Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
44066
View
641
Reply

The Ordinary : Clinical Formulations with Integrity

[Copy link]

Author: gracieyna       Show all posts   Read mode

Post time 6-3-2018 08:36 AM | Show all posts
YPM_Addora replied at 5-3-2018 04:02 PM
Yes me too.Cakap nak postage rabu, jumaat seminggu kemudian tu baru dia update tracking order numb ...

teruknyer...silap tak tanya uols dulu kt sini sebelum order. rasa mcm nak cancel & mintak refund jer sbb dah sebulan lebih i tunggu ni. i order niacinamide & caffeine. both susah nak dpt ready stok kan? rugi pulak kalau cancel
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2018 08:52 AM | Show all posts
niacinamide limited & susah nk order becoz of k a s t a m & pihak pharmacy akan rampas niacinamide.. tu yg susah, jeran ps nk bwk masuk niacinamide ni. ade tu pharmacy rampas 6 botol  (kesemuanya) niacinamide, tp brg lain selamat.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2018 08:57 AM | Show all posts
agydeyn replied at 23-2-2018 08:50 PM
u guys can join this FB group The Ordinary & Deciem Chat Room    (Beauty Group)
kat situ banyak the ...

i akn beli sendiri or beli kt ig makeupbypapot or thebeautystuffxo. seller lain i tgk smpai markup harga kaw2 punye. ade ke TO yg harga &pound6 dorg jual smpai RM60++
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2018 11:27 AM | Show all posts
iloveyou replied at 6-3-2018 08:57 AM
i akn beli sendiri or beli kt ig makeupbypapot or thebeautystuffxo. seller lain i tgk smpai markup ...

You...beli kat ig Pah / thebeautystuffxo berapa lama tunggu ek? ke ready stock?
tengah cari niacinamide dan salicylic acid... for those yang tak ngam nak jual balik...PM i tau!!

Btw - just nak share dah few days guna glycolic acid & MAP 10% ( as additional TO collection selepas sebulan guna AA , rosehip & buffet). GA - mak aih, lain macam "stinging" effect dia! it's more to panas macam kene cili. tapi x lama... MAP 10% - thick texture. melekit! takes time jugak nak serap...untuk i yang muka oily ni...i pakai malam je lah. effect tak tau lagi lah. so far, i combined dengan Hada labo hydrating set 123 okay sangat! clean. no new acne. texture ...i tanak ubah apa2 dah ....except tengah gigih tambah TO collection & cari sunscreen yg x buat muka shiny....

Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2018 12:40 PM | Show all posts
penhitammm replied at 6-3-2018 11:27 AM
You...beli kat ig Pah / thebeautystuffxo berapa lama tunggu ek? ke ready stock?
tengah cari niaci ...

thebueatystuffxo tu i rse ada je readystock. yg kt pah tu preorder. sebulan lebih cmtu kot? i x perasan pulak. u kene selalu2 follow up ig dorg.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2018 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
iloveyou replied at 6-3-2018 08:52 AM
niacinamide limited & susah nk order becoz of k a s t a m & pihak pharmacy akan rampas niacinamide.. ...

Niacinamide tu barang tu terkawal ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2018 02:27 PM | Show all posts
iloveyou replied at 6-3-2018 12:40 PM
thebueatystuffxo tu i rse ada je readystock. yg kt pah tu preorder. sebulan lebih cmtu kot? i x pe ...

Tq tq, nanti i check. sebelum ni beli kat cultbeauty. tapi makin lama makin banyak stock waitlist...so nak tukar ke PS je lah lepas ni...

Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2018 03:39 PM | Show all posts
penhitammm replied at 6-3-2018 02:27 PM
Tq tq, nanti i check. sebelum ni beli kat cultbeauty. tapi makin lama makin banyak stock waitlist. ...

cuba u tgk ig beautyjabber. dia mmg jual ready stok jer, no pre order. i beli NMF+HA dr dia. price wise okla kot. tp baru ni naik sket sbb import cost increase katanya. br ni ada stok niacinamide tp dlm sekejapan jer dah kena snapped up
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2018 04:00 PM | Show all posts
shunnaray replied at 6-3-2018 03:39 PM
cuba u tgk ig beautyjabber. dia mmg jual ready stok jer, no pre order. i beli NMF+HA dr dia. price ...

okayh! well noted...tq tq...

tula, i ushar2 gak TO seller kat ig tapi tak tau mana satu yang reliable. yang kenalnye cik pah je kot..haha...


Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2018 04:16 PM | Show all posts
YPM_Addora replied at 6-3-2018 01:03 PM
Niacinamide tu barang tu terkawal ke?

i rse ye. sama mcm azelaic acid ada dlm akta racun.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2018 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
iloveyou replied at 6-3-2018 08:57 AM
i akn beli sendiri or beli kt ig makeupbypapot or thebeautystuffxo. seller lain i tgk smpai markup ...

Tu la,melampau sgt mark up nya,ada seller jual Buffet RM99, alpha arbutin rm60++,baik order terus dari cult beauty je.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2018 09:39 AM | Show all posts
victoria health dh bg notis utk tidak jual The Ordinary dah.. so sad
ni suma gara2 ceo dia yg tah pape
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2018 09:45 AM | Show all posts
agydeyn replied at 6-3-2018 05:39 PM
Tu la,melampau sgt mark up nya,ada seller jual Buffet RM99, alpha arbutin rm60++,baik order terus  ...

knnn overpriced. x snggup lah i nak beli harga yg bebukan ni.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2018 09:48 AM | Show all posts
i rasa xlama lagi, cult beauty pun dh xnak jual the ordinary, huwaaaaa what to doooo. i dh jmpe selain the ordinary tp tp tp overpriced af. brand paula's choice.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2018 09:52 AM | Show all posts
iols nak order niacinamide ni pun x lepas, sbb cult beauty oos ajo..
lps tu dpt berita cam ni pulak
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2018 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
iloveyou replied at 7-3-2018 09:39 AM
victoria health dh bg notis utk tidak jual The Ordinary dah.. so sad
ni suma gara2 ceo dia yg ta ...

I know righttt,ramai frust about this. Deciem is clearly in a management mess. Product bagus tapi management ke laut
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2018 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
iloveyou replied at 7-3-2018 09:48 AM
i rasa xlama lagi, cult beauty pun dh xnak jual the ordinary, huwaaaaa what to doooo. i dh jmpe sela ...

Lupa nak ckp Pah makeupbypapot pun maybe tak amik order Deciem dah cos dia amik stok kat VH. i rasa yang jual TO harga ok sikit ig the ordinary malaysia. Rasa nak stock up TO byk2 je ni untuk masa hadapan hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 12:11 PM | Show all posts
uolssss..

website hermo pun dah ada TO ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 12:20 PM | Show all posts
baru jengah OOS jugak niacinamide.
hmmm...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2018 12:38 PM | Show all posts
ina124 replied at 12-3-2018 12:11 PM
uolssss..

website hermo pun dah ada TO ni

soooooo f!&*^& expensive. waaaaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080077s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list