Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
43936
View
641
Reply

The Ordinary : Clinical Formulations with Integrity

[Copy link]

Author: gracieyna    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-2-2018 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
shunnaray replied at 21-2-2018 01:29 PM
u guna clinelle yg mana? i pun moisturizer guna clinelle, yg purple. now baru nak berjinak2 pakai  ...

i dah ban sugarville, sejenis dia tak dpt stock takmo inform, bengang betul i, sama lah mcm u sebulan tunggu, dia tak follow up i pun cerdik tak tanya, alih bila tanya ckp takde stock, mintak refund tak bg, tukar brg lain, bengang betul, mmg dia jual murah sikit dari ig lain tapi servis lembab gila
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
shunnaray replied at 21-2-2018 01:29 PM
u guna clinelle yg mana? i pun moisturizer guna clinelle, yg purple. now baru nak berjinak2 pakai  ...

image.png yg ni u, oklah untuk kulit berminyak, takde lah mcm boleh goreng ikan muka
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ahcheng101 replied at 21-2-2018 02:43 PM
I pakai yang Granactive Retinoid 2% Emulsion (nama lama dia Advanced Retinol 2%). Purpose i guna utk ...

i pun guna retinoid, pigmen memudar lah bila guna, jerawat tu kadang2 ada jgk naik
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
eyelineronfleek replied at 21-2-2018 09:12 PM
For some reason , niacinamide antara benda yg paling cepat sell out. I don't understand why. Appar ...

i masa mula guna acid, i ambik lactic acid 5% pun rasa tingling tu ya ampun, acid mmg ada purging kan, even sampai skrg pun kekadang ada naik bump

yg i terpaling suka retinoid dia, byk gila u beli, buat layering ke alternate, i dulu layering skrg alternate sebab nak jimat
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2018 10:16 PM | Show all posts
hotmak replied at 21-2-2018 09:31 PM
i masa mula guna acid, i ambik lactic acid 5% pun rasa tingling tu ya ampun, acid mmg ada purging  ...

I belli byk coz masa tu I main rembat je apa yg ade kat website. Like a kid in a candy store.

Skrng ni i buat dua dua, layering and alternating.

Nanti bila dah habis stock , ill be able to suss out the good from the bad ones, then I can streamline my routine to something a lot simpler. Coz as it is before i nak tidur ni , I ve put 6 products on my face  . Definitely not sustainable in the long run..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
eyelineronfleek replied at 21-2-2018 09:12 PM
For some reason , niacinamide antara benda yg paling cepat sell out. I don't understand why. Appar ...

Banyak nya u beli. Rambang mata kan tgk all these products? I pun sama! But since ada yg tak sesuai dgn dry skin so dapat la eliminate few of them. Masa nak order tu mmg i contemplating nak order jugak ke niacinamide tu sbb seller tu jual 39myr kot ready stock but nasib I baca blogs ckp utk beginners, start small & dont use more than 3 TO products at one time.

Ohh I pun aim that lactic acid 5% and AHA +BHA tu tapi nak tggu dapat and pakai dulu yg I order ni. Lgpun I don't think I'm ready utk potential purging sbb skrg pun muka I takda la jerawat tumbuh pun except masa nak dekat period. So excited to do chemical exfoliate but at the same time nervous juga takut makin teruk kulit.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 21-2-2018 09:25 PM
i dah ban sugarville, sejenis dia tak dpt stock takmo inform, bengang betul i, sama lah mcm u sebu ...

Adoi yeker u? I oder kt dia sbb tgk price dia mcm lg murah compare seller lain. Dlm ig dia sebut 2-4 weeks pre order. Semlm i tnya dia bgtau dpt brg in march pulak. Lbh sebln dah. Harus ban pasni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 07:32 AM | Show all posts
xmynnx replied at 22-2-2018 07:17 AM
Banyak nya u beli. Rambang mata kan tgk all these products? I pun sama! But since ada yg tak sesua ...

AHA+BHA tu i rasa yg paling potent kan?

so far alhamdullilah , 10% lactic acid doesnt sting that much anymore on my skin. Dia kalau keluar jerawat pun masa  i baru start pakai tu , dia keluar cepat gile ok . Overnight. Tapi once gone , the scars went away quickly , must have been something else i used in the range ( AGS i think ,the vit C )

Sekarang ni yg stings for me is the alpha lipoic acid.... Whoaaaa..that one burnsssssss... that one definitely once weekly use je.. Heavy stufff. Some users even recommended to leave it on for a bit, and then cuci muka with just water before proceeding to the next step.

Next , my friend is trying to get me hooked on to Drunk Elephant. But it's quite difficult when you 've bought TO at such affordable prices to then go back to commonly priced merchandise.




Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
eyelineronfleek replied at 22-2-2018 07:32 AM
AHA+BHA tu i rasa yg paling potent kan?

so far alhamdullilah , 10% lactic acid doesnt sting tha ...

Drunk elephant tak masuk sini lg tak silap i & mahal haha, i teringin jgk sebab tgk liah yoo guna mcm best je, guna TO je lah yg mesra poket & berkesan kat kulit i
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
shunnaray replied at 22-2-2018 07:29 AM
Adoi yeker u? I oder kt dia sbb tgk price dia mcm lg murah compare seller lain. Dlm ig dia sebut 2 ...

rasanya time u order tu brg takde stock tu, tu yg dia carry forward order u ke next batch, tgk harga dia mmg menarik tapi servis lambat pastu takde update yg tak tahan tu

ready stock dia pun dia lambat pos, busy study kot

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2018 11:25 AM | Show all posts
Dah guna TO Arbutin, Buffet and rose hip oil for 3 weeks now.
week 1 - kulit rasa smooth je. best je pegang especially lepas basuh. Most obvious is pimple halus kat dahi yang berzaman tak pernah reda. memang clear area tu.
week 2 - i notice kulit bukan brighter tapi more to even out my texture..
week 3 - I perasan or syok sendiri tak tahula - kulit brighter, dari jauh 'glow' jugak. TAPI pimple naik one by one...adeyhhhhh. start masa i period hari tu...ni dah few days habis period pun, pimples still tumbuh baru!! stress nye lahhh! before this tak pernah pulak jadi macam ni. Lagi pelik, pimples tu attack once side of my face je!! . sebelah clear - no pimples....
Kalau tak serasi takkanlah lepas 3weeks baru kulit reacted, kan? harap2 laaa...sebabkan hormon je pimple tu naik. sigh..

Sekarang tengah tunggu - TO Glycolic acid toner & MAP 10%.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2018 08:41 PM | Show all posts
hotmak replied at 22-2-2018 09:19 AM
Drunk elephant tak masuk sini lg tak silap i & mahal haha, i teringin jgk sebab tgk liah yoo guna  ...

serum vitamin c drunk elephant yang famous tu sebotol rm400++ *pengsan* hahahaha

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2018 08:50 PM | Show all posts
u guys can join this FB group The Ordinary & Deciem Chat Room    (Beauty Group)
kat situ banyak theyols discuss pasal produk2 Deciem (parent company The Ordinary,NIOD etc)
I suka group tu sebab the members are so helpful and informative.

I baru start guna TO  retinol 0.2%,baru sekali guna, lepas my pixi glow tonic habis,nak tukar ke TO glycolic acid pulak. Bila duk survey2  TO resellers kat Msia ni, dasyat gak diorg main harga sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2018 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
agydeyn replied at 23-2-2018 08:50 PM
u guys can join this FB group The Ordinary & Deciem Chat Room    (Beauty Group)
kat situ banyak the ...

tq babe, i dah request dah, biasa dapat info dari youtube & google je
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2018 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
penhitammm replied at 22-2-2018 11:25 AM
Dah guna TO Arbutin, Buffet and rose hip oil for 3 weeks now.
week 1 - kulit rasa smooth je. best j ...

ramai i baca review kata alpha arbutin buat kulit jadi sekata
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2018 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 24-2-2018 10:46 AM
ramai i baca review kata alpha arbutin buat kulit jadi sekata

Hopefully works on mine. Kulit i byk sebum dan hyoerpigmented. Parut semua hitam2.

Sedihla bila zaman skerang zaman kecantikan gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2018 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Hi i nk share my routine for my skin yg ada jerawat batu kt area dahi n dagu,  n pigment kt tulang pipi..
AM i pakai niacimide n salicylic asid
PM i pakai alpha albutin n salicyclic asid

I start intro my skin with salicyclic asid n after a week baru i masuk kn arbutin n after week lg baru i masuk kn niacimide.

So far i happy sgt with the result!  Sbb jerawat batu i yg xde mata tu cpt sgt surut n now tggl parut hitam je.. I still continue using salicylic asid even jerawat i dah clear banyak.

Hope this helps for people yg cari solution for acne problem. Keyword nya sabar sbb awal2 mcm x nmpk effect nye..  Hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2018 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
bulanbulat replied at 24-2-2018 11:27 AM
Hopefully works on mine. Kulit i byk sebum dan hyoerpigmented. Parut semua hitam2.

Sedihla bila ...

kalau kata arbutin tak mau, mungkin boleh try acid pulak u, mcm i dah try acid baru nampak pigmen tu surut
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2018 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
potpetpotpet replied at 25-2-2018 11:43 AM
Hi i nk share my routine for my skin yg ada jerawat batu kt area dahi n dagu,  n pigment kt tulang p ...

tq for sharing u, next trip boleh lah order
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2018 04:02 PM | Show all posts
shunnaray replied at 22-2-2018 07:29 AM
Adoi yeker u? I oder kt dia sbb tgk price dia mcm lg murah compare seller lain. Dlm ig dia sebut 2 ...

Yes me too.Cakap nak postage rabu, jumaat seminggu kemudian tu baru dia update tracking order number (which is baru pos)
4 minggu jugak lah menunggu.I beli di Shopee je lah lepas ni


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089708s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list