Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
26994
View
1399
Reply

[TVN] New Journey To The West Season 4 - Eng Sub is Up

[Copy link]

Author: Syik_Gojet       Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2017 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 14-8-2017 08:59 AM
Ni ha siap ada org buat thread lagi utk Jaijin x Hoony lol

https://twitter.com/kangsunghoony/st ...

hahah memang dorg loving2 gak. cuma jj ni pelik .. kikiiki best wooo tgk thread ni... tq weh..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2017 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
dorang buat concert katanya kat tempat yang besar kan.
aku harap dorg bnyk promo n masuk variety .
wishlist aku.
1:knowing brother
2: Tros seungjae
3: i can see ur voice ( season baru bila nak start?)
4: KBS happy together
5: infinite challenge mudo (lagi...hahaha) balas budi weh..
6:running man (x berapa nak sgt sbb ada pmpuan baru,somin kot.. tapi comel jihyo lagii ..kiki)
7:2days1night
8: rancangan dorg sendiri pd Na tolong buat ..wahhh bestnya..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2017 01:40 PM | Show all posts
Dah tgk TROS, cam sedih lak tak mention pun Jiyong satu sekolah dgn Hoony. Ke diorg sekolah lain yg sama?Bukan middle school?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2017 10:52 PM | Show all posts
Star_el replied at 15-8-2017 01:40 PM
Dah tgk TROS, cam sedih lak tak mention pun Jiyong satu sekolah dgn Hoony. Ke diorg sekolah lain yg  ...

sama sekolah.. ada gambar dorg bertiga...

mungkin jugak hoony kelas lain sbb tu jiyong tak mention...

tak pun PD TROS y cut...

nway dah tgk mum dairy, lawak gilerrrrrrrrrrrr................

aku bila tgk dorg semua pakai suit, dah rasa lain macam dah..teringat y dorg pakai utk celebrate besday anjing.. haha...

mohtip sgt la pakai suit time musim panas utk ambik wedding picture dekat water team park.. memang tak kena... haha...

mula naik boat tu semua buat gaya mancho sekali bila gerak masing2 jerit...

poyo betul... hahaha..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2017 11:02 PM | Show all posts
NakCari replied at 14-8-2017 09:52 PM
dorang buat concert katanya kat tempat yang besar kan.
aku harap dorg bnyk promo n masuk variety . ...

aku pun nak dorg masuk semua variety tu..

tgk artis SM mcm twice, snsd bila keluar lagu baru.. semua variety dorg pulun masuk..
boleh kata semua variety muka dorg saja..

honestly jekki byk tarik fans baru sebab weekl idol, running man n infinate challenge...

rata2 fans fall in love dgh charm dorg.. pastu pulak lagu couple dok main non stop..

utk album 20thn anni, dorg masuk variety tak femes... sayang betul..

rasa mcm pd Na lagi pandai promote jekki dari YG..

**baru pas tgk knowing bro epi snsd.. fun giler.. dorg byk moment lawak sampaikan buat 2 epi khas utk dorg...
sebelum ni tgk exo n blackpink.. member kb y byk selamatkan show ni terutama suguen...
utk epi snsd, snsd n member kb sama2 main peranan..selembe je dissing sesama member... even heecul pun kurang savage pasal takut rahsia dia dibongkar snsd.. haha..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2017 01:22 AM | Show all posts
WINKIES moment...

NJTTW epi baru..

sempat lagi jiwon buat simbol winner..

mino pulak buat simbol jari 1kyne..

tak silap jiwon cipta simbol tu masa kt vietnam.. gamaknya pastu dia tunjuk kt mino kot.. huhu..

https://twitter.com/ash_nh/status/897487081122840576

nway jiwon tgh trending kt korea pasal tak silap part hujung njttw ada part masa press conference..

masa tu kan jiwon memang mancho habis.. so trending pulak pasal jiwon handsome..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 12:22 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 15-8-2017 10:52 PM
sama sekolah.. ada gambar dorg bertiga...

mungkin jugak hoony kelas lain sbb tu jiyong tak ment ...

tulah aku pun bersangka baik sbb dia selak kelas dia, so nmpkla muka Hoyoung tu hahaha
Still hoping for jekki in tros T___T
tapi pikir logik, diorg satu group 3 thn je 20 thn yg lalu. Kalau aku pun, member kt opis lama dah tak rapat trus, pdhal dlm sethn lebih je blah XD

Mom's diaries kelakar gila episod kali ni. Janghoon pun ckp, tiap kali diorg dressup smart, dia jadi neves, adala tu benda mengarut nak buat.
Aku suka tgk interaction diorg, sbb mmg cam kawan2 biasa punya sembang. Bestnya nak lepak dgn kwn2, i get lonely seeing that haha.
Tetiba teringat time pasang lagu i want to get married tu, sume down haha.
Amboi Duckie, last gelfren dlm sethn setgh, kira before Jekki's comeback? Siapakah itu?
Tapi dlm Happy Together dia ckp dlm 3 thn kan? Ke tersilap ingat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2017 02:56 PM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 16-8-2017 02:57 PM
Star_el replied at 16-8-2017 12:22 PM
tulah aku pun bersangka baik sbb dia selak kelas dia, so nmpkla muka Hoyoung tu hahaha
Still hopi ...

tah la aku tak ingat last dia couple.. nanti aku tanya dia.. hahaha..

aku sendiri pun bila jumpa kwn rapat masa sekolah jadi awkward gila.. tak tau nak ckp apa.. apatah lagi dorg ni...


nway.. aku terkejutttttttttttttt gilaaaaaaaaaaaaaaaaa bila dpt tau y Jiwon sign dgn YG... sebab dia ada company sendiri..so tak pernah aku terfikir dia akan sign dgn YG...

rasanya mesti YG dah lama pujuk jiwon ni...

ye la rugi kot kalau dorg tak ambik jiwon.. dia kan all rounder artis... rap dia best..variety skill hebat...

tak mustahil nanti akan ada colaboration jiwon dgn mino/ epik high/ gd ka..

YG pun tgh rancang nak buat variety.. dorg leh guna pengalaman jiwon utk lead artis2 lain...


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 03:09 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 16-8-2017 02:56 PM
tah la aku tak ingat last dia couple.. nanti aku tanya dia.. hahaha..

aku sendiri pun bila jum ...

tulah, Jiwon join YG, makin jauhla dia hahahahaha OTL
aku xsuka lak ada org point out nnt bigscale fan event cm Hoony (Hoony under YG ke?)
Aku suka je tgk piknik Jiwon tu, lagi rapat dgn dia.
Dan nanti cam takde can lak nk tgk Jiwon kt KBS ke hahaha
Adoi apsal tah aku cam tersedih lak dgr berita tu. So company dia kira camne?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2017 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 16-8-2017 03:41 PM
Star_el replied at 16-8-2017 03:09 PM
tulah, Jiwon join YG, makin jauhla dia hahahahaha OTL
aku xsuka lak ada org point out nnt bigscal ...

sejak jiwon join jekki memang dah x muncul kbs dah... means kalau x sign dgn YG pun, sama ja...

pasal fan meeting aku rasa jiwon jenis memang x suka fan meeting ramai2.. kalau dia nak, dia boleh je buat besar2.. jual tiket mahal sikit ramai fan sanggup beli..

pasal company dia kan gabung dgn girl group baru.. lupa nama dia.. n still manage gak artis lain mcm gilme..

bagus gak masuk YG, dia boleh dia tolong promote gilme kalau buat solo album.. YG kan femes internationally.. in the end jiwon gak untung.

jiwon x kan sign dgn YG kalau dia x dpt benefit..

aku cuma harap YG x halang variety dia..

apa2 pun aku percaya kat dia

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2017 04:37 PM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 16-8-2017 04:39 PM

ARGHHHHHHHHHHHHHHHH..........!!
2nd heart attack hari ni...

Jekki akan nyanyi lagu baru masa konsert nanti..so expect comeback during concert....

sj.PNG
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2017 06:15 PM | Show all posts
Opss..................

rupanya gym ent  close down bila jiwon officially join YG...

baru aku faham kenapa tiba2 Hywy ent combine dgn gym ent...

rupanya  masa tu jiwon dlm proses nak close gym ent... mungkin management akan di ambil alih terus oleh hywy lepas ni...

rasa sedih lak bila company dia nak tutup...

jiwon dah lama dlm indurstri ni.. mesti dia dah fikir masak2 pro n cons...

dia buat semua ni sebab jekki.. dgn cara ni dia boleh fokus 100% kt jekki...

aku pun rasa mix feeling.. happy dlm masa y sama sedih jugak...

apa2 best of luck oppa....

cuma harap YG takkan letak dia dlm gua je la mcm artis y lain..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 16-8-2017 06:15 PM
Opss..................

rupanya gym ent  close down bila jiwon officially join YG...

yeah.. mmg tutup kan

tapi aku rasa YG takkan sia2kan jiwon..ecehh.. sbb jiwon buat kputusan yg besar gak ni.
terharu.. sbb ni mesti kerana jekki..

aku tak sangka duckie ni bercinta. tak dapat bayangkan.. sape la pmpuan tu. skrg takyahlah jaeduk oppa..iolls jeles nnt

utk taxi. smlm aku ada guna translate auto dari korean to english tu kan.. kat artikel korean la.. masa 2015 kot, mmula dorg 3 org masuk taxi tu. kluarla artikel tu. tapi aku trbaca benda yang aku x suka. hoony cakap zaman jekki dlu.. smua ada awek.. dia pun ada. org hiburan gak la ( tapi aku x suka jangnara tak cantik pun) kalau dia la..hahah..
pastu satu lagi artikel.. cakap suwon yg cakap pasal gf dari industri hiburan.  
ntahlah..pening google tu.
harap dorg lupakan dlu semua2 tu fokus tuk jekki 10 tahun ni.

tapi aku tak dpat bayangkan kalau jekki dah tak aktif balik. tak dapat trima kenyataan kot. cmna la fans dlu leh survive. layan group lain la. tapi den ni minat jekki je skrg ni. kalah tvxq 2pm suju yg aku minat sblum ni.

sgt berharap jekki bertahan selama2nya. dan mereka still macho n hensem. semoga diberi hidayah...hahahahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-8-2017 01:54 AM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 17-8-2017 01:56 AM
NakCari replied at 16-8-2017 10:34 PM
yeah.. mmg tutup kan

tapi aku rasa YG takkan sia2kan jiwon..ecehh.. sbb jiwon buat kputusan yg  ...

gym ent dah lama bertahun2 jiwon tubuhkan...

rasanya dari pengalaman sepak terajang dunia hiburan termasuk kena tahik dek dsp buatkan jiwon susah nak caya org..

dia pun jenis susah nak ikut kata org.. itu pasal dia tubuhkan gym ent...

keputusan dia buat mesti la keputusan y besar.... terfikir camna la nasib gilme nanti... apa2 pun mesti jiwon dah urus pasal gilme awal2 lagi coz gilme ibarat adik dia..

geram tul aku bila ada baca komen y YG sign up jiwon dek populariti njttw... wtf... takde kena mengena langsung kot..

YG awal2 lagi dah aim jiwon... obvious sgt kot dah nampak tanda sikit2 apa nak jadi dgn gym ent.. ada sumber kata tak silap dari tahun lepas memang dia sign up dgn YG cuma nak tunggu bila gym ent close down baru annouce..

YG kalau tak ambik jiwon memang rugi la.. dia all rounder artis kot.. nyanyi boleh, rap boleh, variety hebat n handsome.. susah nak jumpa idol y mcm ni.. charm dia memang tak da kt artis kpop y lain... sampaikan aku y tak pernah ambik tau pasal kpop boleh terjerat sekali..

harap2 YG treat jiwon dgn baik la.. kalau tau mau fans mengamuk....  

nway leader jiwon dah post y dia akan sub taxi, one night food trip, plan man hotsechgodrg n wish...

aku baru perasan dlm mum dairy rupanya tony n duckie pakai couple suit.. member 2 org kt belakang pakai suit lain..
just get married.. haha..



anyway tgk ada video pendek fans post kt twitter, JJ tak mo geng dgn duckie sebab dia kata duckie jadi tony's spy..
sian duckie belum apa2 dah dipulaukan..

https://twitter.com/ed_xanduck/status/897830096362504193

pastu masa jekki call hot, tony tipu kata jaewon sakit so tak leh nak mkn.. duckie turus off hp.. dia tau sgt dah bila tony tipu..
https://twitter.com/ed_xanduck/status/897843666349244416

semoga dpt hidayah jugak.. asalkan bukan pmpn nama hidayah.. haha


Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 08:49 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 17-8-2017 01:54 AM
gym ent dah lama bertahun2 jiwon tubuhkan...

rasanya dari pengalaman sepak terajang dunia hibur ...

maigad tak sabar~
Eksaited aku sbb rasa lama sgt tak tgk Jekki kat tv as Jekki. Pastu 1st gen idols interaction will be interesting, rindu Danny. leaderjiwon nnt sub sume ke part Jekki je?
Tony muka cam kecewa/sentap kena hung up phone, baru nak lepas rindu #eh
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 08:53 AM | Show all posts
sedih lak NJTTW nak abes dah, tp tak sabar tgk director's cut. Tapi kenapa Jaehyun nmpk awkward betul dgn Jiwon, tapi dia mmg sejenis awkward pun lol! Pastu Mino is just lovable, aku rs nak ada adik cam dia je (kesian adik sebenar aku)
Yeay, Suguen!! Akhirnya dia jadi bertuah gak.
Kyu xleh blah gagal sbb org xnak beradik iparkan dia bwahahaha! Rasa victimised gila dia.
Part Jiwon cakap he's too popular tu aku terbyg lak tu kot perasaan ex-bini dia dulu, stress kawen dgn org glamer haha.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-8-2017 11:42 AM | Show all posts
Star_el replied at 17-8-2017 08:53 AM
sedih lak NJTTW nak abes dah, tp tak sabar tgk director's cut. Tapi kenapa Jaehyun nmpk awkward betu ...

aha.. jae hyun sentiasa awkward....
scene masa dia sembang dlm toilet dgn jiwon lawak... syg tak leh tgk reaksi muka dorg.. jiwon siap ckp jae hyun patut cete benda ni kt depan kamera..

ni internet version part kyuhyun... lawak la kyuhyun merajuk dgn mino..siap tiru gaya mino ckp lagi..
berleter non stop.... haha...


Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 11:56 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 17-8-2017 11:42 AM
aha.. jae hyun sentiasa awkward....
scene masa dia sembang dlm toilet dgn jiwon lawak... syg tak  ...

oh tu ke maksud dia search the internet tu, aku ingatkan kyu punya scandal ke hape suh google sendiri XD
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-8-2017 11:57 AM | Show all posts
Star_el replied at 17-8-2017 08:49 AM
maigad tak sabar~
Eksaited aku sbb rasa lama sgt tak tgk Jekki kat tv as Jekki. Pastu 1st gen ido ...

aku rasa leaderjiwon akan sub semua epi... tgk mcm wish dia sub semua..

pelik kalu sub part jekki ja coz nanti tak tau sapa y menang...

tony yakin betul dorg akan menang coz jekki ada duckie katanya.. duckie kan tak leh mkn byk..tgk ONFT duckie paksa makan..nampak comel pulak..

aku pun sama la tak sabar nak tgk jekki as team.. sejak aku dah fall in love dgn semua member, bila tgk fancam rasa tak puas hati coz fokus kt 1 member ja.. walaupun aku ni jiwon bias, tapi aku nak tgk semua org jugak.. coz reaksi masing2 unik n best...

aku suspect shooting dorg buat kt jejudo island baru2 ni mungkin utk masukkan dlm konsert kot.. harap2 bukan dvd la...

pastu harap dorg all out variety kali ni.. geram tul aku last comeback cuma 2 variety ja.. itu pun bukan y femes... dorg rakam selepas relese lagu baru.. bila variety dorg masuk tv, masa tu promotion pun dah nak habis..

kekadang aku rasa sedih tgk view MV dorg kt Youtube... sad song y best giler tak capai 2 mil view... lagu black pink belum apa2 dah 100 mil view..
YG family la sgt kan...

utk comeback akan dtg, dorg bz preparation utk 20th concert.. harap2 dorg sempat curi masa utk shoot variety...

ni plan utk konsert...


kaler purple tu seat VIP.. bayangkan punya belambak seat VIP which is rare la utk konsert... leh bayangkan y stage jekki besar mcm yellow note concert... mungkin lagi besar n dorg akan jalan merata utk jumpa semua fans....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-8-2017 12:19 PM | Show all posts
Star_el replied at 17-8-2017 11:56 AM
oh tu ke maksud dia search the internet tu, aku ingatkan kyu punya scandal ke hape suh google send ...

skandal arak... hahaha...
dah terlambat kyuhyun nak defend diri dia.. pasal dah lekat dah nama arak dgn dia... huhu...

next week last epi.... sedih.........................
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097722s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list