Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
25995
View
1399
Reply

[TVN] New Journey To The West Season 4 - Eng Sub is Up

[Copy link]

Author: Syik_Gojet       Show all posts   Read mode

Post time 8-8-2017 04:15 PM | Show all posts
btw, Jaejin ni mmg cam xsuka sgt kt Hoony ek?
Aku tgk ig dia xde gambar dia berdua dgn Hoony. Ada dgn semua except pakcik tu.
Yg bts concert diorg tu glaring gila, dia sibuk tgkp gmbr dgn members tgh mekap, tp xtgkp gmbr dgn Hoony. Baru belek ig dia weekend lepas.
Pastu rituh dia instalive tu dia ada ckp2 psl J-walk waktu foodtrip diorg kan, aku assume good things?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2017 04:24 PM | Show all posts
Star_el replied at 8-8-2017 04:08 PM
adoi tak laratla nak beli album banyak kali gitu hahaha takut ramai pk cm aku so nnt payah diorg n ...

aku kali ni tak beli kot album baru.. download ja la..

lagipun fan jekki kaya2... keh3...

kalau betul2 nak buh lagu lama pun.. jgn la lagu baru 2 ja.. buh la lagu baru dlm 4 ke 6 ka...
pastu nak selit lagu lama coz nak kasi nampak album nampak byk lagu tak pa la...

lagu2 lama dorg dah best2..tak yah rekod balik pun takpa... biar la ada suara jiyong pun.. cuma lagu school song tu ja memang aku setuju rakam balik.. lagu tu sebenarnya futuristic. malangnya instrumental y dipakai masa zaman tu tak leh nak cope dgn melodi.. so lagu tu memang mess n jadi tak best... bila YG tukar guna EDM.. terus jadi best giler lagu school song...

baru2 ni AKMU pun 2 lagu ja.. tp 1 MV.. aku pun pelik kenapa 1 MV..

y aku faham YG buat 2 lagu tuk setiap comeback coz tak mo lagu2 lain dlm album terkubur walapun best... setiap comeback selalunya ada 1 lagu y stand out tuk public... dgn jumlah idol y byk giler kt korea ni..kena buat comeback byk kali dlm setahun..kalau tak nanti public senang lupa.. melainkan kalau level legend mcm bigbang.. tak yah promo pun best sale selalu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2017 04:33 PM | Show all posts
Star_el replied at 8-8-2017 04:15 PM
btw, Jaejin ni mmg cam xsuka sgt kt Hoony ek?
Aku tgk ig dia xde gambar dia berdua dgn Hoony. Ada d ...

part tak suka tu tak tau nak kata...

baru2 ni vlive ada org translate..katanya dlm byk2 member JJ paling tak ngam dgn duckie... dia paling ngam dgn suwon..
dia ckp jiwon mcm fans dia pasal jiwon suka apa benda y dia buat.. part tu mcm betul, tgk dlm WI bila JJ jerit..paling happy sekali jiwon..

aku cuma tau JJ tak suka dok sebelah dgn hoony pasal hoony cheesy...

itu je la... tapi tgk gambar2 kt konsert, fan meeting.. ok jer interaction antara hoony n JJ...


Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2017 04:46 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 8-8-2017 04:33 PM
part tak suka tu tak tau nak kata...

baru2 ni vlive ada org translate..katanya dlm byk2 member  ...

tu dia komen based on onenightfoodtrip tu je kan.Aku rasala based on tgk klip part tu.

Ala ckp gitu tp cmne pun cari Duckie gak kan~


Rasa cam dah leh faham sket2 bhs korea hahahaha berbaloila cramming Jiwon's variety.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2017 05:41 PM | Show all posts
Star_el replied at 8-8-2017 04:46 PM
tu dia komen based on onenightfoodtrip tu je kan.Aku rasala based on tgk klip part tu.

Ala ckp  ...

hahaha..

dia kenal duckie lagi lama dari member2 lain...

dorg ni mcm hate love relationship... coz dah lama kenal dgn duckie sorg je dia selembe tendang...

dgn member lain so far tak pernah nampak JJ tendang... tp dlm ig JJ, duckie paling byk dia snap gambar...

aku ni tgk korea hari2 pun still tak faham2.. tau ayat y simple je la...

nway fans ckp jekki rakam balik lagu prayer n escape..

lagu escape bagi aku best pasal lagu tu ala2 rebel... dgn suara highnote duckie lagi...

memang perfect song utk blackies...

kalau dorg nyanyi masa concert 20 anni mesti best giler..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2017 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Maigad xsabar tunggu episod baru njttw.

Ada tunjuk jiwon dpt tau psl jekki menang no.1 tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2017 12:01 AM | Show all posts
Star_el replied at 8-8-2017 10:55 PM
Maigad xsabar tunggu episod baru njttw.

Ada tunjuk jiwon dpt tau psl jekki menang no.1 tu.

omaigod... aku pun fikir benda y sama jugak....



rasanya ni 1st win masa kt music bank... esok tu baru music core.. harap2 njttw akan tunjuk gak reaction jiwon masa menang music core...

feeling bila hodong peluk jiwon..asalnya hodong takmo takut jiwon ada agenda lain...

still teringat masa 2d1n y hodong pujuk jiwon pasal tak pernah tercalon pun utk music core...

the feel............................... after a few years it finally happen..

sekarang ni jekki win tgh dok trending kt korea sbab njttw
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2017 10:04 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 9-8-2017 12:01 AM
omaigod... aku pun fikir benda y sama jugak....

aku paling suka gaya JJ masa zaman dia solo artis...

dia nampak macam pelakon jepun.... handsome gila...


Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2017 01:50 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 9-8-2017 10:04 AM
aku paling suka gaya JJ masa zaman dia solo artis...

dia nampak macam pelakon jepun.... handsom ...

mcm muka Tackey kan dia.
Tapi lepas dia diet tu abes cengkung muka, nmpk tua, sbb drastik sgt kot diet.
Tapi dia mmg hensemla, Jaeduck pun tak abes2 puji hensem XD
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2017 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by NakCari at 9-8-2017 05:28 PM

hahah macam2 info baru aku dpt dri korg ni.

jj mungkin x sama feel ngn hoony. hoony manja skit kan..lg2 ngn jiwon. dia bukan camtu kan.. sbb yg tu je la.. apaun dia ok je aku rasa.

dgn duckie .yes.. ckp je x ngam ..tapi apapun nampak duckie selesa dgn dia jugak..

album baru whatttt??? nak campur dgn lagu lama?? ok aku tak kisah. sbb siyesly lagu lama banyak lg yg sdp2 x abis dgr lg.

the world where i couldn't show u  , and crying game.. wahhhh sedapnya... suara melting giler masing2...

haha nak tgk la njttw tu.. mesti jiwon terharu sgt tu.. ye la zaman dgn hodong dlu 10 tahun dlu..dia x dpt pun smua ni walau dia nak..skang ngn jekki dia dapat..terharu sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2017 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Star_el at 9-8-2017 08:13 PM

Tgh tgk planman ni adoi charming betul Suwon. Mmg gaya the perfect boyfriend hahaha
Waitress kt deli tu pun cm smitten dgn suwon pas suwon senyum kt dia. Mmg cm innocent boy senyuman dia tu wakaka. Waitress tu nk bg pape ckp dgn suwon.
Dan kalo aku kt tmpt Subin ni kena treat gitu hati asyik dok flutter je. XD
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-8-2017 09:58 AM | Show all posts
Star_el replied at 9-8-2017 01:50 PM
mcm muka Tackey kan dia.
Tapi lepas dia diet tu abes cengkung muka, nmpk tua, sbb drastik sgt kot ...

tu la..ada gambar lama dia sebijik mcm tackey...

handsome giler dia... tu la muka dia memang tak da muka korea.. dia lebih pada muka jepun.. aku suka tgk gambar dia masa dia muda..
harap dia leh bela rambut panjang mcm ni lagi..

masa awal2 IC nampak muka dia chubby sikit n dia tak nampak tua..
lemak dah kurang coz nak tunjuk 6 pax... muka pun turut susut.. dia memang dah ada kedut2 kt mata..so nampak lagi tua..

otot2 nampak buff.. tak mcm idol or actor muda2 y berotot tapi kecik... mcm JJ ni otot dia hampir sama besar dgn jongkok... means dia memang dah p gym lama giler...

dlm yellow note, duckie tak habis2 puji dia handsome.. pastu suka benar JJ bila kameraman close up muka dia... haha..




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-8-2017 10:02 AM | Show all posts
Star_el replied at 9-8-2017 08:11 PM
Tgh tgk planman ni adoi charming betul Suwon. Mmg gaya the perfect boyfriend hahaha
Waitress kt del ...

memang sweet je suwon..senyum2 kt waiter... dgn mata dia mcm puppy eye..

sampai subin ingat dia nak flirt...

aku faham suwon mcm tu coz aku pun mcm tu..kwn aku pernah tegur ingat aku nak flirt.. caitttt...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-8-2017 10:10 AM | Show all posts
NakCari replied at 9-8-2017 05:27 PM
hahah macam2 info baru aku dpt dri korg ni.

jj mungkin x sama feel ngn hoony. hoony manja skit k ...

aku suspect dorg rakam lagu lama tuk 20th anni.. mesti lagi lama dari konsert biasa coz buat 1 sesi ja pun..

actually aku lagi suka full lagu baru sebab dorg 16 tahun disband.. at least 20th anni biar la full album baru supaya dorg relevent dgn music zaman sekarang..  lagu2 baru dorg ni so far byk jugak tarik perhatian new fans..

tgk la njttw epi baru ni.. seriusssssssssssss best..........!!!! lagi best dari epi lepas2...

nway one night food trip y jekki vs hot vs shinwa vs god dah nak start dah..

ni preview https://twitter.com/0608x0415/status/895276000203784192

mentang2 la dorg fly p saipan lepas fan meeting, dorg selembe je menari tarian jekki jjang...

JJ mcm biasa la penuh semangat kata dia akan menang...






Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 10:11 AM | Show all posts
weh, aku google yg episod One Night Food Trip yg ada Shinhwa god HOT Jekki tu tayang 16/8 nanti. Tapi setakat ni aku tgk kt kshow123 tak subbed pun T___T
Nak harap leaderjiwon lg ke lol!
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 10:12 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 10-8-2017 09:58 AM
tu la..ada gambar lama dia sebijik mcm tackey...

handsome giler dia... tu la muka dia memang ta ...

Dia pun pernah kata sbb dulu dia mmg workout kan, so otot tu mmg dah ada.
Tgk vid lama diorg mmg berotot pun Jaejin, pastu mmg dulu lg tak suka pakai baju lol. Dia patut g training sama2 dgn Jongkook XD
Tapi Jaejin ni kelakar, badan berotot bagai tp sensitif, lemah je wakaka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-8-2017 10:22 AM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 10-8-2017 11:22 AM

preview epi 9... i love it coz got many jiwon moment...

SPOILER





+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

- kyuhyun nakal betul ngusik mino, pura2 ambik pisang mino... mino sikit lagi nak kena heart attack... siap ada voice over mino pulak...

- kesian hodong... pen dia hilang masa dia tidur... jae hyun rasa kesian bagi balik pen hodong tp hodong silap pulak p simpan pen depan2 jae hyun.. alamatnya hilang lagi la...

- aku suka giler bila jae hyun n kyuhyun senang je buat mission kt member2 lain.. bila sampai kt jiwon semua teragak2... untung la dorg pasal jiwon sekali tido dia tido mati... haha.. even suguen pun ckp susah nak curi cincin jiwon...



- peacefull tul jiwon tdo sampai kan bangun lambat... bak kata hodong, jiwon smart tp dia kuat tido.. haha.. jiwon pura2 kecewa p peluk kyuhyun.. sekali kena kiss.... time tu aku berharap kyuhyun adalah aku.. haha..


- comel je jiwon kecik hati pasal member2 lain pandai menipu.. hati dia sakit n hakikatnya dia innocent..


- aku rasa ni 1st time aku tgk jiwon begging for breakfast... dia jenis selalunya jarang nak mkn breakfast.. bak kata sugeun, dia tdo nyenyak..itu y lapar.. haha.. rasa mcm budak umo 10 tahun berharapkan makanan..dgn bibir merah n rambut belah tepi..comel tul... bila kyuhyun kata susu rasa manis, dia selembe je pura2 tak percaya p ambik susu kyuhyun.. terkejut rasa mcm aiskrim... kyuhyun tergelak2 dah tgk ragam dia.. leh lak p bubuh susu dlm kopi mino.. mino bagi terus kt dia..



-bagus betul pd na sempat tolong promote love me love me walaupun lagu tu baru je minggu lepas relese...
- akhirnya leh gak kita tgk reaction jiwon bila jekki menang 1st music bank setelah 18 tahun... jiwon cool je bila dpt tau dia menang.. kalau aku dah lompat2 mcm org gila.. masa kt luar tepuk tangan dgn staff..dia sengih2 mcm kerang busuk.. sweet moment bila papa bear n baby bear peluk walaupun mula2 papa bear teragak2... terus teringat masa 2d1n y hodong tanya jiwon pernah menang music bank tak.. jiwon kecik hati ckp dia tak pernah tercalon pun.. akhirnya kali dia menang n bersama dgn hodong lak tu..


- masa lucky game, bongok tul pd na leh come out dgn ayat dari doc strange... suguen siap tanya berapa lama fikir nak dpt idea ni.. pd na jawab 2 bulan sambil tergelak.. hahaha..


- nak tergelak bila sesama staff msg pasal risau jiwon asyik menang lucky game dlm sekali try.. emergency situation takut game habis awal.. bila last game jiwon kalah, semua staff pakat gelak termasuk la pd na... kejam tul.. haha.. jiwon lak menjerit2 grumpy ckp takmo datang dah... pakcik ni dlm marah2 pun cute jugak..


- aku mati2 ingatkan tujuan pd na letak kepala mistery guy mcm ni pasal mamat tu salah sorg guest kt hotel tu.. rupanya kyuhyun... hahaha..

- kesian kt suguen, menang tp dpt hadiah tah apa2... hahaha...


- kucing kt hotel tu serius comel...semua org suka dgn kucing tu.. tp hodong tetap minat kt ikan...

- masa movie game... aku tau bila part harry potter org pertama akan jawab kyuhyun... dia memang fan harry potter... ni buat aku rasa mcm nak layan harry potter balik..

- jiwon semangat tul main movie game sampai tunjuk2 perut bagai.. tp syg coz kebanyakkan movie aku tak pernah tgk.. ni buatkan aku rasa nak tgk..

- mino buat gaya serupa mcm smigeol dah...

- masa buat gaya utk movie marathon aku gelak gila... walaupun aku tak pernah tgk, tp cara jiwon memang bongok gila.. sambil lari lupa pulak line.. boleh lak buat gaya hembus2 nafas.. argue pulak apa dlm movie tu takkan tak da org bernafas mcm ni.. hahaha..


- kesian kt jae hyun.. dia actor tp dia paling last sekali teka utk movie game...

- nway next week preview mcm main zombie game..tak silap dlm interview jiwon pernah ckp dia sedih dpt tau jekki memang pasal dia sakit kena gigit dgn zombi. masa tu mesti dia dpt tau jekki 2nd win kt music core.. tak tau la kali ni pd na akan include tak jiwon reaction lagi..




Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 10:34 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 10-8-2017 10:10 AM
aku suspect dorg rakam lagu lama tuk 20th anni.. mesti lagi lama dari konsert biasa coz buat 1 ses ...

kan, aku pun suspek rakam utk konsert. Nanti cam besela, kuar album baru pakai je recording tu. Perah duit fans lol!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-8-2017 11:27 AM | Show all posts
Star_el replied at 10-8-2017 10:11 AM
weh, aku google yg episod One Night Food Trip yg ada Shinhwa god HOT Jekki tu tayang 16/8 nanti. Tap ...

tak da subber eh...

kalau nak harap leader jiwon lagi harus la mkn masa lama.. kesian pun ada...

kalau ada 2,3 org tolong pun takpa..tp leader jiwon ni jenis lagi suka buat sorg2...

rasanya 1st gen lain tak da subber kot... tak tau la shinwa ada subber tak pasal shinwa ja y betul2 aktif...

dorg ada utk 1 epi saja ka? takkan la kot coz ramai kot...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-8-2017 11:35 AM | Show all posts
Star_el replied at 10-8-2017 10:34 AM
kan, aku pun suspek rakam utk konsert. Nanti cam besela, kuar album baru pakai je recording tu. Pe ...

aku sampai sekarang kecik hati dgn YG pasal semua benda pasal jekki dia kedekut...

mana video dance practise..? mv bts...? sedangkan group lain ada jer benda2 ni...

tgk winner baru je keluar lagu, dance practise video dah keluar dah..

dah la jekki jenis malas nak buat vlive...

variety jekki semua nak jual...

dah la 20th anni baru2 ni cuma 2 variety je jekki masuk..itu pun semua variety y tak famous.. life bar dah la tayang waktu tgh mlm, cable channel lak tu.. oppa thinking pulak variety baru...

sib baik la jiwon masuk njttw.. pd na lagi pandai promote jekki... byk gak fans baru jekki sebab njttw..  


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083302s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list