Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
24091
View
1399
Reply

[TVN] New Journey To The West Season 4 - Eng Sub is Up

[Copy link]

Author: Syik_Gojet       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 6-8-2017 02:53 AM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 6-8-2017 03:10 AM
Star_el replied at 5-8-2017 08:14 PM
Bwahaha singer lain yg concern psl appearance dia. Time tu dia still married ke? Rs dia xjaga diri ...

aku tgk je kt youtube... sub elok.... video pun loading laju sikit..

rasanya masa ni dia tak kawin lagi...

dia stop jaga diri sebelum kawin lagi..

masuk tahun ke 2, 2d1n dah mula nampak dia tak jaga diri.. masa tu zaman lagu dangerous..y rambut ala2 rangge dlm MV...

dia memang fokus nak melawak masa tu..bukan tuk nak melawa...ada epi sesi soal siat antara manager n stylist.. dia selambe je sound stylist y bila shooting 2d1n org ingat dia org kpg bukan artis..
nway gambar y aku paste tu, masa tu jiwon baru balik dari kutip kerang.. nasib dia malang betul... kebetulan masa tu snow turun.. pas shooting ni dia sakit n masuk hospital..

nway tak silap masa time jongmin masuk balik, kauliti kamera dah makin cantik... dorg guna kamera baru...
asalnya dorg buat projek p antratika.. so 2d1n beli kamera bagus khas utk projek tu..sayangnya tak jadi p pasal ada gempa bumi kt chile..

mana2 epi y best 2d1n aku tgk balik... sekarang aku tgk bukan sebab jiwon dah tapi sebab semua cast... ada sesuatu y missing kalau nak banding dgn S3...
aku fan 2d1n S3..bila tgk S1 baru faham kenapa S1 dianggap legendary...






Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2017 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 6-8-2017 02:53 AM
aku tgk je kt youtube... sub elok.... video pun loading laju sikit..

rasanya masa ni dia tak k ...

haha org yg tgk yg lama dan yg baru ...baru akn paham perbezaannya kan. sayangnya 2011 tu smua dah takda.. hodong ada kes. sugeun pun ada kes.. sian pulak..hmmm

btw aku pun baru habis knowing bro kjk. takleh blah la hodong.. mmg sengal je..tak berenti ketawa aku tgk dia. cmpur ngn geng lain buat dono bila kjk citer pasal gym.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2017 09:57 PM | Show all posts
NakCari replied at 6-8-2017 05:47 PM
haha org yg tgk yg lama dan yg baru ...baru akn paham perbezaannya kan. sayangnya 2011 tu smua dah ...

tu la sampai sekarang aku tak pernah jumpa lagi variety y setanding dgn 2d1n S1...

even njttw pun tak boleh lawan...

byk tul episode lagend hasil dari idea spontan dari member... pd Na pun jenis leh tolak ansur asalkan hasilnya best...

start dari kim C blah aku dah rasa sedih... suguen menangis sungguh2 bila kim C blah... walaupun dia dilebel member paling tak lawak tapi sikap dia seperti mak tolong balance kan group.. sampai sekarang dok teringat masa viewer tour y dia jadi sandra dgn rambut tinggi.. lawak tul..

time mc mong paling terasa kosong.. dynamic jiwon n mc mong memang best.. bila mc mong tak de, jiwon dah tak bising sgt.. kalau tak dua2 org ni dok gadoh kt belakang..berebut barang.. buat tarian spontan..

bila hodong pulak tada.. rasa team lost... terasa gap y sgt besar tuk di isi... start hodong takda, dorg plan nak tamatkan S1.. terasa member2 lain usaha sungguh2 tuk hiburkan penonton utk kali terakhir...

kengkadang aku terfikir, kalau la jiwon stay sama dgn jongmin mungkin dia ada harapan dpt daesang jugak... tapi keputusan dia tak mo join S2, keputusan terbaik bagi dia... jiwon ckp dia boleh stay lama dgn 2d1n sebab bonding dgn member2..bila dah sorg2 blah dia rasa tak selesa tuk teruskan S2.. walaupun keputusan dia ditentang oleh parent dia sendiri... sedih gila tgk epi last.... jiwon tak mo bangun dari tido..semua org dah bangun dia sorg2 ja tdo walaupun crew2 dah kemas barang2.. hakikatnya dia bukan tdo cuma rasa sedih nak hadapi kenyataan...

tgk kb baru dgn kjk, y lawak kjk tak habis2 dok sound hodong pasal running man... haha... dah la dia ckp byk gila.. sampai guest lagi sorg rasa stress... happy kjk pasal dia akhirnya boleh ckp byk... masa part skirt pun lawak jugak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2017 11:43 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 6-8-2017 09:57 PM
tu la sampai sekarang aku tak pernah jumpa lagi variety y setanding dgn 2d1n S1...

even njttw p ...

happy besday duckie aka tony wife....


Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2017 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Happy birthday Duckie oppa!
Wishing you all the happiness in the world.
My Kim Jaeduck

Berangan konon dia baca XD
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2017 12:12 PM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 7-8-2017 12:14 PM
Star_el replied at 7-8-2017 12:09 AM
Happy birthday Duckie oppa!
Wishing you all the happiness in the world.
My Kim Jaeduck

sempena besday duckie.......

bot bot...shake...shake...uwekkkk....
https://twitter.com/FieyS1004/status/860618777007869952

cute giler............!!!!

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2017 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 7-8-2017 12:12 PM
sempena besday duckie.......

bot bot...shake...shake...uwekkkk....

Comeyyyy!!
weh nak confess, aku xsuka rambut Jaeduck skrg haha.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2017 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Weh dah kuar dah tarikh concert. 23/9.

Adoi sedih lak. Kalau duit berkepuk senang je nak g haha.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2017 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 7-8-2017 12:41 PM
Comeyyyy!!
weh nak confess, aku xsuka rambut Jaeduck skrg haha.

aku suka.. dgn syarat jgn buat belah mcm fan meeting baru ni... buat cover dahi mcm kat jepun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2017 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 7-8-2017 12:41 PM
Comeyyyy!!
weh nak confess, aku xsuka rambut Jaeduck skrg haha.

aku suka.. dgn syarat jgn buat belah mcm fan meeting baru ni... buat cover dahi mcm kat jepun
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2017 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 7-8-2017 02:18 PM
aku suka.. dgn syarat jgn buat belah mcm fan meeting baru ni... buat cover dahi mcm kat jepun

Tulah aku xsuka dia belah rambut cmtu. Nmpk kelakar lak hahaha. Time japan fanmeet tu nmpkla sexy
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2017 02:45 PM | Show all posts
Saengil Chukahae Jaeduck ya

Noona loves you...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2017 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 7-8-2017 02:12 PM
Weh dah kuar dah tarikh concert. 23/9.

Adoi sedih lak. Kalau duit berkepuk senang je nak g haha.

uik.. jadi gak hujung bulan 9.. habis album baru katanya bulan 9 gak mesti kena push ke belakang...

ramai gak int fans nak p konsert ni.. harap buat kt vanue besar sikit bukan mcm vanue sebelum ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2017 04:14 PM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 7-8-2017 04:47 PM
Star_el replied at 7-8-2017 02:24 PM
Tulah aku xsuka dia belah rambut cmtu. Nmpk kelakar lak hahaha. Time japan fanmeet tu nmpkla sexy

teringat kata2 jiwon dlm 20th boys.. dia kata jaeduck handsome dgn syarat jgn buat rambut nampak dahi..

sebab dahi dia luas dah mcm ala2 org kungfu... bila tgk MV yegam, rambut dia pendek..memang betul apa kata jiwon.. hahaha...

nway aku baru ada kesempatan tgk YT promo konsert....

menjerit mcm org gila..... jerit pasal aku tak leh p.... arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....!!!!

aku ada baca vanue besar kali ni..muat dlm 20k org... tapi tak pasti kenapa buat 1 sesi ja tak dua sesi mcm konsert y lain...

nway aku leh bayangkan betapa bestnya konsert kali ni.. mesti ada byk benda2 baru dorg buat....

nak tgk sad song versi konsert..mesti best... nangihhhhh...


super jelous tgk ada int fans dah siap2 book tiket flight bagai coz nak p konsert ni..



info pasal stadium dlm bahasa indon

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2017 04:49 PM | Show all posts
Star_el replied at 7-8-2017 02:24 PM
Tulah aku xsuka dia belah rambut cmtu. Nmpk kelakar lak hahaha. Time japan fanmeet tu nmpkla sexy

bonus..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2017 08:46 PM | Show all posts
Akoobabes replied at 7-8-2017 02:45 PM
Saengil Chukahae Jaeduck ya

Noona loves you...

byk hadiah duckie dpt...

benda 1st aku nampak dlm gambar ni, camne la dorg nak kemas...

harap2 masuk dlm mum dairy nanti...


Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2017 11:05 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 7-8-2017 08:46 PM
byk hadiah duckie dpt...

benda 1st aku nampak dlm gambar ni, camne la dorg nak kemas...

Itulah kan...

Last si Duckie ler yang kemas..

Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2017 08:19 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 7-8-2017 08:46 PM
byk hadiah duckie dpt...

benda 1st aku nampak dlm gambar ni, camne la dorg nak kemas...

bwahaha tulah psl, penuh ruang tamu diorg.
Nak susun camne tah nanti XD

adoi jeles baca yg org sibuk pk nak beli tiket sume.
Tapi mmg aku tak mampula nak g, unless tetiba ada miracle ke org derma duit dlm akaun lol!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2017 03:49 PM | Show all posts
Star_el replied at 8-8-2017 08:19 AM
bwahaha tulah psl, penuh ruang tamu diorg.
Nak susun camne tah nanti XD

haha.. aku pun jeles...

dorg leh selamba ja book flight bagai...

padahal ticketing tu y susah.. jenuh nak beli tiket dlm bahasa korea.. ada web auction dlm BI.. tp masalahnya nak berperang dgn kyelkies.. harus la seat y bagus dorg snatch dulu... stadium tu bapak besar.. harus la jekki nampak cam semut ja..

baca ada org tulis y stadium tu jauh sikit dari kommuter... jenuh la time nak balik nanti..

nway ada info y mak suwon ckp new album mungkin hujung bulan ni... tp trend cam sama dgn 20th anniversay album.. pasal dorg pun rakam balik lagu2 lama...  aku suspect mesti 2 lagu baru ja..kan YG memang trend mcm tu... sama mcm winner sekarang.. comeback byk kali tp 2 lagu ja...




Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2017 04:08 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 8-8-2017 03:49 PM
haha.. aku pun jeles...

dorg leh selamba ja book flight bagai...

adoi tak laratla nak beli album banyak kali gitu hahaha takut ramai pk cm aku so nnt payah diorg nk lawan chart yg tgk based on sales album (kemain risau psl diorg XD)
tbh certain lagu je yg aku suka versi baru. Bila dah dgr album lama diorg tu, ada perasaan lain. Mcm aku prefer Jekki dulu nyanyi lagu dulu. Biar Jekki skrg nyanyi lagu baru la.
Benci YG buat style gitu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092301s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list