Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
10098
View
258
Reply

Isu Tampar: Afdlin Shauki Salahkan Rosyam Nor Keruhkan Keadaan

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Post time 19-5-2017 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Rosyam nor bukti batak ameno yg racist :

Perghhhhh menyesal aku ngefan ko dulu2
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:57 AM | Show all posts
mmg tak patut pun RN ni ckp mcm tu..walaupun mmg cara david tu salah main langgar je kan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:57 AM | Show all posts
Memang tak patut Rosyam kata kat PM, dia ni memang kurang ajar.
Walaupun betul si Debik Teo tu kurang ajar, takyah la nak batu api bagi 1 Malaysia dengar.
Memang tak patut.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:58 AM | Show all posts
actually mmg Rosyam was the worst, well the whole idea of the dialogue was bullshit..

tanye soalan tah apa2... bodoh...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Setuju dgn afdlin...
Rosyam x pandai kawal keadaan, failed as a moderator n cepat sentap.. sama je perangai mat over. Dh tua pn perangai still mcm erk
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:59 AM | Show all posts
macam sakai betul majlis nih
overngat nak menampau orang
MC lak batu api mengeruh keadaan
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:59 AM | Show all posts
rosyam xkeruhkan keadaan.... mat over kan dah awal turun masa rosyam tengah sembang dengan debik teo
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:59 AM | Show all posts
aku nengok rosyam ni pn x selero
muka gatal ttp melekat
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
wakakakas afdlin carik jed jaidi...perli ka apo
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:00 PM | Show all posts
padan muka si batu api ni....terserlah sifat sebenar..kalu x bajet nak up citer2 bagus je pasal ko yg kekonon dah berubah ke arah kebaikan
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:03 PM | Show all posts
kakasotong replied at 19-5-2017 11:54 AM
Rosyam nor bukti batak ameno yg racist :

Perghhhhh menyesal aku ngefan ko dulu2

samo ah...

aku dulu pun fan si rosyam nie jugak...

entah bila si rosyam nie berubah jadi perangai batak mcm nie...

tp mmg tak hairanlah since job dia pun tak seberapa...maybe nak ampu abis2 Pm supaya dpt dana. blh buat filem dia sendiri

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Afdlin pun batu api gak
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:09 PM | Show all posts
rosyam mmg bodo..skrg nie x abis2 nk up citer kengkonon dh berubah tue..phuiiii..dah tua2 pun still jd attention seeker
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:15 PM | Show all posts
insiden yg betul2 memalukan negara & semua penggiat seni ... jenayah berlaku depan2 mata pm tu! omg

harap pdrm bertindak cepat ... mat over mungkin sbb nilah org gelar dia mat over .. sbb mmg over boleh dikenakan tindakan ...

david teo blh saman mat over atas kekerasan yg dia terima ... warghhh pak cik kayo lps nih .. blh kuar 1 lg filem hantu dgn tajuk misteri seri perdana
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang x rasa ke kenkadang Rosyam ni ckp mcm poyo jer...dia sendiri ngaku sekolah tak habis...tp nk up diri jugak. Kat Setiawangsa...Rosyam Mart ST...tgh renovation heols amik kawasan situ nk buat food court, n ala2 kedai ikan NSK...x tau laa sapa politician belakang heols nih. Heols ni bnyk jd proxy..tp claimed biz heols sorang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:18 PM | Show all posts
kalau benar diamati mmg moderator yg banyak salahnya.
lama dalam bidang pengacaraan bukan bermakna dah hebat. kalau takde perubahan dan tidak belajar memperbaharui style mengacara dan adapt dgn audience yang baru tak akan kemana.

isu pertama yg DRN salah langkah.. tak pandai tackle or takde eye contact dgn semua penonton sekeliling. tumpukan cuma kat satu arah je. kalau dah kata nak mintak idea kenalah berlegar bukan melekat kat PM.

kedua, bila DT komen cara DRN, dia tak boleh defensive yg sgt ketara. sepatutnya cuma cakap "Maafkan saya, ok saya beri anda peluang 1 minit untuk beri idea/pertanyaan". full stop. itu akan menghindari situasi jadi tegang.

ketiga, bila DRN kata kat DT " you are the in front of PM, you have to behave! "
bila start ayat "you have to behave" itu yang mat over jadi terOVER!

so takyahlah tegakkan benang yg basah mcm heols tak salah.. so mmg betul apa yang AFDLIN luahkan tu iols setuju sgt2.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:21 PM | Show all posts
zed zaidi hantar rani kulup wakili dia ka?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari dulu lagi iolss rasa Rosyam tu acah2 good. And Mat Over tu tersangatlah overrrr ok. Adik iolss kata, org set2 pantai timo ni bab2 bergocoh mmg no 1
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:30 PM | Show all posts
Zed Zaidi dah bersuara ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:32 PM | Show all posts
artis ramai yg perasan bagus,

berapa kerat je betul2 bagus,

sokong aflin blame rosyam..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:36 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 19-5-2017 12:38 PM

menang FFM banyak kali pun leh buat perangai hauk gini?

sape commitee pemilihan dia sbg best actor byk ni? @sepitsiput kah?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Orng tgh marah & dlm keadaan separuh realistik. Akaq rasa Rosym x slh. Dia ikot kehendk / aturan majlis. Moderator bukan pengnjur nak kena tntukan pentas bulat ke petak ke vujor. Betul laa kena ikut peringkat mula dari depan. Lainla sampai ke sudah tak boleh dpt tanya. Ni DT jenis tamak tak bersabar rasa dia Mejor tu dah besar sgt boleh ganggu majlis. Ehhh helo!
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
GigaMom replied at 19-5-2017 12:08 PM
Afdlin pun batu api gak

yup...ini iols setuju... habes semua nk bg pendapat, read; perli yach. industri hiburan kecik aje, bila nak maju bila ada je xpuas hati perli2 semuka je lah masing2..cari penyelesaian. mat over dgn david teo pun da bsalam salaman. dteo pun xhingin nk panjang2 kn dgn saman.u guys can just move on ya..bnda da jadi pun. ni habis semua dgn artis2 yg da lama dlm kuburan pun bangkit nk jadi hero..watever la korg
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa tak ambik abam pahrin jadi moderator Abam pahrin berkali ganda bagus dari rosyam
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 12:46 PM | Show all posts
rosyam ni mmg bajet bagus... busuk hati!

dia ni mmg kurang hajar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070104s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list