Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
27264
View
1399
Reply

[TVN] New Journey To The West Season 4 - Eng Sub is Up

[Copy link]

Author: Syik_Gojet    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-8-2017 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Akhirnya tgk barefoot friends sampai abes. Tgh tgk ep last ni, tetiba hodong nak create loveline jiwon dgn kim jungnan lol!
Tapi he seemed different pun bila memula jumpa. Dia pernah crush kot XD
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2017 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 21-8-2017 01:06 PM
Star_el replied at 20-8-2017 09:15 PM
Akhirnya tgk barefoot friends sampai abes. Tgh tgk ep last ni, tetiba hodong nak create loveline jiw ...


tahniah.. aku x leh tgk mesti tertido. haha..
jiwon memang, kalu ada pmpn cantik y dia suka mesti dia jadi malu2..

lain mcm dlm plan man, subin dia anggap mcm adik.. itu y keje nak buli ja..

smlm aku layan 2d1n last episode.. walaupun dah tgk tetap menangis.. terutama masa dorg tgk video pasal perjalanan dorg dlm 2d1n sepanjang 5 tahun.. pd na nangis.. jongmin lagi la dia slump masa pas tentera siap kata hampir2 nak berhenti..sedih dgr ucapan dia..

masa last day, jiwon x mo bangun tdo.. alasan sejuk padahal dia sedih.. sampai staff tarik semua selimut.. semua org dok bergambar tp dia sorg ja baring atas lantai.. tea wong mai peluk dia belai dia mcm jiwon anak anjing.. last2 semua crew pakat paksa dia bangun.. comel gila dia masa tu..

fan jiwon siap kasi kek kat dorg.. kat kek tulis from international fan..  ingatkan seunggi y akan dpt kek pasal dia lagi femes...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2017 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 20-8-2017 08:10 PM
JJ buat vlive lg td. Aku bc org translate dia dok komplen lg psl JWalk makan sikit haha diorg punya  ...

gigih dia.. sehari pas fan meet dia buat vlive.  ada gak baca org translate jekki x suka idea dok sekali tp JJ ok ja.. haha.. tak sabar nak tau apa y berlaku.. mesti dorg jadi gila sebab JJ..

duckie post gambar dorg dok rakam lagu.
rupanya lee hi buat comeback bulan 9 jugak..so rasanya dia dulu baru jekki..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2017 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 20-8-2017 09:15 PM
Akhirnya tgk barefoot friends sampai abes. Tgh tgk ep last ni, tetiba hodong nak create loveline jiw ...

beb.. tak sabar tunggu TROS next week.. jongmin babysit seungjae..

kena prak dgn seungjae.. ada ka dia bagi jongmin kopi kicap.. mcm 2d1n pulak.. sampai jongmin naik stress.. haha..

bayangkan kalu jiwon kena mcm ni.. kah2..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 08:44 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 21-8-2017 10:03 PM
beb.. tak sabar tunggu TROS next week.. jongmin babysit seungjae..

kena prak dgn seungjae.. ad ...

tulah, tgk gk previu dia org dok share haha ni kbs punya idea ek, panggil 1n2d members join TROS?Sebab aku baca komen kata pasni pun ada yg lain.
Jongmin dahla rapat gak dgn Jiwon kan, tp cam awkward je tgk memula greeting dgn Jiyong hahaha. Rasanya tu kot baru jumpa, sbb diorg bukan kawan pun kan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2017 01:36 PM | Show all posts
Star_el replied at 22-8-2017 08:44 AM
tulah, tgk gk previu dia org dok share haha ni kbs punya idea ek, panggil 1n2d members join TROS?S ...

mungkin dorg kenal gitew2 ja... tak silap masa jekki aktif, koyote pun aktif jugak..

sedangkan jiyong first time jumpa jekki member pun awkward giler, apatah lagi jongmin..

rasa mcm jiyong n jongmin sebaya..

jongmin memang baik dgn jiwon.. teringat masa 2d1n, member di asingkan.. kena namakan member y paling ngam dgn dorg.. jongmin n jiwon tulis nama masing2.. jongmin terharu giler pasal dia rasa tak da org tulis nama dia.. pastu jiwon peluk jongmin.. sweet sgt..

rasa mcm sesuai pulak sungjae n jongmin digandingkan.. pasal sungjae tu suka melayan org tua..pastu jenis kaki ngusik.. hahaha.. nampak sgt dia suka jongmin..sebab cara dia usik sama mcm dia usik pak dia..terasa mcm 2d1n versi budak2 pulak.. jongmin pasni mau taubat tak mo mai dah..

mungin epi next week boleh la kot kbs buat 2 part tuk sungjae..kebelakangan ni aku perasan sungjae cuma 1 part ja banding dgn budak2 lain..

nway baca kt rumah sana y sebenarnya jekki tak duduk serumah pun.. kalau ya, hancur la impian ku.. hehe



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2017 04:55 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 22-8-2017 01:36 PM
mungkin dorg kenal gitew2 ja... tak silap masa jekki aktif, koyote pun aktif jugak..

sedangkan ...

jekki buat vlive kul 7.40 KST hari ni sebab kul 8 nanti start jualan tiket utk konsert...

nway ni post ig dari my typfoon pasal jiwon sign dgn YG





setahu aku, clover ni ialah project team... tak sangka pulak y dorg memang tak sign contract utk clover...
masa tgk YHY sketchbook, jiwon ada ckp y clover ni lebih pada kengkawan y buat musik sesama...
dia ckp kalau masa dia solo, dia nak habis cepat2 rakam lagu.. selalunya sejam dah siap..

tp bila dng clover satu lagu ambik masa berjam jam.. pasal dorg semua having fun..recording rasa fun... gilme pun jenis perfectionist..

tak silap aku gilme memang dah keluar dari GYM... tapi tak tau dia sign dgn company mana..  

brotherhood dorg memang strong.. masa birthday jiwon dia sambut dgn dorg bukan dgn member jekki...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 05:33 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 22-8-2017 01:36 PM
mungkin dorg kenal gitew2 ja... tak silap masa jekki aktif, koyote pun aktif jugak..

sedangkan ...

weh 7.40 tu waktu korea ke?so sini kul 6.40?

Aku rs Seungjae tu 2 parts tp dia sambung trus, kira Seungjae letak kat tgh2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2017 12:26 AM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 23-8-2017 12:29 AM
Star_el replied at 22-8-2017 05:33 PM
weh 7.40 tu waktu korea ke?so sini kul 6.40?

Aku rs Seungjae tu 2 parts tp dia sambung trus, ki ...

aha.. beza masa kita sejam ja..

kejab tul vlive tadi.. 11 minit ja..

make sense gak la coz pastu yelkies nak beli tiket...

tiket sold out..... giler la kyelkies.. kesian kt iyelkies, ramai y tak dpt beli tiket pasal laju sgt...pastu site asyik crash ja..

kalau ada y dpt beli pun tiket y seat jauh giler....

2 hari lagi second round tiket.............tak silap tuk return tiket...

ada pulak malaun p jual balik tiket harga 3 kali ganda... kurang ajaq tul..

nway pasal vlive tadi.. rindu giler dgn jekki.. mcm biasa vlive dorg tak pernah tak kecoh... jaijin selembe je bagi bontot.. sekali kena tampar dgn jiwon..
kuat pulak tu...


jaijin mcm biasa dlm dunia sendiri.. y lain pakai couple shirt..dia sorg2 ja pelik..


topi duckie pelik.. mcm topi goblin pun ada..
jiwon nampak kurus giler.....!!

lawak masa jiwon cete y suwon sekarang ni minat dgn show me the money..mungkin suwon akan tukar kepada hiphop... huhu..

dorg dok bz dgn recording. habis vlive sambung recording.. jaijin kata semua lagu2 dlm album baru ni dia suka.. i trust u jaijin... !!

nway bulan 9 ni byk moster kpop buat comeback... EXO, BTS n lee hi... EXO n BTS awal bulan 9 ni.. lee hi tak pasti.. sib baik jekki hujung bulan 9..

apa2 pun nanti akan ada bloody war pasal EXO n BTS kan rival... fans pulak immature jenis suka cari pasal..

leader jiwon dah update one night food trip.. dia cuba sub part jekki ja.. jadi la...

https://twitter.com/leaderjiwon/status/899964790751154176

rupanya ni rancangan ala2 food fighter.. suwon n duckie jenis mkn sikit.. kesian kt jaijin kena habiskan semua.. jaijin geram pasal dia nak menang coz leh bangga cete kt member lain nanti..terutama jiwon, kalau kalah dia berleter kata you should win..

y lawak dorg suka giler dgn pisang goreng... suwon 1st time mkn ni, aiii tokei restorant makanan singapore takkan tak tau.. mai la malaysia pisang goreng byk kot... hahah



Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 23-8-2017 12:26 AM
aha.. beza masa kita sejam ja..

kejab tul vlive tadi.. 11 minit ja..

hahah suka tgk vlive smlm.

siyesly tiket habis..aaaa tidak.. tak da duit pun nak g..hahaha

foodtrip tu rancangan tvn, sblum ni suka tgk geng2 pengacara bekas2 penyanyi join makan.. sorg g vietnam , sorg thai, sorang melaka..sedap pulak tempat kat melaka.. dapat cop kalau makan banyak.

aku geram btul suwon n duckie ni.. susah btul nak makan. pelik aku..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2017 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
NakCari replied at 23-8-2017 07:05 PM
hahah suka tgk vlive smlm.

siyesly tiket habis..aaaa tidak.. tak da duit pun nak g..hahaha

kesian kt iyelkies y dah book flight pasal nak g sana.. tiket VIP banyak.. dlm 3 minit habis dah.. tiket2 lain pun habis jugak..

dah la iyelkies nak bayar kena verification, x sempat dah kena sambar tiket tu..

harap2 sebelum konsert ada vlive lagi.. minta ada sub jugak..

ONFT, so far leading shinwa.. patut suwon n duckie letak kat 2d1n.. nanti jadi kuat mkn mcm jiwon.. itu y dia chubby..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2017 03:13 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 23-8-2017 07:54 PM
kesian kt iyelkies y dah book flight pasal nak g sana.. tiket VIP banyak.. dlm 3 minit habis dah.. ...

geram tul aku wifi rumah slow nak mampus..dlm beberapa hari ni susah tul nak buka forum ni..


apa2 pun mula2 aku nak hangin pasal kes new fans persoalkan seunggi.. boleh lak dorg nak someone from SM utk gantikan tempat kyuhyun...ada y cadangkan heecul pun ada. walaupun aku ni fans heecul, aku sgt tak setuju kalau dia join njttw..bagi aku tempat seunggi irreplaceable...tambah heecul pulak jenis tak suka outdoor variety...  

ada pulak y kata kena tunggu 2 tahun sampai kyuhyun keluar utk njttw5... maigod... dorg tak terfikir ker y tanpa seunggi takda la njttw....

njttw pun atas idea dia tuk satukan ex cast dari 2d1n.... seunggi tu national brother of korean.. org korea memang suka kt dia... lagi 2 bulan nak discharge dah berderet offer CF, drama n variety dok tunggu dia..  punya femesnya dia sampai tahap mcm tu... hodong pun sampai sekarang suka dia..dari dulu dia kata dlm byk2 artis dia nak anak dia mcm seunggi.. still dlm KB, antara mino n seunggi..dia tetap pilih seunggi..


kalau dia lost humour sebabkan baru keluar tentera, itu tak da masalah dgn editing PD Na... benda simple pun nampak lawak... itu la kelebihan PD Na..

even kalau seunggi tak join njttw5 which is kemungkinan sgt la rendah.. aku lebih rela 5 org je tuk new season.. walaupun ganjil, utk game tak da masalah.. dlm 2d1n ada masa member 7 or 5 org.. PD Na boleh je buat game sesama dorg...

y aku perasan new fans kebanyakkan fans kyuhyun or SM stand y start tengok dari season 3.. dorg ni tak tau sejarah njttw n 2d1n... tak da rasa hormat kt seunggi y ada pengalaman 10 tahun dlm variety.... even dlm artikel pun mcm tu jugak..


http://www.kpopbehind.com/2017/0 ... ove-calls-from.html



boleh lak dlm artikel tulis njttw thinking hiring seunggi.. hello tak tau ke seunggi tu orginal cast...

aku lepas geram kt sini..walaupun aku bukan seunggi stand, tapi aku tetap suka kt dia... tgk dlm twitter, byk gak fans jiwon y marah dgn so called new fans y persoalkan pasal kredibiliti seunggi..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2017 03:13 AM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 26-8-2017 03:15 PM

sedih.................. njttw dah last episode....

nak tulis review pun teragak-agak pasal dah last episode kan... hmmm... tambah line wifi hampeh lagi la..


- kyuhyun merajuk pasal kes mino ckp dia drunk cho...comel je tak mo ckp dgn sapa2.. haha.. rupanya mamat ni berdendam jugak.. sampai ke sudah asyik tak puas hati lagi..





-dah 10 tahun debut baru org korea tau last name dia cho.. bukan sebarang cho.. cho dgn 20 nick name pulak tu.. haha..




- aku gelak gila2 part ni.. mcm mana la pd na dgn poyo nya letak patung dragon god sebagai asistant manager tvn.. pastu patung dragon god terketar2 minta approval... hahaha.. rasa stupid gila but funny at the same time..



- aku perasan trip kali ni jiwon TAK CRAZY sgt... terutama masa morning mission.. dia jadi innocent pulak..dia tak da beria-ia sgt nak buat morning mission..dia lagi suka tdo.. jae hyun y selalunya crazy masa morning mission.. y morning mission kali ni dia menang kebetulan sebab ramyeon jae hyun kena renyuk.. jiwon cuma crazy waktu main game lain terutama kalau game y dia minat.. baru nampak dia excited..


- kopi vietnam serius nampak menarik giler... aku teringin sgt nak rasa... boleh lak sugeun mabuk minum kopi tu.. haha...

partner kyuhyun masa main game serius comel giler... aku sebenarnya cemburu dgn minah y boleh ckp korea..

- masa dorg main game telepati, teringat 2d1n... dlm 2d1n selalu dorg main game tu..pastu kasi signal soalan tu susah or tak..

- aku perasan jiwon ni manja jugak dgn hodong.. dia seolah-olah nak approval dari hodong.. masa dia cete kt hodong jekki menang music core lagi, dia minta hodong congrats dia... pastu jiwon boleh lak kata dia tak patut bangga depan super junior.. kyuhyun dgn mabuk kata jgn ckp mcm tu.. mohtip hodong suruh jekki menang lagi 141 minggu ikut jejak super junior.. huhu..




- masa staff tiba2 terlanggar pintu kaca, semua member pakat kecewa sbb staff lagi lawak.. risau kedudukan dorg tergugat dek staff.. huhu.. jiwon siap console mino kata y dia selamat..

- jiwon buat perangai crazy g mkn pho sorg2 tanpa sayur.. choding taste... hodong n suguen bersungguh2 panggil jiwon mkn ramyeon.. memang betul hodong terlupa pasal coupon pho.. kalau dia ingat mesti dia akan bising gila.. hahaha..  

- masa press conference, sebaik je jiwon melangkah masuk, semua pakat terkejut.. staff tak percaya tgk jiwon... pd na siap ckp y jiwon mesti bangun awal g set rambut dia.. haha..




- kyuhyun baca surat dari pd na.. pd siap janji kalau katakan njttw failed dlm tempoh 2 tahun ni, dia akan berpura2 tak kenal kyuhyun.. jaehyun n kyuhyun dua2 kata y trip kali ni lagi fun dari y lepas.. mungkin jugak sebab dorg dah makin rapat.. so tak rasa awkward..

- masa time masing2 dpt hadiah.. mohtip sgt pd na minta $30 pasal harga hp tu $1030... suguen siap ckp nak kasi charger coz kt rumah dia byk.. huhu.. jiwon boleh lak kata hadiah suguen, hadiah y pentingkan diri sendiri..dia tak sedar ka dia lagi la nak VR..lagi pentingkan diri.. haha..

- happy giler jiwon.. bercahya mata dia bila dpt VR.. mcm budak2 dpt cokelat.. haha..





-last2 terbiar je VR tu pasal jiwon bz dgn album baru..plug pun tak pasang.. huhu.. tak sangka kt rumah dia pun ada arked game.. kaki gamers la katakan.. nampak tersusun hawaii dvd, yellow note final dvd n album..



- mino dpt YOF.. siap buat komik lagi.. tak silap komik tu maksud dorg dah kemas barang siap2.. tapi sampai kesudah tak kena culik.. alih2 dah tua berkedut baru kena culik p YOF..huhu


- paling lawak hodong.. nak projektor sampai 2 ..tapi  tak reti pasang... dia pening tgk kabel semua tu..muka dia blur bila jiwon explain cara nak guna.. sampai ke sudah tak dipasangnya..hadiah dia seolah2 mission bagi dia... haha.. apa salahnya panggil technician utk pasang..upah je la ..dia bukan tak da duit.. huhu..


dari gambar ni mcm seolah2 next season kt indon pulak.. tah la...

sekian review dari aku... bila next season tak tau.. selalunya kena tunggu 4,5 bulan lagi la... harap2 seunggi join kali ni...

sedih lak njttw dah habis...

pasni kalau nak meroyan pasal jekki, g meroyan kt rumah jekki y betul... lagipun sebulan lagi ja dorg nak buat comeback..






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2017 03:19 PM | Show all posts
NakCari replied at 23-8-2017 07:05 PM
hahah suka tgk vlive smlm.

siyesly tiket habis..aaaa tidak.. tak da duit pun nak g..hahaha

dorg siap kejutkan staff bangun nak mkn buah tuk collect extra stamp..

mkn buah belimbing lak tu.. ambik y masam..berkedut muka duckie...

PD siap post kt twitter, lain kali kalau kejutkan dorg takat mkn buah baik tak payah.. haha...

nway ni versi shinwa pulak.... hot n god tak jumpa lak sub..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-9-2017 07:20 PM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 26-8-2017 03:19 PM
dorg siap kejutkan staff bangun nak mkn buah tuk collect extra stamp..

mkn buah belimbing lak t ...

missing this squad..


Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2017 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 26-8-2017 03:19 PM
dorg siap kejutkan staff bangun nak mkn buah tuk collect extra stamp..

mkn buah belimbing lak t ...

part foodtrip yg ke2 takda lagi ke
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2017 03:14 PM | Show all posts
NakCari replied at 1-9-2017 10:05 PM
part foodtrip yg ke2 takda lagi ke

lum sub lagi.. leader jiwon ckp esok baru dia upload...

aku sekarang ni dok cari baseless youth trip ni.. even  y raw pun tak de org upload...

nway sekarang ni aku aktif kt benang sechskies...

benang ni dah tak update pasal njttw dah habis..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2017 03:33 PM | Show all posts
thanks guy                                                                         goldenslot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2017 03:39 PM | Show all posts
teaserss replied at 2-9-2017 03:33 PM
thanks guy                                                                         golde ...

welcome..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2017 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 2-9-2017 03:14 PM
lum sub lagi.. leader jiwon ckp esok baru dia upload...

aku sekarang ni dok cari baseless youth ...

ok. benang sechskies pulak..good
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084816s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list