Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
3821
View
111
Reply

[Tempatan] 'Saya sanggup tidur di kaki lima, itu janji cinta saya kepada suami'-KO SANGGUP

[Copy link]

Author: GhostWalking    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-5-2017 04:45 PM | Show all posts
kejam nyer la 2 makhluk ni...

derang kejam n menganiaya anak sendri...

sama jeh level ngan orng2 yg mendera anak smpi mati tuh..

kejam.. mnidakkan hak anak2 nak ada better life..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 04:45 PM | Show all posts
Dah asyik dapat makan free, baju orang sedekah. Yang malas jadi lebih pemalas. Golongan macam ni bukannya fikir sangat pasal anak. Kalau theyols fikir takdenya nak jadi gelandangan sampai bila2. Of course akan ada initiative nak cari kerja, ada pendapatan, bagi pendidikan pada anak.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerana cinta ada juga sanggup jadi bodoh mcm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 04:56 PM | Show all posts
aku tak faham apa masalah depa ni? Bangla, Kemboja, Burma semua dah jd org kaya di Malaysia tapi org Malaysia sendiri merempat? Drug addict ka ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 05:17 PM | Show all posts
"Saya bersyukur sangat-sangat kerana isteri saya masih dengan janjinya itu dan anak-anak saya sedikit pun tidak menangis kerana ketidakselasaan beratapkan langit malam itu," ujarnya lagi.


bangga dia. teruskan lah bersyukur...xpayah cari keja ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 05:37 PM | Show all posts
bukan masyarakat nak menghukum..
korang tu yang menghukum anak2 korang..
pegila cari kerja, usaha sediakan keperluan untuk anak2..
budak2 tu terdedah dengan macam2 bahaya..

p/s: bamgost mengamok kah, bukak thred banyak2 arini ..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
mmng setia Tu prlu.tapi Allah suh jlnkn tanggungjawab..si bpk keje. si isteri duk umah jga ank2/Bantu suami dgn kje..Tu bru sweet


.ni x sweeet
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
satu je aku nak tanya.asal husin tak kerja?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 19-5-2017 02:05 PM
Lebih baik jd gelandangan daripada kerja ladang mcm buruh indon..ye dak..
Indon kt kg aku senang le ...

Agree with u pearl...org luar dtg cni kaya raya...siap boleh beli tanah bagai...kita pulak nak hidup papa kedana..
Penyakit malas sebenarnya org kita ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannnya anak2 dia. Mak bapak pemalas
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 06:20 PM | Show all posts
x boleh ke biar anak tu duduk je rumah ipar tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
amboiiii ni kalau dak wicet baca dia dh buat relationship goals ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau gtu..elokla hantar anak kat jabtn kebajikan masyarakat dulu.. jangan seksa anak2..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dia ada pilihan..sy xrasa dia akn stay
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 19-5-2017 04:14 PM
eeeiii kalau aku tak sanggup wei..
ni jantan pemalas hidup meraih simpati... adoiii tolonglah jang ...

Aku rasa dia dah xde pilihan
.klu ada aku xrasa dia sanggup...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 07:29 PM | Show all posts
bagi menjawap soalan tajuk thread..
tak sanggup sister
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 07:33 PM | Show all posts
kalau dah takde kerja sangat kat msia ni.. kalau ai, ai cari kerja kat middle east macam qatar, dubai etc..
kat sana kalau tahu english sikit2 pun diorang hire.. sebab masa ai kat dubai, hotel ai duduk tu reception dia punya la hauk english sepatah dia cakap ai tak paham
kat sana dah la gaji mahal
so laki bini ni bole kerja macam hotel reception ke.. sales ke.. kerja kat airport ke.. mmg nak guna ramai pekerja..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kt mane derang mandi, kt mana derang salin baju, kt mane derang basuh baju n kt mane pulak derang mk love??i is kenot brain lor
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 19-5-2017 07:33 PM
kalau dah takde kerja sangat kat msia ni.. kalau ai, ai cari kerja kat middle east macam qatar, duba ...


Alahai dik....

Tak yah lah gi jauh sgt sampai ke dubai....nk kena buat passport,,tambang kapalterbang lagi....klu dorang nk kerja, gi je restoran melayu ke...byk je nk gina pekerja...tak yah tokey restoran pening kepala amik wargaasing dgn permit lagi...sikit punya byk duit....tokey restoran sujud syukur klu ada org tempatan ygng nk kerja dikkk....
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Terpaksa la ckp sanggup, kalau cerai pon agaknya dok jadi homeless jgk. At least ada peneman. Sedara mara tak kuasa nak amik tau.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Adeh..bila nak berak,nak kencing, buat sex, bila nak beranak..aduhh..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Sawiiitnya...besemut screen tepon akak baca..cinta laila majnum kaa..setia setia jgk dekk oiii..tp suh la laki ko keje..xkn smpai tua cenggini...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry to say..cinta itu membutakan mata..tak kesian ke pd anak2?.tak membesar dlm hidup yg normal, yg terjamin keselamatannya..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
ada lagi org mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
asal berlaki.. dapat beranak pulak..
kpi tercapai kata ummah forum..
mak bapak macam ni elok mampus digelek lori jah..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043999s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list