Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12
Return to list New
3958
View
40
Reply

Balik dari Hospital ada Menumpang??

[Copy link]

Author: catalina    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 31-5-2017 05:40 PM | Show all posts
Amina_Mirza replied at 25-5-2017 10:41 AM
Seramnya baca kisah TT. Alhamdulillah TT dah sembuh sepenuhnya..

akak baru aje balik dr hospital harini
masuk balik hospital hari isnin lepas sbbkan Bp makin drop sampai bawah 100

tp yg ni mmg akak tau sakit fizikal tak dek rasa lain mcm haritu
so far akak lom balik umah lagi
janganlah ade yg mengikut pulak haa....

isnin mlm baru ni kwan akak dtg ziarah akak kt hospital malam2
dia tunggu akak tido kul 12 baru dia balik
akak dh pesan kat dia balik lah dh lewat ni
bahaya jln sensorang tgh malam ni

last2 dia balik biler akak dh terlelap
esoknya dia cakap seramnya hospital ni
dia kata dia denga org berjln di belakang, biler dia toleh tak dek orang
huhuhu....tobat dia kt tak nak dah dtg hospital tgh2 malam

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-5-2017 05:43 PM | Show all posts
mamamia13 replied at 24-5-2017 04:47 PM
tempat2 mcm tu mmg la ada. kita manusia baca la apa2 yg patut utk pedinding diri

memang kali ni berjaga2 skit
dr mula sampai dh baca segala ayat
tinggal sorang kt bilik rawatan pon baca doa banyak2
tak masuk dh toilet time senja n tgh2 malam
tak larat dah nak bawak sesapa balik lagi
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2017 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
catalina replied at 31-5-2017 05:27 PM
ingatkan klu doc non muslim ni kebal drp kena menumpang ni

yerlah sbb derang kan penduduk teta ...

Takde kebal nya. Pulak bukan semua percaya jin setan.

Tahu pulak kawan i tu berubat dengan ustaz bukan ketua kaum dia  
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2017 06:20 AM | Show all posts
i tumpang cerita

beberapa tahun dulu bapak saudara suami i meninggal di hospital. i pg ke hospital sndr dengan anak i umur setahun lbh kurang. hospital melaka, kalo parking luar kena lalu bilik mayat kalo nak ke wad. kebetulan masa tu ada india baru meninggal.

i xde pk ape2 so i lalu je la berdua ngan anak i. ada sorg polis, dah agak berumur tahan i. dia ckp kalo boleh jgn bwk anak kecik lalu kat bilik mayat. i angguk je la. lepas i lalu i nmpk dia tahan 1 pasangan y bwk anak kecik jugak. i rasa dia pesan benda y sama.

tp alhamdulillah xde ape y mengikut atau apa.  
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2017 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
catalina replied at 24-5-2017 03:04 PM
Akak heran jugak camner doktor2 n nurse yg keja kat hospital tu

Tak mengangkut ker?

Makcik meols keje hospital kalo die night shift tgk patient die ke@ ade emergency kat ward die sorg2 je pg naik lift lalu koridor sorg2...bak kata makcik mula2 tu biasa la ade je bende nk kaco tp da lama2 lali coz mlm ke siang mende tu ada kat ne2...

Memandangkn makcik meols nie org yg warak ade je nak sakat die tp die da biasa da lali... Yg penting kata die kene kuat semangat  
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2017 11:41 AM | Show all posts
seramnye baca kisah TT..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2017 05:10 PM | Show all posts
Nak update citer akak aper jadi since hari tu kan

lps akak keluar hospital kali kedua aritu akak selalu terjaga tgh2 malam untuk garu tapak kaki yg tersangatlah gatal
walaupon tido awal kul 10 gitu kan tp pasti dlm jam dekat 12 tu akan bangun sbb tapak kaki gatal
menggaru tak hengat mcm aper aje
sbb dh tak tahan akak pegi hospital  utk follow-up akak inform doc psl gatal tapak kaki ni
doc pon bagilah ubat elergik , ubat ni akan bagi akak ngantuk n lena tido
pada hari yg sama Gel mandian daun Bidara yg akak pesan pd kawan
so akak decided utk try guna gel ni . So akak mandi tenyeh badan tapak kaki semua dgn gel mandian tu.....akak buat 2 hari sebelum akak conclude gatal tu hilang dah...
tido malam lena....

lps mandi gel daun bidara ni rasa ringan aje badan
ibadat pon kusyuk, kurang gangguan...
lagi bagus mandi subuh tu letak ais batu skali, mmg nyaman aje lps tu....try lah...
akak guna gel ni especially klu balik malam2....sblm tido basuh kaki tu guna gel daun bidara ni tenyeh kaki bersih2...
di samping tu kena rajin2lah mengaji n zikir banyak2. solat jgn lewat2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2017 05:13 PM | Show all posts
nisako replied at 2-6-2017 11:41 AM
seramnye baca kisah TT..

penah dulu ada akak terbaca ..org kata once kita ada gangguan dia akan tinggalkan tapak
so tapak ni jd mcm light beacon pd makhluk lain
utk tak terusan diganggu kita kena kuatkanlah roh kita
caranya dengan banyakkn solat, mengaji zikir semua
tak boleh lalai. klu lalai roh kita lemah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2017 10:31 AM | Show all posts
mujurla kak dah ok....setakat ni duk p hospital..berkampung bagai tak pena kena ..jauhla ..huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2017 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau berat itu petanda badan sudah gemok
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2017 10:47 PM | Show all posts
hospital tu tempat roh datang (lahir) dan pergi (mati)...

so memang port baik nak kena.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Dua minggu lepas akak masuk hospital. Dari ptg sampai pagi esoknye baru dpt katil kat wad. 4 pagi sampai wad. Dah tukar baju semua, baring la kat katil. Bila pejam mata je nampak mcm2. Bila buka mata nampak la wad senyap je. Pejam mata balik nampak benda lain. Ada org la. Ada budak2 bwh katil la. Mcm2 la nampak tapi tak menakutkan.

Itu la keje nye tutup mata nampak. Buka mata nampak wad yg sunyi je. Dah siang sikit, akak tanya nurse. Dia kata biasa la tu. Akak rasa itu sesi pengenalan kut. Lepas tu takde apa yg jadi hinggalah akak discharge.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2017 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Suasana dalam hospital ni memang ada sikit memyeramkan..lebih2 lagi seblah malam dan awal pagi...akak takde la pernah nampak apa2..tapi ada pengalaman masuk hospital 5 hari sbb denggi..
biasanya hari pertama duk hospital tu akan masuk air berbotol2..jadinya selalulah akan ke tandas..sampailah kemalam ..awal pagi..sejam sekali terkencing...usung jer la air dalam botol tu .dah la jalan nak ke tandas tu jauh dr katil...sunyi jer..kiri kanan penuh dgn almari baju..wheelchair yg di tindih2.kerusi2 buruk..seram wehh kalau dilayan perasaan tu..
Selalunya akak  mandi dalam pukul 5pagi..kadang2 awal..kul 4 dah mandi..malas berebut dgn patien lain..yer la dah duduk spital gomen kan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2017 05:10 PM | Show all posts
masa syawal aritu seminggu ai duk ulang alik n tido kat hosp cuz jaga abah sakit.. alhamdulillah walaupun ada kala kena pegi balik pukul 1-2-3 pagi, tiada kejadian pelik berlaku..
cuma sehari sebelum abah meninggal, dia macam berkelakuan n berkata2 yang pelik.. macam dia kata dia mimpi walaupun masa tu dia tido2 ayam, pastu nampak ada makhluk datang.. which masa tu tak sampai hati nak tanya makhluk apa.. dia macam halusinasi atau memang nampak malaikat maut, im not sure. alfatihah abahku.  
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2017 11:14 AM | Show all posts
Nasib baik xde menumpang aku sbb rmh dpn Hospital je. Rmh mayat pun bleh nampak..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2017 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Alfatihah.....
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.041887s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list