Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
847
View
40
Reply

PAS Bergantung Rezeki Pada PKR

[Copy link]

Author: Lobai+Astaga    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-5-2017 02:33 AM | Show all posts |Read mode
Edited by spiderman80 at 20-5-2017 09:40 PM

PAS hilang 5,000 jawatan di Selangor, PKR hilang 45 di Kelantan
Friday May 19, 2017
10:53 AM GMT+8


Sebanyak 5,000 ahli PAS yang memegang jawatan lantikan politik di Selangor mengalami risiko kehilangan jawatan mereka selepas kerjasama dengan PKR berakhir. Foto oleh Yusof Mat Isa
KUALA LUMPUR, 19 Mei PAS dijangka hilang 5,000 jawatan lantikan politik di Selangor berbanding PKR hilang 45 jawatan di Kelantan.

Kehilangan itu berlaku jika ahli kedua-dua parti di dua negeri itu meletak jawatan atau disingkir, lapor Sinar Harian yang memetik Oriental Daily.

Ketika ini, ahli PAS memegang jawatan, antaranya ketua kampung, ahli jawatankuasa masjid, ahli majlis perbandaran dan daerah.

Seramai 39 ahli majlis daerah, tiga penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) dan tiga jawatan syarikat berkaitan kerajaan (GLC) dipegang ahli PKR.

"Tidak ada seorang pun ahli PKR dilantik sebagai ketua kampung di Kelantan. Sebenarnya selepas PRU13, PKR tak dapat sebarang faedah hasil kerjasama antara PKR dan PAS," kata sumber itu.

Dikatakan, sekurang-kurangnya ada 500 jawatan ketua kampung di Kelantan.

Kerjasama politik berakhir 11 Mei lalu berikutan Majlis Syura Ulama PAS memutuskannya dengan dakwaan wujud pelanggaran syarat walaupun dinafikan PKR.

- See more at: http://www.themalaymailonline.com/projekmmo/berita/article/pas-hilang-5000-jawatan-di-selangor-pkr-hilang-45-di-kelantan#sthash.pJMz2Nvx.dpuf



Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 03:00 AM From the mobile phone | Show all posts
...kan Hadi bawang dah cakap, yg penting redo awloh itew ...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 03:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi menurut macai umno yang tetiba jadi pro pas, parti yang paling rugi dalam pakatan rakyat dulu adalah pas sebab pkr dan dap jadi ketua... apa macai tak nampak ka kat negeri pakatan menang bab harta benda duit ringgit pas la yang paling lajuuu...

Dulu masa berkuasa kat kedah habih noo pokok balak pas dok tebang...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 06:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Sememangnya pas lebih rugi tpi sbb lobai2 tersebut mmg bengap politik, dikatanya pkr lebih rugi. Bangang pas menjadi2 semenjak eddy bawang jdi presiden. Melalak babi je lah jawabnya
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 20-5-2017 06:43 AM
Sememangnya pas lebih rugi tpi sbb lobai2 tersebut mmg bengap politik, dikatanya pkr lebih rugi. Ban ...

Eddy bawang dah selamat operation.  
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
wajevo replied at 20-5-2017 06:48 AM
Eddy bawang dah selamat operation.

Tahniah dek. Mohon resign terus dri jawatan presiden dan berehat je lah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 20-5-2017 06:52 AM
Tahniah dek. Mohon resign terus dri jawatan presiden dan berehat je lah.

Eddy bawang nak membantu jibi menegakkan isle dan menghancurkan zionis kaka.  Perjuangan harus diteruskan kaka dodol.  
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
wajevo replied at 20-5-2017 06:58 AM
Eddy bawang nak membantu jibi menegakkan isle dan menghancurkan zionis kaka.  Perjuangan harus dit ...

Umngok nak tegakkan islam?? Kahkahkah..!!!
18199283_287418665033600_7520268210147163208_n.jpg
plak+rasmi+kilang+arak.jpg
2017-04-07-13-13-16-1756719688.jpg
raja.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 07:48 AM | Show all posts
Hahaha.....memang PAS pernah komplen dulu bahawa kat Penang lobai PAS hanya dilantik jadi EXCO jaga sampah dan parking sahaja oleh DAP.....

Habis tu dah bodoh kalu tak khen lah DAP nak kasi jaga portfolio yang ada kena mengena dengan ekonomi atau pelajaran plak.

Wallahualam.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 20-5-2017 07:43 AM
Umngok nak tegakkan islam?? Kahkahkah..!!!

Wah,  gigih dodol mengupkan koleksi dodol.
Jibi yg dulu tak sama dgn jibi yg sekarang. Tun madey pun goyang.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Maideen. replied at 20-5-2017 07:48 AM
Hahaha.....memang PAS pernah komplen dulu bahawa kat Penang lobai PAS hanya dilantik jadi EXCO jaga  ...

Lobai pis kalau dalam pakatan hanya layak jaga parking aje maideen. Tu pasal  pakatan sebolehnya mau pis kembali ke dakapan pakatan sbb tadak orang mau jaga parking.
Lobai pis pun dah pandai.  Mana ada parking foc lagi zaman ni kan.  
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 09:05 AM | Show all posts



udah sampai musim PAS edar tabung sedekah .





Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
wajevo replied at 20-5-2017 08:46 AM
Lobai pis kalau dalam pakatan hanya layak jaga parking aje maideen. Tu pasal  pakatan sebolehnya m ...

Hina sgat dekk nak bangga nak ungkit dgan tugas penjaga parking.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 09:31 AM | Show all posts
wajevo replied at 20-5-2017 08:46 AM
Lobai pis kalau dalam pakatan hanya layak jaga parking aje maideen. Tu pasal  pakatan sebolehnya m ...

Kalau tak salah Maideen bekas Presidin Indonesia, Sukarno pernah berkata : Tangan yang mengerak gerakan baton parking bisa mengoncang donya!

Takbirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....

Wallahualam.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 09:43 AM | Show all posts
pergantungan rezeki hanya pada Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu pun kata pkr ni jahat...ntah apa pas nak aku pun x tau...5000 tu elok kasi org pkr amanah bersatu dap lg bagus dr lobai poyo ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 10:19 AM | Show all posts
kecimpret replied at 20-5-2017 10:10 AM
Tu pun kata pkr ni jahat...ntah apa pas nak aku pun x tau...5000 tu elok kasi org pkr amanah bersatu ...

kasi jer lah kat saper pun kalau tu boleh buat ko happy. pada orang PAS anggaplah tu bukan lagi rezeki.

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 10:56 AM | Show all posts
Bg aku la geng2 pas yg ade jwtn nih elok la lepaskn jwtn tuh..xmalu ka??tmpl kulit babi btul..da berpisah tp nk jwtn lg..duit lebih pentg kn..kalu da tau pihak atasan pas tu bangang jgn la ikut vangang skali..pi la join pakatan
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 11:03 AM | Show all posts
kalau kuat sgt kuasa pecat jer lah....hahaha...aku suka jer PAS buat donno. biar puak2 nun makan hati ulam jantung..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 11:50 AM | Show all posts
Wow!
Ramainya lantikan politik di Selangor? Dari PAS saja dah sampai 5,000. Kalau termasuk DAP and PKR for sure senang-senang boleh cecah sehingga 20,000. Apa tugas tu? Kenapa banyak sangat?
Elaun semua guna duit rakyatkah untuk support party members? Ada salah guna kuasakah untuk guna dana rakyat untuk maintain party members? Patutlah ramai yang nak masuk politik.

Tapi I suka seperti Kelantan. Tak seramai selangor and very minimum.
Berbeza sumgguh.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 12:11 PM | Show all posts
PKR jugak bergantung rezeki kpd PAS, tanpa sokongan PAS pada PRU13 agak susah adun2 PKR nak menang PRU dan memegang pelbagai jawatan di Selangor termasuklah jawatan MB skrg....Memang patut pun Mb Azmin sukar utk memecat exco2 PAS.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Dramatizz sangat.  Pecat ajelah lobai yg 5000 tu dgn exco sekali.
Lobai kelantan dah declare ikut suka nak stay ke nak blah.  Clear kan? .  
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
CoolSurfer replied at 20-5-2017 11:50 AM
Wow!
Ramainya lantikan politik di Selangor? Dari PAS saja dah sampai 5,000. Kalau termasuk  ...

5000 tuh adalah majoriti pas sebat jawatan dalam pakatan dik, dok ugut2 hingga parti lain terpaksa beralah dan pkr kedua dalam 2000 jawatan dan dap dalan seribu lebih jer....

Cuba tengok dalam kumpulan perangsang pun cukup laa... abis semua dikobker suku sakat pas... masjid2 surau semua puak2 dia... ketua kampung pas abis sebat.. pkr dan dap pegang ahki majlis jer...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
wajevo replied at 20-5-2017 12:25 PM
Dramatizz sangat.  Pecat ajelah lobai yg 5000 tu dgn exco sekali.
Lobai kelantan dah declare ikut  ...

Selangor takkan pecat sebba nak tunjuk wajah sebenar pas ni sebenarnya nak bawa agama atau gila jawatan dan wang.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
vandergooh replied at 20-5-2017 01:42 PM
Selangor takkan pecat sebba nak tunjuk wajah sebenar pas ni sebenarnya nak bawa agama atau gila ja ...

Pecat ajelah kak.  Dah bosan menengok teletah dramatiz ahlulpolitaik. Kalau taknak pecat,  dok diam-diam bekerja macam biasa.
Kuasa ditangan mb pkr kan. Kerusi Dap+pkr+pan pun majoriti kan.
Pecat aje,  lantik sapa yg disuka.
Walaupun lantikan politik,  tapi dilantik atas nama individu kan? Bukan atas nama parti pis. So nak harap individu lepas jawatan jangan haraplah.  Yidin sembab dan mukriz yg biliyunair tu pun kena pecat.
So,  pendapat aku,  kalau pkr telus,  pecat ajelah. Tak payah dramatiz sangatlah.  
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054052s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list