Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12
Return to list New
1782
View
48
Reply

Bagaimana atasi Sakit Gigi Akibat diSihir???

[Copy link]

Author: watever_0607       Show all posts   Read mode

Post time 2-6-2017 02:37 PM | Show all posts
scarynya..mcm2 cara klu nak sihir org..
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2017 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
sebu1 replied at 1-6-2017 07:02 AM
Sakit gigi pun kene sihir ke kamu biar betul.mengarut sungguh:zz

Banyak2 anggota badan, gigi nak kena santau? Timkaiiiii  
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2017 08:13 PM | Show all posts
first time dengar gigi sakit sebab disihir. Selalu dengar sakit kat bahagian lain je.. Hope TT cepat sembuh la dari segala penyakit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-6-2017 02:28 PM | Show all posts
Kejora927 replied at 1-6-2017 12:36 PM
Prnh dgr, mmg ada..sebab makhluk jin tu suka bertenggek kt gusi..n gigi akan jd mudah loose..tarik m ...

bile saya tanye/watsapp perawat die kata xde benda tu mungkin sbb nerves je
tp saya tetap b'tegas..mmg rs mcm paranoid, saya terfikir mungkin perawat ingat saye dah x betul ke ape
dah mintak tlg die scan jarak jauh...tgh tunggu reply

kadang2 kalau dh slalu sgt terkena..dgn buatan org ni...mmg akan rs x sedap kadang bile something happen..ni utk TT la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-6-2017 02:32 PM | Show all posts
myakayina replied at 2-6-2017 02:37 PM
scarynya..mcm2 cara klu nak sihir org..

dulu sblum saya terkena..pernah jgk la bc psl org bercerai atau putus persahabatan
puncanye sbb sihir....bile i fikir..rs mcm x tau nak tgk dari perspektif mcm mana sbb benda2 mcm ni
1- kite x nampak
2- logiknye biase la org bercerai putus kawan tu...kan?

rupenye2 sihir ni pun kuat main dgn fikiran, emosi & nafsu org..segala mcm rupenye..bukan sakit2 fizikal je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-6-2017 02:34 PM | Show all posts
wanoii replied at 1-6-2017 04:22 PM
awak dah cuba ke pergi jumpa dentist?

yea dlm proses...mungkin kena cabut jgk..

cume kadang bile fikir2...ade je mangsa2 sihir ni mmg sakit sampai kena buat operation. tgk2 xde benda...
kasihan sungguh...
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2017 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Perawat TT tu boleh scan dari jauh Tak?Dah buang ke santau tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2017 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak tak boleh hadam la fikiran sikit2 sihir sikit2 sihir ini. Usaha dulu jumps doktor gigi mintak diagnose. Bila heol takleh diagnose kata ko tade masalah pon sebenarnya, ha, barulah fikir kemungkinan disihir tu.

Ni ko lagi dulu jumpa perawat....Wadeastaganagara sangat.

Sihir tu tak jadi if ko tak pecaya dek. Sama macam hantu - if ko bolayan, walau betul heshe wujud, heshe pon fedap tamau kacau ko.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2017 08:11 AM | Show all posts
watever_0607 replied at 3-6-2017 02:34 PM
yea dlm proses...mungkin kena cabut jgk..

cume kadang bile fikir2...ade je mangsa2 sihir ni mmg ...

hopefullyTT cpt sembuh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2017 02:38 PM | Show all posts
Edited by watever_0607 at 6-6-2017 02:44 PM
chazey replied at 4-6-2017 08:35 AM
Akak tak boleh hadam la fikiran sikit2 sihir sikit2 sihir ini. Usaha dulu jumps doktor gigi mintak d ...

it's ok...pendapat & pengalaman masing2 kan?

saye terkena tahun 2008 sampai 2015 ke 2016...sblum tu x pernah terlintas difikiran yg saya bleh terkena & saya pun x minat bab2 sihir/makhluk halus ni...

tp bile diri sndiri dah terkena..semuanye berubah...buat diri saya....180degrees..masa saye sakit teruk sblum ni saye redha je..& saya sndiri x fikir sgt psl bab kena sihir...ke santau ke walaupun perawat dah officially inform saya..mungkin sbb terlalu lesu, lemah nk fikirkan ape2 pun masa tu...
tp skrg dah lain pulak...
kes saya ni buat saya teringat pd sorg officemate dulu...masa tu kite berlima slalu mkn lunch bwh handbeg/purse masing2..kecuali si A ni. die x bwk ape2 pun kecuali duit dlm poket..

tiber suatu hari tu..saya beranikan diri tanye" knp u x bwk purse/handbeg turun skali? sambil die citer..die tunjukkan scar jahitan dlm 8 ke 10 kat lengan die..punye la besar sblum ni saya x perasaan sbb kat bwh lengan..rupenye die pernah ke ragut sampai jatuh dan cedera kena jahit. sejak hari tu die x bwk handbeg ke office...kite berempat je yg bwk..lain org lain pengalaman..lain pengalaman lain kesan...pd kite kan?? obviously die trauma..atas ape yg terjadi pd die..x pd kite berempat yg x pernah alami..



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-6-2017 02:46 PM | Show all posts

thanks u
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2017 03:57 PM | Show all posts
gigi bongsu x abis tumbuh la tu...
kena la buang dek...
akak dh alami seksa woo kalo gigi sakit..
nk mkn sodap2 pon x leh...sedeyyy
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2017 01:57 AM | Show all posts
Assallamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

Doa Uncle...moga moga watever diberi kesembuhan oleh Allah swt..segera sembuh dan tak berulang sakitnya...aaminnn..

sememangnya penyembuhan tu drp Allah swt..


Apa yg diajar ulama ulama kita, melalui apa yg dicontohkan drp Rasullullah s.a.w boleh kita amalkan untuk mengatasi masalah watever ni.

watever biasa amalkan ayat ayat "Manzil"?

kalau tak biasa tak mengapa..cuba search kat internet..atau kalau Uncle..Uncle lebih selesa baca buku "hardcopy"
boleh dapatkan kat kedai kedai buku..kecik je kitabnya..harga pun dlm RM 3 ..atau RM 5 macam tu je,

Kita Manzul ni merupakan himpunan ayat ayat Al Quraan yg dibaca Rasullullah s.a.w untuk mengubat seorang Sahabat R.A..

Ulama Hadith terkemuka Maulana Zakariya memang ajar keluarga dia supaya selalu (tiap hari) membaca ayat ayat Manzil ni.

Fadhilat amalan ni..Allah swt hilangkan masalah sihir/gangguan / sakit dan seumpamanya.

Sampaikan ..org yg selalu amalkan, insyaAllah..jin pun tak berani nak dekat..dengan mudah je kalau ada org kena gangguan..kadang jumpa dia pun terus sembuh..


Jadi dalam masalah watever ni..Uncle sarankan..dapatkan kitab manzil drp kedai buku berhampiran..dan cubalah amalkan..sehari sekali ke..InsyaAllah..Yakinlah Allah swt memang Maha pengasih dan penyanyang..dan sentiasa suka kita memohon daripada Nya..

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2017 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Lamanya ko sakit TT. Dari aku berjinak dlm MPS smpai skrg ko masih tak ok lg? Mudah2 an Allah berikan kesembuhan
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2017 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
1st time aku dengar camni....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2017 09:49 AM | Show all posts
Edited by watever_0607 at 12-6-2017 09:53 AM
KelisaOren replied at 3-6-2017 07:52 PM
Perawat TT tu boleh scan dari jauh Tak?Dah buang ke santau tu

Bleh,...santau tu dah buang. Lame jgk la buat proses menepuk ni. Selain tu perawat ade bg mkn pulut + bahan2 lain. Pulut tu die kata utk nak buang saki baki racun yg ade dlm badan jadi bile mkn pulut tu racun2 yg dlm badan akan sangkut pd pulut tu & kluar bile buang air besar. Rasanye dah buat 2 kali kot..

Saya ade bc kes2 pesakit dlm buku arwah Dato Harun Din "Merawat Santau"...Sedih jgk la bile bc kes pesakit dlm tu sbb, walaupun dlm 10 tahun sakit sblum ni lepas berubat ade kesembuhan, tapi masih berterusan berubat lagi. Paham2 la kan kenapa? Mungkin mcm saya jgk la..santau dah buang pun rs mcm dah sembuh pun ade lagi yg x kena....Perlu lagi sambung berubat.. Sellalunye org berubat skali semggu tp pesakit tu buat 2 kali semggu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2017 10:00 AM | Show all posts
burungantu replied at 8-6-2017 01:57 AM
Assallamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

Doa Uncle...moga moga watever diberi kesembuhan oleh  ...

W'salam...Uncle ade lagi kat board ni rupenye..

Thanks Uncle. Thnaks jgk atas tips ni...Masa mula2 berubat dulu mmg ade saya amalkan..Tp x tau bukunye simpan kat mana. Mcm2 amalan yg perawat suruh buat dh bertahun2 berubatkan? Mcm2 la amalannye jgk...

Tp sejujurnye..mcm biase la bile rajin buat kadang bile malas atau rs putus asa dah x buat. Mcm iman la kan? Kejap naik kejap turun.

Skrg pun masih sambung kelas mengaji...

Ok Uncle, insyaallah saya kan cari buku tu. Harap2 ade la..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2017 10:01 AM | Show all posts
starcity replied at 8-6-2017 10:31 PM
Lamanya ko sakit TT. Dari aku berjinak dlm MPS smpai skrg ko masih tak ok lg? Mudah2 an Allah berika ...

Thanks lot starcity. Rasanye kite pernah berbalas posting kot sblum ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 12:06 AM | Show all posts
watever_0607 replied at 12-6-2017 10:00 AM
W'salam...Uncle ade lagi kat board ni rupenye..

Thanks Uncle. Thnaks jgk atas tips ni...Masa mu ...

Alhamdullillah

Ya Uncle still alive and kicking

Baguslah watever..perasan tak..kadang ujian ujian sebegini memperelokkan amalan kita.

Ramai org yg tak diuji...terus lalai..tak ada usaha untuk memperbaiki diri.

Tapi bagi org org yg diuji..akan berusaha untuk perbaiki diri..beramal ..dll..yg mana..Allah swt sangat sayang pada org yg selalu merayu memintak tolong!
sesama manusia ni, memang kita..bila dah byk kali org yg sama ulang ulang mintak tolong ..kita jadi meluat..
Tapi..ALLAH swt TIDAK..
Lagi kerap kita mintak tolong..lagi kita tak henti henti mengadu..LAGI ALLAH SAYANG!

InsyaaAllah...teruskanlah apa apa pun amalan baik..pasti bahagia menanti..

p/s : Uncle sekarang cuba aamalkan 'Yasin Fadhilat" baca tiap pagi...agak jauh lebih panjang drp ayat ayat Manzil..dan Uncle rasa sungguh selesa dgn amalan Yasin Fadhilat ni (Uncle suka dengan doa doa diselang2 ayat Yasin tersebut..
kot kot la watever ada terjumpa ..cubalah amalkan..besttt..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-6-2017 12:24 PM | Show all posts
burungantu replied at 14-6-2017 12:06 AM
Alhamdullillah

Ya Uncle still alive and kicking

Bgs la uncle..kira uncle sihat2 ni pun rajin buat amalan2 extra ni yea? Thanks for the support uncle
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2017 10:25 AM | Show all posts
watever_0607 replied at 15-6-2017 12:24 PM
Bgs la uncle..kira uncle sihat2 ni pun rajin buat amalan2 extra ni yea? Thanks for the support unc ...

Alhamdullillah Uncle bersyukur atas nikmat kesihatan yg Allah swt bagi..Uncle doakan whatever pun Allah swt beri kesembuhan drp semua penyakit dgn kesembuhan yg berkekalan..Aaminnn...


Uncle pun bukannya rajin sgt sebenarnya.

Cuma..dalam tempoh 24 jam sehari..7 hari seminggu..Uncle memang ada buat perancangan/jadual amalan.

Kadang2 memang ada serangan rasa malas..kadang terasa berattt benar nak buat...(cth macam amalan solat Duha pagi pagi tu..kadang..ralit dgn kerja..alasan pakaian kotor,..pelbagaio alasan membuat halangan utk buat solat Duha..

Cuma Uncle sengaja ingat pesan Allahyarham Ayah uncle..katanya..kalau kita malas beramal..lawan sja...buatlah dlm malas , merampus pun..Buat juga!

semoga Allah swt merahmati Allahyarham Ayah dan adalah saham buat ayah atas ini..  aminnn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2017 12:11 PM | Show all posts
burungantu replied at 19-6-2017 10:25 AM
Alhamdullillah Uncle bersyukur atas nikmat kesihatan yg Allah swt bagi..Uncle doakan whatever pun  ...

amin..uncle dah brape tahun kena gangguan/sihir kalau x kisah nak berkongsi dgn saye? saya pun mcm tu uncle..bile mood ok semangat ok senang tp bile semangat down mood x ok..cuti la kadang tu ..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2017 05:10 PM | Show all posts
watever_0607 replied at 19-6-2017 12:11 PM
amin..uncle dah brape tahun kena gangguan/sihir kalau x kisah nak berkongsi dgn saye? saya pun mcm ...

Alhamdullillah

Uncle tak pernah kena sebarang gangguan/sihir..drp kecik sampai le Tua ni..Alhamdullillah..

Doa..mintak akan datang ni pun..tak payah le kena apa apa..aminn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2017 01:22 PM | Show all posts
burungantu replied at 19-6-2017 05:10 PM
Alhamdullillah

Uncle tak pernah kena sebarang gangguan/sihir..drp kecik sampai le Tua ni..Alham ...

Bgs la mcm tu..alhamdulillah..
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058441s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list