Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
41375
View
641
Reply

The Ordinary : Clinical Formulations with Integrity

[Copy link]

Author: gracieyna       Show all posts   Read mode

Post time 3-1-2018 09:09 AM | Show all posts
hotmak replied at 19-10-2017 12:37 PM
dia takde cleanser kot, ada toner moisturizer dgn segala jenis serum, ni toner dia

finally berjaya gak dptkan toner ni. asik OOS je, tgh tunggu abam poslaju anta. i order dr CB terus
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
nut.legacy replied at 3-1-2018 09:09 AM
finally berjaya gak dptkan toner ni. asik OOS je, tgh tunggu abam poslaju anta. i order dr CB teru ...

brp nut kat CB
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 10:36 AM | Show all posts
babydoll replied at 26-12-2017 11:38 AM
i baru dpt TO peeling solution & alpha lipoic acid. tgh pikir bila nak selit pakai  ni

betul u, pikir mcmana nk guna these acid

ada yg bole pakai sekali ada yg perlu selang hari. urghhhh
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2018 10:46 AM | Show all posts

kalo toner tu dalam rm33 cmtu la sbb kdg bila kita tgk statement bank tu tinggi skit dari apa kita tgk kt converter. paling mahal pn pegi rm35 cmtu sbb ni dah tolak vat. so i beli toner, Alpha lipoid acid 5% and hyaluronic acid sekali, tp sbb nk cukupkan 40pound tu i tambah la lipstick huda sekali. tu pun i dpt extra disc sbb i guna voucher so ask around la time u nk beli tu ada voucher utk guna kat cb tak
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2018 12:07 AM | Show all posts
kalau nak overcome acne pakai apa ek? I br order niacinamide, AGS dgn alpha arbutin dari pah. tp none of these treating acne.. ingat nak try lactic acid 5% tu.. tp xtau time bile nak pakai and nak combine dgn ape..
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2018 06:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by blackshawl at 20-1-2018 05:04 PM

Akhirnya, sy dah beli TO 23% Vit C. Here's my review sepanjang beberapa minggu gune produk ni.

Price: Dirt cheap for a vit c product with high concentration. Got it for like RM40. The price has increased due to our weak-ass Malaysian Ringgit tho.

Texture: First of all, texture dia is everything everyone has been talking about - berpasir (grainy). Macam micro beads yg wujud dalam skrub pun ade. Not gonna elaborate on the reason why it's made this way sebab rasenya sesape yg interested untuk beli produk ni, akan tahu sebabnya. IMO, it's not something I would fret over. Sebab the "beads" don't hurt my skin. The only downside(s) disebabkan oleh tekstur produk ni is that sy tak boleh gune produk ni bawah makeup, sadly. Also, sy tak boleh layer produk lain bar some occlusive on top of it.

Verdict: Potent, this product is. First time gune pun dah boleh nampak skin tone jadi lebih even, and may or may not have slightly brigthened my face. Muka dah tak nampak kusam sangat. Does it burn? Only slightly. Dekat area tepi2 hidung. Tu pun sekejap je.

Rate: (RP)

Next purchase would be TO Advanced Retinoid 2% *fingers crossed*
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2018 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Wah ada rupanya thread TO kat FD.. iols dah usha2 kat shopee haritu. Ingat nak beli niacinamide dgn glycolic acid
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2018 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa dah cuba GA? Pls review
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2018 10:18 PM | Show all posts
Bestnye thread ni , I just went crazy and bought 9 products from The Ordinary today * Huargh*.But OK lah, total semua sekali AUD 110 ( boleh dapat SATU botol Estee Lauder ANR. Hehehe).  Ni semua pengaruh Wayne Goss, tgk dia suggested the alternate day skincare routine tu . Tak sabar nak start , tapi masalahnya takut kulit terkejut . So kena slow2 la skit, especially with acids and retinoids.

Yang niacinamide tu , I tgk byk betul review yg bagus , although it sounds like it targets ALL skin issues. Patut ler kat pharmacy tadi dah habis, kena order online.

Has anyone used the caffeine solution here? Wonder if it works for my undereye area.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2018 10:20 PM | Show all posts
blackshawl replied at 20-1-2018 06:16 AM
Akhirnya, sy dah beli TO 23% Vit C. Here's my review sepanjang beberapa minggu gune produk ni.

Pr ...

I pening kepala gile tgk the Vitamin C selection smpai tak tau nak pilih yg mana. End up beli Ascorbyl Glucoside 12% which fell under that category.

Macamana you chose your Vitamin C eh ? And lepas ni , would you repurchase?
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2018 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
i baru purchased Vit c Magnesium Abscorbyl Phospate utk jeragat my mum. hopefully better  and pudar. Kesian my mum

Now i pon nak gak satu ,mybe niacimide tu tgk review dasat,Buffet pon  kot since i nak evenkan my skin tone, small my pores , ada skit spot  
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2018 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
eyelineronfleek replied at 31-1-2018 10:18 PM
Bestnye thread ni , I just went crazy and bought 9 products from The Ordinary today * Huargh*.But OK ...

Wow banyaknye! Listkan lah ape yg awak beli. And jgn lupe review lepas ni eh

Btw, TO ade jual kat farmasi ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2018 11:53 AM | Show all posts
blackshawl replied at 3-2-2018 11:42 AM
Wow banyaknye! Listkan lah ape yg awak beli. And jgn lupe review lepas ni eh

Btw, TO a ...

I  bukan kat Malaysia. Heheheh


Nanti I listkan apa yg I beli bila dah sampai. But so far dah start pakai lactic acid 10% dgn buffet.I ve never used lactic acid before, so I was told to be careful with this. I just guna waktu malam , alternate days. Tapi i noticed naik 2 jerawat . Tak sure if coincident or not. So i might increase the gap between days that use this acid. But i noticed my millia kat cheekbone ni reduced in size and became less obvious after the first use of lactic acid. Again , dont know if this a coincidence or im being biased=D
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2018 11:58 AM | Show all posts
nut.legacy replied at 3-1-2018 09:09 AM
finally berjaya gak dptkan toner ni. asik OOS je, tgh tunggu abam poslaju anta. i order dr CB teru ...

best tak toner ni? Cecite cecite..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2018 12:00 PM | Show all posts
babydoll replied at 26-12-2017 07:38 PM
i baru dpt TO peeling solution & alpha lipoic acid. tgh pikir bila nak selit pakai  ni

I pun tak tau nak selit kat mana my lactic acid 10% and buffet masa mula2 sampai . Especially because i ade pakai Missha essence.

But I found this helpful. Jumpa kat twitter. Missha essence tu kira moisturising essence, so pakai lepas acid.
Screen Shot 2018-01-31 at 10.45.44 PM.png
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2018 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
eyelineronfleek replied at 31-1-2018 10:20 PM
I pening kepala gile tgk the Vitamin C selection smpai tak tau nak pilih yg mana. End up  ...

Sy beli yg TO Vit C 23% sebab percentage vit C die tinggi, and LAA, kalau tak silap sy, is vit C yg paling bagus untuk muka. (Kalau salah, betulkan. Sy dah tak ingat sgt science pasal skincare ni )

Selain Vit C 23% and AG, Vit C yg lain mcm tak worthy to try.

Maybe sy akan RP, tapi bukan dalam masa terdekat ni kot. Sebab belum habis guna lagi. Plus, sy nk try produk TO satu2 dulu
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2018 12:53 PM | Show all posts
blackshawl replied at 3-2-2018 12:10 PM
Sy beli yg TO Vit C 23% sebab percentage vit C die tinggi, and LAA, kalau tak silap sy, is vit C y ...

Thank you ! I kena check balik apa yg i beli , nasib baik I bought one of those two you mentioned .Phewww.. Vitamin C tricky kan, sbb dia tak stable.

RP tu ape babeeee

Nanti jgn lupa review k. Hish geram betul TO ni buat i rasa mcm nak try semua bende =D

Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2018 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
eyelineronfleek replied at 3-2-2018 03:58 AM
best tak toner ni? Cecite cecite..

Ok gak you. Pakai time malam je terasa tingle tp i x sempat nk rasa diff sbb skang dh pregnant so stop dulu
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2018 11:13 PM | Show all posts
nut.legacy replied at 3-2-2018 11:10 PM
Ok gak you. Pakai time malam je terasa tingle tp i x sempat nk rasa diff sbb skang dh pregnant so  ...

Ohh..aiya. Tahniah nak dpt baby! Glycolic acid tu boleh tunggu lepas baby dah keluar nnti .hehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2018 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
eyelineronfleek replied at 3-2-2018 03:13 PM
Ohh..aiya. Tahniah nak dpt baby! Glycolic acid tu boleh tunggu lepas baby dah keluar nnti .hehe

Segala acid i skang tgh on hold sbb tuan badan x bole pakai. Kdg rasa mcm pelik sbb dh biasa dok la tepek mcm2 kt muka. Mask pn x pakai sgt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086976s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list