Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
25992
View
1399
Reply

[TVN] New Journey To The West Season 4 - Eng Sub is Up

[Copy link]

Author: Syik_Gojet       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 26-7-2017 05:45 PM | Show all posts
japan interview with sub...

https://drive.google.com/file/d/0B5ybbzITdy70T2piVE1ZbHgxaDA/view

lawak tul masa sesi 3 words, jiwon cuma tau bad words ja.. ni mesti pengaruh anime.. haha..

tak sangka salah sorg mc memang kenal jekki..siap kata jekki femes masa zaman sekolah.. means pengaruh jekki sampai ke jepun walaupun dorg tak pernah g jepun...

even org jepun pun kata jekki ni nampak muda..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2017 10:52 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 26-7-2017 05:45 PM
japan interview with sub...

https://drive.google.com/file/d/0B5ybbzITdy70T2piVE1ZbHgxaDA/view

heecul the fan boy....

ngaku suka 3 words dlm ig live dia..


Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2017 09:31 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 26-7-2017 05:45 PM
japan interview with sub...

https://drive.google.com/file/d/0B5ybbzITdy70T2piVE1ZbHgxaDA/view

tu bukan yg MC pernah study kt korea time jekki popular dulu kan?aku xtgk lg hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2017 10:59 AM | Show all posts
Star_el replied at 27-7-2017 09:31 AM
tu bukan yg MC pernah study kt korea time jekki popular dulu kan?aku xtgk lg hehe

bukan.. org lain..
muka lain... mc y pernah study korea bergambar ramai2 dgn jekki...


nway ni ig vlive heecul y dia ckp suka 3 words siap nyanyi lagi..

https://twitter.com/sechskies4015/status/890202947086204928

heecul tak leh nak kasi alasan kak dia fans jekki..hakikatnya dia y fan.. hehe..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2017 01:36 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 27-7-2017 10:59 AM
bukan.. org lain..
muka lain... mc y pernah study korea bergambar ramai2 dgn jekki...

plan man teaser 2 with eng sub



honestly masa tau ada pmpn join plan man kali ni memang rasa mcm nak jerit... arghhhhhhhhhhhhhhhhh.....

bila tgk teaser ni rasa mcm faham kenapa dorg ambik subin.. pasal subin berganding bahu dgn suwon utk pekena jiwon..

jiwon kan terlalu kongkong..semua nak menang... ada subin, tgk suwon memberontak gila.. hahaha..

subin lak jenis gedik.. gedik2 dia lebih pada mcm adik bukan gedik nak ngorat pun..

so aku rasa aku leh layan plan man baru ni...


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2017 01:37 PM | Show all posts
aku gelak gila2 tgk ni....

bila mak dia fan jekki.. siap tau part rap jiwon lagi...


https://twitter.com/nunonish/status/890229365535002624

memang rock la makcik....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2017 01:42 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 27-7-2017 01:37 PM
aku gelak gila2 tgk ni....

bila mak dia fan jekki.. siap tau part rap jiwon lagi...

jiwon tak puas hati dia tak dpt rambut sun goku mcm ni....

topi palsu sun goku y dia dpt tu panas..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2017 11:53 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 27-7-2017 01:42 PM
jiwon tak puas hati dia tak dpt rambut sun goku mcm ni....

topi palsu sun goku y dia dpt tu pan ...

preview epi 7

SPOILER





+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

epi kali ni bagi aku tak lawak sgt... cuma fun pasal detective game....
sib baik editing pd na byk selamatkan epi kali ni...

-jaehyun asyik dpt jadi monk ja... memang dia bernasib baik...

- mino bila jadi picolo buat gaya the mask... then tiba2 dpt gelaran worm cabbage... haha..

- hodong tak da rupa sun goku..tp rupa jagung.. haha

- boleh tak aku nak kata aku suka giler dgn sweater merah hitam jiwon... pesanan utk jiwon, merah utk dipakai bukan tuk di dye

- dj jiwon in the house.. suka tgk dia menari.. suguen pulak jadi mc monk... rap versi sami memang terbaik.. haha

- train tu memang feel mcm harry potter...

- masa pd na bagitau ada murder dlm train..semua terkejut..jiwon boleh lak kata akhirnya suguen dah mati ke? bengong..

- crime game memang style detective conan..sapa baca mesti leh relate... siap detective conan versi mysterious doll pun ada...

-geram lak aku bila jae hyun tgk note pad tak tau nak buat apa.. aku dok jerit scratch note pad tu... adooii...

- jiwon memang suka game2 mcm ni...



- aku tgk gambar culprit friend, dah leh teka tu heecul... dah leh agak kyuhyun...

mohtip sechskies cameo jab..

- hint y mino dpt tu memang kritikal.. obvious sgt kyuhyun.. tp hodong dok ckp bukan2..

- kesian kt jiwon, awal2 lagi dia dah teka kyuhyun tp sebaliknya org accuse dia y culprit... even game dah tamat dia dok tak puas hati..

- masa pilih bilik ramai tul suka soju n pork.. y tak menahan kyuhyun p pilih bilik soju padahal dia tak leh mkn pork..

- next week mcm huru hara dorg main game..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2017 08:59 AM | Show all posts

SPOILER

Weh, aku suka train murder mystery!!
Nak main gak.

Memula time sweater kyu tu aku rs takkanla obvious sgt XD
time gambar member tu mmg aku terpikir heechul ja.
Problem skg diorg dah terbiasa sgt variety, so tak expect benda straightforward gitu hahaha.
Yg scratch notepad tu pun aku geram kt jaehyun, benda paling tipikal dlm detective story kot, Shin PD pun bengang je ckp ni benda basic!
Aku kecewa soalan log tu aku xleh jwb, sbb nmpk log je aku trus surrender OTL
Ni kira cam mafia game gakla, Hodong tu suka act suspicious walaupun dia innocent hahaha Kyu dok buat muka victim je
Mino pun tak cukup konpiden nk push pendpt dia, Jiwon too pushy sampai org suspek dia haha

Suguen is truly witty, pandai dia adlib lawak mc monk (baca tu aku teringat mc mong haha)
Dia tanak jd pikor sbb dah takde idea nak melawak cmne, kelakar mino is greedy for attention tetiba dia nak tukar so sume org pun terkejut.
Mino is cute.

Aku nak sgt tgk Jaehyun x Jiwon. Time Jaehyun melangkah masuk bilik tu, Jiwon ckp "I didn't expect this" maigad, melting aku dgr tone sore dia tu. Baru nak move on XD.
Jaehyun pun dah apsal awakward? Aku bayangkan dia asyik dgr bini dia fangirling over Jekki kot sampai jd segan berdua dgn Jiwon.
And then Hodong came OTL then kyu.
Nak tgk the crazy ones come together!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2017 12:30 PM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 28-7-2017 12:35 PM
Star_el replied at 28-7-2017 08:59 AM
SPOILER

Weh, aku suka train murder mystery!!

aku bukan fan suju aku tak tau....

sapa fan suju tau dah kyuhyun memang sengaja buat2 lupa math...
padahal kyuhyun tu memang minat gila math n dia pandai math...

aku dah excited bila tgk jaehyun pilih bilik sama dgn jiwon.. team crazy bergabung...

jaehyun rasa awkward pasal tak pernah sebilik dgn jiwon....

tp bila hodong n kyuhyun pun pilih bilik y sama tak jadi la buat team crazy.. team huru hara ada la... haha....
** amboi ko dengar suara dlm jiwon dah melting... memang takkan leh move on la..haha
**baru pas tgk balik epi 2d1n y dorg masuk national singing contest... spontan giler masuk singing contest secara tiba2... mc mong pulak genius reka step tarian  y lawak on the spot.. jiwon masa tu kurus lagi... rindu kat dorg...


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2017 05:17 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 28-7-2017 12:30 PM
aku bukan fan suju aku tak tau....

sapa fan suju tau dah kyuhyun memang sengaja buat2 lupa math ...

jekki spotted filming kt jeju island...

harap2 variety baru pasal whole jekki ada..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2017 10:38 AM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 29-7-2017 12:47 PM
Syik_Gojet replied at 29-7-2017 05:17 AM
jekki spotted filming kt jeju island...

harap2 variety baru pasal whole jekki ada..

OMG... YG TV coming soon...

tak silap tajuk YG Stratergy Center.. mcm ala realiti tv tentang apa y berlaku dlm YG..



ramai tul YG artis di interview utk kasi pendapat tentang YG...

the most funny thing is JJ selamba badak ja bashing bro in law.... suwon n hoony tak kata apa dah biar ja.. kalau ada jiwon harus kena marah dah..

crdt as pict








aku rasa pasni ramai y anti YG sambut JJ mcm hero.. haha

ni full video with sub
while other YG artis puji or diam.. jinu n jj selambe je dissing YG


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-7-2017 03:34 PM | Show all posts
NJTTW related ....

komen netizen NJTTW dectective game..

https://kpople.com/new-journey-to-the-west-4-detective-game/
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2017 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
hihi ada game baru eh njttw . nnt nak tgk. boleh apply.
btw lpas acik viral rap part jiwon yu. ramai la pulak dah mula tau jekki ni. aduyaiii.. takut pulak aku.. kikiki..
nak sangat variety show dorg sama2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2017 05:47 PM | Show all posts
NakCari replied at 30-7-2017 02:59 PM
hihi ada game baru eh njttw . nnt nak tgk. boleh apply.
btw lpas acik viral rap part jiwon yu. ram ...

tu la..  sampai masuk paper sinar gitew....
ramai dok tanya tu lagu apa... ada komen kata lagu tu tak femes bagai..sentap aku baca.. haha..

bagus gak kalau ada y check lagu tu..kebetulan 3 words MV pasal latar jekki dulu n sekarang...

harap makin ramai minat jekki kt malaysia ni so ada harapan dorg mai buat konsert sini.. hehehe..

detective game, game baru njttw... sapa y tgk detective conan leh relate... best....





Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2017 09:09 AM | Show all posts
NakCari replied at 30-7-2017 02:59 PM
hihi ada game baru eh njttw . nnt nak tgk. boleh apply.
btw lpas acik viral rap part jiwon yu. ram ...

hahahahah aku paham sgt!
Tanak diorg jadi too big, jeles nnt ramai sgt fans XD
tapi nak diorg getting the recognition they deserved, tapi jeles.
#dilemafan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2017 07:58 PM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 31-7-2017 08:04 PM
Syik_Gojet replied at 30-7-2017 05:47 PM
tu la..  sampai masuk paper sinar gitew....
ramai dok tanya tu lagu apa... ada komen kata lagu tu ...

plan man with leamak + minah gedikx dah mula...
http://www.vlive.tv/video/37071

intro penuh dgn pujian dari pd pasal byk sambutan utk season lepas... kali ni pd buat langkah silap pasal cast subin...

kalau dia tone down sikit gedikkan dia kira ok la sikit.... nampak dia mcm try too hard..

nway nasib baik ada suwon y byk selamatkan plan man kali ni dgn komen savage dia...

aku faham niat pd nak create makne line utk lawan dgn jiwon... tp malangnya sikap gedix minah tu byk mengundang kritikan...

tambah rata2 fans jekki pmpn matured.. mesti rasa annoying...

but still best tgk bila subin gedik over, suwon n jiwon berganding bahu savage dia.. huhu...




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2017 08:02 PM | Show all posts
Star_el replied at 31-7-2017 09:09 AM
hahahahah aku paham sgt!
Tanak diorg jadi too big, jeles nnt ramai sgt fans XD
tapi nak diorg ge ...

aku paling annoy bila ada artikel or benda2 y obviously ada jekki tapi tak mention pasal dorg..


contoh pasal YG sitcom, terang2 JJ n jinu kasi komen savage..tp soompi tak sebut nama dorg langsung.. disebutnya nama ikon..

even jekki takda dlm  listdown  nama artis dlm YG sitcom...

rasa mcm nak jadi hulk hugun.. mentang2 dorg "idol tua", pandang sebelah mata...

belum masuk lagi fan so called "YG fam"... sikit pun tak support jekki...  
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2017 09:08 AM | Show all posts
Edited by Star_el at 1-8-2017 09:27 AM
Syik_Gojet replied at 31-7-2017 08:02 PM
aku paling annoy bila ada artikel or benda2 y obviously ada jekki tapi tak mention pasal dorg..

...

kan even yg rituh heechul buat instalive mention jekki pun xde thread haha, ada thread psl dia puji winner je.
Apsal bias tah XD

semlm aku tgk Knowing Brothers sbb KJK, Heechul mmg lawa, i'd turn gay for him XD
org lain sume dok ckp Heechul is pretty.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2017 09:30 AM | Show all posts
Rasa nak nyanyi lagu Complicated dedicate to Duckie.
Apsal tah rasa cam dia ni dah mcm poser, psl ig posts dia konon berseni bagai.
mcm dia watching your back, like you can't relax, you're tryin' to be cool, you look like a fool to me

kembalikan Duckie yg dulu hahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079011s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list