Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
41613
View
641
Reply

The Ordinary : Clinical Formulations with Integrity

[Copy link]

Author: gracieyna       Show all posts   Read mode

Post time 15-11-2019 11:54 AM | Show all posts
nadiaaziz56 replied at 13-11-2019 02:50 PM
Uols, adik ipar I ada bagi TO punya Glycolic Acid sebab kulit dia tak serasi dgn toner tu.
I ni buk ...

hey hey

betul tu. pkai waktu malam saja kalau boleh sebab toner tu sensitif to light. So letak kat cotton pad and sapu je kat muka
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 12:07 PM | Show all posts
gummygummy replied at 15-11-2019 11:54 AM
hey hey

betul tu. pkai waktu malam saja kalau boleh sebab toner tu sensitif to light. So letak  ...

Yeay! Thank you!
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 04:39 PM | Show all posts
gummygummy replied at 7-8-2019 07:46 AM
Hi Sarah, aritu you beli kat Beauty Bay, u beli sekali dengan tracking number or yang free? As for ...

gummy, website apa yang boleh beli pakai shopback tu? i nak beli stok TO ni tapi taktau dah nak beli kat mana yang trusted.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 10:13 PM | Show all posts
Ada tak yg pernah try THE ORDINARY MARINE HYALURONICS?



A lightweight hydrating serum.

Absorbing deeply into the skin, Marine Hyaluronics delivers intense, long-lasting moisture for a smoother, plumper, younger-looking complexion. Formulated with health-supporting amino acids, this ultra-lightweight serum simultaneously nourishes to leave the skin feeling smooth, healthy and hydrated.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 02:19 PM | Show all posts
Telolet replied at 18-11-2019 04:39 PM
gummy, website apa yang boleh beli pakai shopback tu? i nak beli stok TO ni tapi taktau dah nak be ...

Lookfantastic nama dia


Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 02:30 PM | Show all posts
So far, produk TO terbaru i pakai i MAP (The Ordinary Magnesium Ascorbyl Phosphate 10% 30ml)
Harga i beli kat Lookfantastic dalam GBP7.80. Kalau convert lebih kurang RM41.80.

So far i memang suka effect produk ni dekat I, cuma based on kerajinan dan kecepatan sahaja. Bukan semua orang sesuai ye, ada kawan I yang beli sekali dengan I, pakai je MAP naik jerawat, dia stop dulu bagi jerawat hilang then try balik pon naik lagi so maknanya let go je la MAP tu.

I puas hati apa MAP buat kat muka I. Nampak cerah dan kurang kusam from previous and also last time ada ada jerawat kat dagu yang sangat la suka naik turun kat situ pastu tinggalkan dot dot hitam. Now dah makin berkurang. Bukan la clean habis tapi nampak la perkembangan. I pakai sekali dengan Niacinamide.

So basically MAP ni is vit c tp dalam bentuk cream. Based on twitter pahpot tu, ramai customer dia bagi good feedback on MAP ni instead of other Vit C TO yang lain.

Texture dia cream, bau dia memang tak best. Tapi kesan dia pada I memang triple love!



Visibly brighten skin with The Ordinary Magnesium Ascorbyl Phosphate Solution 10%; a moisturising cream that works to transform your complexion.

Magnesium Ascorbyl Phosphate is a water-soluble derivative of Vitamin C. Arriving in a lightweight cream form, the vitamin rich solution is both potent and effective, whilst being kind to skin. The concentrated Vitamin C formula is able to offer antioxidant properties, as well as visibly brightening skin tone and reducing signs of ageing, such as fine lines and wrinkles.

Expect visibly bright skin that is comfortably hydrated and radiant.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2019 02:58 PM | Show all posts
gummygummy replied at 20-11-2019 02:30 PM
So far, produk TO terbaru i pakai i MAP (The Ordinary Magnesium Ascorbyl Phosphate 10% 30ml)
Harga  ...

wah best nya review u. i ada beli dekat deciem seoul. tapi tak pakai2 lagi. sebab bz nak abiskan niacimide dengan alpha arbutin dulu. dah la siap ada extra bottle lagi.

i pakai niacimide dengan alpha arbutin tu lambat betul la. better pakai mizon black snail cream lagi. lagi cepat hilang scar.

now baca review ramai yg cakap MAP bagus. i tak sabar betul nak try.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 05:15 PM | Show all posts
gracieyna replied at 20-11-2019 02:58 PM
wah best nya review u. i ada beli dekat deciem seoul. tapi tak pakai2 lagi. sebab bz nak abiskan n ...

i pon pernah try AA and niac together. pon takde effect. so tk bli da AA, just bli Niac and try to find something yang baru tuk try. Definitely will repurchase MAP ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-11-2019 05:32 PM | Show all posts
gummygummy replied at 20-11-2019 05:15 PM
i pon pernah try AA and niac together. pon takde effect. so tk bli da AA, just bli Niac and try to ...

i ingat i sorang je pakai AA dengan niacimide tu tak nampak significant result.

rupanya ada geng.

org lain bagi review pakai niacimide tu pores kecik la apa la. kenapa pores i sama je besar besen.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
gracieyna replied at 20-11-2019 02:58 PM
wah best nya review u. i ada beli dekat deciem seoul. tapi tak pakai2 lagi. sebab bz nak abiskan n ...

MAP ni boleh gantikan both niacinamide+AA ke? i pun pkai both tu tp mmg menjadi cuma pores tak la.mengecil betul.kalau function MAP ni sama boleh la try.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
kenapa bila lama2 pkai TO ni mcm kulit muka dah immune je?tak jadi apa dah. keluar jerawat or jadi makin teruk tu tak la. tapi gitu je la...tak jadi gebu gebas pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2019 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 21-11-2019 12:48 AM
MAP ni boleh gantikan both niacinamide+AA ke? i pun pkai both tu tp mmg menjadi cuma pores tak la. ...

I pernah tgk maisarah mahmud review MAP ni. Memang betul2 fade parut jerawat dia. Within certain period of time masa tu dia bagitahu tapi i lupa bape lama.

Since AA + niacimide ni takde significant effect, tu i terus beli MAP tu. Ramai review cakap memang effective. Sebab dia vitamin c.

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 08:22 AM | Show all posts
gracieyna replied at 21-11-2019 01:43 AM
I pernah tgk maisarah mahmud review MAP ni. Memang betul2 fade parut jerawat dia. Within certain p ...

i dah godak2 review MAP ni dah tergoda .

tggu habiskan yg ada ni dulu then nak smbg pkai MAP la plak.
semoga tahun depan kulit muka lebih cemerlang gitew


Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:57 AM | Show all posts
gracieyna replied at 20-11-2019 05:32 PM
i ingat i sorang je pakai AA dengan niacimide tu tak nampak significant result.  

rupanya ada ...

Saamaaaa. i ols pon pakai niacinamide pores macam biasa je. I tak sure la maybe they all use AM and PM ke, but I only use PM. So basically tak sure Niacinamide ni function ke tak tuk I ek hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 11:58 AM | Show all posts
gracieyna replied at 21-11-2019 01:43 AM
I pernah tgk maisarah mahmud review MAP ni. Memang betul2 fade parut jerawat dia. Within certain p ...

Yeap betul2. memang ramai bagi positive feedback terhadap MAP tu. Lagipon senang sikit nak jaga dibandingkan dengan ascorbic powder tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:00 PM | Show all posts
Btw semua, beriya pakai TO produk sana sini tapi sunscreen jalan dilupakan okay! tu adalah KEY ye!
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 09:14 AM | Show all posts

okay thanks! nanti i check
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 09:16 AM | Show all posts
gummygummy replied at 21-11-2019 11:58 AM
Yeap betul2. memang ramai bagi positive feedback terhadap MAP tu. Lagipon senang sikit nak jaga di ...

nape i pakai TO MAP tu pilling eh? apdahal i dah try tunggu berapa min baru apply moisturizer. kalau tukar pakai eucerin vit c booster takde pilling pulak. i guess tak match dgn product lain yg i pakai

yeah i dah pakai AA & NIA nak dekat setahun kot, dah masuk 2 botol, nothing happened

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 12:12 PM | Show all posts
chip92 replied at 22-11-2019 09:16 AM
nape i pakai TO MAP tu pilling eh? apdahal i dah try tunggu berapa min baru apply moisturizer. kal ...

emm i pakai takde plak pape. even tk tgu lama for moisturizer. mungkin ada jenis yang tak sesuai.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2019 02:55 PM | Show all posts
I baru berjinak dgn  TO.. just placed order kat Cultbeauty sempena worldwide shipping free..heheeh..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079091s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list