Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
8743
View
1396
Reply

[TVN] New Journey To The West Season 4 - Eng Sub is Up

[Copy link]

Author: Syik_Gojet       Show all posts   Read mode

Post time 19-5-2017 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Next ep ada Jaeduck! Hrp2 dia subla.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 10:43 PM | Show all posts
kaeda replied at 19-5-2017 09:52 PM
betol tu..lgpun ayah ceo..aku baru perasan yg jiyong fluent jgak english nya..

dia kan study kt US lepas tak dpt jadi pelakon..no wonder english dia bagus...
cuma tak sangka sungjae boleh pulak ckp english. mcm tau2 dorg tu bukan org korea..

kira hebat gak la bagi budak umo mcm dia..  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 10:45 PM | Show all posts
kaeda replied at 19-5-2017 03:51 PM
Haha..similar face kot jiwon ngan GD..even mino pun muka mmg ade GD tu..

Aku rase ramai start s ...

katakan GD, jiwon n mino berduet mesti gempak..

1st, 2nd n 3rd kpop generation bergabung.. dah la muka nak dekat2 sama..

semua pandai rap... kalau relese lagu ja mau kill all chart..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 10:48 PM | Show all posts
NakCari replied at 19-5-2017 09:43 PM
hehe bestnya baca info2 korang ni.

mmula dlu aku dapat tgk newkies busan.tgk sampai habis.ingat n ...

sila2 download..aku pun cadang nak download sebab best giler..

aku gelak guling2 masa part main game.. terutama masa part greeting.. putus urat gelak aku..

takpa la jekki tak menang music bank coz dorg bukan ada pun.. IU menang balik.. bukan ker byk lagi artis tgh dok buat comeback..
psy tak tercalon ka?

aku tunggu ja esok.. harap2 dorg menang esok... bila jiwon ada baru complete..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 10:51 PM | Show all posts
Star_el replied at 19-5-2017 10:18 PM
Next ep ada Jaeduck! Hrp2 dia subla.

next epi konsert eh??

tak perasan lak ada jaeduck..aku nampak suwon ja..

tu la kalau dia sub pun mungkin lambat kot... byk benda dia nak sub..kesian dia kerja sorg2..kalau aku ni jiran dia..aku tolong sub kan..dia translate ja..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 10:54 PM | Show all posts
Star_el replied at 19-5-2017 10:08 PM
Rindu gila kt Danny haha comey je berlakon. Pastu Suwon tetiba meraba Myunghoon XD last2 chunhyang j ...

huhu.. kan.. suwon meraba tu tak menahan.. terus gado2 semua org.. hahaha..
lawak dorg ni..

masa berlakonon opening konon2 jadi bad boy pun lawak gak.. danny gaya mcm samseng...

last2 suwon jugak y pandai..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 10:57 PM | Show all posts
Star_el replied at 19-5-2017 10:17 PM
Best je acapella diorg tuh!
Myunghoon kesian dok kena buli haha pastu team kill and self destructio ...

masa part alien tu lawak...

jiwon salah faham pasal nama kawan tu bunyi mcm alien...

pastu semua rumor jiwon mcm tak berapa nak betul dia p tuduh mesti fans HOT y buat cerita..

kesian gila myunghoon dia tak sempat nak jelaskan reason rumor tu asyik kena potong dgn heejun..

last2 bengang gila lepas kena desak dgn jiwon..terus mengaku.... guling2 jiwon gelak..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
yang WISH leader jiwon sub tu .. kelako je la hee jun n danny tu ..

tapi kan..jiwon banyak tau kan pasal hal suwon ni..banyak pempuan katanya..cam playboy kita..

jadi aku nak tau sangat.
suwon ni mmg ramai pempuan btul ke? jaijin yang pelik pernah bercinta tak, hoony yang bak kata korg mmg obses dgn kehenseman sendiri tu ,pernah bercinta ke idok.. jaeduck lak cakap tak nak kawin..apa dia pikir eh..aku rasa dia nak capai impian dia yang tak dapat dgn jekki dlu.. i (aku rasa la) kalau cmtu aku sntiasa sokong..apa pendapat korang?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 11:19 PM | Show all posts
NakCari replied at 19-5-2017 10:59 PM
yang WISH leader jiwon sub tu .. kelako je la hee jun n danny tu ..

tapi kan..jiwon banyak t ...

aku pernah dgr kt mana tah... lupa tp masa zaman aktif jekki hoony, suwon n jiyoung selalu keluar sama2 ngorat pmpn..
mungkin sebab dorg sebaya kot.. so tak mustahil suwon byk tau pasal pmpn..

dlm eunhee clinic suwon pernah cete jadi org tengah tuk blind date.. lagipun dlm byk2 member jekki suwon la y paling byk kontek sesama member..
so bagi aku suwon ni jenis pandai berkawan...

masa jekki dah disband jiwon ada gak la jumpa dgn jwalk coz dorg still aktif dlm dunia seni.. dia pun pernah featuring dlm lagu jwalk..kengkadang dlm variety jiwon jemput suwon n jaeduck.. saja nak tolong kawan2..sebab tu kot jiwon byk tau pasal suwon..

hoony y aku tau pernah bercinta dgn jang nara ..itu pun masa zaman lepas jekki disband..kira kisah lama..y lain aku tak tau..

jaeduck ckp tak nak kawin mungkin sbb nak fokus kt jekki dulu.. dia sebenarnya ada niat nak kawin.. dia kan pernah rancang dgn tony kalau sama2 dah kawin nak jadi jiran sebelah rumah.. hahaha..

jaijin tak tau kisah cinta dia mcm mana.. cuma dlm flower crew dia pernah cete y YG n kak dia pernah bincang pasal hal perkhawinan dia.. dorg nak dia kawin masa umo 40thn siap bayangkan pmpn mcm mana sesuai utk dia..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 11:23 PM | Show all posts
kaeda replied at 19-5-2017 09:52 PM
betol tu..lgpun ayah ceo..aku baru perasan yg jiyong fluent jgak english nya..

aku nak tanya ni..

gaya tangan bentuk love mcm jaeduck buat masa fan meeting memang tgh trending kt korea ka?

pasal aku tgk twice menari lagu signal baru dia pun buat gaya tangan mcm tu..

g4.jpg

tetiba melekat lak lagu twice signal kt pale hotak aku
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 10:51 PM
next epi konsert eh??

tak perasan lak ada jaeduck..aku nampak suwon ja..

Ada yg duduk sebelah Suwon. Tajam mata aku nmpk Duckie oppa. Siap repeat lg scene tu nak konfemkan.
Tulah aku pun rs cm nk tolong dia something, timing ke apa. Tp sbb internet aku xde so xdptla nk hulurkan bantuan. Ko tryla tanya dia nk org tlg x
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 11:19 PM
aku pernah dgr kt mana tah... lupa tp masa zaman aktif jekki hoony, suwon n jiyoung selalu keluar  ...

yg hoony ngn jang nara tu tau dah..tapi kejap je kan..dia pun cam tak serius. aku pun tak suka jang nara tu ..(ttiba )

takpelah,biar dorang fokus utk jekki btul2.

teringin rasa nak jumpa..dorang ni.. ko tau tak aku asal tengok muka orang sejak kenal jekki ni.terus aku rasa.." asal muka budak ni cam jiwon neh.. asal muka orang ni cam jaejin.." dah stahun cenggini   .. adehla..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Star_el at 19-5-2017 11:33 PM
NakCari replied at 19-5-2017 10:59 PM
yang WISH leader jiwon sub tu .. kelako je la hee jun n danny tu ..

tapi kan..jiwon banyak t ...


Tgk handsome boys x? Jiwon slalu tegaskan Suwon banyak noona fans  
Rasanya dia jeles kot sbb noona fans mesti lebih caring dan taste jiwon wakaka tu ungkit sampai sudah.
Tp mmgla tgk muka Suwon tu cm babyface dgn mata besar cm jernih, appeal to mother instinct kot lol!
Jaeduck tunggu aku  
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 11:23 PM
aku nak tanya ni..

gaya tangan bentuk love mcm jaeduck buat masa fan meeting memang tgh trendin ...

Maybe?
Pastu yg simbol promise tu kan twice pun buat dlm signal tp letak kt kepala.
Rituh tgk happy together tzuyu n sana tunjuk gaya tu aku trus terpk JD slalu buat gaya tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 11:37 PM | Show all posts
Star_el replied at 19-5-2017 11:29 PM
Ada yg duduk sebelah Suwon. Tajam mata aku nmpk Duckie oppa. Siap repeat lg scene tu nak konfemkan ...

tenet rumah aku lagi la slow.. hahaha..

kalau nak download video 1G boleh capai lebih dari sehari..

kalau aku tak sabar aku layan je video guna hp data aku.. huhu...


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 11:38 PM | Show all posts
Star_el replied at 19-5-2017 11:35 PM
Maybe?
Pastu yg simbol promise tu kan twice pun buat dlm signal tp letak kt kepala.
Rituh tgk ha ...

simbol promise tu JD selalu buat n gabung dua2 tangan seolah2 simbol logo jekki...

itu y aku tau..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 11:41 PM | Show all posts
NakCari replied at 19-5-2017 11:30 PM
yg hoony ngn jang nara tu tau dah..tapi kejap je kan..dia pun cam tak serius. aku pun tak suka jan ...

dlm byk2 member kalau jiwon tiba2 announce nak kawin lagi sekali..aku paling terkejut...

pasal dia tu lepas kawin mcm trauma ja nak rapat dgn pmpn.. dia pun ckp populariti dia jatuh masa dia kawin..

kalau ada pmpn puji dia handsome terus muka dia jadi blushing..

dah la bz kerja memanjang.. kalau tiba2 nak kawin mcm heejun memang terkejut...

nampaknya jekki dah meracuni pemikiran ko.. habis semua rupa nak sama.. hahaha..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 11:42 PM | Show all posts
Star_el replied at 19-5-2017 11:31 PM
Tgk handsome boys x? Jiwon slalu tegaskan Suwon banyak noona fans   
Rasanya dia jeles kot sb ...

aku tunggu kad jemputan korea style dari ko... hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
NakCari replied at 19-5-2017 11:30 PM
yg hoony ngn jang nara tu tau dah..tapi kejap je kan..dia pun cam tak serius. aku pun tak suka jan ...

Aku tgk ep Jang Nara dlm happy together rs kesian kt dia. Mmg keje keras betul2.
Ala idols ni bercinta senyap2 kdg2 kata baru bercinta pdhal dh lama  
Untunglah jumpa org seiras jekki. Bole g mengorat trus haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 11:42 PM
aku tunggu kad jemputan korea style dari ko... hahaha..

Aku aminkan  
Tp i dare not dream of marrying them. Aku siap pk psl susahla dgn anjing2 dia tu antaranya.
Payah bila tercrush kt idols ni, abes xnmpk org dpn mata haha forever alone la jwbnye
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 11:41 PM
dlm byk2 member kalau jiwon tiba2 announce nak kawin lagi sekali..aku paling terkejut...

pasal  ...

aaaaa harap itu takkan terjadiiiiii   


tu yang aku nak dorang fokus jekki 5 tahun ni..

please jiwon oppa.. focus to jekki orme..errr  
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 19-5-2017 11:48 PM
Aku tgk ep Jang Nara dlm happy together rs kesian kt dia. Mmg keje keras betul2.
Ala idols ni ber ...

Wlupun benar brcinta da lma.. please jgn bgtau i..   aku sensitip sjak 2 menjak ni klu tau jekki ni sbut pasal perempuan.. sblum ni ok je..( ok kalau dgn pelakon yg aku suka kan,cam  ji hyo n hye kyo n seo ji hye )

apapun star ko da pernah g korea blum??klu blum jom...hahaha..aku nak g sana duduk seawan ngn depa.. pehtu aku nak update ig or tweet gambor dri atas flight wktu nak mendarat tu.. sechskies..i'm coming  
(imagine terhasil hasil tgk ig fans dari china smlm)

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2017 01:11 AM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 20-5-2017 01:14 AM
NakCari replied at 20-5-2017 12:07 AM
Wlupun benar brcinta da lma.. please jgn bgtau i..   aku sensitip sjak 2 menjak ni klu tau je ...

hahaha.. aku pun faham..

meh ceriakan ko tgk ni..



JJ will always be JJ.. haha..suwon kena balik..hukum karma mcm link kt bawah ni..

https://www.instagram.com/p/BUR0WuxF_w1/

@kaeda

@Star_el


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2017 01:19 AM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 20-5-2017 01:22 AM

ini detail pasal radio show hari ni..






crdt: jjkyuu


Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 09:55 AM | Show all posts
NakCari replied at 20-5-2017 12:07 AM
Wlupun benar brcinta da lma.. please jgn bgtau i..   aku sensitip sjak 2 menjak ni klu tau je ...

belum pernah pergi lg. haha rasa nak pergi hari ni gk g tgk yellowverse T___T

Tapi aku takut sakit hati, breathing the same air as them tapi xdpt jumpa.
Dekat tapi jauh. *drama sgt!*
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049641s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list