dia..

rasanya kt kl pun ada gak community center korea.. belajar hangul free je kt situ..

y lagi sorg aku tak pasti.. tp gaya mcm org indon...

nway saja nak kasi tambah minyak di atas api...jekki keluar teaser photobook masa kt hawaii..

nangis aku tgk semuanya nampak segak belaka.. suka tgk jiwon gaya casual tak buat rambut naik atas..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 01:20 PM | Show all posts
kaeda replied at 19-5-2017 12:15 PM
Ingatlah eun leader   

Mengena jiwon je,mentang2 jiwon paling banyak experience..

dlm dok usik2 eun leader dia..

bagi dia eun leader y paling cute...

suka tgk eun leader marah kot.. hahaha...

aku tgh tgk wish ni... selambe je jiwon angkat kaki nak tendang suwon secara tiba2..semua terkejut.. hahaha..
heejun rasa bersyukur dia bukan under jekki...

masa dulu ramai org tak tau perangai jiwon..sekarang kalau dia buat mcm tu, org rasa biasa...dia kan dictator.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 01:26 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 01:04 AM
kan.. aku pun terkejut dia tunjuk telent dia main guitar sambil menyanyi..
mcm nak buktikan kt se ...

baru tgk vid tu, kelakar part Jiwon menyelit tu haha
Aku mmg suka dance moves Jaeduck lg sbb smooth and flowy compared to the roughness of Jaejin's
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 01:28 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 01:16 PM
aha..dia cina singapore..katanya dia belajar hangul masa cuti summer kt korea n community center k ...

aku dh dpt notification kt vlive td haha
Worth it tak agaknya dvd the making tu? Aku bukan nak photobook, aku nk tgk vid diorg. Kalo sikit cm malas je nak beli.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 01:20 PM
dlm dok usik2 eun leader dia..

bagi dia eun leader y paling cute...

Hahaha,suwon sebut ayat keramat die jiwon as director tergelak..bengong jiwon,kesian suwon..

Video ni aku tgk dekat youtube tak de sub,mmg selamba jiwon angkat kaki..mau tak terkejut semua org kat situ..

Suwon pun suka sgt annoy kan jiwon..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 01:57 PM | Show all posts
Star_el replied at 19-5-2017 01:28 PM
aku dh dpt notification kt vlive td haha
Worth it tak agaknya dvd the making tu? Aku bukan nak ph ...

aku pun nak dvd saja.. huhu..
tak tau la dvd dtg sekali dgn photobook or tak...

kan ada dlm gambar kt yellow universe kt bahagian hawaii..
ada gambar dorg main game ala2 mcm masa dorg g busan...
nampak mcm fun..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079241s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list