Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
41763
View
641
Reply

The Ordinary : Clinical Formulations with Integrity

[Copy link]

Author: gracieyna    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-8-2017 04:27 PM | Show all posts
iloveyou replied at 1-8-2017 10:43 AM
@nipskacang

i xbeli handbag nye lagi haaa. mungkin x jadi, sbb baru lepas menyopping kt cult be ...

hhahahaa oo yeke? xpela, i cube usha kat instagram. u beli directly website theordinary ke? price varies kat insta, so kene belek2 pulekkkk
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2017 08:55 PM | Show all posts
ladies.. i up balik thread ni ye. sbb i baru beli Retinoid & Rose Hip oil


pening2 juga cemana nk pakai ni. dok tny kwn2 .
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2017 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Vitamin c ordinary ni yg mana satu..pening jgk scientific term dia..br pakai caffeine dgn lrimer dia so far so good
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 10:14 AM | Show all posts
cemana regime pemakaiannya the ordinary ni

yang mana satu wash gel, toner bagai?
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2017 12:08 PM | Show all posts
i loveeeeeee niacinamide!!
niacinamide i campur ngn bio essence gold water. nnti bio essence ni dah habis i nak campurkan ngn ascorbyl glucoside solution 12 pulakk.
klu pakai niacinamide alone, muka jadi berminyak sgt.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-10-2017 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
iloveyou replied at 6-10-2017 12:08 PM
i loveeeeeee niacinamide!!
niacinamide i campur ngn bio essence gold water. nnti bio essence ni dah ...

I beli bio essence gold water tu. Habis sebotol pakai hari2. Takde effect pun kat i. Geram pulak. Tengok orang lain pakai review ok je cakap pores reduced, muka less oily.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2017 10:55 AM | Show all posts
gracieyna replied at 7-10-2017 10:49 AM
I beli bio essence gold water tu. Habis sebotol pakai hari2. Takde effect pun kat i. Geram pulak.  ...

i x abis lagi sebotol haha, i pakai yg besar punye.
less oily tu i xrse x pun. berminyak je. tp pores, ade la sikit kecut, sikit je laaaaaa. not whole area pun.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 08:12 PM | Show all posts
i baru dpt my package from Victoria Health. murah rupanya beli straight dari VH. so i beli;

1. NMF
2. Niacinamide
3. Lactic Acid
4. Hyaluronic Acid
5. Alpha Arbutin


skrng i dok pakai Advance Retinoid 2% & Rosehip Oil.



Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
i sangat suka alpha arbutin dia, scar pigmen pudar, rosehip oil tak ada kesan pun cuma buat muka lembut je

niacinamide i kawinkan dgn AGS, ingat tak jadi apa rupanya AGS buat muka i jadi cerah tgk gambar baru perasan
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 5-10-2017 08:55 PM
ladies.. i up balik thread ni ye. sbb i baru beli Retinoid & Rose Hip oil



rosehip i guna malam, sebelum moisturizer, tapi mcm takde kesan memudarkan scar pun, untuk kulit i lah
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
sofiazara replied at 6-10-2017 10:14 AM
cemana regime pemakaiannya the ordinary ni

yang mana satu wash gel, toner bagai?

dia takde cleanser kot, ada toner moisturizer dgn segala jenis serum, ni toner dia
image.png
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2017 09:27 PM | Show all posts
hotmak replied at 19-10-2017 08:34 PM
rosehip i guna malam, sebelum moisturizer, tapi mcm takde kesan memudarkan scar pun, untuk kulit i ...

haah u, i pn pakai mlm je. i pakai retinoid dlu, lps tu bila dh abes serap baru i apply rosehip oil.


kkdng i rasa kulit i kering sgt, i pakai rosehip oil je. maybe lambat kot nak ilangkan scars tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2017 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Upkan thread ni please. Sebab sy tengah target nak beli
- Niacinamide + Zinc
- Vitamin C 23%
- Advanced Retinoid 2%

Tengah was2 sebab Niacinamide ramai orang kate tak bagi ape2 kesan. Vitamin C tu pulak sy risaukan tekstur dia and the possibility yg muka akan jadi merah.

Sape2 yg pernah try antara 3 produk kat atas ni, please share ye
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2017 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
blackshawl replied at 24-12-2017 12:38 PM
Upkan thread ni please. Sebab sy tengah target nak beli
- Niacinamide + Zinc
- Vitamin C 23%

i guna niacinamide & i love it, pores makin kecik

vit c dia i guna AGS, tapi dulu tak tau i guna sekali dgn niacinamide, mcm takde kesan apa niacinamide pada i, rupanya dua tu tak boleh pakai sekali

retinoid i baru order, skrg tgh guna lactic acid 5% & best jgk, acne scar/spot i nampak mengurang sikit skrg ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2017 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
blackshawl replied at 24-12-2017 12:38 PM
Upkan thread ni please. Sebab sy tengah target nak beli
- Niacinamide + Zinc
- Vitamin C 23%

I gune niacimide dah nk msuk 2nd bottle u,  &  memanggg suke gile.  I have combo skin btw. Pores mmg mengecil and somehow buat kulit i jadi sihat. Tapi ade je org pakai niacimide jd break out. So u kene experimenting sikit la.. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2017 09:45 AM | Show all posts
iloveyou replied at 6-10-2017 12:08 PM
i loveeeeeee niacinamide!!
niacinamide i campur ngn bio essence gold water. nnti bio essence ni dah ...

maksud campur tu u adun dulu sebelum pakai ke muka ke camne ye? coz yg i bayangkan camtu
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2017 10:26 AM | Show all posts
sara_thrash replied at 26-12-2017 09:45 AM
maksud campur tu u adun dulu sebelum pakai ke muka ke camne ye? coz yg i bayangkan camtu

Aah, i campur kan 2 titik gold water & 1 pump niacinamide.

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2017 10:27 AM | Show all posts
hotmak replied at 24-12-2017 03:26 PM
i guna niacinamide & i love it, pores makin kecik

vit c dia i guna AGS, tapi dulu tak tau i gun ...

but ada org cmpor niacinamide & AGS, lagi ok. ntah i pasti, mybe kulit dia ok.
katenye lg bertambah ok klu cmpur 2 tu

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2017 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
iloveyou replied at 26-12-2017 10:27 AM
but ada org cmpor niacinamide & AGS, lagi ok. ntah i pasti, mybe kulit dia ok.
katenye lg bertamb ...

haa tulah i ikut pah, mujur takde breakout ke apa cuma rasa mcm sama je muka, jadi skrg AGS i guna siang, takde mix apa2
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2017 07:38 PM | Show all posts
i baru dpt TO peeling solution & alpha lipoic acid. tgh pikir bila nak selit pakai  ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081827s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list