Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
4728
View
136
Reply

[Teka-teki] KUIZ..Bolehkah anda kenal watak-watak ini dalam filem P Ramlee?

[Copy link]

Author: akuperatijee       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 22-5-2017 03:59 PM | Show all posts
EncikRhoma replied at 22-5-2017 02:02 PM
ingatkan kuiz dapat tacaNGSsss...hurmmm

kalau nak tacang lebih rajin2 layan kat bod buku & kesusasteraan atau bod Epistemologi, Idea & Pemikiran.

Silakan..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
dellashrill replied at 22-5-2017 02:59 PM
hahahahaha,.... dapat 5/10 je...

Hahaha...lawaknya... oh maknanya setiap markah berbeza akan keluar gambar dan ayat berlainan is it..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau salah semua gambar dan ayat apa la yg keluar...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 04:51 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 22-5-2017 04:50 PM
Hahaha...lawaknya...  oh maknanya setiap markah berbeza akan keluar gambar dan ayat berlainan is ...

hahahah.. lawak kan..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 05:00 PM | Show all posts
"Tabikkk......!!! Anda memang hebat....!!"
"Tabikkk......!!! Anda memang hebat....!!"
10
/10

Share Your Result
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 05:00 PM | Show all posts
10/10
2017-05-22 16.57.11.png
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 05:09 PM | Show all posts
EncikRhoma replied at 22-5-2017 07:57 AM
jenuh la macam tu. Nak panjat pagar thread hajjah kat bodgos tu tak dapat. Tinggi sangat. Sebab tu ...

kena rajin main teka teki... teka gambar... teka asgmnt... balas pantun... segala game...
tu la kerjanya awal2 dulu nak kumpul tacang...

sekarang ni mmg melekat kat teka gambar....
buka benang...
menyepamm...
atau jawab betul...
nnt dapatlah tacang lebih...
tak de la asyik 1 pos 1 tacang je...



Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 05:19 PM | Show all posts
5/5 je huahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
hehe dpt 9 je betul. lupa nama pak abu ke pak mat
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 07:04 PM | Show all posts
betul semua
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 10:19 PM | Show all posts
Capture.PNG


Teruknya result iolls! Memang main bedal je sebab i dah lama tak tengok tak ingat nama dah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 10:36 AM | Show all posts


8/10 jek....

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 10:45 AM | Show all posts
dapat 9/10..salah kat nama puteri cerita nujum pak belalanggggg
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 10:52 AM | Show all posts
iols dapat 7/10 jaa..

salah kat lone ranger/ amore/ cikgu ros
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 11:40 AM | Show all posts
Sy dpt 9/10  salah lone ranger tu ja...mmg suka tgk cite P. Ramlee sbb husband suka nau...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2017 11:42 AM | Show all posts
huehue replied at 22-5-2017 10:19 PM
Teruknya result iolls! Memang main bedal je sebab i dah lama tak tengok tak ingat nama dah.  ...

hahahahaha.. chuols nih..lawak sgt!!! ni msti kes layan kdrama jer
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 05:02 PM | Show all posts
Eh mcm mna nk share result??
i dapat 9/10..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2017 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
8 jekk huhu
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2017 01:48 PM | Show all posts

samalah kita..

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2017 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
@hatiluka Itu pun 2x attempt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2017 02:18 PM | Show all posts
amina666 replied at 24-5-2017 02:04 PM
@hatiluka Itu pun 2x attempt

ok la tu chuols..dr TT sndiri 7 je yg betul?..ko ghaser?!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2017 02:19 PM | Show all posts
lolita737 replied at 23-5-2017 05:02 PM
Eh mcm mna nk share result??
i dapat 9/10..

xyah share pn xpe..kita hnya nak release tension jek chuols..sesambil post dpt la +1 credit

nak ulang2 main smpai score 10/10 pn bole..post sebanyak mungkin ler..bole kutip credit utk setiap post kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2017 02:21 PM | Show all posts
meh iols share kalau nak dpt bnyk tacang gi kat bod buku & kesusasteraan atau bod Epistemologi, Idea & Pemikiran..rajin2 komen kat sana mod seribulan baik hati bagi tacang

smoga berjaya chuols
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2017 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
akuperatijee replied at 24-5-2017 02:18 PM
ok la tu chuols..dr TT sndiri 7 je yg betul?..ko ghaser?!

Hahaha kutip tacang pun ya release tension pun ya  
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2017 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
akuperatijee replied at 24-5-2017 02:21 PM
meh iols share kalau nak dpt bnyk tacang gi kat bod buku & kesusasteraan atau bod Epistemologi, Idea ...

Ha ah selalu dpt dr seribulan hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.069019s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list