Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
10543
View
130
Reply

[BEST]Story dari Didi

[Copy link]

Author: didiandkids    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 18-6-2017 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
cengkihgirl replied at 18-6-2017 04:38 PM
TM tu sapa??

Tuk Imam
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2017 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
didiandkids replied at 18-6-2017 01:54 PM
7. Ain

Malam tu Mama muntah darah. Terus di bawa ke hospital. Doktor kata nak buat ujian so Mama  ...

Kat cni lost sikit..

" Pak Long aku still ada "kena" tapi dah beransur hilang. Mak Cu aku kata jangan-jangan Mak Yong aku yang kenakan Mama and Pak Long.."

Pak Long ke Pak Nyah?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2017 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Cepat sambung ye TT....
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2017 02:28 PM | Show all posts

Ingatkan telekom malaysia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2017 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
aqua_marine replied at 18-6-2017 05:06 PM
Kat cni lost sikit..

" Pak Long aku still ada "kena" tapi dah beransur hilang. Mak Cu aku kata ...

Pak nyah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-6-2017 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Guys aku akan hapdet malam ni sibuk sikit minggu ni:zz
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2017 10:50 PM | Show all posts
Kalau libatkan harta pusaka, adik beradik boleh jadi musuh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-6-2017 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
9. Jumpa

Aku sedar-sedar je tengok muka Ayah aku. Aku pun terkujat dan terus duduk. Dengan pening-pening lalat aku tengok sekeliling, aku tengok Mama aku elok terduduk sambil menangis. Baru aku sedar TM dan isteri pun ada sekali. Dengan jiran sebelah rumah aku Mak Nab dan laki dia.

"Tak boleh jadi ni Mad. Aku cadangkan kau jumpa jelah depan-depan kakak ipar kau tu"

"Aku tak sangka dia sbbnanggup buat aku macam ni. Adik dia sendiri ni sanggup buat macam ni."

Oleh sebab aku tak faham langsung dengan perbualan diorang jadi aku pun mendekati Angah dan meminta dia throwback apa jadi time aku pengsan

Angah punya citer

Lepas tengok si didi pengsan sebab jerkahan Mama, aku terus berlari keluar dari rumah dan minta tolong Mak Nab dan family. Sementara Ayah dan Along cuba untuk mengawal Mama yang keserupan aku terus tarik Achik. Yelah dia ni budak lagi nanti dia pula pengsan macam Didi.

Mak Nab and Laki dia terus datang rumah. Terkejut Mak Nab tengok Mama aku yang masih di posisi tadi. Mulut Mama terus bercakap bahasa yang aku sendiri tak faham.

Tiba-tiba muncul penyelamat yang aku tunggu dari tadi. Tuk Imam (TM) akhirnya muncul dengan coolnya. Rupanya laki Mak Nab telah mengcalling TM untuk menyelamatkan family aku yang dah huru hara.

TM terus meluru masuk. Dia minta Ayah aku dengan Along pegang Mama. TM terus baca sesuatu dan terus sambarkan serban dia dekat kepala Mama. Serentak tu Mama muntah dan terus pengsan. Busuk gila dan aku perhatikan muntah Mama tu ada seketul daging.

"Aku tak boleh buang benda tu. Aku dapat reda kan je"

TM terus membaca sesuatu dekat Air dan suruh Ayah bagi Dididan Mama minum.

Mama sedar dia terus menangis kuat-kuat.

Aku perasan mata Didi pengecut tu pun sedar.

.......
"Oh macam tu.  Dah tu diorang bincang apa tu" tanya aku separuh berbisik

"Mama dengan ayah nak bersemuka dengan Mak Yong"


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-6-2017 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry lah lambat update aku sibuk gilaaa
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 03:25 PM | Show all posts
nak raya kan???sibuk laa....
sambil tgk tv tu leh update
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 03:26 PM | Show all posts
owh yer...aku rasa macam baca buku tamar jalis versi org muda
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2017 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
tt, krisis ni dah selesai ke? kalau belum, harap bertabah ye. tak sngka ada gak ahli keluarga yg buat mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2017 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana TT?

Rase mcm dah jadi penunggu cerita ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2017 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
TT bizi beraya lagi ke? Cepat cepat sambung ye. Ramai penunggu x sabar nak tau apa jadi nih.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 10:51 AM | Show all posts
Best kisah didi ni, senang nak baca, boleh bayangkan situasi yang berlaku.
tapi Allahu sedihnya bila sanggup sihir adik beradik hanya sebab berebut reta.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2017 11:56 AM | Show all posts
best cerita tt..

bila nak sambungnye...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2017 03:37 PM | Show all posts
Kena ikut gak cerita ni..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2017 01:31 PM | Show all posts
TT pegi open house ke cane ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2017 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
alamak baru nak baca utk hilang ngantuk. mana dik oiiii.sambung plsss
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2017 05:03 PM | Show all posts
citer best ni...
klu sambung sila tag saya.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
didiandkids replied at 18-6-2017 01:54 PM
7. Ain

Malam tu Mama muntah darah. Terus di bawa ke hospital. Doktor kata nak buat ujian so Mama  ...


Pak long ke pak nyah pening aku bace
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 01:56 AM | Show all posts
Best..sambung ye tt
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2017 08:28 AM | Show all posts
mana TT ni hilang?
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2017 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
TT lupa psssword kah
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2017 02:24 AM From the mobile phone | Show all posts
TT mana dikau TT oittt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055955s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list